Synův kamarád - vadí mi jeho návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21911
9.5.22 17:30

S sebou svacinu a piti? No ty blaho 8o Dceriny kamosky k nam chodi rady, hlavne na prespavacky, protoze se tesi, co dobryho jim udelam :D Napecu jim pizzy, nakrajim vsemozne ovoce, popcorn, domaci limcu. A neprijde mi na tom vubec nic divneho. Jo a domu jdou vetsinou druhy den az po obede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34008
9.5.22 17:33
@Anonymní píše:
Ano, chce na mandarinku vidličku no, je to jeho vymysl a ja s nim nemam problém 😂 😂
Takze jsem prudérní ja :mrgreen:
Ale me proste jednostranné návštěvy bez domluvy nejak porad nepřijdou normální a neprijde mi normální cekat ze mi nekdo bude hostit dite svacinama.
Jak pisu a znova opakuju ja s tim nemam problem z duvodu toho ze bych byla skrt, ale ze od rodicu, ktere neznám prijde ta samozrejmost, ze jim cizí ženská da najist/napit a ne jednou za 14 dni ale 2-3 týdne a nikdy se nestalo ze by treba naoplatku prineslo nejake z deti blbou susenku pro vsechny, ze mamka posila :nevim:
Ale jinak OK, evidentně to vsem prijde OK, takze beru, ze divna jsem ja, ze takhle sve deti nekomu neposílam :lol: :lol:

Ale on ti ty děti nikdo neposílá s cílem, že se o ně budeš starat přece. Fakt čekáš něco na oplátku? Tvoje dcera nikdy u nikoho doma nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
9.5.22 17:34
@Anonymní píše:
Holky, máte nastavené nějaká pravidla pro kamarady děti?
Nemyslim ty zakladni, jako slušné chování atd.
Napriklad ja nesnáším, kdyz mi nekdo cizí saha do jídla našich děti.
Mladší syn ma v misticce oloupanou mandarinku s vidličkou a cizí holka mu do toho hrabe rukama, které venku nema umyte. Uz ji tedy reknu at si to nechá. A priste do misticky, ktera neni jeji, nesahat.
Dalsi přijde bez svaciny/piti atd. atd. Nemam samozřejmě problém ji tu napustit vodu, nemam ani problem nakrajet buchtu, kdyz mam upeceno, ale aby mi tu holka rikala o piti a svacu bez toho abych ja nabídla :roll:
Syn je malej jeste, chodi kamaradi od 8lete dcerky. Ona sama jeste nikam nechodi, bez domluveni s jinou maminkou bych ji ani nikam neposlala. K nam si chodi bez předchozího domluveni (samozřejmě si koriguju a kdyz se to nehodi pošlu zase domů) a jeste je poslou i bez jidla/piti.
Nejsem skrt ale ta samozrejmost uz me štve.
Uvědomuju si, že ja jsem dost přísná matka, nase děti jsou vycepovane, necpou se kam nejsou zvane, nejedi jidlo ostatnim, kdyz jsou někam pozvane jdou vybaveni aby s nima nikdo jiny nemel práci.
Ke všemu, nikdy neprisla dcera ze skoly s tim, ze jedna jedina ze všech ktere couraji k nam, ji naoplatku pozvala k nim :lol:
Proto se ptam, jak to funguje jinde. To je opravdu norma poslat dite k lidem, ktere znam od vidění z rodicaku, poslat ho bez jídla/piti a cekat ze se nekdo postara?
Uznávám, ze dnes nejsem ve forme a štve me vse a všechno, ale tohle už je dlouhodobější :mrgreen:

Ty si na návštěvu ke kamarádce nosíš vlastní svačinu, vodu a kafe v kelímku?

Pokud nechceš nezvané dětské návštěvy, domluv si to se svým dítětem, jaká máte pravidla doma. Měla jsem spolužačky na zákaldce, ke kterým se nikdy nechodilo a pak ty, ke kterým se chodilo. Ty, které návštěvy domů nesměly brát, jsme litovaly, byly trochu mimo kolektiv. Nikdo si nebral a ani nikdo nečekal, že dětská návštěva bude mít vlastní pití a svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.22 17:35

Jinak samozřejmě opravdu nedam jen svemu dítěti/detem :lol: to se tady holky zbytecne zvrhlo a obratilo.Deti uz venku byly a mel tam kazdy co ma rad. Syn mandarinku, dcera nakrajenou okurku, oba vodu.
Holcicka prisla a behem par vterin sahla pro mandarinky a sotva polkla do druhe misky pro okurku. Prijela pry z hriste. Tak to pardon ale ne :mrgreen: :mrgreen:
Samozrejme, ze dostala svuj kelimek s vodou, ani jsem nestihla nabidnout a chtela limonadu, tu nekupujeme tak samozrejme dostala neomezene vodu a svoji svacinu.
Ja tu nikoho hlady nenecham, jen mi to prijde od jejich rodicu hloupé, nechodí takhle jedina a za carou, ale jak pisu, je videt ze je to tedy pro ostatni norma.

• Citovat
  • Upravit
944
9.5.22 17:37
@Anonymní píše:
Ano, chce na mandarinku vidličku no, je to jeho vymysl a ja s nim nemam problém 😂 😂
Ale me proste jednostranné návštěvy bez domluvy nejak porad nepřijdou normální a neprijde mi normální cekat ze mi nekdo bude hostit dite svacinama.
Jak pisu a znova opakuju ja s tim nemam problem z duvodu toho ze bych byla skrt, ale ze od rodicu, ktere neznám prijde ta samozrejmost, ze jim cizí ženská da najist/napit a ne jednou za 14 dni ale 2-3 týdne a nikdy se nestalo ze by treba naoplatku prineslo nejake z deti blbou susenku pro vsechny, ze mamka posila :nevim:
Ale jinak OK, evidentně to vsem prijde OK, takze beru, ze divna jsem ja, ze takhle sve deti nekomu neposílam :lol: :lol:

Myslím, že je to uplně mimo dohled rodičů. Ve škole se domluví (nebo možná po mobilech?) a prostě přijdou, čistě v režii dětí, i toho tvého. Jestli ti to vadí, vážně musíš vysvětlit tomu svému, jaká máte pravidla doma, že když si domlouvá návštěvy, musí to nejdřív probrat s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.5.22 17:38

Tak jednak učím děti, aby se dělily, takže když dám mandarinku svýmu, tak dám i návštěvě. Když přijdou z venka, tak je pošlu do koupelny a když dítě na návštěvě přijde a poprosí o pití, tak mu ho dám. Jen jednou mi vadilo když si syn přivedl spolužáky a jeden z nich se mi jal projíždět skříně v ložnici a v kuchyni. Normálně jsem mu řekla, že tam nic nenajde a jestli má hlad, tak ať si řekne, že mu ráda namažu chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
9.5.22 17:38

Moje pravidla? Hele děti, já teď potřebuju pracovat, tak si zalezte do pokoje nebo na balkón a nechci o vás vědět. Jestli máte potřebu si kopat s míčem nebo hrát na honěnou, tak běžte ven a nedupejte mi tu za zádama. Tady máte džbán vody a kelímky, misku s hroznovým vínem a očekávám minimálně hodinu nerušené práce. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
9.5.22 17:39

Ad…,,chodi kamaradi od 8lete dcerky. Ona sama jeste nikam nechodi, bez domluveni s jinou maminkou bych ji ani nikam neposlala. K nam si chodi bez předchozího domluveni (samozřejmě si koriguju a kdyz se to nehodi pošlu zase domů) a jeste je poslou i bez jidla/piti.
Nejsem skrt ale ta samozrejmost uz me štve…,,

A neni nacase, aby dcerka take mohla chodit ke svym kamaradum a navstevy jim,,oplácet,,? K vam chodi deti bez predchoziho domluveni, takze na druhe strane se zrejme predchozi domluva rodicu take neceka. Tak ji proste nechej taky jit a zit. Ona na navsteve zrejme taky neco k jidlu a piti dostane, ale jestli spis ty nemas problem, ze nebudes mit pod kontrolou co to bude a v jakych podminkach.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.22 17:39

@arinecka ne bez pozvani od rodicu a domluvy v kolik ma dorazit ne a vzdy sebou nesla neco na prilepsenou, nesla s prazdnou.

@Eemii ale chodí a vis o tom predem, cekas ze dorazi a pocitas s tim, neni to treba 2× za tyden, ne?

@moof ne nenosim kafe, ale nosim drobnost pro deti dle veku (kukuricne krupky, detsky casopis, mlsku) k jedné kamaradce chodim vzdy na kafe bydli daleko tak jednou za cas privezu kavove kapsle ktere nam vari a kdyz jdu v miste bydliste nakrajim do dozicky buchtu a dame si spolu. V lete vezmu třeba jahody, maliny…co vim ze roste nam a nemají oni. Nechodim s prazdnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.22 17:45

@Stará známá napsala jsem to mozna blbe, dcera samozrejme sem tam na návštěvu ke kamaradce jde/vezeme ji, ale vzdy az po sms od známé, zda nase nechce na odpo za jejich dorazit.
Jsou to zrovna jine deti, nez chodi k nam.
Jejich rodice znam opravdu jen z rodicaku, tak vim kam je priradit.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
9.5.22 17:46
@Anonymní píše:
Jinak samozřejmě opravdu nedam jen svemu dítěti/detem :lol: to se tady holky zbytecne zvrhlo a obratilo.Deti uz venku byly a mel tam kazdy co ma rad. Syn mandarinku, dcera nakrajenou okurku, oba vodu.
Holcicka prisla a behem par vterin sahla pro mandarinky a sotva polkla do druhe misky pro okurku. Prijela pry z hriste. Tak to pardon ale ne :mrgreen: :mrgreen:
Samozrejme, ze dostala svuj kelimek s vodou, ani jsem nestihla nabidnout a chtela limonadu, tu nekupujeme tak samozrejme dostala neomezene vodu a svoji svacinu.
Ja tu nikoho hlady nenecham, jen mi to prijde od jejich rodicu hloupé, nechodí takhle jedina a za carou, ale jak pisu, je videt ze je to tedy pro ostatni norma.

No ja myslim, ze problem je prave v tom, ze tvoje dcera nechodi takhle jako jedina… proste prijmout to nastaveni, ze deti chodi k druhym detem bez zvani rodici a taky se jim v pohode rekne, ze se ti to zrovna nehodi a nic se nedeje. U nas se domlouvaly s rodici jen oslavy, jinak decka chodila sem a tam, pripadne to clovek trochu reguloval

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
9.5.22 17:51

Když spolu děcka kamarádí, přijde mi normální že mi u nás na návštěvě řekne o jídlo. Když má hlad, tak co má dělat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13251
9.5.22 17:54
@TO_IT píše:
Když spolu děcka kamarádí, přijde mi normální že mi u nás na návštěvě řekne o jídlo. Když má hlad, tak co má dělat :mrgreen:

Má jít domů na svačinu anebo si objednat pizzu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.5.22 17:55
@Anonymní píše:

Tak když ti to vadí, tak řekni dceři, že k vám návštěvy bez předchozího ohlášení nesmí a máš to vyřešený. Jen se nediv, když pak vypadne z kolektivu.

• Citovat
  • Upravit
451
9.5.22 17:59
@Anonymní píše:
nikdy se nestalo ze by treba naoplatku prineslo nejake z deti blbou susenku pro vsechny, ze mamka posila :nevim:

Ale ty jsi psala, ze si má dítě donést svačinu a pití…ne, ze čekáš, že dítě donese susenku, kterou posílá mamka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí