Synek nechce svého sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
18.12.17 16:25

@warita chápat pocity neznamená, že to necháš být nebo na něj budeš dělat jen ťuťuňuňu, popř. jen bezmocně koukat. Neexistuje jen chápat nebo seřezat.

Jako jsou lidi, co vyznávaj tvrdou výchovu a jako první děcko dostane na zadek aniž by se rodič vůbec zaymslel nad tím, proč se dítě nějak chová a co za tím může být a aniž by s dítětem komunikovali.

děti reagujou většinou lépe, když jim řekneš, že rozumíš tomu, proč žárlí, ale zároveň dáš jasně najevo, co nejde a za co bude trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 16:36
@ospalámyš píše:
@warita chápat pocity neznamená, že to necháš být nebo na něj budeš dělat jen ťuťuňuňu, popř. jen bezmocně koukat. Neexistuje jen chápat nebo seřezat.

Jako jsou lidi, co vyznávaj tvrdou výchovu a jako první děcko dostane na zadek aniž by se rodič vůbec zaymslel nad tím, proč se dítě nějak chová a co za tím může být a aniž by s dítětem komunikovali.

děti reagujou většinou lépe, když jim řekneš, že rozumíš tomu, proč žárlí, ale zároveň dáš jasně najevo, co nejde a za co bude trest.

ano, souhlasim. Znam z vlastni zkusenosti jako dite, ze pochopeni mych positu melo vetsinou za nasledek to, ze jsem byla daleko ochotnejsi ke spolupraci.

Nicmene, jsou veci, pro ktere pochopeni nemam a mit nebudu, agrese vuci miminku je jedna z nich. A asi by mi i dost vadil ten sobecky pohled, ze rodice maji mit radi jenom jeho a on se o nic delit nebude.

Taky nemam pochopeni pro jine zlomyslne akce, at uz k nim vedou jakekoliv city. Ono kdyby misto pochopeni dali rodice jasne najevo, ze toto teda NE, tak on by se kluk mozna i nad sebou zamyslel. I 7 lety chlapec se umi zastydet, kdyby mu rodice dali pocitit, ze se ma za co stydet. A podle mne teda ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí