Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Eemii píše:
S sebou svacinu a piti? No ty blahoDceriny kamosky k nam chodi rady, hlavne na prespavacky, protoze se tesi, co dobryho jim udelam
Napecu jim pizzy, nakrajim vsemozne ovoce, popcorn, domaci limcu. A neprijde mi na tom vubec nic divneho. Jo a domu jdou vetsinou druhy den az po obede
Tak to by zakladatelku kleplo ![]()
@Anonymní píše:
Ano, chce na mandarinku vidličku no, je to jeho vymysl a ja s nim nemam problém 😂 😂
Takze jsem prudérní ja
Ale me proste jednostranné návštěvy bez domluvy nejak porad nepřijdou normální a neprijde mi normální cekat ze mi nekdo bude hostit dite svacinama.
Jak pisu a znova opakuju ja s tim nemam problem z duvodu toho ze bych byla skrt, ale ze od rodicu, ktere neznám prijde ta samozrejmost, ze jim cizí ženská da najist/napit a ne jednou za 14 dni ale 2-3 týdnea nikdy se nestalo ze by treba naoplatku prineslo nejake z deti blbou susenku pro vsechny, ze mamka posila
Ale jinak OK, evidentně to vsem prijde OK, takze beru, ze divna jsem ja, ze takhle sve deti nekomu neposílam![]()
máš pocit, že je k tobě rodiče posílají najíst?
A kolik jich k vám chodí?
@MatildaMatilda no nevidim v tom moc rozdil, ale OK asi jsem se blbe vyjadrila.
Tak znovu a lepe
prijde mi zvláštní a kdyz je to pravidlem uz i trochu leze krkem, že k nam rodice pusti deti na odpoledne a nenapadne je treba priste to dite vybavit necim naoplatku, hele teto to je od mamky at to mas dneska bez prace…
@Anonymní píše:Žádné z dětí které k nam chodí za dcerou se nijak neupejpa a řekne si o jídlo a pití, nebo si nabídne když je něco na stole.. Nevidím v tom problém, myslím že i moje dcera je stejně bezprostřední. Máme, ale v okolí jednu maminku která nejdřív nemohla skousnout, že děti lítají ze zahrady na zahradu, bez předchozí domluvy a jídlo ji vadilo taky, postupně se otrkala, protože nechtěla dceru vyčlenit z kolektivu
Jinak samozřejmě opravdu nedam jen svemu dítěti/detemto se tady holky zbytecne zvrhlo a obratilo.Deti uz venku byly a mel tam kazdy co ma rad. Syn mandarinku, dcera nakrajenou okurku, oba vodu.
Holcicka prisla a behem par vterin sahla pro mandarinky a sotva polkla do druhe misky pro okurku. Prijela pry z hriste. Tak to pardon ale ne![]()
Samozrejme, ze dostala svuj kelimek s vodou, ani jsem nestihla nabidnout a chtela limonadu, tu nekupujeme tak samozrejme dostala neomezene vodu a svoji svacinu.
Ja tu nikoho hlady nenecham, jen mi to prijde od jejich rodicu hloupé, nechodí takhle jedina a za carou, ale jak pisu, je videt ze je to tedy pro ostatni norma.
@PaníBovaryová ano evidentne mam dnes problem s vyjadrovanim
nemyslim, ze by je sem poslal nekdo ucelove na odpo svacu
ale ano nepustila bych sve dite odpoledne ke spoluzacce bez toho aby nesla neco sebou.
@Anonymní píše:
@MatildaMatilda no nevidim v tom moc rozdil, ale OK asi jsem se blbe vyjadrila.
Tak znovu a lepeprijde mi zvláštní a kdyz je to pravidlem uz i trochu leze krkem, že k nam rodice pusti deti na odpoledne a nenapadne je treba priste to dite vybavit necim naoplatku, hele teto to je od mamky at to mas dneska bez prace…
Ale tys nekde psala, ze deti tak couraj.. mozna ta jejich mama ani nevi, ze je to dite u vas, natoz ze tam jedlo.
Podle me to zbytecne dramatizujes. Posli deti umyt ruce a normalne jim dej najist.
Ja se snazim byt oblibena u kamaradu, takze jeste jim jdu upect minipizzy, sneky nebo udelam langose, z trochu citrusu udelam ledovy caj..
Jsem rada, ze si deti pridaj a libi se jim u nas. Taky jsem vsem rekla, at mi tykaji. Bud pratelstejsi. Bud rada, ze ma dcera kamarady.
Uprimne ale dekuji za odpovedi (slo to i bez rypani
)
Pochopila jsem, ze takhle je to pro ostatni norma a je muj problém, ze mi to nepřijde OK. Samozřejmě kvůli dceri nikoho vyhanet z návštěv nebudu a budu to příjmat s větší davkou tolerance a samozřejmosti ![]()
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová ano evidentne mam dnes problem s vyjadrovanimnemyslim, ze by je sem poslal nekdo ucelovena odpo svacu
ale ano nepustila bych sve dite odpoledne ke spoluzacce bez toho aby nesla neco sebou.
Zažila jsem i takové rodiče, moc se nesměj ![]()
u babičky na vesnici byly také takové „děti ulice“, co byly věčně v ř. a jejich rodiče zřejmě spokojení, že se někde obživí jak to „ptactvo nebeské“
Drzé jak opice, všude ptaly - i večeře, druhý den přišly k obědu, protože včera to bylo tak dobré apod. Takový druh máš 3× týdně doma? ![]()
@Anonymní píše:
@arinecka ne bez pozvani od rodicu a domluvy v kolik ma dorazit ne a vzdy sebou nesla neco na prilepsenou, nesla s prazdnou.@Eemii ale chodí a vis o tom predem, cekas ze dorazi a pocitas s tim, neni to treba 2× za tyden, ne?
@moof ne nenosim kafe, ale nosim drobnost pro deti dle veku (kukuricne krupky, detsky casopis, mlsku) k jedné kamaradce chodim vzdy na kafe bydli daleko tak jednou za cas privezu kavove kapsle ktere nam vari a kdyz jdu v miste bydliste nakrajim do dozicky buchtu a dame si spolu. V lete vezmu třeba jahody, maliny…co vim ze roste nam a nemají oni. Nechodim s prazdnou.
Vim o tom predem tak, ze dcera zavola, jestli ta a ta muze prijit na navstevu nebo prespani.
K cemu by mi bylo vedet to tri dny predem
Pokud se to vyslovene nehodi, nedovolim, ale to zridka kdy.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová ano evidentne mam dnes problem s vyjadrovanimnemyslim, ze by je sem poslal nekdo ucelove na odpo svacu
Ale chápeš, že je máma nepouští? Ona třeba není doma a ani o tom neví. Dítě přijde ze školy, mámě zavolá, že jde ven s kamarádkou a je to. A tedy přišlo by mi divný, chystat dítěti na každý den x balíčků, aby to vzalo s s sebou, když jde ven, kdyby se náhodou zastavilo u nějakého kamaráda ![]()
Přijde mi úplně normální, že si kamarád ke kamarádovi nebere pití ani svačinu. O tu jednu šťávu mě fakt neubude
@Anonymní píše:
Jinak samozřejmě opravdu nedam jen svemu dítěti/detemto se tady holky zbytecne zvrhlo a obratilo.Deti uz venku byly a mel tam kazdy co ma rad. Syn mandarinku, dcera nakrajenou okurku, oba vodu.
Holcicka prisla a behem par vterin sahla pro mandarinky a sotva polkla do druhe misky pro okurku. Prijela pry z hriste. Tak to pardon ale ne![]()
Samozrejme, ze dostala svuj kelimek s vodou, ani jsem nestihla nabidnout a chtela limonadu, tu nekupujeme tak samozrejme dostala neomezene vodu a svoji svacinu.
Ja tu nikoho hlady nenecham, jen mi to prijde od jejich rodicu hloupé, nechodí takhle jedina a za carou, ale jak pisu, je videt ze je to tedy pro ostatni norma.
Omg vždyť to jsou děti. Doma řeknou, že hlad nemají, spěchají ven. A když vidí kamarády, jak jedí, najednou chtějí. Určitě rodiče řeknou „najez se až u kamarádky“.
@Eemii no tak to je ale neco jineho. Taky si s kamaradkou zavolam a jejije dcerka prijde v patek po skole a spí u nas a samozrejme a rada vymyslim i program ze kdyz holky chtej vezmu je do kina a pak vecer drbou zavřený v pokoji s popcornem. Ale tam je ta domluva, ze
Deti jsou ve 2 tride, rodice vědí kde jsou, maji jen instrukci v kolik maji byt doma.
Jezis holky, nechte zbytečneho rypani, opravdu nenecham nikoho hlady, obcas si teda nekdo rekne, fakt nemam tuseni kdo ma kdy hlad, ale většinou ani nemusi, protoze jdu a neco jim nachystam, kdyz ma hlad driv rekne si a dostane.
a
Jen me to neprijde normalni aby k nam rodic pouštěl opakovane a vlastne temer pravidelne dite bez toho aby mu dalo predem najist, nebo jednou za cas prineslo zase naoplatku neco pro ostatni.
Ale jak čtu jinak nastavene to mam ja a pro ostatni OK, takze chyba na mem přijímači