Tchánovci - jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1174
21.5.13 13:03

Já si tedy navíc myslím, že roční dítě nechápe zcela význam svých narozenin, tudíž je to spíš oslava dospělých. Pro toho špunta je to den jako každý jiný, jen s tím rozdílem, že dostane hračky a přijde víc lidí než obvykle. Rozhodně bych tedy z toho nědělala taková „kina“, jako že přišli o dvacet minut dřív. V šest hodin už se má navíc chystat na koupání, aby byla děcka v sedm vykoupána, čumla na večerníček a odebrala se do pelechu, bez ohledu na to, zda má někdo narozeniny nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
21.5.13 13:06
@ynax píše:
Nějak nechápu, jak tam žijete. Přijdeš mi sobecká, rozmazlená a vypočítavá - když potřebuješ, tak je tchýně dobrá, když ne, tak bys ji nejraději vymazala ze života. Měli jste malá děcka a tvůj manžel tě vyhodil z baráku? To nechápu už vůbec. Další co vůbec nechápu to separování - nejdříve mu dáme dárky my, sami a prarodiče až pak…Rada? ODstěhovat se do svého a dospět - ty i tvůj manžel

Tak, úplně jsi vystihla to, co jsem se chtěla napsat já :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
21.5.13 13:17

Jo a zakladatelko, 50:50 to rozhodně není. ;)
Taky mám děti krátce po sobě a ono starat se o ně sama je holt náročné, pak je fajn mít komu říct, jenže na oplátku musíš vyjít vstříc. Já nemám komu říct, nemám babičku po ruce a jde to. Takže ono je v tom hodně tvoje osobní pohodlí. Protože pokud bys opravdu nechtěla, nehlídá tchýně tak často. (A taky mám děti nespavce. 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
21.5.13 13:20
@Drovers píše:
Jo a zakladatelko, 50:50 to rozhodně není. ;)
Taky mám děti krátce po sobě a ono starat se o ně sama je holt náročné, pak je fajn mít komu říct, jenže na oplátku musíš vyjít vstříc. Já nemám komu říct, nemám babičku po ruce a jde to. Takže ono je v tom hodně tvoje osobní pohodlí. Protože pokud bys opravdu nechtěla, nehlídá tchýně tak často. (A taky mám děti nespavce. 8) )
:potlesk: Tak tak, mám skoro dvouletého syna, doteď se v noci xkrát budí a spává s náma v posteli, plánujeme druhé a nikoho k ruce mít nebudu :pankac:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
21.5.13 13:30

Vůbec Ti nezávidím, jediné řešení je odstěhovat se i s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
21.5.13 13:33

@verjanku @Drovers Jo to znám máme 2 děti kluk (4 roky) a holka(19 měsíců) a nikdo kromě mě a přítele je nikdo nikdy nehlídal k tomu skorotchán co se tu jistou dobu zjevoval před 7 hodinou skoro denně :zed: a to ti moji čerti nejsou v noci žádní spáči :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
21.5.13 13:33

S mnoha názory tady nesouhlasím.
Nemyslím si, že jsi sobec.
To, že si babička užívá vnoučete, ještě neznamená, že Ti dělá laskavost.
Ano, asi Ti hodně pomohla, tak poděkuj.
Ale jsou to Tvoje děti, tak si vše dělej podle sebe.
Babička může říct svůj názor na věc, ale to je vše.
I s těmi narozeninami to chápu. Neříkám, že je to dobře, ale Tvé pocity chápu.
Jediná rada je odstěhovat se. Běž sama s dětmi, pokud bude chtít partner udržet rodinu, přijde za vámi. Pokud nebude chtít… stojí za to?
Pokud by ses tam měla trápit, nemá to cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.13 13:37

50:50 jsem myslela - vaše názory
Dobře budiž, chápu, že si někdo myslí, že jsem sobec.

Vím, že mi hodně pomáhají, jsem za to ráda, jen jsem typ, co asi neumí děkovat. Jenže za tu pomoc bych si asi měla nechat „diktovat“ (to píšu nadneseně, nenapadá mě správný výraz). Já bych ráda vás viděla, jak byste si nechali líbit každodenní připomínky k tomu, jak je co špatně (málo jí, je celej zmrzlej, neposlouchá). Já chápu, že to má potřebu zdělit, ale slyšet to pořád, z toho by se člověk zbláznil. Já si naopak myslím, že jsem mírná povaha, která se bohužel neumí ozvat, ono všechno se to ve mě hromadí a pak to jednou za čas vybuchne.

Takže jsem to vymyslela následovně. Koupím jí prostírání, které má v hrozném stavu, k tomu připojím dopis, jak jim moc děkuju, že nahlas mi to nejde, tak to alespoň píšu na papír. Ať to berou jako malou kompenzaci za to všechno. A dál, nevím, protože vím, že ona neubere, má prostě rozkazovací povahu, tak to budu muset všechno asi spolknout a doufat, že časem to nějak vyšumí. U sebe se pokusím se tím tolik nezabývat a nenafukovat (což asi dělám - občas z komára velblouda).

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7797
21.5.13 13:38

@pupyk
Vezmu to obráceně - jsem babička, ke snaše a jejímu dítěti vstávám po nocích a pomáhám jí s kojením a ona mi pak zakáže na vnouče mluvit. Vnouče má narozeniny, snacha řekla, že chce dítěti popřát první s mým synem, bereme to na vědomí, tak čekáme celé odpoledne, aby měli klid pro sebe, v šest večer na ně zaklepeme a ona mě vyrazí, že mám přijít za dvacet minut? No kde jsme? :roll:
Mně tchýně hlídala jednou syna asi na dvě hodiny, dostala čokoládu, kamarádka hlídala jednou na hoďku, pozvala jsem ji pak za to na kafe…prostě dokážu ocenit pomoc. Jen mi přijde, že holky, co mají pomoc téměř na denním pořádku to berou jako automatickou věc a neváží si toho. Není povinnost babičky takhle skákat…Ať nemám takovou snachu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.5.13 13:42

Mě překvapuje, jak jste tu některé zlé…zakladatelku neznám, ale vy z ní děláte bůh ví co…také mám dvě děti, sice né tak krátce po sobě, jedna babička je absolutně nebabičkovský typ navíc bydlí od nás asi 50km, druhá bydlí od nás asi 100m, ale zase má náročnou práci, tak jí nechci nějak otravovat s hlídáním…takže vím, jaké to je nemít pomoc, ale z některých komentářů číší závist, že vy to musíte zvládat samy a ona má pomoc a ještě si stěžuje, co si to dovoluje, že… :roll: po pravdě, mě by nestála ta pomoc za ty nervy…takže bych se snažila VŠE zvládat sama, abych jí tedy nemusela být za nic vděčná a ona mi neměla co vyčítat…jak už tu bylo napsáno x krát, je potřeba nastavit nějaká pravidla, jedině tak můžete dál žít v relativním klidu…
@Drovers nevím,ale podle zakladatelčiných příspěvků mi příjde, že si tchýně bere vnuka sama…zakladatelka jí ho nenutí, nedává jí ho hlídat…je možné, že si ho bere kolikrát i když zakladatelka nechce… :nevim:
mě osobně příjde, že je chyba stejně na obou stranách, ale v komunikaci..a pokud je na jedné straně víc, tak si myslím, že spíš na straně tchýně, možná si to zakladatelka moc bere, ale dle mého to tchýně dost přehání…
co se týče soužití dvou generací, tak to taky nechápu, ale myslím si, že možná relativně jde, když se přistěhuje do domu ženich…pokud se nastěhuje nevěsta, tak většinou je v tom problém, protože většina maminek má pocit, že nevěsta dělá tohle či ono špatně…ona přece ví nejlíp, co je pro synáčka nejlepší(nebo pro jeho děti) :zed:…jen málo holčin má to štěstí, že je tchýně v pohodě a nekecá do toho, do čeho jí nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
21.5.13 13:42
@Anonymní píše:
50:50 jsem myslela - vaše názory
Dobře budiž, chápu, že si někdo myslí, že jsem sobec.

