Tchán mi kouří u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jemys
28.12.13 10:17
@Adriana88 píše:
Taky si to myslím. Kouřit v přítomnosti dítěte je nevhodné, ale občasná takováto návštěva jistě neublíží. Teď tady se pomalu rozhádáte a za nějakých patnáct, šestnáct let bude dcerka kouřit jak prasklá kamna. U dětí nekuřáků je to dost časté.

Máš recht - za 15 let bude chodit po diskotékách a začne kouřit, tak proč by to nemohla dýchat už pěkně od kolébky :nevim: S těma batoletama se nadělá zbytečnej cavyků… :zed:

• Citovat
  • Upravit
47
3.1.14 10:38

Zajímalo by mě, jak se to nakonec vyřešilo - pokud to není psáno v diskuzi, nečetla jsem ji celou. Ale já bych teda tvrdě zakročila, pokud nejsou ochotní na hodinku, na dvě, co jsme u nich na návštěvě, přestat kouřit, tak bych tam prostě nejezdila. Pokud oni nejsou ochotni dodržovat moje pravidla v mém domě, tzn. nekouřit, tak ať nejezdí. Když já musím dodržovat jejich pravidla, oni musí dodržovat moje. To mě teda zvedlo ze židle, jak dokážou být lidi bezohlední a sebestřední :twisted: grrr, máš můj obdiv, tohle bych snést nedokázala. Musíš si určitě pevné hranice. A myslím, že zrovna tohle je hranice, na které by se oba rodiče měli shodnout. Nevím, jak bych reagovala, kdyby byl manžel proti, možná bych uvažovala o rozchodu, protože pokud není ochotný vyjít v téhle, pro mě podstatné, situaci vstříc, domluvit se, signalizovalo by mi to, jak budou v budoucnu probíhat další situace - podle něho a jeho rodičů.

Asi je to zmatené, omlouvám se, ale fakt mě to vytočilo. Mimochodem - dítě na noc bych jim tam nedala ani za zlaté prase! :pocitac: určitě bych jim nebránila ve styku s dítětem, ale pokud by byl problém v mé návštěvě u nich nebo v jejich návštěvě u nás (kvůli kouření), řekla bych, že se teda budeme vídat jen na neutrálním prostředí - nejlíp venku, kde se ten kouř aspoň trochu rozplyne. A jako matka bych rozhodně neustoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.14 12:35
@Caroline88 píše:
Zajímalo by mě, jak se to nakonec vyřešilo - pokud to není psáno v diskuzi, nečetla jsem ji celou. Ale já bych teda tvrdě zakročila, pokud nejsou ochotní na hodinku, na dvě, co jsme u nich na návštěvě, přestat kouřit, tak bych tam prostě nejezdila.

Tak to je vidět, žes diskuzi fakt nečetla. Zakladatelka jasně napsala, že když tam jezdit nebude, vezme k rodičům dceru partner sám. Nemůže nijak tvrdě zakročit. A pokud se rozejdou, bude dcera v zakouřeném prostředí trávit víkendy nebo otec získá střídavou péči a bude tam každý druhý týden.

Pochop, že dítě není její majetek a otec k ní má stejná práva jako ona. ¨Prostě neřešitelná situace :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
3.1.14 12:52

@Bábrdl Stejná práva, pokud mu ovšem neubližuje.

Otázkou je, jak by se na to díval OSPOD a soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.14 13:12
@eumedon píše:
@Bábrdl Stejná práva, pokud mu ovšem neubližuje.Otázkou je, jak by se na to díval OSPOD a soud.

Jak asi… Mám kamarádku na socce, 99,9% rodičů, kteří tam přijdou říkají, že druhý rodič dítěti ubližuje :nevim: Pere se tam špinavé prádlo, kdyby ty pracovnice daly na všechno, co se tam říká, všechny děti jsou v děcáku, protože nemůžou být s otcem, ani matkou.

Jediné, co by udělaly, by bylo, že by prarodiče poučili o škodlivosti pasivního kouření, ti by řekli, že budou kouřit ve vedlejší místnosti a tím by to haslo. Matkla by si mohla stěžovat, jasně, ale co by to řešilo. Stěžuje si většina lidí, co „bojuješ o dítě“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
3.1.14 13:15

@Bábrdl Čili alibismus sociálních pracovnic je realitou. Každý si přece může vykládat, co chce a na to, jak je to doopravdy… na to zjistit to není čas, peníze, nebo chuť?

Ty sociální pracovnice přece nemusejí dát na všechno, co se tam říká. Někdy se o skutečnosti mohou přesvědčit samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.14 13:19
@eumedon píše:
@Bábrdl Čili alibismus sociálních pracovnic je realitou. Každý si přece může vykládat, co chce a na to, jak je to doopravdy… na to zjistit to není čas, peníze, nebo chuť?

Hele, to fakt není možné. To by musel mít každý rozvádějící se přidělenou svou socku, která by u něj bydlela.

Každá rodič může říct, ten druhý u něj kouří… A jak to prokážeš? Boje o děti jsou krušné. Leda pokud by to dítě mělo třeba astma a pokaždé po návratu od otce by dostalo záchvat, byly by na to lékařské správy a matka by psala stížnost za stížností…

Sociální pracovnice mají desítky aktivních a spousty spících případů, nemůžou tohle řešit. A i kdyby chtěly, v zákoně není, že se u dítěte nehulí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.14 13:22

@eumedon Kamarádka třeba říká, že je fakt svátek, když na ni i její kolegyně, nepodají rodiče stížnost, že je zaujatá ve prospěch toho druhého. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
3.1.14 13:23

@Bábrdl A kdyby po návratu od otce smrdělo cigaretovým kouřem jak tchoř?

(vlastně… on tchoř smrdí taky, ale jinak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.14 13:31
@eumedon píše:
@Bábrdl A kdyby po návratu od otce smrdělo cigaretovým kouřem jak tchoř?(vlastně… on tchoř smrdí taky, ale jinak)

A jak socprka pozná, že ho nenavoněla máti sama? Navíc může tchyně říct, že se polilo a prádlo se sušilo tam, kde ona kouřila.

Fakt, pochop, že tohle všechno tam ty holky mají každý den tisíckrát. Co kdyby otec očoudil dítě a řekl, že matka taky tajně kouří?

Ale zase můžeme být rádi, že to tak neřeší, protože jsou země, kde se to překlopilo zas do toho, že při jakémkoliv podezření preventivně seberou děcko oběma rodičům a dají ho pěstounům (co kdyby na tom něco bylo?) a dlouze to řeší soud. Ale není země, kde může sociální pracovnice bydlet s lidmi a zkoumat, jestli otec kouří a jestli matka dítě dost oblíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.14 10:07

@Bábrdl Ty máš nějak moc kamarádek :lol: v hodně diskuzích je to samý ( moje kamarádka chudinka tamto a moje kamarádka tamhleto :lol: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.1.14 20:35
@Lady Bee píše:
@Bábrdl Ty máš nějak moc kamarádek :lol: v hodně diskuzích je to samý ( moje kamarádka chudinka tamto a moje kamarádka tamhleto :lol: )…

Mám. :mrgreen: O téhle jsem dokonce jednou založila diskuzi. Obecně nejneoblíbenější jsou moje kamarádky, které mají problémy se svými snachami. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
5.1.14 10:48

@Bábrdl To by měli určitě radost, že někoho v podstatě cizího propíráš na diskuzích a přitom 80% informací máš jen z jedné strany. To už o něčem svědčí :lol: Kdyby si lidi radši vyřešili svoje problémy a zametli si před vlastním prahem a neřešili osobní a soukromé problémy cizích veřejně, jéééééé to by byl klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.14 13:17
@Lady Bee píše:
@Bábrdl To by měli určitě radost, že někoho v podstatě cizího propíráš na diskuzích a přitom 80% informací máš jen z jedné strany. To už o něčem svědčí :lol: Kdyby si lidi radši vyřešili svoje problémy a zametli si před vlastním prahem a neřešili osobní a soukromé problémy cizích veřejně, jéééééé to by byl klid :lol:

Neříkám, že mě to už párkrát nenapadlo :think: Ale zase to tu dělá devadesát procent uživatelek. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
8.1.14 07:32

@Bábrdl 90% možná, ale ve většině případech se to alespoň z 50% týká i přispívatelek. Pochybuju, že problémy tvých kamarádek a jejich synů nebo dcer, se tě nějak úzce týkají abys měla právo je ventilovat veřejně na diskuzích ;) I přestože teda neuznávám ani ten první případ, kdy se to těch přispívatelek týká, že to tu ventilují, jsem zastáncem, že osobní a rodinné problémy by měli zůstat v rodině a vyřešit se v úzkem kruhu rodiny, ale někdy to chápu, kolikrát nejde z toho začarovaného kruhu ven a člověk potřebuje jiný úhel pohledu. Jen něco dodám, tak jak kolikrát pozoruji tvé příspěvky tady, tak nejsi o nic lepší než ty snachy, které tu tak často propíráš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová