Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriss Tina píše:
@Bytsamsebou já se neptam, jestli mas strach z bakterii, ale píšeš, ze se v MHD ani ničeho nemusíme dotýkattak mě zajímalo jak se to dela
No, nemusíš. Jízdenku jen zasuneš, dveře zmáčkne většinou někdo jiný a madla se držet nemusíš.
@Bytsamsebou píše:
No, nemusíš. Jízdenku jen zasuneš, dveře zmáčkne většinou někdo jiný a madla se držet nemusíš.
Tak to si superman, že zvladnes třeba tramvají nebo busem bez držení. ![]()
@Bytsamsebou píše:
U nás nejsou jízdenky bezdotykovy, na každé zastávce někdo nevystupuje a vznášet se v prostoru neumím, abych jezdila bez držení a v první zatáčce sem neletela k zemi ![]()
@Kriss Tina to je samozřejmě pravda, ale jsou lidi kteří ani neumyte ovoce že zahrady nesni, protože co kdyby náhodou. Nebo dítěti spadne něco na zem a maminky hned ať to nepapaji. Ve městě moc nevím, já ziju celý život na vesnici dal od města
![]()
Ale přiznám se že někdy neumyju ani jablko z obchodu, přece jenom si vemte rohlíky, kolik lidí se v tom hrabe a taky to neumyjete.
i přehnané umývání škodí, všeho z mírou jak se říká ![]()
@Eeelllaaa Jo na te vesnici se to asi tolik neřeší
ja z krámu neberu prakticky nic nebaleneho a ovoce a zeleninu si musím doma umýt
ze země teda taky dětem nic nedávám, když jim něco upadne na chodník, tak to vyhazuju
a u ovoce mi vadí ještě ty chemické postriky, takže to bych myla tak jako tak, i kdyby mi byly ukradené bacily ![]()
@aiwwa píše:
Tak to si superman, že zvladnes třeba tramvají nebo busem bez držení.
Jo, zkoušela jsem to a pohoda, kor když je tramvaj nacpaná
. Ale jak říkám, já nemám absolutně problém držet se madel, po někom si sednout na sedadlo, dýchat viry a bacily v přeplněném MHD a mačkat knoflíky a následně si zakoupit rohlík a sníst ho holou rukou na lavičce, aniž bych se vydezinfikovala, či umyla ![]()
@Bytsamsebou píše:
Nechodíš ani nikam nikdy do restaurace? Kebab, na nudle, Mekáč, KFC, atd.?
Diky za optani
Ne kebab jsem mela naposledy cca 3,5 roku zpet.. a po s. racim maratonu co trval 1,5 mesice, uz fakt nemam odvahu ani chut si ho jeste nekdy dat. Delala jsem 8let v restauracich- v hodne dobry, prumer i jen kde se proste chlasta a nevari..
A mam svy meritko cistoty… tam kde jsou hnusne wc, tam to byva i celkove na stiru s hygienou a cistotou celkove.. Takze kde se stitim a bojim na wc, tam si fakt nic nedam.. ![]()
@Bytsamsebou píše:
Jo, zkoušela jsem to a pohoda, kor když je tramvaj nacpaná. Ale jak říkám, já nemám absolutně problém držet se madel, po někom si sednout na sedadlo, dýchat viry a bacily v přeplněném MHD a mačkat knoflíky a následně si zakoupit rohlík a sníst ho holou rukou na lavičce, aniž bych se vydezinfikovala, či umyla
Zbyva uz je poskrabat se na holy zadeli pred zakousnutim do toho rohliku ![]()
Nebo oliznout tu mastnou tyč v tramvaji ![]()
Jinak prijed sem na sever, a ukaz v Liberci nebo v Jablonci jak jedes na stojaka busem bez drzeni
Tady kde bud prsi, nebo jdeš-jedeš do kopce
Budu ti fandit… ![]()
@Bytsamsebou píše:
Jo, zkoušela jsem to a pohoda, kor když je tramvaj nacpaná. Ale jak říkám, já nemám absolutně problém držet se madel, po někom si sednout na sedadlo, dýchat viry a bacily v přeplněném MHD a mačkat knoflíky a následně si zakoupit rohlík a sníst ho holou rukou na lavičce, aniž bych se vydezinfikovala, či umyla
Jak píšu, schopnosti supermana.
![]()
@aiwwa píše:
Jak píšu, schopnosti supermana.![]()
![]()
Jo, nejeden člověk mi to řekl
.
@Bytsamsebou píše:
Však v MHD ani nemusíš na nic sahat. Když si něco koupím na jídlo v obchodě a jsem venku, nebo v práci v terénu, tak si taky ruce neumyju a pak jím
.
Jako že nezmáčkneš tlačítko na výstup milionkrát osahané a nikdy se nechytneš madla? My máme zastávku na znamení a řidič občas jede brza - plyn, takže nedržet se znamená jistě spadnout. Pokud platíš penězi nebo kartou, taky to není zrovna čisté.
No někoho ty bakterie až tak neberou a neřeší to tolik. Zejména děti. Ty třeba s oblibou okusují madlo n vozíku v samoobsluze, nebo opěradlo v tramvaji, popřípadě oslintavaji okna ve vlaku. Žijí, nemají z toho příjem ani blití, tak kdoví. A když vidím, co takové prte narve do tlamičky, tak si myslím, že nějaká osahana klika nebo čudlík jsou brnkacka.
Já si pamatuji poslední velké rozšíření žloutenky v Praze, odborníci se divili, že je toho mnohem víc mezi manažery než bezdomovci… Pak se přišlo na to, že se to hezky šířilo mezi lidmi, co jdou do Mekáče nebo jiného fastfoodu, jedí tam rukama a před jídlem si je neumyji. Asi posilovali imunitu ![]()
@Russet píše:
Jako že nezmáčkneš tlačítko na výstup milionkrát osahané a nikdy se nechytneš madla? My máme zastávku na znamení a řidič občas jede brza - plyn, takže nedržet se znamená jistě spadnout. Pokud platíš penězi nebo kartou, taky to není zrovna čisté.
Mě by třeba zajímalo, kolik toho je na mobilu nebo i na té lahvičce desinfekce. To musí být síla. ![]()
@aiwwa píše:
Tak to si superman, že zvladnes třeba tramvají nebo busem bez držení.
Mám kamaráda, který měl tuhle bakterio-fóbii (pak se z toho úspěšně dostal) a ten se taky nikdy v MHD ničeho nedotýkal, držel se tyče jakoby pod loktem a ty svoje trasy už měl vychytané, kde sebou tramvaj jak hází, jak má přenášet váhu na nohou a podobně, aby sebou neseknul. Takže jde to, ta fóbie je asi silnější. ![]()