Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1127
17.6.15 15:33

@kdochcekam
Já taky ;) Malej miláček mi spí, to je parádaaa, klídeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
17.6.15 17:33
@inkakřivák píše:
@Callipo90 Pak tu došlo opravdu k nedorozumění, fakt nechápu. Možná jsem to nějak špatně formulovala, ale vyjadřovala jsem se jenom k chování zakladatelky. Pokud si vybavuju. No a pak se tu objevila Kvítk1, které nějak prudce ležím v žaludku, i když nechápu proč a táhne se to s ní z diskuze do diskuze.
Takže prosím pěkně, můžeš napsat, na které straně ten můj příspěvek, který se Tě dotkl, byl? Kvítk1 se neptám, na tu jsem tu tedy opravdu nereagovala. A ještě pořád si myslím, že ke své rýpavé reakci nemá důvod. Ale alespon se dobře baví, sice blbě, na základě mylného předpokladu asi, ale baví. Takže aspon tak jsem ji potěšila.

Ani jeden se mě nedotkl ;-)… pouze jsem reagovala na tvou reakci na můj příspěvek ;-)… kde ses chytla nějakých mých 4 slov :-)… když si přečteš předešlé 2 strany, tak to postačí a víceméně je to celkem jedno :-)… já něco sdělovala zakladatelce a ty si zakejhala. Asi proto máš důvod, vim já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
17.6.15 17:34
@kdochcekam píše:
Panebože…slepičárna hadr.

Ne nadarmo se to tady přezdívá epipi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
17.6.15 18:09

AT hledám jak hledám, nenacházím. Jenom tvoji reakci na něco, co se Tě jednoduše vůbec netýkalo. Čili - buď to uveď alespon tak, že napíšeš číslo stránky, nebo zvýrazni v citátu, čeho a kde jsem se chytila a čím jsem se Tě v následném příspěvku dotkla. A pokud nevíš, pak musím bohužel říci, že se chováš stejně jako Kvítk1, která mě napadá víceméně v každé debatě, aniž bych chápala proč. A nebude to myslím mou nechápavostí. Stránky, na které odkazuješ, jsem prohlédla obě, a jediné, co jsem našla, byl tebou třikrát odeslaný příspěvek, kde komentuješ, že jsem přes veškerý svůj věk poněkud - hm - přihlouplá? Pomalá? nevím. Už vím - bez nadhledu. Ale nevím, proč bych měla mít nadhled v případě, který tu zakladatelka řešila. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
17.6.15 18:32
@inkakřivák píše:
AT hledám jak hledám, nenacházím. Jenom tvoji reakci na něco, co se Tě jednoduše vůbec netýkalo. Čili - buď to uveď alespon tak, že napíšeš číslo stránky, nebo zvýrazni v citátu, čeho a kde jsem se chytila a čím jsem se Tě v následném příspěvku dotkla. A pokud nevíš, pak musím bohužel říci, že se chováš stejně jako Kvítk1, která mě napadá víceméně v každé debatě, aniž bych chápala proč. A nebude to myslím mou nechápavostí. Stránky, na které odkazuješ, jsem prohlédla obě, a jediné, co jsem našla, byl tebou třikrát odeslaný příspěvek, kde komentuješ, že jsem přes veškerý svůj věk poněkud - hm - přihlouplá? Pomalá? nevím. Už vím - bez nadhledu. Ale nevím, proč bych měla mít nadhled v případě, který tu zakladatelka řešila. Asi tak.

Tak fajn… ;) strana 8 - moje reakce na zakladatelku:

Tak jsem to dočetla… nemá cenu se moc vyjadřovat, ze začátku jsem tě tak nějak chápala zakladatelko, i když si byla trošku ostřejší, ale mě takové osoby nevadí, ale toto je moc :roll:… dokázala si pouze jen to, že jsi arogantní vemeno a ani vysoká škola tě nespasí :roll:… ona má asi tchýně štěstí, že bydlíte tak daleko, jinak si nedokážu představit co bys jí dělala za peklo a to tě upozorňuji, že nejsem žádným chronickým zastáncem tchýní, jako to mají některé uživatelky zde, ale toto je moc :roll:

Poté si ty reagovala na tento můj příspěvek na straně 9 - kde si mě přímo označila a pustila si se do debaty mimo téma, tak jsem reagovala dále. Už opravdu nevím jak to napsat :roll:… a už je to opravdu tak trošku plevelení… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
17.6.15 20:31

No vida, a je to vyjasněné. Já jsem tě jmenovala jenom proto, aby bylo vidět, na jaký příspěvek odpovídám, a spíš proto, že mi bylo jasné, že svým postojem vůči tchyním hodně lidí štvu. Ale mám to tak, přestože jsem si taky užila svoje. Čili nebylo to myšleno na Tebe jako na nějakou tchyňobijku nebo tak, jenom prostě píšu, že tchýně hájím a proč. To je právě potíž psaného textu. Kdybychom spolu mluvily, Ty řekneš toto - že nemáš potřebu všechny tchýně hájit, a já řeknu - nojo, to já zase jo, když už jsem mezi nimi. A je klid a vymalováno a žádné spory. Tady je to jiné a já mám ráda jasno. Protože je fakt, že jsi mě svými reakcemi zaskočila, když jsi předtím vlastně zakladatelce psala totéž, co většina lidí tu. No nic, tak doufám je to vyjasněno. A pokud Ti vadí, že je hájím, ber to prostě tak. Ano, jsou i solidní mrchy, ale přiznejme si, že spousta těch sporů s tchyněmi tady jsou směšné. Protože těžko budu srovnávat tchyni, která jenom nosí dětem neustále nová a nová trička např. s tchyní, která cpe alergikovi jeho alergen se slovy - ale on to má rád a ty o tom prd víš, tak nemluv ( a může to říkat i mnohem hruběji). A přesto jsou tu obě označovány za nesnesitelné důry.
Jo, a ten příspěvek jsem psala proto, že jsem chtěla tento postoj objasnit - mám ráda vyjasněné problémy a otázky. A to je všechno, nic osobního v tom není a ani nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
19.6.15 16:39
@inkakřivák píše:
No vida, a je to vyjasněné. Já jsem tě jmenovala jenom proto, aby bylo vidět, na jaký příspěvek odpovídám, a spíš proto, že mi bylo jasné, že svým postojem vůči tchyním hodně lidí štvu. Ale mám to tak, přestože jsem si taky užila svoje. Čili nebylo to myšleno na Tebe jako na nějakou tchyňobijku nebo tak, jenom prostě píšu, že tchýně hájím a proč. To je právě potíž psaného textu. Kdybychom spolu mluvily, Ty řekneš toto - že nemáš potřebu všechny tchýně hájit, a já řeknu - nojo, to já zase jo, když už jsem mezi nimi. A je klid a vymalováno a žádné spory. Tady je to jiné a já mám ráda jasno. Protože je fakt, že jsi mě svými reakcemi zaskočila, když jsi předtím vlastně zakladatelce psala totéž, co většina lidí tu. No nic, tak doufám je to vyjasněno. A pokud Ti vadí, že je hájím, ber to prostě tak. Ano, jsou i solidní mrchy, ale přiznejme si, že spousta těch sporů s tchyněmi tady jsou směšné. Protože těžko budu srovnávat tchyni, která jenom nosí dětem neustále nová a nová trička např. s tchyní, která cpe alergikovi jeho alergen se slovy - ale on to má rád a ty o tom prd víš, tak nemluv ( a může to říkat i mnohem hruběji). A přesto jsou tu obě označovány za nesnesitelné důry.
Jo, a ten příspěvek jsem psala proto, že jsem chtěla tento postoj objasnit - mám ráda vyjasněné problémy a otázky. A to je všechno, nic osobního v tom není a ani nebylo.

Tak jestli to nebylo na mě, tak mě příště neoznačuj ;) i když dle tvého obsahu to bylo na mě, ale to je jedno… já myslím, že některým přispívatelkám nevadí, že je hájíš, ale že je hájíš i v případech, kdy je do očí bijící úplně něco jiného. Kdyby si na mě nereagovala, tak si mi šumák, jen si se prostě na něco chytla a vzniklo z toho toto i když sem tím vůbec nemyslela tebe. Promiň, ale to neuznám, ano jsou tu i směšné problémy, jako tento, kdy má evidentně zakladatelka nevymáchanou hubu a potřebovala by jí vymydlit a dokážu to uznat a je mi tchýně líto, ale spousta diskuzí tu je vážných a vetšinou jsou hlavně o despektu ke snachám, psychickému teroru, komediím apod… a jsem zastáncem názoru, že pokud chci dobrý vztah, musím ho budovat, musím respektovat toho druhého, neházet mu klacky pod nohy, neintrikovat, nepomlouvat atd… to totiž platí ve vztazích všeobecně, nevyjímaje tchýně-snacha. Pokud toto dodržuje pouze jedna osoba, které toto evidentně přeroste přes hlavu a pak se tu svěří a druhá to má na salámu, tak z toho nikdy nebude žádný dobrý vztah, ať se bavíme o tchýních, sousedech, přátel atd… to se mnou snad souhlasíš ;)… a co se týká mě a tchýně, my jsme naprosto v pohodě, má tchýně toto pochopila a hnedle je klid ;)… dokonce si i myslím, že je ráda, že má takovou snachu jakou má. Jiná by se s ní totiž nepárala jako já a to bys neřekla, že 2 roky to byl opravdový teror ;)… víc nebudu rozebírat, pro mě naprosto uzavřená kapitola. Evidentně si mi dvě nikdy neporozumíme ;)… měj se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.25 07:55

Tchyně - zlost na matky

****Vtipy o tchyních bývají velmi oblíbené. Říká se také například, že „tchyně a uzený jsou nejlepší studený”. Mnoho lidí má totiž zkušenost s tím, že jejich partneři jsou závislí na svých maminkách. Muži docházejí k maminkám na jídlo i v dospělosti a nedají dopustit na úklid své maminky, nedovolí si odmítnout nevítanou návštěvu své maminky nebo její rady do manželství, čímž vytáčejí svoje manželky do nepříčetnosti. Ženy se ukrývají pod sukně své maminky, když se pohádají s manželem, odjíždějí ke své mamince a tím vyřazují muže ze vztahu. Někdy vedou rivalitní boj o muže s jeho matkou. Mamánkové tomu ale výrazně napomáhají. Obě pohlaví vedou někdy spory o to, kdo má lepší maminku a kdo je z lepší rodiny. Lidé také rádi přesouvají svoje vlastní špatné zkušenosti s dotěrnými a do života dítěte nevhodně zasahujícími matkami a nevědomou zlost na svoji vlastní matku na matku toho druhého. To, na co by si při jednání s vlastní matkou nedovolili ani pomyslet, mohou s požitkem prožít v kontaktu se tchyní a v humorné katarzi se uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová