Tchánovci - jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1348
21.5.13 13:51
@pupyk píše:
S mnoha názory tady nesouhlasím.
Nemyslím si, že jsi sobec.
To, že si babička užívá vnoučete, ještě neznamená, že Ti dělá laskavost.
Ano, asi Ti hodně pomohla, tak poděkuj.
Ale jsou to Tvoje děti, tak si vše dělej podle sebe.
Babička může říct svůj názor na věc, ale to je vše.
I s těmi narozeninami to chápu. Neříkám, že je to dobře, ale Tvé pocity chápu.
Jediná rada je odstěhovat se. Běž sama s dětmi, pokud bude chtít partner udržet rodinu, přijde za vámi. Pokud nebude chtít… stojí za to?
Pokud by ses tam měla trápit, nemá to cenu.

Naprostý souhlas. Nic není černé, ale ani bílé. Obě děláte chyby. Tchýně v tom, že není schopná si připustit že je postradatelná. A ty v tom, že to třikrát překousneš a dítě ji raději dáš, než dělat větší dusno tím, že jí ho „nepůjčíš“. Ale občas to v tobě bouchne. A já se nedivím. Nemyslím si (jako většina tady) že bys nezvládla obě děti a proto se ti hodí když můžeš staršího hodit k babičce. Já to vidím spíš jako tvůj „ústupek“ aby nebylo ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
21.5.13 13:52

@verjanku Ano, dostala čokoládu, pozvání na kafe.
Ale jako odměnu si nechat kecat do života a muset poslouchat její příkazy? Číst z papíru seznam svých negativních vlastností, které ona donesla? Říct, že ona se bude o dítě starat podle sebe a zakladatelka jí do toho nemá co mluvit? Říkat jí že lže, když jí musí popsat pád dítěte z gauče?
Poslouchat, že se o děti nedokážu postarat?

No promiň :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.5.13 13:53

@verjanku já taky mojí mamku za hlídání obměnuju čokoládou, nebo něčím, ne vždy, protože nadává proč to kupuju… :) ale já zase na rozdíl od zakladatelky jsem děkovací typ…takže vždy poděkuju, někdy i víckrát za tu samou věc…podle mě je to jedno ze základů slušnosti…říkám tomu 3P-pozdravit, poprosit, poděkovat! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
21.5.13 13:54
@Anonymní píše:
A ještě mi nepřijde správný, aby ho třeba posazovala na záchod, když ví, že já to dělám jinak. Co si z toho ten kluk má vybrat, když u babičky se snažit nemusí a doma jo… nevím, třeba se mýlím, ale jsou takový zásadní věci, ketrý by snad mohla dělat stejně jako já, ne?zakladatelka

To áno, určite. Aj mňa by naštvala napríklad hláška že jej do výchovy nebudeš kecať a že keď bude mať malého pri sebe tak si to bude robiť po svojom, to bez rečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.5.13 13:54

K tomu oblékaní tchýně asi takové jsou, moje mamka mě líčila jak ji přijela tchýně když se narodil můj taťka a taky ji sprdla. Moje tchýně také pořád říká, že je mám více oblékat, tak ji slušně odpovím. Asi to některé tchýně tak mají.
Jinak vaše spory, jestli teda přiznáš, že jsi zakládala tu první diskusi, tak můj názor na to víš.
Když ty se neumíš chovat, tak hold to vidí, že nemůžeš vychovat děti. Proč by nemohla ho učit i na záchod, teď mě napadlo a má dole nočník? třeba se ji nechce vylívat. :think: :think:
Prý zásadní věci, počkej až malej půjde do školky. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.5.13 13:55
Souhlasím :palec:
@janusska píše:
Naprostý souhlas. Nic není černé, ale ani bílé. Obě děláte chyby. Tchýně v tom, že není schopná si připustit že je postradatelná. A ty v tom, že to třikrát překousneš a dítě ji raději dáš, než dělat větší dusno tím, že jí ho „nepůjčíš“. Ale občas to v tobě bouchne. A já se nedivím. Nemyslím si (jako většina tady) že bys nezvládla obě děti a proto se ti hodí když můžeš staršího hodit k babičce. Já to vidím spíš jako tvůj „ústupek“ aby nebylo ještě hůř.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
21.5.13 13:56
@Anonymní píše:
A ještě mi nepřijde správný, aby ho třeba posazovala na záchod, když ví, že já to dělám jinak. Co si z toho ten kluk má vybrat, když u babičky se snažit nemusí a doma jo… nevím, třeba se mýlím, ale jsou takový zásadní věci, ketrý by snad mohla dělat stejně jako já, ne?zakladatelka

Mohla. Ale musela by taky chtít ti trochu vyjít vstříc a respektovat tě jako mámu. Já si nemůžu pomoct, ale v tomhle přesně vidím svou tchýni. Cokoli jsem řekla, že dcera nesmí, nebo že to děláme nějak, tak ona udělal přesný opak. Ale to i třeba tehdy pokud jsem jí řekla ať jí nedává rajče, že je na něj alergická. Jen se otočím už jí ho podává. Prostě naschvály. Pak se přece nikdo nemůže divit, když jsme na tchýně rozzlobený!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

@gatubela
tak tak, zítra jdu k doktorovi a kámoška mi bude tu cca půhodinu hlídat malýho, i tak mi bylo hrozně trapný jí o to říct. Za tu půlhodinu už má dnes koupenou čokoládu, pro malou přesnídávku a banány :mrgreen:. A to jsem se jí týden dopředu skoro každý den ptala, jestli jí to opravdu nevadí, že bude pár minut hlídat a to jen před budovou, kde mám doktora :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
Také si myslím, že to je hořká daň za pomoc… :?
@pupyk píše:
@verjanku Ano, dostala čokoládu, pozvání na kafe.
Ale jako odměnu si nechat kecat do života a muset poslouchat její příkazy? Číst z papíru seznam svých negativních vlastností, které ona donesla? Říct, že ona se bude o dítě starat podle sebe a zakladatelka jí do toho nemá co mluvit? Říkat jí že lže, když jí musí popsat pád dítěte z gauče?
Poslouchat, že se o děti nedokážu postarat?No promiň :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.5.13 13:59

https://www.emimino.cz/…-byt-138117/
Zkuste si přečíst tuto diskusi, přijde mi opravdu, že to psala naše zakladatelka a možná pochopíte proč se tak tchýně chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
21.5.13 14:11
@Anonymní píše:

nevím jestli si to tady už psala nebo ne, nedočítala jsem, ale proč se neosamostatníte? :nevim: takhle se budete pořád hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
21.5.13 14:11

Asi řešíš moc detaily, to vysazování na záchod by mi vadilo asi ze všeho nejmíň, taky nemusí být vše podle Tebe, ne? Mě to pořád přijde, že z tchýně děláš chůvu. Dítě velice rychle pochopí, co si může dovolit doma, co u babičky a co potom ve školce. Řeš to důležité: Vymezení hranic, případně přestěhování, svůj vztah s přítelem. Napiš si seznam věcí, které Tě štvou a vyznač jen ty nejdůležitější, které je nutné změnit, abys tam vůbec psychicky přežila. Nepouštěj se do desítek podřadných sporů, zbytečně to dělá „hustou“ atmosféru, nepitvej se v detailech. Buď trochu milá, vděčná, vstřícná (viz ten případ z narozenin svědčí o opaku) poděkuj a zároveň si buduj hranice a samostatnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
21.5.13 14:54
@gatubela píše:
Mě překvapuje, jak jste tu některé zlé…zakladatelku neznám, ale vy z ní děláte bůh ví co…také mám dvě děti, sice né tak krátce po sobě, jedna babička je absolutně nebabičkovský typ navíc bydlí od nás asi 50km, druhá bydlí od nás asi 100m, ale zase má náročnou práci, tak jí nechci nějak otravovat s hlídáním…takže vím, jaké to je nemít pomoc, ale z některých komentářů číší závist, že vy to musíte zvládat samy a ona má pomoc a ještě si stěžuje, co si to dovoluje, že… :roll: po pravdě, mě by nestála ta pomoc za ty nervy…takže bych se snažila VŠE zvládat sama, abych jí tedy nemusela být za nic vděčná a ona mi neměla co vyčítat…jak už tu bylo napsáno x krát, je potřeba nastavit nějaká pravidla, jedině tak můžete dál žít v relativním klidu…
@Drovers nevím,ale podle zakladatelčiných příspěvků mi příjde, že si tchýně bere vnuka sama…zakladatelka jí ho nenutí, nedává jí ho hlídat…je možné, že si ho bere kolikrát i když zakladatelka nechce… :nevim:
mě osobně příjde, že je chyba stejně na obou stranách, ale v komunikaci..a pokud je na jedné straně víc, tak si myslím, že spíš na straně tchýně, možná si to zakladatelka moc bere, ale dle mého to tchýně dost přehání…
co se týče soužití dvou generací, tak to taky nechápu, ale myslím si, že možná relativně jde, když se přistěhuje do domu ženich…pokud se nastěhuje nevěsta, tak většinou je v tom problém, protože většina maminek má pocit, že nevěsta dělá tohle či ono špatně…ona přece ví nejlíp, co je pro synáčka nejlepší(nebo pro jeho děti) :zed:…jen málo holčin má to štěstí, že je tchýně v pohodě a nekecá do toho, do čeho jí nic není…

Jj, bere si ho i sama, však jsem taky psala, že chyba je na obou stranách. ;) (psala jsem víc příspěvků)
Jenže podle mě první chyba byla už v tom, že zakladatelka nechala tchýni pomáhat v noci s prvním dítětem. :nevim: No já si to ani představit nedokážu, v noci mi řve mimino, dojde tchýně k nám do ložnice… :lol:
A taky jsem psala, že si měly ty dvě hned na začátku stanovit pravidla. Řešením by pak bylo nevyžadovat pomoc a tu nechtěnou odmítnout, pokud by tchýně nerespektovala. A pěkně poděkovat za nabídnutou ruku. :mrgreen:
Jak tu psal někdo pod SlaJa, první krok k usmíření musí udělat snacha, hezky popsala proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
21.5.13 15:32

@Drovers to je přesně to co si myslím tchýně bere jako selhání. Prarodiče mi hlídaj, ale když dítěti něco je řve, má hlad, je pokaděný, prostě je to MOJE DÍTĚ a né prarodičů. Já kolokrát spím max 2× v noci a dospím se o víkendu to je doma muž :srdce:. Mně vstávat tchýně k dětem tak jsem ta nejhorší matka nasvětě. Hlídat ano, ale jsou věci co dělají jen rodiče a nebo ať se nedivý, že jí do všeho kecá když dělá vše a simuluje mámu.

Těžko řekneš tchýni co ti vstává k dítěti nedávej mu ten čaj. Dám když jsi máma tak vstávej a starej se o dítě sama vstávám já starám se já kdo je tady máma a kdo babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.5.13 16:24
@Anonymní píše:
Jenže za tu pomoc bych si asi měla nechat „diktovat“ (to píšu nadneseně, nenapadá mě správný výraz). Já bych ráda vás viděla, jak byste si nechali líbit každodenní připomínky k tomu, jak je co špatně (málo jí, je celej zmrzlej, neposlouchá). Já chápu, že to má potřebu zdělit, ale slyšet to pořád, z toho by se člověk zbláznil.
Zakladatelka

Nemusíš si nechávat nic „diktovat“. Jen to vypouštěj jedním uchem tam a druhým ven, pokud chceš ve společném baráku setrvat, protože nic jiného s tím neuděláš. A ano já to mám v bledě modrém jen od své mámy, zamyslím se nad jejím sdělením, když s ním souhlasím, řeknu, že má pravdu a zařídím se dle toho, když nesouhlasím tak se zařídím dle sebe, když má další připomínky, řeknu, že to chci tak a tak a proč ona mi na to sdělí, že za ní se to dělalo jinak já jí to odkývu, že to je možný, ale já si to dělám tak jak chci já a je po diskuzi. Možná se na mě chvíli fucní, ale maximálně do druhého dne ji to přejde.

Kolikrát jsem se rozčilovala, že malému nedokáží říct ne a když je potom zlobí a oni ho nedokáží zvládnout volají mě, abych si ho spravila, já jsem pak za tu špatnou před malým, ale večer si to v posteli vyříkáme. Prostě já zastávám ten názor (dnes),e rodiče mají vychovávat prarodiče rozmazlovat, holt stojíme na té horší straně barikády a mě přijde, že tchýni občas tu její stranu závidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová