Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lady Bee píše:
@Bábrdl 90% možná, ale ve většině případech se to alespoň z 50% týká i přispívatelek. Pochybuju, že problémy tvých kamarádek a jejich synů nebo dcer, se tě nějak úzce týkají abys měla právo je ventilovat veřejně na diskuzíchI přestože teda neuznávám ani ten první případ, kdy se to těch přispívatelek týká, že to tu ventilují, jsem zastáncem, že osobní a rodinné problémy by měli zůstat v rodině a vyřešit se v úzkem kruhu rodiny, ale někdy to chápu, kolikrát nejde z toho začarovaného kruhu ven a člověk potřebuje jiný úhel pohledu. Jen něco dodám, tak jak kolikrát pozoruji tvé příspěvky tady, tak nejsi o nic lepší než ty snachy, které tu tak často propíráš
Jenže sem chodí snachy a ne tchyně a myslím, že je zajímá i postoj tchyní ![]()
@Bábrdl Já o koze, ty o voze… a kdo nechce slyšet, tak neslyší
už jen to o něčem svědčí, doufám, že ve svém blízkém okolí nemám podobného člověka jako jsi ty, komu bych se svěřila se svými problémy jakožto přítelkyni a on to ventiloval někde úplně mimo, kdy se ho to vůbec netýká a ještě na veřejné diskuzi. Tak ti přeji hezký den ![]()
@Lady Bee píše:
@Bábrdl Já o koze, ty o voze… a kdo nechce slyšet, tak neslyšíuž jen to o něčem svědčí, doufám, že ve svém blízkém okolí nemám podobného člověka jako jsi ty, komu bych se svěřila se svými problémy jakožto přítelkyni a on to ventiloval někde úplně mimo, kdy se ho to vůbec netýká a ještě na veřejné diskuzi. Tak ti přeji hezký den
Myslím, že píšu jen obecné věci, nic intimního ![]()
Chápu, že některé holky vidí z „pohledu tchyně“ rudě.
Se mi zdá, že se už nějak uhlo od tématu. A Bábrdl má právo na svůj názor.
@Adriana88 píše:
Se mi zdá, že se už nějak uhlo od tématu. A Bábrdl má právo na svůj názor.
Přitom můj názor byl, že kouřit u miminka je pras.rna. Jenom jsem napsala, že zakladatelka má bohužel prakticky nulovou šanci něco s tím udělat ![]()
@Lady Bee píše:
@Bábrdl To by měli určitě radost, že někoho v podstatě cizího propíráš na diskuzích a přitom 80% informací máš jen z jedné strany. To už o něčem svědčíKdyby si lidi radši vyřešili svoje problémy a zametli si před vlastním prahema neřešili osobní a soukromé problémy cizích veřejně, jéééééé to by byl klid
@Lady Bee tak co kdyby jsi se začala řídit tím co píšeš???
@Ywonka Diskuse se zvrhla v mírnou off topic hádku a já bych chtěl napsat zakladatelce ještě toto:
Nemáš přece na výběr podrobit se, nebo se rozvést a pak se nahat o dítě!
Další možností je vyvíjet neustálý tlak, komunikovat.
@eumedon píše:
@Ywonka Diskuse se zvrhla v mírnou off topic hádku a já bych chtěl napsat zakladatelce ještě toto:Nemáš přece na výběr podrobit se, nebo se rozvést a pak se nahat o dítě!
Další možností je vyvíjet neustálý tlak, komunikovat.
Taky si myslím, jediná cesta je furt „prudit“, jakmile dítě pčíkne, hned jet ven „na čerstvý vzduch“ atd.
@Bábrdl @eumedon
tak já mám i praktickou zkušenost, co se týče kouření u dítěte po rozchodu/rozvodu rodičů a plně potvrzuji bábrdlinu zkušenost (teda její kamarádky OSPODky
no a??!!!). Dcera se léčí pro imunologickou poruchu, opakované respirační potíže, v rodině silná genetická zátěž a při pobytu u otce je vystavena pasivnímu kouření (máme zatím rozšířený styk dohodou, bude soudně upraven pokud se dočkáme rozsudku). OSPOD to neřeší, maximálně zanese moje stížnosti do spisu učiní pokus směrem k otci o vysvětlení („no ale tak tatínku to není pěkné“), tatínek to popře a to je vše. Právně taktéž neřešitelné za prvé problém s prokázáním a za druhé není to stejnak kvalifikovatelné jako zanedbání nebo poškození zdraví. Takže není důvod k úpravě respektive omezení styku naopak v rámci trendu „práva otců“ je matka v první linii obviněna, že brání styku. Takže nezbývá než prudit, modlit se a nebo si rvát vlasy…Já jsem největší úspěch zaznamenala koalicí s extchýní, ta mu proprala játra, když u ní holka prokašlala noc a chvíli byl klid. No ale tohle je pro zakladatelku nepoužitelné vzhledem k vlivu rodiny. Takže moc nemám co poradit snad jen zkusit společné návštěvy u pediatra, třeba se partner zastydí a začne přemýšlet
![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl @eumedon
tak já mám i praktickou zkušenost, co se týče kouření u dítěte po rozchodu/rozvodu rodičů a plně potvrzuji bábrdlinu zkušenost (teda její kamarádky OSPODkyno a??!!!). Dcera se léčí pro imunologickou poruchu, opakované respirační potíže, v rodině silná genetická zátěž a při pobytu u otce je vystavena pasivnímu kouření (máme zatím rozšířený styk dohodou, bude soudně upraven pokud se dočkáme rozsudku). OSPOD to neřeší, maximálně zanese moje stížnosti do spisu učiní pokus směrem k otci o vysvětlení („no ale tak tatínku to není pěkné“), tatínek to popře a to je vše. Právně taktéž neřešitelné za prvé problém s prokázáním a za druhé není to stejnak kvalifikovatelné jako zanedbání nebo poškození zdraví. Takže není důvod k úpravě respektive omezení styku naopak v rámci trendu „práva otců“ je matka v první linii obviněna, že brání styku. Takže nezbývá než prudit, modlit se a nebo si rvát vlasy…Já jsem největší úspěch zaznamenala koalicí s extchýní, ta mu proprala játra, když u ní holka prokašlala noc a chvíli byl klid. No ale tohle je pro zakladatelku nepoužitelné vzhledem k vlivu rodiny. Takže moc nemám co poradit snad jen zkusit společné návštěvy u pediatra, třeba se partner zastydí a začne přemýšlet
![]()
To je prima, že to babička chápe a snaží se na syna působit
Nepopírám, že leckteré ženské stojí na straně svého syna, i kdyby dítě spalo v „plynové komoře“ ![]()
Myslím, že s věkem prostě dítě tátovi řekne, hle, mně se v tom blbě dýchá, jdi si zapálit ven, prosím.
Už aby tu byl zákon, který nařídí sociálce odebírat děti matkám kuřačkám. V dětských domovech bude těm robátkům rozhodně líp.
@Anonymní píše:
Už aby tu byl zákon, který nařídí sociálce odebírat děti matkám kuřačkám. V dětských domovech bude těm robátkům rozhodně líp.
A proč by měli odebírat kuřačkám děti, panebože?!??
Já sama nezastávám kouření v těhotenství a při kojení, ale pokud je žena kuřačka a nekojí popř. není těhotná a zapálí si (ne zrovna při tlačení kočárku
), tak na tom nevidím nic popudivýho! ![]()
@Anonymní píše:
to není nutný, stačil by finanční postih nebo je nechat hradit léčbu (zvýšená nemocnost dětí rodičů kuřákůa negativní vliv pasivního kuřáctví se už prokázal)…robátek
Holky,
tak se po delší době hlásím… Jak jsem někde na začátku psala, tak jsem udělala.
Ještě jsem jim to řekla já, že mi to dost vadí (při příležitosti, kdy chtěli dceru na víkend) a dostalo se mi stejné odpovědi, jako partnerovi. Že to tak už holt je a nikdy se na tom nic nezmění. Tím pro mně skončili. že pokud mi to tak vadí, nedá se nic dělat a holt ji nebudou mít. Na jednu stranu se mi hroooozně ulevilo - protože do této doby se svět kvůli tomu bortil mně a teď se zrejmě zbortil jim. Ale na druhou stranu nevím, jak to teda bude vypadat dál, o tom už řeč nebyla.. bavila jsem se o tom od začátku do konce s mou kamarádkou a řekla mi, že jsem prostě měkká, že by tam vůbec nejezdila. A jsme zase tam, kde jsme byli. teda mimo hlídání - v tom je jasno!
Jak to tady čtu, tak je mi z toho zase špatně a mam sevřenej žaludek.
Víte co je na tom nejhorší, že to prostě trápí jenom mně, i když jsme na to dva
![]()
@Anonymní píše:
Holky,
tak se po delší době hlásím… Jak jsem někde na začátku psala, tak jsem udělala.
Ještě jsem jim to řekla já, že mi to dost vadí (při příležitosti, kdy chtěli dceru na víkend) a dostalo se mi stejné odpovědi, jako partnerovi. Že to tak už holt je a nikdy se na tom nic nezmění. Tím pro mně skončili. že pokud mi to tak vadí, nedá se nic dělat a holt ji nebudou mít. Na jednu stranu se mi hroooozně ulevilo - protože do této doby se svět kvůli tomu bortil mně a teď se zrejmě zbortil jim. Ale na druhou stranu nevím, jak to teda bude vypadat dál, o tom už řeč nebyla.. bavila jsem se o tom od začátku do konce s mou kamarádkou a řekla mi, že jsem prostě měkká, že by tam vůbec nejezdila. A jsme zase tam, kde jsme byli. teda mimo hlídání - v tom je jasno!
Jak to tady čtu, tak je mi z toho zase špatně a mam sevřenej žaludek.
Víte co je na tom nejhorší, že to prostě trápí jenom mně, i když jsme na to dva![]()
Ale ano, měla bych radu. Zamysli se opravdu hluboce nad problémy maminek a dětí v jiných koutech světa, třeba v Africe..
ať už je to hladomor, nafouklá dětská bříška.. zkažená pitná voda, kterou pijí.. Děti pracující v kamenolomech, děti se zbraněni v rukách ve válce.. je toho spousta. Představ si, že bys žila tam, byť jen jeden týden. A ať to zní jako klišé, tohle jsou skutečné problémy.. Když si myslíš, že už nemůže být hůř, pusť si třeba film Hotel Rwanda. A pak si vzpomeň, jestli tvůj problém ohledně kouření u tchánů (jednou za čas) ti opravdu stojí za to, rozbít si rodinu.
Píšu to z pohledu mámy, které tchýně málem tu rodinu rozbila (kouř v tom hrál taky roli, a to nejsou žádní světáci
. Její odpověď na tohle byla, že stejně syn jednoho dne přijde domů a bude kouřit, tak co jako. A mnoho mnoho dalšího). Manžel byl sice více na mojí straně, ale s tím, že na svoje rodiče nikdy nezanevře a s dětma k nim bude jezdit stůj co stůj. Takže vím, o čem mluvíš.. Ale vždycky jsem to nějak ustála.. A ty myšlenky co jsem psala výše, mně donutily nad sebou se opravdu zamyslet, a hnaly mě dál. Ještě teď mám chvíle, kdy se mi z tchýně svírá žaludek, jsou věci, které nezapomenu. Ale vím, že že by mohlo být mnohem mnohem hůř. ![]()
Držím palce.
A věř, že v tom nejsi sama. ![]()
Anonym C.