Taky se na dítě vztekáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
351
18.3.22 11:44
@Ajrad1981 píše:
@unuděná Já jsem ho po hlavě bít nechtěla, proboha! Nikdy! Vůbec nevím, jak se to stalo…

Nevycitaj si to. Muselo to hodne boliet. Tiez ma raz poriadne rafol, ruka vyletela uplne automaticky. Ja som sa stihla zabrzdit. Dolezite je, ze vies, ze to spravne nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.3.22 11:48

@Mína91 Kdyz byla tma, meditovali, modlili se, rozpraveli…a pak sli zase spat. A proc? Protoze to melo nejaky spiritualni duvod, ktery my uz nedokazeme znat. Na dalsi otazky odpoved nevim, ale verim, ze kdyz pohledas na googlu, najdes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
18.3.22 11:49
@TO_IT píše:
@jaia00 definovat spánkovou potřebu, jako něco co je společensky vyžadované je dobrej vtip :lol:

Nene, to sme sa nepochopili. Ja len vravim, ze pre cloveka ako tvora nie je prirodzene spat na zatah 8 hodin. Prirodzenejsie je naplnit si spankovu potrebu rozkuskovanymi spankami. Nasa spolocnost nas naucila spat v noci, aby sme cez den boli produktivni. Podakuj priemyselnej revokucii ;)
Zaujimava je knizka „S laskou o detskom spanku“, tiez odporucam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.3.22 12:33

Já jsem tedy nikdy neměla iluze, že budu na děti milá a nikdy nebudu křičet. Ale je fakt, že mám čtyři starší sourozence, osm synovců a neteří a měla jsem před očima, co rodičovství s člověkem udělá. Na druhou stranu já si nemyslím, že je špatně dát i takhle malému dítěti najevo svoje emoce, že jeho chování způsobuje nějakou reakci. Mám úplně stejně starou dceru a ta už dokáže pochopit, že když zvednu hlas nebo zakřičím, že to přehnala. Mě pro změnu štípe, taky jsem se po ní jednou v obraně taky ohnala a chvíli mě to celkem mrzelo, taky mě to překvapilo, ale bylo to takové instinktivní. Na druhou stranu od té doby mě neštípe, tak už si to tolik nevyčítám. Jinak jí aktivně zamezuji v těch agresivních projevech. Od podzimu až do ledna jsem měla období jak ty, v noci špatně spala, pořád cestovala po posteli, já hotová, ráno vstávala rovnou s řevem, který trval fakt celé dopoledne, to mě neskutečně točilo, byla jsem fakt zuřivá, hrůza. Jednou jsme obě tak strašně řvaly, že manžel vyběhl z pracovny a řekl mi, ať mu ji dám a jdu si nahoru na půl hodiny odpočinout (je na HO). Kolikrát jsem si nakonec sedla a prostě se rozbrečela, protože jsem už nemohla. A ona najednou utla, přišla ke mně, hladila mě a podávala kapesníky k nosu, abych se vysmrkala :lol:. Pak jsem brečela dojetím, jak se o mě roční dítě stará. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4622
18.3.22 12:42

Co se mi narodila druha, tak se nevztekam. Za a.nema to cenu a b.nasi male staci jen rict, ze tohle se nedela a hrouti se k zemi a breci. Takze si nervy setrim na chvile, kdy mi treba rano rekne, ze chce zmrzlinu. Reknu jen NE a uz se hrouti k zemi. :mrgreen: U nas roli hysterky prevzala ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
18.3.22 13:13
@scentini píše:
Co se mi narodila druha, tak se nevztekam. Za a.nema to cenu a b.nasi male staci jen rict, ze tohle se nedela a hrouti se k zemi a breci. Takze si nervy setrim na chvile, kdy mi treba rano rekne, ze chce zmrzlinu. Reknu jen NE a uz se hrouti k zemi. :mrgreen: U nas roli hysterky prevzala ona.
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
18.3.22 13:34
@scentini píše:
Co se mi narodila druha, tak se nevztekam. Za a.nema to cenu a b.nasi male staci jen rict, ze tohle se nedela a hrouti se k zemi a breci. Takze si nervy setrim na chvile, kdy mi treba rano rekne, ze chce zmrzlinu. Reknu jen NE a uz se hrouti k zemi. :mrgreen: U nas roli hysterky prevzala ona.

Co mi to jen připomíná :) mám doma už půl rok takovýhle tyjátr. Bohužel i před lidmi :mrgreen: Stačí říct ne, a jak píšeš, hroutí se k zemi, řve a čeká, zda jí zvednu. A já nic. Buď jakože odcházím nebo se jí směju. Někdy ale nemám na to vystoupení náladu, a zvednu hlas, když pak vidí že se zlobím, přestane, a začne mi nosit všechny hračky a objímat mě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
18.3.22 15:32

Tak ono u jednoho dítěte není problém si s ním v noci dvě hodiny hrát a dospat to přes den, ale když těch dětí je víc tak je pak člověk jak zombie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
18.3.22 15:50

@Ajrad1981 Vítej v rodičovství :-) To nevyspání dělá hodně, to pak člověk reaguje neadekvátně, hůř se ovládá. Mně pomohlo čtení knížek o respektujícím rodičovství. Už několik let si průběžně sem tam nějakou přečtu. Dokážu pak víc vidět důsledky nervního přístupu (to je v těch knihách většinou popsáno), zopakuju si, jak to dělat líp (respektující způsob komunikace), líp chápu jejich hysteráky (nezralý mozek) atd.
Ale to hlavní téma je ovládání vlastních emocí, tak na tom taky už několik let pracuju. S dětmi toto můžu trénovat denně :-)

• Citovat
  • Upravit
9877
18.3.22 16:22
@JezinkaBezinka píše:
@Mína91 Kdyz byla tma, meditovali, modlili se, rozpraveli…a pak sli zase spat. A proc? Protoze to melo nejaky spiritualni duvod, ktery my uz nedokazeme znat. Na dalsi otazky odpoved nevim, ale verim, ze kdyz pohledas na googlu, najdes :palec:

Mno, co jsem četla já, tak většina z nich dělala něco úplně jiného než meditovala a modlila se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.3.22 17:37

@unuděná No, stalo se to. Ale záměr to nebyl, ani by mě nenapadlo ho bít po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.3.22 17:42

@pet p Mohla byste mi nějaké takové knihy doporučit? Třeba ještě něco zachráním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.3.22 18:18

Asi se všichni shodneme, že není vhodné na dítě řvát nebo ho bít, aby se bálo. Nicméně v raném věku opravdu s nějakým vysvětlováním člověk moc nepochodí a plácnutí na zadek fakt trauma nepřivodí. Čím dál víc mi příjde, že většina maminek upřednostňuje dítě úplně šíleně na úkor sebe. Taky se snažím o respektující přístup, ale ten musí být vzájemný, ne se nechat od dítěte, štípat, okusovat, v noci nutit být vzhůru apod. Je potřeba i malým dětem stanovit pravidla, u prvního jsem byla stejná jako zakladatelka, každé zvýšení hlasu jsem si vyčítala, u druhého už jsem pro oba nasadila trochu víc autoritativní styl výchovy. Teď má starší 5, mladší 3 a co se týká emocionální inteligence, schopnosti přizpůsobit se pravidlům, respektovat ostatní atd. jsou teď zhruba nastejno. Ještě teď se starší těžce učí, že holt nemůže být pokaždé na prvním místě a že není středem vesmíru. Samozřejmě se člověk musí přizpůsobit povaze dítěte, na takové ty mírné, poslouchající děti je možno aplikovat nevýchovu, o všem si povídat, vysvětlovat. Nicméně když máte dva divočáky jako já, je nevýchova nejlepší způsob jak dostat maminku do blázince a dítě v pubertě do pasťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
18.3.22 19:31
@Hiavnaan píše:
Co mi to jen připomíná :) mám doma už půl rok takovýhle tyjátr. Bohužel i před lidmi :mrgreen: Stačí říct ne, a jak píšeš, hroutí se k zemi, řve a čeká, zda jí zvednu. A já nic. Buď jakože odcházím nebo se jí směju. Někdy ale nemám na to vystoupení náladu, a zvednu hlas, když pak vidí že se zlobím, přestane, a začne mi nosit všechny hračky a objímat mě :mavam:

Nasi to vydrzi dlouho, lezi na zemi a breci nebo se zarve v pokoji. Nikdy za mnou neprijde, musi za ni nebo by si vybrecela oci. Je to u vseho, dnes ji spadl obed na zem. Rikam, davej pozor a uz lezi a breci. Staci trochu zvysit hlas. Si rikam, co bude jednou v zivote. Dostane ve skole 5 a zhrouti se :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
18.3.22 19:40
@Ajrad1981 píše:
@pet p Mohla byste mi nějaké takové knihy doporučit? Třeba ještě něco zachráním…

Dobrých knih, které bych mohla doporučit, je určitě víc, ale v tomto konkrétním případě bych doporučila AHA rodičovství. Je to knížka hlavně o emocích, jak dětí, tak rodičů. A je tam hodně tipů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML