Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V tom případě bych vypojila alespoň wifi než půjdu do práce a vzala to sebou.
Tchánovi bych nedala ani korunu a manželovi bych řekla, že si to nepřeji a pokud uvidím, že má tchán byť jen jednu cigaretu, půjde na ulici, protože mi to manžel slíbil(že ho vyhodí).
No tak když ho živíte, tak proč by se nenechal? Nějak vůbec nechápu, jak jste to mohli nechat do takové situace vůbec dojít.
Asi si budeš muset se svým hodným a nekonfliktním mužem promluvit, protože když se nemá k řešení on, tak to budeš muset vzít do vlastních rukou ty. Tchánovi stanovte nějaký termín, do kdy počkáte a potom prostě bude muset odejít.
Ahoj,
ono dvougenerační bydlení je dost náročné i bez toho, aby jste tchána živili. Docela průšvih, že dle popisu jste mladí a hlavně tchán je mladý a práce schopný. Čili pokud nezasáhnete oba s mužem, tak se to může táhnout roky. Tchán mladší nebude a jakmile si zvykne na pohodlné bydlení bez námahy, tak se horko těžko bude stavět na své nohy.
Rozvod, dle mého názoru, není řešení. Chápu, že jsi rozzlobená. Ono těžko se i říká ne, takže chápu i tvého muže.
Všichni si dohromady sednout a vyřešit to, hned. Bez ostychu, ale slušně.
Přeji pevné nervy, protože tohle bude oříšek.
![]()
Tohle je vážně pravda? Tak já bych ho nenechala ani nastěhovat, nevidím důvod, proč se nakvartýroval k vám. A klidně bych ho nechala chcípnout, když nemůže žít bez cigaret. No ještě tohle mu sponzorovat
. Manžel řekl, že máš říct a on ho vyhodí. Tak proč si to nedokázala? Přeci nebudeš ještě zodpovědná za to, kam půjde dospělý chlap, který nehodlá chodit do práce, sedí u pc a nechá se živit. Budeš se muset vzchopit a vyhodit ho, jinak ho tam máš nadosmrti.
@jankalll píše:
Ahoj děvčata, doufám že mi poradíte, protože já už jsem zoufalá.Bydlí s námi tchán, protože už si proti sobě poštval asi každého známého a každou ženu a nemá kam jít. Když se nastěhoval, bylo to v pohodě. Zanedlouho poté se vykašlal na práci a nechává se už 2 roky živit. Nepřispívá na nájem, chod domácnosti, jídlo, energie, neuklízí, jenom sedí u PC, hraje hry, pije kávičky a kouří cigarety. Když mu je nekoupíme, tak akorát posloucháme, že ho necháme klidně chcípnout, že on bez cigaret nemůže žít. Ve výsledku mu je manžel vždy koupí, nebo mu dá nějaké peníze, aby byl doma pokoj. Kritizuje mě za to, co vařím, co nakupuji nebo že málo kupuju vodku.
Zkoušeli jsem si s ním promluvit. Akorát jsem se dozvěděla, že se zbytečně starám. A ano, prý se chce osamostatnit a odstěhovat, ale jediné, co pro to dělá, je že čeká výhru ve sportce. Jsem zoufalá a postupně rezignuji úplně na všechno. O financích se ani bavit nebudu, protože to jde od výplaty k výplatě. Měla jsem bokem slušnou rezervu, ale z té mi taky už nic nezbylo. Asi si budu muset najít druhou práci, abychom to utáhli.
Mám chuť se rozvést s hodným a bezkonfliktním mužem, protože jeho otec je neschopný se o sebe postarat.
Podotýkám, že tchán nemá ještě ani 50.
Je to normální a měla bych se s tím naučit nějak žít? Vím, že se o rodiče budu muset postarat, ale on je zdravý, schopný, má spoustu praxe i nějaké ve vedoucích funkcích. Říká, že se mu prostě nedaří, ale spíš si myslím, že se mu prostě nechce.![]()
Tak to je síla teda.
Jenom s ohledem na tvého manžela, bych tomu lemplovi zaplatila na měsíc-dva ubytovnu, a mazal by jak namydlený blesk s tím, že ho už u vás doma nechcete vidět. A manželovi bych řekla, jestli ho ještě jednou pustí k vám do bytu, tak poletí za ním.
A máte byt nebo dům? Když se nastěhoval, počítali jste že je to provizorně na chvíli, nebo nafurt? Od toho bych se odrazila.
Dostali jsme se k tomu postupně. Došel tchán, že se po letech rozešli s přítelkyní a jestli by mohl chvíli zůstat. Celý život pracoval a i v tý domě práci měl, tak jsme neviděli problém.
Najednou mu to ale v práci přestalo vyhovovat a dal výpověď. Tak jsme si říkali v pohodě, dáme mu čas, on si najde novou. Proběhla nějaká ta brigádka, nějaký ten pohovor a tak nějak to šlo, postupně přestal chodit na pohovory.
Dokonce se momentálně rozhádal z celou rodinou a známými, takže už vlasntě jenom sedí doma.
@jankalll Vůbec neřešit. Jak říkají holky: na dva měsíce mu zaplaťte ubytovnu, a pak řekni to slovo a muž ať ho vyhodí. Na ulici nepůjde, a dnes může pracovat každý.
Považuji za nevýchovné nechat muže středních let, aby doma zahálel a krněl. Má ručičky, může se nechat někde zaměstanat.
Podle mě by měl dostat ultimátum (já vím, že se někomu bude špatně říkat).
Je to kůže líná a zasloužil by vykopat na ubytovnu. Děláte mu medvědí službu a ještě riskujete, že ho budete mít na krku do skonání světa. ![]()
@jankalll píše:
Ahoj děvčata, doufám že mi poradíte, protože já už jsem zoufalá.Bydlí s námi tchán, protože už si proti sobě poštval asi každého známého a každou ženu a nemá kam jít. Když se nastěhoval, bylo to v pohodě. Zanedlouho poté se vykašlal na práci a nechává se už 2 roky živit. Nepřispívá na nájem, chod domácnosti, jídlo, energie, neuklízí, jenom sedí u PC, hraje hry, pije kávičky a kouří cigarety. Když mu je nekoupíme, tak akorát posloucháme, že ho necháme klidně chcípnout, že on bez cigaret nemůže žít. Ve výsledku mu je manžel vždy koupí, nebo mu dá nějaké peníze, aby byl doma pokoj. Kritizuje mě za to, co vařím, co nakupuji nebo že málo kupuju vodku.
Zkoušeli jsem si s ním promluvit. Akorát jsem se dozvěděla, že se zbytečně starám. A ano, prý se chce osamostatnit a odstěhovat, ale jediné, co pro to dělá, je že čeká výhru ve sportce. Jsem zoufalá a postupně rezignuji úplně na všechno. O financích se ani bavit nebudu, protože to jde od výplaty k výplatě. Měla jsem bokem slušnou rezervu, ale z té mi taky už nic nezbylo. Asi si budu muset najít druhou práci, abychom to utáhli.
Mám chuť se rozvést s hodným a bezkonfliktním mužem, protože jeho otec je neschopný se o sebe postarat.
Podotýkám, že tchán nemá ještě ani 50.
Je to normální a měla bych se s tím naučit nějak žít? Vím, že se o rodiče budu muset postarat, ale on je zdravý, schopný, má spoustu praxe i nějaké ve vedoucích funkcích. Říká, že se mu prostě nedaří, ale spíš si myslím, že se mu prostě nechce.![]()
Pokud nejsi trol, tak by to měl řešit manžel.
@jankalll píše:
Mám pocit, že to už celé ignoruje. Říká mi, že ho mrzí, že se tím trápím, ale že když se budu trápit bude to celé ještě horší. Párkrát už jsem se za to s manželem pohádala a v podstatě mi k tomu řekl ať povím slovo a on tchána vyhodí. Jenže to jsem v tu chvíli nedokázala, přece jenom jen tak někoho vykopnout na ulicijsem asi vážně úplně blbá.A ano počítač je jeho.
Takže manžel stojí za tebou, tak mu řekni ať ho vyhodí, že nemáte na živobytí. Když živíte třetí osobu.
@Slečna Ferka píše:
@jankalll Vůbec neřešit. Jak říkají holky: na dva měsíce mu zaplaťte ubytovnu, a pak řekni to slovo a muž ať ho vyhodí. Na ulici nepůjde, a dnes může pracovat každý.
Přesně. Teď, když je nejmenší nezaměstnanost za posledních devatenáct let, se doma válí jenom lempl, který nechce pracovat. A proč taky, když ho zakladatelka s manželem živí, a ještě mu kupují chlast a cigarety, a jeho jediná starost je sedět u PC.Ten by něco zažil. ![]()
Neni to omluva. Ale nekteri lidi to tak maji. Pokud prijdou o praci z jakehokoli duvodu, prvni chvili se snazi, ale postupne jim zacne vyhovovat stav nezamestnaneho.
A tchan opravdu nepotrebuje pracovat. Ma strechu nad hlavou, zdarma, jidlo zdarma, koureni zdarma, piti zdarma… Proc by to menil?
A tak jedina moznost je opravdu urcit datum odstehovani nebo castku, kterou bude prispivat a samozrejme nebude od vas dostavat nic jako cigara, alkohol… A nemuze tonbyt ani castka symbolicka. Treba lehce pod naklady, nez by bydlel sam, ale primerena spotrebe /voda, teplo, elektrina, internet a popripade jidlo, pokud se chce stravovat s vami/.
Tohle neni legrace a samo se to nezlepsi. On si vlastne uziva duchodu, ale neplati mu ho stat, ale vy.
Drzim palce, at to brzy vyresite. A nenechte se citove vydirat!
@jankalll
Kdo za něj platí sociální a zdravotní pojištění? Jestli mu naskakují dluhy, jednou to zaplatíte všechno a až k vám přijde exekutor, budete se divit. Do důchodu má skoro dvacet let a dovedeš si představit, jak ten jeho důchod bude vypadat? Promluvte si s ním. Pomozte mu sehnat ubytovnu a třeba ji i na nějakou dobu zaplaťte, ať má lehčí začátek. Mohli byste jet každý rok k moři a přitom čucháte smrady z cigaret a živíte parazita. Kdyby byl nemocen a nemohl se postarat… Ale to není. Svou péčí mu vlastně neděláte vůbec dobře, ačkoliv jemu se to líbí. Nedělejte to. Všechno vám ten člověk zničí a není to vůbec třeba.
A to já bych mu tu vodku koupila. I kávičku uvařila. A ujela by mi pokaždé ruka s gutalaxem a až by se pořádně pos… Tak bych mu sdělila, že ho postihla zákeřná choroba z nic nedělání a že mu z toho nechání se živit selhává organismus. Jinak bych pro něj samozřejmě neprala, nevařila prostě nic. Doma bych začala chodit nahatá a kdyby mi manžel něco řekl tak bych mu sdělila, že je to můj domov, moje soukromí, cítím se takto pohodlněji a pokud s námi chce někdo bydlet tak ať si hold zvyká. Plus bych začala na domácnost přispívat třetinou na bydlení a jídlo kupovala pouze sobě a pokud manžel chce nemakačenka živit tak ať si to táhne sám klidně i za něj. Proboha však toto nejde.