Tchán mi kouří u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
25.12.13 23:48
@Ywonka píše:
Teď je malá nakřáplá, má rýmu a začli jí lézt zuby…takže ji tam kvůli tomu nedáme ( dobrá výmluva zatím, jak jsem už psala, nechtěla jsem to řešit přes Vánoce a kazit všechno, protože nevím, jak to dopadne s jejich reakcí).
Ale řekla jsem dneska přítelovi, že až o ni budou mít příště zájem na hlídání, hodlám to řešit a je mi to jedno. Musím, je to prostě z mojí strany povinnost.
Také jsem se zmínila, že by to mohlo dojít tak daleko, že se kvůli tomu rozejdem a on řekl, že i s tím počítá. Vím, že je to hrozný, ale těžko se mi připouští, že jdu stranou :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

tohle je fakt docela smutný. a nejhorší je, že to řešení fakt nevidím. myslím že v případě rozchodu by soud nezakázal návštěvy „jenom“ kvůli kouření. a na tvém místě vůbec nevím, co bych dělala, musí to být šílený :pocitac: zrovna já jsme na ten kouř háklivá už odmala, u nás návštěvy nikdy nesměly kouřit, ani za bezdětna, netěhotna, já už v pubertě odmítala být v jedné místnosti s kuřákem.
můj přítel kouří příležitostně, krabička mu vydrží cca na měsíc, ale nikdy ne doma, ani v mý přítomnosti. a i když si venku zapálí, a třeba po 2 hodinách dojde domů, stejně to z něj cítím, a musí povinně do sprchy, a všechno prádlo do pračky, celej je od toho načuchlej. musí to bejt hrozná bezmoc, když ti někdo okuřuje dítě, a úplně tomu zamezit nemůžeš :| každopádně přes noc bych jim dítě nikdy nedala, omeila návštěvy, a v případě zapálený cigarety chodila ihned ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
26.12.13 02:21

Žít s člověkem, kterému je ukradené, že bys od něj odešla kvůli takovéto věci je ošemetné samo o sobě a záleží jen na tobě, jestli v takovém vztahu chceš dále být. Ale být tebou, řeším to opravdu tak, že tam s dítětem nepojedu a nedám ho ani otci, aby ji tam vzal. Ať se na hlavu třeba staví, tohle by si nevydupal. Pokud se bojíš, že by byl schopný ti ji vyrvat z ruky, vždycky se v den plánované návštěvy můžeš sebrat a s malou jít ven nebo odcestovat den předem ke svým rodičům nebo jinam. To by ho donutilo k zamyšlení se a je třeba také.
Popřípadě bych se sebrala, sbalila, na čas k rodičům i s malou odešla a pokud by si pro ni přijel, tak mu ji ukázat, nechat ho s ní, ale nepůjčila bych ji na to, aby ji odvezl. To by ani nesměl ze zákona, dalo by se to považovat za únos, když byste nebyli oficiálně od sebe a neměli stanovenou péči soudně ;) Možná by si rychle rozmyslel, jaký k tomu celému pojmout přístup, když by své dítě viděl jen chvíli a nikam ho nemohl ani vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
26.12.13 07:38
@little-foxi píše:
Popřípadě bych se sebrala, sbalila, na čas k rodičům i s malou odešla a pokud by si pro ni přijel, tak mu ji ukázat, nechat ho s ní, ale nepůjčila bych ji na to, aby ji odvezl. To by ani nesměl ze zákona, dalo by se to považovat za únos, když byste nebyli oficiálně od sebe a neměli stanovenou péči soudně ;) Možná by si rychle rozmyslel, jaký k tomu celému pojmout přístup, když by své dítě viděl jen chvíli a nikam ho nemohl ani vzít.

No tak pokud jsou manzele (bez stanovene pece), tak ma otec stejna prava jako matka. Takze tezko unos, ze? Tezko nejake nepujcila…

Zakladatelko, chapu te, je to hnus, rozvodem diteti nepolepsis… bude tam o to vic.
Jedine si promluv s tchanama sama, psala jsi, zes vyslala muze… takze toto jedine me napada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
26.12.13 08:23
@Cmochy píše:
@Ywonka
Nečetla jsem diskuzi, ale za mě názor asi takhle:Ovšem je tu ale další věc - jestli to moc nehrotíš. Řekla bych, že už jsi natolik naštvaná, že jsi se prostě sekla a nechceš se sebou nechat hnout. Což já osobně chápu, jsem stejná… ale popřemýšlej jestli by se to nedalo zkousnout aspoň na chvíli nebo udělat nějaký kompromis…

To v žádném případě: Jako nehrotit to, nenechat ubližovat vlastnímu dítěti moc, nechat mu ubližovat trošičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.13 09:15

Ahoj zakladatelko, omlouvám ze anonymitu, ale radši pro jistotu.. Můj přítel je také z rodiny světských a můžu potvrdit to, že někdy jsou super, ale někdy je to šílený.. Už jsme spolu též 5 let a teď na podzim mi sdělil, že by rád miminko. Jenže já nejsem světská, tak víš co to je.. :oops: Moje jediná a vyzkoušená rada je BUĎ JAKO ONI. Nic si nenechej líbit, vyhraď si vlastní prostor, klidně se hádej.. Tím že skloníš hlavu a odkýveš jim všechno, tak taklhe tam budeš žít napořád a to myslím nechceš.. Můj přítel je taky úžasný, ale když je déle se svou rodinou, tak je to taky znát. Prostě to v něm je. Ale když on něco mluví o mé rodině, tak ho okamžitě zarazím, že takhle teda ne. Prostě jsem si udělala v některých věcech mantinely, za který nikoho nemustím. Přeju pevné nervy :hug: ale půjde to neboj :palec:

• Citovat
  • Upravit
66815
26.12.13 09:22
@Kamča.dalmatinka píše:
@Ywonka ajaj,postavil vám dům? Tak to hold bude muset bejt asi ustupek z vděčnosti :,(,jinak bude zle..Ještě mě napadlo, přijít od dětské s tím, že malá má nákou vážnější nemoc plic, že nesmí bejt v kouři, třeba ti i dr něco napíše, když jí to vysvětlíš a třeba to starý odměkčí :think:

Astma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.12.13 11:28

Jsem kuřačka, v rodině většina z nás kouří, ale vůbec by nás nenapadlo si zapálit v přítomnosti dětí. Pisatelka píše, že rodina patří ke světským. Ti holt mají jiná pravidla. Obávám se, že s nimi bude mít ještě spoustu jiných rozporů a třenic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.12.13 16:33
@little-foxi píše: Žít s člověkem, kterému je ukradené, že bys od něj odešla kvůli takovéto věci je ošemetné samo o sobě a záleží jen na tobě, jestli v takovém vztahu chceš dále být. Ale být tebou, řeším to opravdu tak, že tam s dítětem nepojedu a nedám ho ani otci, aby ji tam vzal. Ať se na hlavu třeba staví, tohle by si nevydupal. Pokud se bojíš, že by byl schopný ti ji vyrvat z ruky, vždycky se v den plánované návštěvy můžeš sebrat a s malou jít ven nebo odcestovat den předem ke svým rodičům nebo jinam. To by ho donutilo k zamyšlení se a je třeba také.
Popřípadě bych se sebrala, sbalila, na čas k rodičům i s malou odešla a pokud by si pro ni přijel, tak mu ji ukázat, nechat ho s ní, ale nepůjčila bych ji na to, aby ji odvezl. To by ani nesměl ze zákona, dalo by se to považovat za únos, když byste nebyli oficiálně od sebe a neměli stanovenou péči soudně ;) Možná by si rychle rozmyslel, jaký k tomu celému pojmout přístup, když by své dítě viděl jen chvíli a nikam ho nemohl ani vzít.

Dítě není sukně, to se nepůjčuje.
Otec má stejná práva jako matka. Jaký únos? Jak by se asi zakladatelce líbilo, kdyby si dcerku odvezl k rodičům a kdyby tam přijela, maximálně ji ukázal a „nepůjčil“. :zed: :zed: :zed:

„On by si to rychle rozmyslel, kdyby si nemohl dítě půjčit…“ Jo jasně, zas další taková, co si myslí, že svoje dítě vlastní a pak by ji Ospod velmi rychle vyvedl z omylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.12.13 16:39

@Ywonka Tak kouření u batolete by mi vadilo moc, ale bojím se, že nemáš moc možností, co dělat. Rady jako „nepůjčuj mu ji, však on si to rozmyslí“ jsou blbost, taky bys mohla rozpoutat boj o dítě. Nemusí si ho půjčovat, prostě si ji vezme a nazdar. Policie ti ji nevrátí, MATKA NEMÁ VĚTŠÍ PRÁVO NEŽ OTEC, možná by ji soud po čase přiřknul tobě, ale chceš riskovat takové problémy? A pak, stejně by ji měl jednou za čtrnáct dní na víkend, nebo by mohl získat i střídavou péči…

Asi to budeš muset vydržet, což je na pytel. Ale upřímně, sama sis to zvolila. Kdyby sis našla muslima, taky by ses nemohla divit, že děcku rve na hlavu šátek a zakazuje vepřový.

Žádné řešení mě nenapadá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
26.12.13 17:25
@Gina108 píše:
Noo, ten je teda hustej 8o ani on tě moc nebere :(

Jo, tak přesně to mě taky napadlo. @Ywonka To Ti jako vážně řekl, že počítá s tím, že se kvůli tomu rozejdete??? To mu na vašem vztahu a dítěti nezáleží? Udělala bych kvůli tomu cajmrsk, že by se nestačili divit. A přestala bych tam jezdit. O dávání dítěte na noc bych ani neuvažovala

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
26.12.13 17:40

Ještě mě tak napadá, že bych provokativně na návštěvě u nich nasadila roušku sobě i malé :-) nebo sehnat plynovou masku :dance:

• Citovat
  • Upravit
101
26.12.13 18:36
@little-foxi píše:
Normalni lidi by nekourili v pritomnosti ditete, ale ignoranti, naschvalisti, cikani a podobny bohuzel. S nima neni rec. A jestli jsi normalni ceska holka, nechapu te proc sis s nim neco zacala…Příspěvek upraven 25.12.13 v 22:03

To asi nepochopíš. Nemá cenu to tu rozpytvávat. Nezáleží na tom, proč s ním jsem a nejsem, ale já se tady snažím vyřešit problém po dobrém, aby se kvůli tomu nerozpadla rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
26.12.13 18:39
@BellinkaX píše:
No tak pokud jsou manzele (bez stanovene pece), tak ma otec stejna prava jako matka. Takze tezko unos, ze? Tezko nejake nepujcila…Zakladatelko, chapu te, je to hnus, rozvodem diteti nepolepsis… bude tam o to vic.
Jedine si promluv s tchanama sama, psala jsi, zes vyslala muze… takze toto jedine me napada.

Ano, přesně tak, rozchod nic, ale vůbec nic nevyřeší, tak proč se rozcházet. Kdyby to situaci vyřešilo, udělala bych to pro zdraví svého dítěte. Stoprocentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
26.12.13 18:41
@eumedon píše:
To v žádném případě: Jako nehrotit to, nenechat ubližovat vlastnímu dítěti moc, nechat mu ubližovat trošičku?

Tak, nechat ubližovat trošičku, proč??? nevidím důvod, kor co se týče zdraví. Kdyby to bylo cokoli jiného, kompromis bych udělala, ale v tomhle?? jaký třeba?? že místo dvou krabiček vykouří za naší přítomnosti jen jednu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
26.12.13 18:43
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, omlouvám ze anonymitu, ale radši pro jistotu.. Můj přítel je také z rodiny světských a můžu potvrdit to, že někdy jsou super, ale někdy je to šílený.. Už jsme spolu též 5 let a teď na podzim mi sdělil, že by rád miminko. Jenže já nejsem světská, tak víš co to je.. :oops: Moje jediná a vyzkoušená rada je BUĎ JAKO ONI. Nic si nenechej líbit, vyhraď si vlastní prostor, klidně se hádej.. Tím že skloníš hlavu a odkýveš jim všechno, tak taklhe tam budeš žít napořád a to myslím nechceš.. Můj přítel je taky úžasný, ale když je déle se svou rodinou, tak je to taky znát. Prostě to v něm je. Ale když on něco mluví o mé rodině, tak ho okamžitě zarazím, že takhle teda ne. Prostě jsem si udělala v některých věcech mantinely, za který nikoho nemustím. Přeju pevné nervy :hug: ale půjde to neboj :palec:

když ono je něco jiného jen tak spolu žít a vědět, že když nastane problém - můžeš se sebrat a jít do pr… ale děťátko je bohužel závazek - veliký. A já bych to chtěla vyřešit tak, aby moje dcerka neměla zkažený život bez táty, ale zároveň ho nechci kazit sobě. Děkuju za radu :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová