Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsi schopná se o děti postarat sama nebo ne? Vypadá to, že ne, takže to Tě dostává do pozice, kdy Ti pomáhají. Pak bys měla být vděčná a ne se urážet, vyhazovat je. Jistě, že by mě taky štvalo něco z toho, co Tebe, ale umím se o děti postarat sama. Takže odpověď na Tvoji otázku, zda jsi sobec, tak myslím, že jsi.
@Anonymní píše:
Protože někdo si to nepřeje a chce je je v klidu užít jen v nejbližším kruhu rodiny, naprosto to chápu, anonym protože prožíváme s rodinoou něco podobného.
Pokud to máte jako zakladatelka, tak to nechápu. Děti maj babičku rady, stará se o ně, ale na narozeniny ji pošlou pryč..:-( Přestože bych nebydlela s ani jednemi z rodičů, tak narozeniny dítěte slavíme všichni dohromady včetně všech našich sourozencu a žijících prarodičů. Je to ale tím, ze je to pro všechny první vnouce/pravnouce:-)
Myslím, že to moc hrotíte všichni. Ty i tchýně jste tvrdý palice a nehodláte ustoupit. Co se sejít a v klidu si to ujasnit? Měli by jste ubrat obě. Měla by si jí říct, že je od ní hezký, že ti pomáhá a že si ráda vyslechneš její názor ale že se musí smířit s tím, že to uděláš po svém a to z tebe opravdu nevděčnou snachu nedělá. A ty by si vůči ní měla projevit trochu vděku. Byla ti dobrá, když si měla problémy s kojením a ona k tobě v noci lítala a pomáhala ti (to opravdu dělat nemusela a málokterá to udělá), když ti u druhýho těhu tvrdlo břicho, tak si brala prvorozenýho ven a hlídala ho aby si měla klid…
A taky je dost špatný, že partner nestojí při tobě. Ale zase na druhou stranu je to jeho máma (což ho pochopitelně neomlouvá aby tě vyhazoval). Takže si to vyjasněte v klidu všichni. A pokud to nepomůže, tak se odstěhujte.
No a to s těma narozeninama mi přijde fakt ujetý… pokud jste byli domluvený na určitou hodinu a ty si je vyhodila za dveře, že jste to nestihli, tak je to tvůj problém. Měla si to naplánovat tak aby jste to stihli. A nedivím se příteli, že tě poslal ať se jim deš omluvit. Oni jsou přeci taky vaše rodina, tak proč by nemohli slavit s váma?
Příspěvek upraven 21.05.13 v 11:57
@Blanka S píše:
tak já svou tchýni nemusím a narozky jsou dcery a ta má babičku ráda přeci jí je kvůli konfliktům dospělých nebudu kazit.
To je sice pravda, ale zase pokud jsou ty vztahy na nože, tak to děti vycítí a pak si tu oslavu stejně neužijí.
My slavíme narozeniny na dvakrát. Jednou jen my a druhá oslava je pro ostatní příbuzenstvo. I dcera to tak sama chce. A nikdo s tím nemá problém.
@andaluzie123 píše:
Pokud to máte jako zakladatelka, tak to nechápu. Děti maj babičku rady, stará se o ně, ale na narozeniny ji pošlou pryč..:-( Přestože bych nebydlela s ani jednemi z rodičů, tak narozeniny dítěte slavíme všichni dohromady včetně všech našich sourozencu a žijících prarodičů. Je to ale tím, ze je to pro všechny první vnouce/pravnouce:-)
Nene, nebydlíme s rodiči to bych nikdy nedopustila, máme společné jen to, že bych oslavu svých dětí někdy chtěla taky strávit v soukromí, samozřejmě babičky mohou popřát jindy, jenže u nás se to nevím proč pořád musí slavit hromadně a je nás opravdu moc, tak je to někdy až otravné, protože je to celý rok několikrát do měsíce ![]()
@janusska píše:
To je sice pravda, ale zase pokud jsou ty vztahy na nože, tak to děti vycítí a pak si tu oslavu stejně neužijí.My slavíme narozeniny na dvakrát. Jednou jen my a druhá oslava je pro ostatní příbuzenstvo. I dcera to tak sama chce. A nikdo s tím nemá problém.
Jenže tchánovci zakladatelky přišli později, předat dárky, ne na oslavu, a stejně je vyhodila, ptž sami ještě nestihli předat dárky.
To vypadá jako naschvál, i když možná nebyl. ![]()
@Drovers
Ale já je pozvala, s tím že příjdou, až malýmu dáme dárky. Jenže jsme to nestihli, bylo už šest hodin, tak přišli, aniž bychom se domluvili.
Zakaldatelka
@Drovers No to jo. Ale těžko soudit jak to bylo. Jako taky když už přišli, tak bych je nechala ať popřejí. A pak až dala dárek sama.
@Drovers píše:
Jenže tchánovci zakladatelky přišli později, předat dárky, ne na oslavu, a stejně je vyhodila, ptž sami ještě nestihli předat dárky.To vypadá jako naschvál, i když možná nebyl.
Neviděla bych to jako naschvál, někdo to tak má nastavené, například můj bratr, vždy přejí nejdříve rodiče a i já si myslím že by to tak mělo být. Tím nechci říct že měla tchýni vyhodit, jen jí slušně říct že ještě nepřáli, ať chvilku počkají ![]()
Tak mne to teda prijde jako naschval s tema darkama.To jste jako do 18h nestihli dat malymu darky??
Myslim, ze chyba je urcite na obou stranach.Ale pokud se nejste schopni spolu domluvit, coz ocividne nejste, tak se odstehuj a budes mit klid.
SAmozřejmě jsem o ně schopná postarat, ona tu taky není furt. Jinak díky za názor.
Zakaldatelka
Ahoj, jak už tady byo řečeno, chyba je nejspíš na obou stranách a nejlepší by bylo bydlet samostatně. Docela mě šokuje chování tvého přítele, že tě vyhodí i s dětma? ![]()
Nezlob se, ale pokud ti tchýně vstávala k dětem a pomáhala s kojením a ty jí pak zakážeš na malýho mluvit a vyhodíš ji z narozenin syna, ať dojde za dvacet minut
, to bych tě furií nazvala taky
. Taky mám radši soukromí, ale narozeniny dětí jsou jejich a děti mají rádi svoje prarodiče a ostatní příbuzenstvo. Náš malej když měl rok udělala jsem mu oslavu s cca 20 lidma na zahradě, balonky, bublifuky a podobný blbůstky, byl hrozně šťastnej…uvědom si, že je to jeho babička a děda a to jsou lidi na které člověk většinou nezapomíná a dělají mu dětství dětstvím.
Také plánujeme druhé dítě a bude od méhoo prvního syna v takovém rozmezí asi jako jsou tvoje děti a nebudu mít nikoho na pomáhání s kojením a péčí o staršího. Měla by sis začít tchýně vážit, máš v ní velikou oporu…podle toho co píšeš se sama o děti opravdu postarat nedokážeš, nebo jsi to zatím nedělala. Zkus jít i trochu do sebe a s tchýní si v klidu promluvit, to co jsi psala s těmi úrazy, atd, to zase dost přehání ona
.
Jinak to co jsem psala na začátku - nejlepší by bylo bydlet samostatně.
To radsi opravdu budu bydlet zatim v podnajmu, nez bydlet s tchanovcrma nebo se svymi rodici!!!
Uz takhle mam co delat, abych ji neco nerekla, ale respektuji.
Rada neni, bud odejit a nebo promluvit. Chyba je i v tobe i v ni
Zakladatelko,
přijde mi, že to přeháníš a už i schválně vyvoláváš konflikty. Tchýně má skákat jak ty pískáš a když nechce, tak je zle. Potřebuješ pomoc, vstává v noci, hlídá staršího kdykoliv si umaneš a místo, abys ji nechala volné pole působnosti, tak máš mraky požadavků a stížností. Když ti radí, je to špatně. A vyhodit je na narozeniny vnoučat, to je teda umění, klobouk dolů. Jako za celý den nestihnout dát dárky a tchánům zabouchnout dveře před nosem, to by mě chlap hnal.
Neříkám, že příliš pomoci ze straně tchýně neškodí, taky by mi to vadilo. Jenže ty na druhou stranu tu její pomoc dost často využíváš, tak se nediv, že ti zasahuje do výchovy. Kdyby ses uměla postarat sama a nedávala ji tak často děti, tak ti možná do toho nebude tak často kecat.
Ideální by bylo se odstěhovat, což u vás očividně nejde. Tak holt budeš muset zatnout zuby a naučit se tchýni respektovat a být vstřícnější.