Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vnímám to tak, že všichni kuřáci jsou sobci… a tohle by mi hodně vadilo, ne kvůli peněz ale kvůli dětem
Pokud peníze v rodině vyloženě nechybí,ať
si kouří. Věděla jsi to dopředu a přesto si ho vzala. Ale pokud nemáte na dovolenou a tvůj muž prokouří tolik,je to na pováženou. Já jsem třeba kvůli svému muži přestala,ze dne na den. A zanedlouho jsem zjistila,že jsem těhotná,to mě podpořilo vydržet!!!
Můj otec byl silný kuřák, navíc pil. Probendil půlku platu. Co mi ale vždy vadilo, že na nás nebral ohled a hulil všude. Pravidelně jsem šla v pyžamu na WC a za tu chvilku nasmrádla, jako bych strávila večer v hospodě. Úplně jsem z toho smradu šílela, ale stejně to nepomohlo. V 15ti jsem se nastěhovala k babičce na gauč, bydlela pod námi, a setra brzo za mnou.
Vsichni kuraci jsou sobci a ti co kouri na ukor dovolene s rodinou dvojnasob ![]()
Sobci mozna, chudaci urcite. Jsem rada, ze jsem nikdy nezacala kourit, tezko by se mi prestavalo. Predstav si, ze bys krome curani a potravy mela jeste dalsi silnou potrebu, kterou bys musela tolikrat denne ukojit a podrizovat tomu svoje chovani.
@Pudloslava píše:
Sobci mozna, chudaci urcite. Jsem rada, ze jsem nikdy nezacala kourit, tezko by se mi prestavalo. Predstav si, ze bys krome curani a potravy mela jeste dalsi silnou potrebu, kterou bys musela tolikrat denne ukojit a podrizovat tomu svoje chovani.
tak zrovna děti by měly být silnou motivací, to samé u obézních lidí, kteří se rozhodnou zhubnout, to musí být podobné to pokušení a jde to vydržet ![]()
A zkoušela jsi o tom s manželem mluvit? Chce s tím on sám něco dělat?
Kuřáci mě šíleně štvou, zejména teď v létě. Musíme větrat, jinak bychom se doma upekli, a kolem samí kuřáci, děti mají věčně smrad v pokoji.
Hlavně že ti xxx chodí hulit na balkon, aby doma neměli smrad, a my-nekuřáci tam ten smrad kvůli nim mít musíme.
![]()
Je nefer si na stezovat ted, kdyz jsi s nim sla do vztahu s vedomim, ze je kurak. A z financniho hlediska to vnimam jako moznost volby. Treba by mohl jet misto toho na dovolenou, ale stejne tak muze kourit. Volba je tedy na nem.
s kuřákem bych být nemohla. Vadí mne kouř, navíc aby tu čuchali děti a v rozpočtu 5000 je víc než hodně
Kuřák to nevnímá ale všechno smrdí včetně dětí. A představa že se líbám s popelníkem ![]()
@Kaileee píše:
tak zrovna děti by měly být silnou motivací, to samé u obézních lidí, kteří se rozhodnou zhubnout, to musí být podobné to pokušení a jde to vydržet
a jakou závislost jsi překonala ty? kdyby to bylo lehké, tak by tlustý nebyl nikdo a kouřilo by jen pár lidí. úspěšnost jak u hubnutí, tak u odvykání kouření je malá.
a samozřejmě jsou lidi, kterým je to fuk
mě by stačilo, kdyby nehulili blízko mě
taky by mě štvalo, kdyby mi prohulil výplatu, ale nekuřáctví byl jeden z vysoce prioritních požadavků na budoucího partnera.
@Pudloslava píše:
a jakou závislost jsi překonala ty? kdyby to bylo lehké, tak by tlustý nebyl nikdo a kouřilo by jen pár lidí. úspěšnost jak u hubnutí, tak u odvykání kouření je malá.
a samozřejmě jsou lidi, kterým je to fuk
mě by stačilo, kdyby nehulili blízko mě
taky by mě štvalo, kdyby mi prohulil výplatu, ale nekuřáctví byl jeden z vysoce prioritních požadavků na budoucího partnera.
já neříkám že to je lehké, ale kdy jindy než kvůli dětem ![]()
Kuřáci jsou sobci a navic bezohledni. Pod námi bydlí celá rodinka kuřáků a ten smrad co mám v ložnici…no děs a hrůza,když tam uspávám děti. Všeobecně se s detma kurakum vyhybam jak čert kříži ![]()
@Kaileee píše:
já neříkám že to je lehké, ale kdy jindy než kvůli dětem
jistě, je to příležitost
Tohle téma vyvolá asi plno rozbrojů, přesto se zeptám jak to vnímáte vy. Můj chlap kouří. Vadilo mi to od začátku, ale nějak jsem to skousla. Poslední dobou mi to vadí čím dál víc. Napadlo mě spočítat kolik prokouří za měsíc a vyšla mi částka 5253,– to mě posadilo… Připadá mi celkově chování kuřáků vůči rodině sobecké. Máme dvě malé děti… Těch věcí co by se dalo koupit nebo jet na dovolenou…Jaký máte názor vy na kuřáky od rodiny. Neřeším zdravotní problémy, následky…to je na jiné téma. Děkuji