Tak jak to zvládáte maminky?
- Otevřená skupina
Prostor pro maminky, kterým se miminka narodí v měsících : listopad/prosinec 2010. Přidejte se k nám :-), diskutujte a přispívejte :-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak jak to zvládáte maminky?
Ahojky všem maminkám (těm co porodily i těm, co je nechávají jejich bříška ještě 2v1) ![]()
Tak jak to všechno zvládáte?
Je to docela záhul, co?
Chtěla jsem jen pozdravit a rozjet zase naší diskuzi, která se pěkně vyvinula od prvních tt až ke dni „D“ ![]()
Jinak posílám síly (na kojení, na přebalování, na koupání, na uspávání, i na porod) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky:), no my se pomalu dostáváme do normálu
, ikdyž s těma děma raubířema co mám ještě, ten normál vypadá poněkud chaoticky
!!!
Myslíš, že je tu ještě někdo, kdo neporodil?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy ![]()
tak nam trvalo delsi dobu, nez jsme se dostaly do toho „normalu“ Prvni tydny byly opravdu vycerpavajici. Mely jsme problemy s kojenim a nakonec Nelinka papa Nutrilon. Od te doby je vse OK. Jinak muzu rict, ze obdivuju maminky s dvojcatky ![]()
Prdikum zdar!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky tak zvládat to je zajímavé slovo…:-( Já tedy vůbec ..malý spinká přes den a v noci jsme hore takže jako makačka, ještě do toho ty prdíky to je dez..pořád pláčeme,máme problém s kojením
jsme tedy na Nutrilonu. Do ted mi pomáhala mamka tedy babička
ale dlouho už nebude jelikož se stěhujem do bytečku a budu na to tedy sama:-( no můj je z toho taky ještě paf..takže je to fakt záhul..
Do toho mě ještě furt bolí to břicho ..hruza..
Ale jsem ráda že máme prcka jinak je moc roztomilí a když spinká tak je fakt supr:-)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mně skončilo šestinedělí a nevím teda kde je to ustálení
Stále zkoumám jestli je pláč typu hladový, tlačící (má prdíky), unavený nebo jen tak pro srandu králíkům. Ale snad už trochu začínám potomkovi rozumět. Každopádně je to mazec, hlavně kojení v noci mi teda dává
Přes den si říkám, že kolikrát to zalomím s malou, ale pak to nějak nejde (asi mám ještě rezervy
) S prdíkama bojujeme probiotickýma kapkama - BioGaia, cvičením, masírováním, tygříkováním a nahřátým polštářkem, rektální trubičku jsme zkusili jednou, ale oba jsme měli obavy, kam až zasunout, tak jsme to vzdali
Mám pocit, že v kombinaci vše trochu pomohlo ![]()
@vilík - ne nadarmo se říká jedno dítě - žádný dítě, co?
@kora - dvojčata musí být masakr
@zuzík - taky miluju pauzu mezi kojením, kdy bez dlouhého uspávání, je klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to mi také bojujeme s prdíkama ale je to fakt děz prcek brečí pořád ..:-( já pak už nevím jestli má hlad nebo ho trápí ty prdíky je to fakt makačka ..ale snad se to už brzy ustálí..No já miluji když spinká to hned jdu zalehnůt taky a načerpat sílu na noc..kdy budeme hore..nebo žehlím,vařím ,peru atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste ty kapičky, ty mi přišly, že pomohly. Prý se to má zlepšit se třetím měsícem, kdy se dítka začínají více hýbat a s prdíkama si pak pomůžou víc samy. Praní - žehlení - vaření - comp - to je moje mantra
Hlavně uvařit v pauze mezi kojením, to je záhul, navíc už mi dochází fantazie, co vařit, rychle a aby mě to nenadýmalo a přítel to jedl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já mám pocit, že celý den trávím na pohovce, obtočetná kojícím polštářem a malý je ke mě trvale přisátý
a večer se jen přesunu do postele, kde pokračuju v započaté práci přes den
. Daník totiž jí každou hoďku a půl maximálně dvě, ale to jen když jsme venku v kočáře. V noci jsme taky pořád vzhůru a navíc pak klidně pije i hodinu. Zkoušela jsem už ze zoufalství i dudlík, ten ale nechce a vyplivnul ho
. Jinak nevařím, objednala jsem si obědy z místní školky
. Přítel chodí taky na obědy, takže bych vařila jen pro sebe. Někdy se snažím i uklidit, vyprat, vyžehlit … No, je to fakt docela náročný, vzdávám hold všem maminám co to zvládají. Já jsem asi (s prominutím) sračka májová a moc to nedávám
. Jo a souhlasím s pozdravem „Prdíkům zdar!“ Tak pevné nervy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, tak já bych ted asi jen spala a spala…ale to se mi jen tak nepoštěstí…dnešní noc byla fakt „super“
, spala jsem dohromady tak 2 hodiny????no, nevím, jak dlouho to ještě vydržím…přes den k tomu dvě děti…takže když Anička konečně spinká, moji další dva drobečkové mají spouuuustu energie…
a já padám na ústa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme skrz prdíky dnes spali taky dvě hoďky…zkoušíme na to ten emulgel Pupík, masáž s ním má uvolňovat tak uvidíme…jinak mi malej při kojení usíná už do 10 min..dřív to bylo aspoň 15-20…takže se budí každou hodinu na jídlo, páč mu to nestačilo…chjo kdyby šel aspoň probudit, ale on je hned jak špalek…ale snad se to zvládne, jsme doma teprve 6. den, tak je to všechno ještě nezvyk…jinak zaplať pánbůh, že mám maminku, odpoledne pohlídá a já zapadnu do peřin…tak holky, pevné nervy všem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
adorablemamka píše:
My jsme skrz prdíky dnes spali taky dvě hoďky…zkoušíme na to ten emulgel Pupík, masáž s ním má uvolňovat tak uvidíme…jinak mi malej při kojení usíná už do 10 min..dřív to bylo aspoň 15-20…takže se budí každou hodinu na jídlo, páč mu to nestačilo…chjo kdyby šel aspoň probudit, ale on je hned jak špalek…ale snad se to zvládne, jsme doma teprve 6. den, tak je to všechno ještě nezvyk…jinak zaplať pánbůh, že mám maminku, odpoledne pohlídá a já zapadnu do peřin…tak holky, pevné nervy všem…
Tak s tim kojenim, jsem to mela uplne stejne, mala porad usinala a ja litala kojit kazdou chvilku, nekdy i kazdou pulhodinu a to treba jen na 5minut, protoze pak usnula a vzbudit ji? Nadlidskej vykon.
Jinak s tema prdikama, vyzkousela jsem vsechno, nejvic nam pomohlo cviceni s nozickama a nakonec po vyzkouseni vsech kapicek, krome probiotickych nam pomohl obycejny caj pro miminka s hermankem. Byla to posledni zkouska pred tim, nez bych koupila ty probioticky kapky a zabralo to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já se zatím nechci hnát do kapek, pomáhá mu chvilka na bříšku a cvičení s nožičkama…a vyzkoušíme ten gel Pupík, třeba to pomůže taky, naštěstí se nám podaří prdíky dostat ven bez většího pláče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jsem myslela že to nezvládám jenom já ale ono nás je více..co mají takové problémy jako my…no já vůbec nestíhám..já taky nebýt mamky tak jsem v háji..vnoci se pořádně nevyspíme ani protože prcek je hore..a přes den musím něco podělat ale to je opravdu fofr protože ten náš maly prcek mě k ničemu dlouho nepustí..
A ještě ty prdíky no od posledně se nám to trochu zlepšilo..zavedli jsme masáž a taky cvičíme s nožičkama tak uvidíme zda už to bude dobré ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj nazor na Pupika je, ze nepomaha, spis pomaha jen to masirovani
Jenze to taky nejde na sucho, tak nejaky ten krem na to vymyslet museli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Romana Radošova1 , 19.1.26 23:04
- LenVecer , 22.12.25 10:59
- bublina9 , 19.11.25 20:35
- anonym.anonymka , 22.8.25 08:52
- zuzanka1 , 11.5.25 18:54
- Tarena , 17.1.25 21:13
- Coly , 12.1.25 09:49
- ke.rol.ka555 , 8.11.24 21:35
- marinana , 11.10.24 21:00
- Evineczka , 25.8.24 13:14
- Sanji219 , 1.7.24 11:39
- monana799 , 4.4.24 12:32
- Terina141 , 1.4.24 19:12
- raduzzza , 16.1.24 12:42
- amelye , 30.11.23 23:50
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Co s tímhle vztahem nevztahem?
- 11.6.26 19:22
- Anonymní
- 1
Lázně Kynžvart - ubytování 2 dospělí a 2...
- 11.6.26 19:18
- Radanka3
- 1
Výsledky sona břicha/lekařská zprava
- 11.6.26 19:12
- Evkad
- 4
Lázně Kynžvart - ubytování
- 11.6.26 17:49
- Radanka3
- 1
Clearblue plus testovaní po ms
- 11.6.26 16:51
- Anonymní
- 1
Dojizdeni 1hodinu do prace pres Prahu
- 11.6.26 19:07
- Karinkas
- 24
Vaše zkušenost s klinikou MEDA
- 11.6.26 19:10
- 884135
- 4
Porucha příjmu potravy u čtrnáctileté slečny
- 11.6.26 18:29
- Anonymní
- 9
Vysoká škola - pedagogika, kombinace...
- 11.6.26 19:03
- Gracetheworld
- 17
Monster high sběratelé
- 11.6.26 11:38
- MalejRáček
- 1
Nové příspěvky
Je tu někdo, kdo zvažuje zrovna IVF...
- 11.6.26 19:26
- Ella865305
- 1599
Předpis benzodiazepinů u praktického lékaře
- 11.6.26 19:23
- Anonymní
- 101
Poukaz do lázní pro učitelku
- _.Emilyyy
- 615
Co s tímhle vztahem nevztahem?
- Anonymní
- 1
Zůstat v ''manželském soužití'' kvůli dětem?
- 11.6.26 19:19
- Anonymní
- 24
Lázně Kynžvart - ubytování 2 dospělí a 2...
- Radanka3
- 1
Potřebuji aby mi někdo pomohl
- Keyllah
- 46
Milenky sem nová diskuze
- 11.6.26 19:14
- Ephemeral
- 111610
Výsledky sona břicha/lekařská zprava