Vím, že mi hodně pomáhají, jsem za to ráda, jen jsem typ, co asi neumí děkovat. Jenže za tu pomoc bych si asi měla nechat „diktovat“ (to píšu nadneseně, nenapadá mě správný výraz). Já bych ráda vás viděla, jak byste si nechali líbit každodenní připomínky k tomu, jak je co špatně (málo jí, je celej zmrzlej, neposlouchá). Já chápu, že to má potřebu zdělit, ale slyšet to pořád, z toho by se člověk zbláznil. Já si naopak myslím, že jsem mírná povaha, která se bohužel neumí ozvat, ono všechno se to ve mě hromadí a pak to jednou za čas vybuchne.

Takže jsem to vymyslela následovně. Koupím jí prostírání, které má v hrozném stavu, k tomu připojím dopis, jak jim moc děkuju, že nahlas mi to nejde, tak to alespoň píšu na papír. Ať to berou jako malou kompenzaci za to všechno. A dál, nevím, protože vím, že ona neubere, má prostě rozkazovací povahu, tak to budu muset všechno asi spolknout a doufat, že časem to nějak vyšumí. U sebe se pokusím se tím tolik nezabývat a nenafukovat (což asi dělám - občas z komára velblouda).

Zakladatelka

Už jsem to psala - starej se o děti sama a nenechávej péči na ní. Ono je pak těžké nevychovávat dítě, když ho máš téměř pořád v péči. Já tak jednou hlídala celý den desetiletou švagrovou a dostala ode mě i pohlavek, tchýni jsem to pak řekla proč a za co dostala a tchýně řekla, že v pořádku, že by jí vlepila taky. Prostě nejde se starat o dítě a svým způsobem ho nevychovávat. Musíš pochopit, že když se o něho tak často stará, tak má o něj zájem, jak jí, jak je oblečený, atd…Ty opravdu jenom bereš, myslím, že ani tchýně to s tebou nemá jednoduché. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.5.13 13:43

Zakladatelko, jako jak nejsi děkovací tip? Nedokáži si představit, že bysme odjížděli od tchýně když hlídala nebo když přijedou na narozeniny a že bysme nepoděkovali.
Opravdu by jsi měla vyspět, protože to co jsi napsala, to by mě jako tchýni asi urazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
21.5.13 13:45

Tak, za mňa - v niektorých situáciách si sa zachovala tak, že by to vytočilo asi aj mňa… viem, že keď má už človek voči niekomu ponorku alebo úplnú averziu, tak ho naštve už fakt čokoľvek (to viem z vlastnej skúsenosti :lol: ) Priateľ/manžel (teraz neviem) by sa ťa mal zastať, to je pravda. Ale zase na druhej strane, u nás by mi tiež neprešlo, keby som poslala jeho rodičov na narodeniny preč. CHceli malému proste len pogratulovať, a o 6 večer neni zase nejak priskoro, tak ste mohli začať oslavovať vy 4 sami skorej. :nevim: A to, že ti tchýne kecá do toho, ako deti obliekať, to by skutočne nemala - aspoň nie takým príkazovým tónom, ale zvoliť vhodné slová…keď nepristúpi na tvoje pravidlá - obmedziť kontakt ale tým pádom by si nemala chcieť a čakať od nej, že ti bude strážiť deti, keď budeš potrebovať a že ti proste bude len vtedy „dobrá“ keď budeš niečo chcieť…

Příspěvek upraven 21.05.13 v 13:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.5.13 13:47

A co se týče těch narozenin…ano, roční dítě nemá rozum kdo mu gratuluje první…já bych to třeba nehrotila, ale myslím, že zakladatelka mu chtěla popřát dřív, protože to byly jeho PRVNÍ narozeniny! každopádně to, že nestihla pogratulovat do 18.hod to je jiná věc…času měla za celý den dost…proč jsi to vlastně nestihla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.13 13:49

A ještě mi nepřijde správný, aby ho třeba posazovala na záchod, když ví, že já to dělám jinak. Co si z toho ten kluk má vybrat, když u babičky se snažit nemusí a doma jo… nevím, třeba se mýlím, ale jsou takový zásadní věci, ketrý by snad mohla dělat stejně jako já, ne?

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová