Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marketta1 píše:
A co zkusit si najit co nejvice info o pasivnim koureni, jake to ma a muze mit nasledky, pripadne vygooglit fotky a vytisknout to vse, ukazat partnerovi a snad mu dojde, ze to neni jen tlachani, ze je to opravdova hrozba..Snazila bych se partnerovi ukazat, ze to muze ohrozit jeho dite, zvlast pokud mate v rodine predpoklady k rakovine..
Na rovinu ja bych jim sve dite nepujdila do domacnosti kde se kouri, ani bych tam nebyla pokud kouri v jeji pritomnsti..Proste bych se zbalila a odesla..Bohuzel je pravdou ze koureni(i pasivni)zpusobuje rakovinu, sve dite bych tomu nevystavovala..
Na rovinu, přijde mi trapné googlit rizika kouření, když to určitě všichni tři vědi, jen si to nepřipustí. Prostě jsou pohodlný a tak to nejspíš bude pořád. Jen nechápu, jak může partner říct, neboj se ona nikdy nemocná nebude, my jsme v tom vyrostli a taky žijem…kdyby mi to mohl zaručit tak prosim. Ale takhle to jaksi bohužel nefunguje.
@Gina108 píše:
Tak tohle je ten hlavní problém. S tím něco dělej, jinak zle skončíšJak můžeš vůbec milovat někoho, kdo vůbec nerespektuje tvé názory a přání?
Je to první věc, ve které jsme se neshodli víš. Ale zato je to dost závažná věc.
@Ywonka píše:
Ano, myslím kolotočáře - jinak, komedianty![]()
![]()
![]()
![]()
mají určité věci jinak. zrovna co se týče tohoto. kdokoli by si dovolil proti nim něco takového říct, je to neúcta.
Já totiž vyrůstala chvilku v komediatské rodiče…z máminy strany rodina… a vůbec, teď se chovaj jak idi*ti KOMEDIANTI…já je nemůžu ani cítit..maj svůj svět, svoje nelogické myšlení… ![]()
@blecha72 píše:
Moje vlastní matka doma moje děti nevidí, protože kouří. Když je u nás, i pokud hlídá, kouří venku. My s manželem jsme odnaučení kuřáci. Jaké si to uděláš, takové to máš.
Taky tak… A když dám vyjímečně děti k našim, kteří po tu dobu v místnosti nekouří, tak jsou cítit stejně jako vajglíci. Vyslékám je hned jak dojdou a mažou do vany i s hlavou.
@Ywonka nečetla jsem všechny reakce, ale přestala bych tam jezdit a pokud by chtěli vnouče vidět, museli by přijet k nám a nekouřit v bytě. Ať si říká kdo chce co chce, že kouření nevadí jak jsem přesvědčená že vadí a dítě bych tomu nevystavovala. Mě stačí, když jde manžel pro něco za kamarádem a jen stojí mezi dveřmi kuřáckého bytu a jak je strašně načuchlý.
Dítě bych k nim za těchto podmínek na noc nedala v žádném případě a k nim bych nejezdila.
@Verunka.T píše:
Plně tě chápu, kdybych byla ve tvé pozici, prostě bych k nim nejezdila a k sobě bych je nezvala, natož k nim dávat svoje dítě, když by před ním kouřili, tohle bych svému dítěti neudělala. Udělala jsi dobře, přece nedovolíš nechat škodit svému dítěti a přítelův názor, že i tak žije, je teda pěkná kravina, jak tohle může vůbec říct??no jasně, on v tom vyrostl.Moje tchýně přede mnou kouřila, když jsem byla těhotná a taky jsem nechápala, jak může takhle ubližovat vlastnímu vnoučeti a v životě jí to neodpustím. Naštěstí před námi už doma nekouří, ale stejně to ve mě pořád je. Být tebou, nepovolím, když se nehodlají omezit i bych se s přítele kvůli tomu klidně hádala, vaše dítě má zdraví jen jedno a zdraví je to nejdůležitější
U nich je holt všechno jinak než u nás. Bohužel jsem to poznala až co je malá na světě. Kdyby se takovéto věci řešili dřív než přijdou děti na svět, bylo by všechno mnohem snažší a já bych si určitě hledala partnera jinde
jj, jak říkáš. Já mám kvůli tomuhle k nim hroznej blok, i když v ostatních směrech jsou moc fajn, ale tohle předčí veškerou jejich snahu.
Myslim si, že to asi bude muset dopadnout tak, že kvůli tomu půjdem s partnerem od sebe, aby si laskavě uvědomili, že to myslím naprosto vážně. A pak se uvidí, jak moc maj vnučku rádi, jestli ji chtěj vídat často, nebo se ukouřit!!
fuj, hnus.
@Ywonka No ono je neco jineho o tom slyset a neco jineho o tom cist a videt obrazky..Zkusila bych to, treba kdyz to uvidi cerne na bilem tak mu dojde, ze to neni jen takove to babske povidani..Pamatuji si, ze jsem byla tehotna sedela v cekarne u doktora a na zdi visel plakat s obrazkem miminka v brisku a bylo tam napsano a nafoceno co to dela tomu miminku, ten nikotin kdyz zenska v tehu kouri..Docerla me to vzalo a to jsme taky vedela, ze koureni je spatne, jen je jine kdyz to vidis na papire..
@Ywonka píše:
Dokud se nenarodila malá, neřešili se žádný problémy. Co dělali mi bylo fuk, ale když přišla malá a s tím i určitá pravidla, tak jsem poznala, jaký jsou.
A co by si teda dělala ty??? rozchod kvůli rodičům, dítě bez táty???
Mela by sis najit jinyho chlapa. Urcite to bude lepsi. Nesejde ve vysledku na tom, jestli je to biologickej otec, ale jakej je.
@Ywonka píše:
Na rovinu, přijde mi trapné googlit rizika kouření, když to určitě všichni tři vědi, jen si to nepřipustí. Prostě jsou pohodlný a tak to nejspíš bude pořád. Jen nechápu, jak může partner říct, neboj se ona nikdy nemocná nebude, my jsme v tom vyrostli a taky žijem…kdyby mi to mohl zaručit tak prosim. Ale takhle to jaksi bohužel nefunguje.
To asi moc chytrej nebude co? On v tom vyrostl a zatím je mladej, rakovina nebo jiné problémy z důvodu pasívního kouření se mohou projevit až za pár let…ale taky nemusí, je to taková ruská ruleta, někdo to odnese trochu, někdo vůbec a někdo na to brzo zemře.
Vytiskla bych mu z netu články fotky plic rozežraných rakovinou, pravděpodobnost onemocnění při dlouhodobém pasívním kouření atd. K rodičům bych dceru brala jen minimálně a domů je nezvala pokud by mi doma hulili a odmítli se přizpůsobit. Přes noc bych tam dceru rozhodně nenechala.
Moje mamka vyrůstala s dědou - silným kuřákem, v té době se ještě o rizicích kouření nevědělo. Jako mladá byla zdravá a až později začala trpět an bronchitidy, kašle a jiné problémy dýchacího ústrojí nejspíš z důvodu pasívního kouření.
1. nedávala bych jí k nim na hlídání!
2. pokud hodlají ve svém bytě kouřit i za přítomnosti malého dítěte, nejezdila bych tam!
3. pokud chtějí kouřit ve vašem bytě, když jsou na návštěvě, měli by respektovat přání hostitele, při první zapálené cigaretě bych je vyhodila
4. pokud je tvůj příátel takto lhostejný k potřebám druhým, považuju to za velmi špatné a ukončila bych s ním vztah: okamžitě! (jsem hodně tvrdá, pokud jde o mé dítě a upřímně nechápu tvůj ústupek, že ji k nim na den dáš!!!)
@Sandra752 píše:
@YwonkaJá totiž vyrůstala chvilku v komediatské rodiče…z máminy strany rodina… a vůbec, teď se chovaj jak idi*ti KOMEDIANTI…já je nemůžu ani cítit..maj svůj svět, svoje nelogické myšlení…
ano, ano. Jsou zvláštní, mají svůj svět. Ale zrovna oni jsou dost odlišní od ostatních. Normální komediant by si nemohl domů přivést nesvětskou holku, což já jsem a berou mně.
@little-foxi píše:
Mela by sis najit jinyho chlapa. Urcite to bude lepsi. Nesejde ve vysledku na tom, jestli je to biologickej otec, ale jakej je.
Já moc dobře vím, že komedianti jsou mag. ři..
znám jich hodně a pokud ty od nich nejsi budeš chudák do konce života a to nemluvím o jejich slovníku
moje rodina jsou kuřáci, ale né vypatlaný kouří se jen a jen venku byt je pak nechutnej smradlavej a já bych to nikdy dítěti neudělala..
lituju tě ![]()
@Kaczenka píše:
Taky tak… A když dám vyjímečně děti k našim, kteří po tu dobu v místnosti nekouří, tak jsou cítit stejně jako vajglíci. Vyslékám je hned jak dojdou a mažou do vany i s hlavou.
U nás je to stejné, starší se už sám od sebe svlíká v předsíni a vše háže do prádla.
Když jsem byla dítě a jela na prázdniny k babičce, ohrnovala nade mnou nos. Teď už vím proč.
Zakladatelko, jak to máte s kouřením doma?
Nejsem zastáncem radikálních řešení, ale nechat dítě v zakouřené místnosti by mě nikdo nedonutil, i za cenu toho, že to bude konec.
Nikdo by nekouřil mým dětem pod nos. Nikdy bych nechodila navštěvovat někoho, kdo se nehodlá omezit a kouří u dítěte.