Tchán mi kouří u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
300
25.12.13 22:07
@Gina108 píše:
Noo, ten je teda hustej 8o ani on tě moc nebere :(

to mě taky docela překvapilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
25.12.13 22:10

Udělala bych to rázně…Řekla bych že jestli hodlají u malé kouřit, tak tam, nebudete jezdit.. ;) a dokud si to nerozmyslí, jestli jsou pro dědu důležitější cigára nebo vnučka, tak bych dala prostě ultimátum!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.12.13 22:12
@mikkeilla píše:
Udělala bych to rázně…Řekla bych že jestli hodlají u malé kouřit, tak tam, nebudete jezdit.. ;) a dokud si to nerozmyslí, jestli jsou pro dědu důležitější cigára nebo vnučka, tak bych dala prostě ultimátum!!

k čemu jí to vlastně bude? když to znovu pročítám, přítel jí k rodičům vezme tak jako tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.12.13 22:13

Tak je to hnusný, ale u nich je to normální. pamatuju si jak jsem jako malá chodila do jedné kolotočářské rodiny za kamarádkou a věčně jedli guláš a cigáro v hubě. nejlépe nákého kojence a cigáro ;),ale zase ty měli tak naklizeno, že bych se klidně ze země najedla, to zas klobouk dolu a to tam chodili v botech, ale uklízelo se fakt nonstop, dodnes si to pamatuju…

Takže těžko jejich náturu předěláš. Já bych to taky nesnesla :roll: i když většinu kuříku co znám, tak hulí doma dětem a znám 4 lidi co nebyli aktivní ani pasivní kuřáci a zemřeli na rakovinu plic, cože je docela hustý, když to bych čekala u kuřáku..

Tažko říci. Jen jedno ti povim, že pro ně je rodina to nejduležitější, pokud jsou to ty slušní, tak ti malou klidně vyrvou z ruky a když muže opustíš, tak udělaj vše pro to aby malou měli a budou jí mít ještě častěji, takže rozchod bych vůbec nezvažovala ;)
Když za tebou nestojí tvůj muž, tak s tím prostě nic nesvedeš. Jedině je zkusit přeučit na tu elektronickou, dát jim to jako dárek, třeba jim to zachutná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.12.13 22:16

@Ywonka ajaj,postavil vám dům? Tak to hold bude muset bejt asi ustupek z vděčnosti :,(,jinak bude zle..

Ještě mě napadlo, přijít od dětské s tím, že malá má nákou vážnější nemoc plic, že nesmí bejt v kouři, třeba ti i dr něco napíše, když jí to vysvětlíš a třeba to starý odměkčí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

A co dělat když se kouří ve společném baráku s tchánovci? :think: sice hezký že přivřou dvěře do kuchyně ale jelikož jsme nahoře všechen kouř jde tam :cert: je to hnus, já sama sem na to totálně alergická a nechci aby naše dítě žilo v tom smradu :pocitac:(zatím jsem v 6 měsící) smrdí pak uplně všechno, věci jsou tak natáhlý že to nejde kolikrát ani vyprat :cert: jsem z toho zoufalá, ale jak se to bude řešit do budoucna to nevim :,( :(

• Citovat
  • Upravit
398
@xxalea píše:
to mě taky docela překvapilo 8o

Ono to bude neco jako v pripade kdy zenu chlap doma bije a ona potom rika. Ale ne, on me nebije on je zlaticko a ma me rad… Namlouvani si neceho, co je jinak protoze to tak clovek chce a prijmout realitu je pro nej tezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
25.12.13 22:26

@Ywonka Nedovolte nikomu, aby v přítomnosti vašeho dítěte kouřil.

Dokud to nebudou respektovat, tak tam nejezděte. Pokud se urazí, tak jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
25.12.13 22:49

Taky bych zkusila řešení přes pediatra, přes nějaké onemocnění nebo bych zahrála habaďůru, jak jsi druhý den po návštěvě u nich dostala hrozně vynadáno u lékaře, že malá je cítít kouřem. To by na světský mohlo zabrat, lékaře berou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
25.12.13 22:53

@Ywonka
Nečetla jsem diskuzi, ale za mě názor asi takhle:

Jeho rodiče jasně dali najevo, že když se jim něco nelíbí u tebe (že tam nesmí kouřit) tak tam prostě nepojedou. Tak se úplně nabízí udělat to i naopak. Když tobě nevyhovují pravidla u nich tak tam prostě nejezdi! Pro mě tady není co řešit… :nevim: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá… :nevim:

Ovšem je tu ale další věc - jestli to moc nehrotíš. Řekla bych, že už jsi natolik naštvaná, že jsi se prostě sekla a nechceš se sebou nechat hnout. Což já osobně chápu, jsem stejná… ale popřemýšlej jestli by se to nedalo zkousnout aspoň na chvíli nebo udělat nějaký kompromis… třebaže když budou zrovna kouřit v jedné místnosti tak se sebereš a s dcerou odejdeš do jiné. :think:
Ale za sebe (taky bych se sekla) bych jim tam rozhodně dítě nenechala bez dozoru (mého) a už vůbec né na noc… prostě bych jim nevěřila, že jí zrovna v tu chvíli co tam nebudu nebudou hulit pod nos… :cert:

My jsme s mužem taky kuřáci, ale od té doby co máme malou se kouří venku na terase (v bytě se teda nekouřilo nikdy, jen v zimní zahradě)

To dítě se s tím stejně dřív nebo později setká, ale nemusí to už odmala přece čuchat a nejlépe ještě v kuřácké místnosti spát? 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
25.12.13 22:55

Tak to já bych dítě k nim teda samotné rozhodně nepouštěla. Přeci jen, když jsi tam ty, můžeš korigovat, jestli jí čadí pod nos nebo ne - návštěva u nich na pár minut, při zapálení okamžitý odchod ven… A u mě doma? Tak tam tuplem platí moje pravidla a přes to by teda vlak nejel.
Tím, že jsou to světští, je ten odpor ale určitě obtížnější, ve mně vzbuzují trochu „respekt“, takže chápu :|

A napadá mě - kdo znáte osobně některé světské, je mezi nimi takový, který by nekouřil? Já marně přemýšlím, čadí všichni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.12.13 22:55

Já jsem pro to, aby dítě vyrůstalo v celé rodině, ale u tebe mám pocit, že pokud se chlap za tebe nepostaví, tak bych se na něj vykašlala! Jenže je problém, že dítě bude k rodičům brát i tak… :think: Jak už někdo napsal, také mě napadla dětská doktorka. Teda ne přímo napsat, že má dítě nemoc, ale poradit se s ní… Mně by to také vadilo a tvá situace je těžká… Pokud tvůj přítel řekl, že počítá s tím, že se rozejdete, není to nějak podezřelé??? Zkus místo hádky jednou zahrát na city stylem: Tebe nemrzí, že se kvůli tomu hádáme?; Copak tobě je ukradené, že si malá pobytem u rodičů kazí zdraví už v tak mladém věku?;… Když se nad tím zamyslím, tak občas dokážu být pěkný citový vydírač :think: Já to ale myslím dobře, říkám to upřímně, jak věc myslím, a hlavně SMUTNĚ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.12.13 22:58

@SussieS Ano, ano, kouří všichni!! A nejsou to jenom cigarety! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
25.12.13 23:35

Všichni ti tu radí, nejezdit tam, dupnout si a tak. Já bych v tomto konkrétním případě zvolila nějaký kompromis, ale jen v případě, že manžela i přesto, že se v této zásadní věci nepostavil za tebe, stále miluješ a vztah chceš udržet :nevim: Doma si samozřejmě můžeš poroučet ty a nechápu, že někdo nevydrží chvilku nekouřit, nebo si dojít ven a raději k vám přestane jezdit. U nich doma je to problém, který nevyřešíš, takže jak jsem psala, kompromis. Třeba kouřit jen v jedné místnosti s otevřeným oknem, kam vnučka nebude chodit. Myslím, že když ty ukážeš snahu najít řešení, třeba se pokusí také nějaké najít. A pokud ne, jsou to zabedněnci a nic ti nepomůže :nevim:. Je to velká bezohlednost. Já jsem také kuřačka, mám 2 děti a doma bych si nezapálila :zed:

• Citovat
  • Upravit
20557
25.12.13 23:46

U nás by nekouřili ani náhodou..u nich bych to přežila, pro jednou se nic nestane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová