Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SlečnaDahlia píše:
Kdo na tebe bere vidle za jiný názor? Jen jsem si dovolila reagovat na tvůj názor názorem svým. Ohledně toho, že znáš mnoho více homosexuálních párů než kdokoliv z nás, si jako lesba zase dovolím pochybovat. Nejsou žádné intimní a partnerské problémy typické pro hmsx komunitu, které by ovlivňovaly jejich schopnost vychovat dítě. Taky řešíme problémy s nevěrnými partnery, příliš žárlivými či despotickými partnery, partnery gamblery či alkoholiky, taky se jsme schopni ve vztahu chovat jako sobci nebo hyeny, taky se rozcházíme a scházíme, taky ale máme mnozí dlouhodobé, šťastné a monogamní vztahy, do kterých plánujeme přivést děti.A abych doplnila, mně nešlo vůbec o to napadat, že se tobě něco hnusí. Mně je taky až fyzicky nepříjemných spousta věcí a nic s tím neudělám, je to jen reakce mé mysli a těla. Třeba když vidím někoho s tetováním, tak se oklepu, možná proto, že nemám ráda jehly a hned si představím, jak mě někdo tetuje… br. Nevyvodím z toho ale, že když někdo dělá něco, co se mně osobně hnusí, tak by proto on nemohl mít děti. Ale když ty už dopředu vytvoříš bubáka, KVŮLI VÁM bude mít dítě těžký život, připravte ho na nejhorší atd., tak se prostě řadíš k lidem, kvůli kterým ty obtíže potom obvykle nastávají. Tohle zrovna je jedna z věcí, které když se berou v klidu, tak jsou v klidu. Jak jsem psala výše, podle tohoto měřítka by u nás neměla mít děti spousta lidí - třeba černošský hetero pár (barva pleti je na rozdíl od pohlaví rodičů zřejmá na dítěti na první pohled) nebo moje těžce sluchově postižená maminka, „kvůli které“ jsme to jako děti měli „těžké“, protože pro ostatní děti byla postižená a „mentál“ (huhňá, typicky pro lidi s jejím handicapem).
@Sheena30
nějakou dobu jsem dceru vychovávala zcela sama, takže taky trochu jiný model…i když dneska už ani ne, bohužel. Nejpozději do nástupu do školky musela znát „příběh“ svojí rodiny tzn. bydlím s mamkou, táta bydlí tam a tam, jezdím k němu atd. Ono se to dost hodí až na ní někdo něco plivne nebo jen ze zvědavosti nebo na to narazí s učitelkama. Před druhým rokem jsem to vysvětlovala na autech, tady je v domečku ten a ten má tuhle mámu a tátu a jezdí tam a tam, bydlí tam tahle máma a tenhle táta. U nás zase to schéma komplikoval otec dcery, každé dítě svoji matku
a pak třeba jedna z těch matek měla nové děti a partnera, takže i pediatra říkala, že by si to musela kreslit, aby se vyznala.
Ja nevim, malemu je tedy teprve 6 let, ale dle dosavadnich zkusenosti to zatim nikdo z jeho kamaradu, rodicu, sousedu, absolutne neresi…a ze se u nas dvere kolikrat netrhnou, vsichni vi, jak to u nas je…nutno podotknout, ze synuv otec k nam kazdy vikend jezdi a kamosi maleho ho taky dobre znaji…asi v tom maj mozna hokej a nebo spis, se jevi, je jim to putna…
@SlečnaDahlia píše:
Kdo na tebe bere vidle za jiný názor? Jen jsem si dovolila reagovat na tvůj názor názorem svým. Ohledně toho, že znáš mnoho více homosexuálních párů než kdokoliv z nás, si jako lesba zase dovolím pochybovat. Nejsou žádné intimní a partnerské problémy typické pro hmsx komunitu, které by ovlivňovaly jejich schopnost vychovat dítě. Taky řešíme problémy s nevěrnými partnery, příliš žárlivými či despotickými partnery, partnery gamblery či alkoholiky, taky se jsme schopni ve vztahu chovat jako sobci nebo hyeny, taky se rozcházíme a scházíme, taky ale máme mnozí dlouhodobé, šťastné a monogamní vztahy, do kterých plánujeme přivést děti.A abych doplnila, mně nešlo vůbec o to napadat, že se tobě něco hnusí. Mně je taky až fyzicky nepříjemných spousta věcí a nic s tím neudělám, je to jen reakce mé mysli a těla. Třeba když vidím někoho s tetováním, tak se oklepu, možná proto, že nemám ráda jehly a hned si představím, jak mě někdo tetuje… br. Nevyvodím z toho ale, že když někdo dělá něco, co se mně osobně hnusí, tak by proto on nemohl mít děti. Ale když ty už dopředu vytvoříš bubáka, KVŮLI VÁM bude mít dítě těžký život, připravte ho na nejhorší atd., tak se prostě řadíš k lidem, kvůli kterým ty obtíže potom obvykle nastávají. Tohle zrovna je jedna z věcí, které když se berou v klidu, tak jsou v klidu. Jak jsem psala výše, podle tohoto měřítka by u nás neměla mít děti spousta lidí - třeba černošský hetero pár (barva pleti je na rozdíl od pohlaví rodičů zřejmá na dítěti na první pohled) nebo moje těžce sluchově postižená maminka, „kvůli které“ jsme to jako děti měli „těžké“, protože pro ostatní děti byla postižená a „mentál“ (huhňá, typicky pro lidi s jejím handicapem).
Píšeš, že nejsou žádné intimní nebo partnerské problémy typické pro gay komunitu ovlivňující… Co třeba vysoká promiskuita? Nebo je to jen klišé? Proč jsou tedy homosexuálové vyloučeni z dárcovství krve? A nechytejme se prosím za slovíčka a nejmenuje Jarunu, která žije s Lídou už x let a jsou si věrné a používají léta jeden a ten stejný robertek.
Mluvme obecně.
Mimochodem, já osobně si myslím, že s tím vyloučením homo komunity z dárcovství je blbost, mám hetero známého, který je dárce právě a jen proto, že oš*ká, co může (lovec), a chce mít přehled, jestli někde něco nechytl.
@suricata píše:
@Sheena30 no protože se ptáš kdo se s čím negativním setkal, potkat tě může milion věcí ty se ptáš na tohle, může tu být denně diskuze, kdo se setkal s padajícím meteoritem, kdo se setkal se zneužíváním, koho ve školce učitelka bila, koho smetlo auto, apod. ty ses nikdy s ničím negativním nesetkala, ale už dopředu vymýšlíš, že tvoju holku může někdo šikanovata víš co, dostalo mě, že píšeš, že rodiče vychovávají z dětí homofoby, to si jako doma po nedělním obědě sednou a tatínek řekne, tak děti, už jste dost staré a dáme si lekci z homofobie, opakujte: lesby jsou fuj, gayové jsou fuj.
Jak jsem psala v původním příspěvku - nejsem přepo*raná a nemaluji čerta na zeď - jen se snažím připravit na různé eventuality, protože razím heslo, kdo je připraven, není zaskočen.
Zbytek tvého příspěvku snad ani komentovat nebudu… ![]()
edit admin - vulgarismy 13.6.2016
@SlečnaDahlia píše:
Velice dobře napsané!!!
![]()
@Sheena30 píše:
Jak jsem psala v původním příspěvku - nejsem přeposraná a nemaluji čerta na zeď - jen se snažím připravit na různé eventuality, protože razím heslo, kdo je připraven, není zaskočen.
Zbytek tvého příspěvku snad ani komentovat nebudu…
no tak to já si právě myslím, že předposraná jsi a dále paranoidní heterofob
@Pinkie
Proboha, kdepak jste přišla na to, že homosexuálové jsou vyloučení z dárcovství krve? ![]()
Jsem aktivní dárkyní krve i plazmy a zatím mě z žádného dárcovského centra nechtěli vyloučit, protože jsem lesba!
A vysoká promiskuita? Milá zlatá, měla byste se zbavit alespoň částí různých mýtů, kterým věříte ![]()
@suricata píše:
@Sheena30 no protože se ptáš kdo se s čím negativním setkal, potkat tě může milion věcí ty se ptáš na tohle, může tu být denně diskuze, kdo se setkal s padajícím meteoritem, kdo se setkal se zneužíváním, koho ve školce učitelka bila, koho smetlo auto, apod. ty ses nikdy s ničím negativním nesetkala, ale už dopředu vymýšlíš, že tvoju holku může někdo šikanovata víš co, dostalo mě, že píšeš, že rodiče vychovávají z dětí homofoby, to si jako doma po nedělním obědě sednou a tatínek řekne, tak děti, už jste dost staré a dáme si lekci z homofobie, opakujte: lesby jsou fuj, gayové jsou fuj.
Souhlas.
Tohle asi nikdo nedělá.
Já homo beru jako úchylku (tak to prostě je, hovoří o tom mnoho sexuologů). Je to určitá evoluční „chyba v matrixu“, kdy by tito lidé za normálních okolností prostě spolu děti neměli, což je z přírodního hlediska hlavním účelem. A nejmenujte prosím tučňáky.
Navzdory tomu a možná právě proto je třeba to (stejně jako jiné úchylky) tolerovat. A tohle o to víc, že za normálních okolností toto není úchylka nebezpečná pro okolí. A je třeba tu toleranci ukázat i dětem. Říci si, jak to je.
Mám trochu problém i s tím říci, že být homo je normální. No, to, že to existuje, přece neznamená, že to je normální. Pedofilie taky je (existuje) a je normální? Homosexuální chování jen za normálních okolností nikomu neubližuje. Je třeba dětem vysvětlit, že někteří lidé to mají jinak. Nebudu mít problém to dětem jednou vysvětlit a budu je vést k tomu, aby byly tolerantní.
@Pinkie píše:
Píšeš, že nejsou žádné intimní nebo partnerské problémy typické pro gay komunitu ovlivňující… Co třeba vysoká promiskuita? Nebo je to jen klišé? Proč jsou tedy homosexuálové vyloučeni z dárcovství krve? A nechytejme se prosím za slovíčka a nejmenuje Jarunu, která žije s Lídou už x let a jsou si věrné a používají léta jeden a ten stejný robertek.Mluvme obecně.Mimochodem, já osobně si myslím, že s tím vyloučením homo komunity z dárcovství je blbost, mám hetero známého, který je dárce právě a jen proto, že oš*ká, co může (lovec), a chce mít přehled, jestli někde něco nechytl.
Vyloučeni z darování krve jsou MUŽI, kteří měli v uplynulém roce pohlavní styk s mužem. To nezohledňuje domnělou promiskuitu, ale rizikovost análního sexu mezi muži, riziko přenosu třeba viru HIV skrz anální styk je objektivně vyšší. Já taky patřím mezi homosexuály (byť ženy) a darovat chodím.
Ano, já mluvím obecně. Vyjádření partnerských poradců a sexuologů, jejichž klienty jsou i homosexuální páry, se v tomto se mnou shodují. Ty mluvíš na základě toho, že se ti něco hnusí.
@Sheena30 Zrovna nedávno mi to řekli 2 moji homosexuální přátelé. Při vyplňování dotazníku zaškrtli, že jsou gayové a byli z toho důvodu vyloučeni, přitom oba léta krev pravidelně dávali. Bylo jim řečeno, že jsou rizikovou skupinou vzhledem k vysoké promiskuitě.
@suricata píše:
áááá, paní má zjevně doktorát z psychologie, co?
No ještě, že jste mě tak dobře diagnostikovala, hluboce se nad sebou zamyslím a nechám se naočkovat proti heterofobii a lidské omezenosti, snad se mi pak tyto viry vyhnou ![]()
@suricata píše:
Zakladatelka se jen na něco ptala…třeba na zkušenosti jiných…tak nechápu proč hned urážíte??! ![]()
@Sheena30 Co se týče vysoké promiskuity, slyšela jsem vééélmi podrobné věci a to přímo od mých homo přátel, takže jestliže máte doma s vaší jeden banán dohromady neznamená, že to tak mají všichni. Taky jsem byla naivní… ![]()