Synův kamarád - vadí mi jeho návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2021
9.5.22 16:57
@VitaminC píše:
Ja tomu nerozumim asi… k nam chodi jen deti po predchozi domluve s jejich rodici. A kdyz tu nejake dite mam, vzdycky dostane jidlo automaticky. Nenapadlo by me dat mandarinku jen vlastnimu.

Nápodobně. Když někdo z dětí přijde, musí si pořádně umýt ruce. Pak mi nevadí, že si berou ovoce, křupky, sušenky z misky. A že sebou nemá kamarád svačinu by mi nevadilo vůbec. Ovšem bez předchozí domluvy - to nepřichází v úvahu. Tož tak no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
9.5.22 16:58

Návštěvy by měly být po domluvě, ale zas jestli třeba dítě ví, že má volné odpoledne, a řekne spolužákovi, ať si s ním jde na chvíli domů pohrát do pokojíčku, tak bych z toho drama nedělala.
Ale tedy dávat dítěti s sebou na návštěvu vlastní jídlo a nota bene pití mi přijde divné, kdyby takhle někdo k nám přišel, měla bych málem dojem, že si o nás musí myslet, že jsme snad prašiví, že si od nás nechce nic nabídnout. :think: Neříkám, pozvat se na večeři nebo vyžrat ledničku, ale nabídnout nějakou drobnost mi přijde úplně samozřejmé. Jestli ti vadí holčičky neumyté ruce, tak bych jí řekla, ať si jde ruce umýt a pak si dá se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.5.22 17:00
@klamonožka píše:
Návštěvy by měly být spíš po domluvě, ale zas jestli třeba dítě ví, že má volné odpoledne, a řekne spolužákovi, ať si s ním jde na chvíli domů pohrát do pokojíčku, tak bych z toho drama nedělala.
Ale tedy dávat dítěti s sebou na návštěvu vlastní jídlo a nota bene pití mi přijde divné, kdyby takhle někdo k nám přišel, měla bych málem dojem, že si o nás musí myslet, že jsme snad prašiví, že si od nás nechce nic nabídnout. :think: Neříkám, pozvat se na večeři nebo vyžrat ledničku, ale nabídnout nějakou drobnost mi přijde úplně samozřejmé. Jestli ti vadí holčičky neumyté ruce, tak bych jí řekla, ať si jde ruce umýt a pak si dá se synem.
Šťávu bych snad udelala i úplně cizímu dítěti, kdyby u me zazvonilo, ze ma žízeň n :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Pitaya1
9.5.22 17:01

Tak v 8 letech už se kluk běžně navštěvoval s kamarády bez toho, aby rodiče něco domlouvali. Kolikrát u našich dveří někdo zazvoní nebo on u kamarádů, na chvíli jdou ven, pak k někomu z nich domů. Vodu mají normálně k dispozici, stejně tak i nějaké občerstvení. Když jsem v té době doma, tak jim nabídnu buchtu/ovoce někdy dostanou i večeři nebo oběd. Stejně tak kluk u kamarádů.
Jo a ovoce jim dám do jedné společné misky ze které jedí rukama.

• Citovat
  • Upravit
452
9.5.22 17:04

Pití a jídlo rozhodně neočekavam. Nakrmit a napojit jeden(a ne jen jeden) dětský krk mě fakt nevadí. Preci nedám něco svému a pozvanemu reknu:„A ty si vybal svačinu“ :D…nebo udělám v horku na zahradě studene pití a pozvanému řeknu ať si vezme svoje pití z batuzku? 8o To by i moje kámošky mohli chodit s termoskou na kafe :lol: Možná to zavedu :dance: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
9.5.22 17:09
@Alriga píše: Šťávu bych snad udelala i úplně cizímu dítěti, kdyby u me zazvonilo, ze ma žízeň n :mavam:

Přesně…co to je za dobu, bože? Krkatit se o pití :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.22 17:09

Neumím si vůbec představit, a ani já jako dítě jsem nezažila, že by se za kamarády ze školy chodilo se svačinou 8o. A konkrétní domluva s rodiči taky nebyla vždycky, třeba ze školy jsme zacházeli k sobě když se chtělo, pokud dítě nemuselo být doma. Jestli to spíš není tak, že ty děti se navštěvují tak běžně, bez nějakého oficiálního zvaní, a tvoje holka je tedy vychovaná že tak ne, že tomu musí předcházet určité formality, a ty nepřichází, tak máte pocit že ji nikdo nezve. A co se týče jídla, neumím si představit mít doma víc dětí a dát jen jednomu, prostě hodím jim tam nějaké krmení pro všechny, když je čas svačiny…no a když řekne, že má hlad, tak snad návštěva mého dítěte je jako návštěva moje, a mě kdyby kámoška řekla „prosím tě, nemáš něco k jídlu, já nejedla“, tak ji přece taky hladovět nenechám. Není to přece oficiální návštěva na nějaké audienci, aby člověk tiše seděl a čekal co mu bude nabídnuto.

• Citovat
  • Upravit
452
9.5.22 17:10
@Pitaya1 píše:
Jo a ovoce jim dám do jedné společné misky ze které jedí rukama.

Teda ty jsi dobytek…bez vidlicek, jo? :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
9.5.22 17:11
@Anonymní píše:
Napriklad ja nesnáším, kdyz mi nekdo cizí saha do jídla našich děti.
Mladší syn ma v misticce oloupanou mandarinku s vidličkou a cizí holka mu do toho hrabe rukama, které venku nema umyte. Uz ji tedy reknu at si to nechá. A priste do misticky, ktera neni jeji, nesahat.

Takže je to vyřešeno, ne? Děti to až jako takový problém nevidí

@Anonymní píše:
Dalsi přijde bez svaciny/piti atd. atd. Nemam samozřejmě problém ji tu napustit vodu, nemam ani problem nakrajet buchtu, kdyz mam upeceno, ale aby mi tu holka rikala o piti a svacu bez toho abych ja nabídla :roll:

Hm, už jsme malinkato za takovým věkem, ale řešit, že si cca 8 let dítě řejkne o pití a mňamku - :nevim:
Možná rodiči plánovaná návštěva, pak se hodí něco přinést (Lahvinku- skvělá reklama), ale ty návštěvy budou často spontání. Co my se nachodili domů k tomu, který bydlel blízko místa, kde jsme něco vyváděli, abysme se tam napili a zase frčeli pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.5.22 17:12
@MatildaMatilda píše:
Teda ty jsi dobytek…bez vidlicek, jo? :mrgreen: :mavam:

Tak nemůžeme být všichni hogo fogo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34039
9.5.22 17:17
@Anonymní píše:
Holky, máte nastavené nějaká pravidla pro kamarady děti?
Nemyslim ty zakladni, jako slušné chování atd.
Mladší syn ma v misticce oloupanou mandarinku s vidličkou a cizí holka mu do toho hrabe rukama, které venku nema umyte. Uz ji tedy reknu at si to nechá. A priste do misticky, ktera neni jeji, nesahat.
Dalsi přijde bez svaciny/piti atd. atd. Nemam samozřejmě problém ji tu napustit vodu, nemam ani problem nakrajet buchtu, kdyz mam upeceno, ale aby mi tu holka rikala o piti a svacu bez toho abych ja nabídla :roll:
Syn je malej jeste, chodi kamaradi od 8lete dcerky. Ona sama jeste nikam nechodi, bez domluveni s jinou maminkou bych ji ani nikam neposlala. K nam si chodi bez předchozího domluveni (samozřejmě si koriguju a kdyz se to nehodi pošlu zase domů) a jeste je poslou i bez jidla/piti.
Nejsem skrt ale ta samozrejmost uz me štve.
Uvědomuju si, že ja jsem dost přísná matka, nase děti jsou vycepovane, necpou se kam nejsou zvane, nejedi jidlo ostatnim, kdyz jsou někam pozvane jdou vybaveni aby s nima nikdo jiny nemel práci.
Ke všemu, nikdy neprisla dcera ze skoly s tim, ze jedna jedina ze všech ktere couraji k nam, ji naoplatku pozvala k nim :lol:
Proto se ptam, jak to funguje jinde. To je opravdu norma poslat dite k lidem, ktere znam od vidění z rodicaku, poslat ho bez jídla/piti a cekat ze se nekdo postara?
Uznávám, ze dnes nejsem ve forme a štve me vse a všechno, ale tohle už je dlouhodobější :mrgreen:

U dětí to chodí jinak, myslíš, že tvoje dcera ty děti vyloženě zve? Úplně je slyším, já si k tobě přijdu odpoledne hrát jo? To samé může přece říct tvoje dcera jedné z těch kamarádek. Nejsou u vás určitě každý den celé odpoledne, a přijde mi blbost, aby si dítě nosilo svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.5.22 17:22
@Anonymní píše:
Syn je malej jeste, chodi kamaradi od 8lete dcerky. Ona sama jeste nikam nechodi, bez domluveni s jinou maminkou bych ji ani nikam neposlala. K nam si chodi bez předchozího domluveni (samozřejmě si koriguju a kdyz se to nehodi pošlu zase domů) a jeste je poslou i bez jidla/piti.
Uvědomuju si, že ja jsem dost přísná matka, nase děti jsou vycepovane, necpou se kam nejsou zvane, nejedi jidlo ostatnim, kdyz jsou někam pozvane jdou vybaveni aby s nima nikdo jiny nemel práci.
Ke všemu, nikdy neprisla dcera ze skoly s tim, ze jedna jedina ze všech ktere couraji k nam, ji naoplatku pozvala k nim :lol:
Proto se ptam, jak to funguje jinde. To je opravdu norma poslat dite k lidem, ktere znam od vidění z rodicaku, poslat ho bez jídla/piti a cekat ze se nekdo postara?
Uznávám, ze dnes nejsem ve forme a štve me vse a všechno, ale tohle už je dlouhodobější :mrgreen:

jsi neskutečně upjatá…jako mandarinka s vidličkou? popros holku at si jde umýt ruce… dej jí její misku, jestli s tím máš problém, na návštěvu dětem někdy něco dávám s sebou, ale většinou ne, dítě mi tam nakrmí, napojí, to samé já, když dorazí někdo k nám. Nenapadlo by mě, že to je pro někoho problém, ale bez pozvání mají většinou teda smůlu, k nám by se jen tak někdo nedostal, děti vědí, že se musí domluvit dopředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.22 17:23

@arinecka
Přesně, pro dítě to nejsou žádní cizí lidé, které vidí dvakrát za rok, ale jde ke kamarádovi se kterým tráví velkou část svého života. A ty tam dítě přece neposíláš, ty mu dovolíš si tam jít s kamarádem hrát. Jasně že je fajn se ujistit, že to rodičům nevadí, ale tak nějak třeba rámcově, určitě ne čekat telefonickou pozvánku rodičů pro každou konkrétní návštěvu.

• Citovat
  • Upravit
13256
9.5.22 17:25
@Anonymní píše:

To myslíš vážně??? :think: možná jsi přísná matka, ale taky jsi asi mizerná hostitelka…a jakou přesně svačinu by si ty cizí měli nosit? Podle mého to občerstvení pro kamarády k tomu patří… nemusíš jim přece dělat tří chodové menu… šťáva nebo ledový čaj vás asi nezruinuje a chleba s paštikou anebo s máslem a marmeládou taky ne :think:…nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.22 17:29

Ano, chce na mandarinku vidličku no, je to jeho vymysl a ja s nim nemam problém 😂 😂
Takze jsem prudérní ja :mrgreen:
Ale me proste jednostranné návštěvy bez domluvy nejak porad nepřijdou normální a neprijde mi normální cekat ze mi nekdo bude hostit dite svacinama.
Jak pisu a znova opakuju ja s tim nemam problem z duvodu toho ze bych byla skrt, ale ze od rodicu, ktere neznám prijde ta samozrejmost, ze jim cizí ženská da najist/napit a ne jednou za 14 dni ale 2-3 týdne a nikdy se nestalo ze by treba naoplatku prineslo nejake z deti blbou susenku pro vsechny, ze mamka posila :nevim:
Ale jinak OK, evidentně to vsem prijde OK, takze beru, ze divna jsem ja, ze takhle sve deti nekomu neposílam :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi