Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Vidím, že můj příspěvěk se stal spíše sondou do duší českých (!) matek.Jednak děkuji všem, které bez emocí a nepatřičných soudů dokázaly vyjádřit kultivovaně svůj názor. Je vás, bohužel, menšina.
U ostatních zuřivých bojovnic za tchyňovská práva bych chtěla vidět, jak investují své dva měsiční platy za návštěvu tchýně, která má mnohem více peněz a přesto nechce přijet, ač byla pozvána. Na to si fakt počkám.
Nežijeme v USA, nemáme deset milionů na kontě; ona ano.
Pokud tak strašně touží po svém synovi a vnučce, proč si nekoupí letenku první třídy a nepřijede? Pro mě je to HODNĚ peněz, které musím tvrdě vydřít, ona má vlastní dům, Mercedez a deset mega hotově na účtu. My nemáme ani jedno z toho.
Moje matka, která má malý penziónek v Jižních Čechách, mi řekla, když jsem mimochodem i jí sdělila, že v létě nepřijedeme, že to nevadí, že v září přijede za námi. A to nemá zdaleka tolik peněz, jako tchyně.
A aby bylo jasno, můj manžel nechce nikam jezdit, to JÁ jsem tchýni nabídla, že ho posadím na letadlo do Evropy, aby se mohli vidět, protože nevím, jak moc nám lže nebo nelže o svém zdravotním stavu. Kdyby řekl - jedu, tak nemám problém.
Vy myslíte, že by si sám troufl s dcerou na 20 hodin v letadle? To jste se asi pomátly. Nejen, že si něco takového nepřeji, ale především on by nikdy nic takového neudělal.Je naštvaný, že na jeho ubohou maminku byl někdo přímý a nekompromisní, což on sám by nikdy nedovedl, ale jinak sám řekl, že jsem jí napsala absolutní pravdu.
Své matce tchyně nemá lhát o ničem, vztah musí stát na důvěře, ne na lhaní. Její matku znám, a jsem si jistá, že by ji žádná taková pravda nezabila, naopak.
A řeci o tom, jak je tam „chudinka nemocná sama“, asi neumíte číst, když píšu, že tam má svoji matku, druhého syna a jeho dvě děti a svého bratra a jeho ženu, všichni v jednom městě. Takže to není žádná osamocená chudinka bez opory, vy Johanky z Tchýňovského arku. Kdyby byla, přijedu.
A kecy o tom, že za mnou jednou nebude chtít přijet moje dítě se svými dětmi? Mám pro vás překvapení, sednu na letadlo-loď-autobus-vesmírnou raketu, a přijedu já. Nikdo jí nebráni vidět syna nebo vnučku, může kdykoli sednout na letadlo a přiletět, ale je rozdíl jedna letenka a tři, a je rozdíl tříleté dítě a dospělý člověk na 20 hodin cesty s přestupy (není přímý let). A vy mi říkáte, že já jsem ta špatná, když tohle martyrium nechci podstoupit s malým dítětem, vy hrdinky od Stalingradu? Kolik z vás Klubu rozhořčených spravedlivým hněvem by něco takového absolvovaly kvůli cestě za tchýní do Děčína. Na týden, protože víc dovolené nemáme.
Myslím si, že většina z těch, co tu píše své emotivní soudy spíš závidí. V životě nebyla dál než v Chorvatsku nebo Egyptě s Čedokem a kdyby měla letět někam 20 hodin s batoletem, bude se na to tři měsíce chystat a založí tu o tom deset diskuzí „co sebou na cestu“, „jak zabavit batole“, „jak to chodí na hranicích“, „jak zařídit víza“ (90% informací, co je možné nalézt na internetu i bez nových diskuzí) a bude o tom ještě dva roky po návratu mluvit. Ale od klávesnice, to jste každá rozený Žižka z Trocnova.
V zásadě máš pravdu, spousta věcí co píšeš by se dali pochopit, ale to vyjadřování
… možná kdybys zvolila jinou formu vyjadřování, tak by ti i víc lidí porozumělo a třeba i ta tchýně
…
Tak jsem to dočetla… nemá cenu se moc vyjadřovat, ze začátku jsem tě tak nějak chápala zakladatelko, i když si byla trošku ostřejší, ale mě takové osoby nevadí, ale toto je moc
… dokázala si pouze jen to, že jsi arogantní vemeno a ani vysoká škola tě nespasí
… ona má asi tchýně štěstí, že bydlíte tak daleko, jinak si nedokážu představit co bys jí dělala za peklo a to tě upozorňuji, že nejsem žádným chronickým zastáncem tchýní, jako to mají některé uživatelky zde, ale toto je moc ![]()
Zakladatelko,
psala jsi, že letenky by vás stály 20 tisíc na každého a v jednom z dalších příspěvků píšeš, že by to stálo vaše výplaty za dva měsíce, že nemáte vlastní dům (na rozdíl od tchyně s miliony na kontě a Mercedesem) a zároveň tu žvaníš o jakési závisti z naší strany… Nějak jsem se zatím nedopídila, co bychom jako měly závidět… Že jsi daleko od domova, rodiny, v nájmu, nemáte na letenky za rodinou a to všechno za platy dvou skladníků tady v ČR? Jako bonus jsi nepřejícná, necitlivá, umíněná, namyšlená, arogantní slípka bez špetky sebereflexe a sebekritiky, zato s nevymáchanou pusou, kterou ty nazýváš upřímností.
@Zdenuli píše:
Kdyby mi tolik lidí oponovalo, tak se nad tím aspoň zamyslím, jestli náhodou nemůžou mít pravdu, ale tu ty asi slyšet nechceš.
Pravdu? České matky
![]()
@Želmíra píše:
Zakladatelko,
psala jsi, že letenky by vás stály 20 tisíc na každého a v jednom z dalších příspěvků píšeš, že by to stálo vaše výplaty za dva měsíce, že nemáte vlastní dům (na rozdíl od tchyně s miliony na kontě a Mercedesem) a zároveň tu žvaníš o jakési závisti z naší strany… Nějak jsem se zatím nedopídila, co bychom jako měly závidět… Že jsi daleko od domova, rodiny, v nájmu, nemáte na letenky za rodinou a to všechno za platy dvou skladníků tady v ČR? Jako bonus jsi nepřejícná, necitlivá, umíněná, namyšlená, arogantní slípka bez špetky sebereflexe a sebekritiky, zato s nevymáchanou pusou, kterou ty nazýváš upřímností.
@Ester13 píše:
Ať je můj syn teplej!!! Ty jsi tedy dáreček! Prý do duší českých (!) matek![]()
![]()
Ale klídek, nevyšiluj. Prý přes 70% snach vychází s tchýněmi. A já mám snachu zlatou!
Vypadla mi z původního příspěvku ta 7! Takže opravdu se tak neděs!
Příspěvek upraven 11.06.15 v 21:45
@inkakřivák píše:
Ale klídek, nevyšiluj. Prý přes 0% snach vychází s tchýněmi. A já mám snachu zlatou!
Hmm, dobrá vyhlídka ![]()
A k té tolikrát zmiňované VŠ. Existuje něco jako inteligence sociální, a ta očividně zakladatelce chybí. Jinak by pochopila, že přetvářka a takt je něco hodně odlišného. Můžu jí napsat - podívej se, jsi absolutně sobecká a bezohledná ženská, protože jenom taková je schopná trvat na tom, že zpráva o rakovině se má říci i staré 85leté mamince. Anebo jí napíšu - víš, upřímnost je hezká věc a já si jí u Tebe vážím, ale tohle už je nebezpečné. Co když se mamince třeba udělá natolik zle, že skončí v nemocnici? přece jen je to šok. To je ten rozdíl mezi upřímností a taktem.
A pořád tu vykřikuješ, jak je na tom tchyně dobře a vy zle. No nevím, proč jsi tedy tolik zdůrazňovala, že se nadřete a vyděláte? Ale škoda řeči pro Tebe. Ty to víš stejně líp, takže proč tady otloukat prsty a klávesnici. Jenom Ti říkám, uvědom si, že děti se nejvíc učí opakováním po rodičích. A mají hroznou paměť.
@inkakřivák píše:
Ale klídek, nevyšiluj. Prý přes 0% snach vychází s tchýněmi. A já mám snachu zlatou!
Já jsem měla tchýni skvělou. Byla to zlatá ženská.
@Callipo90
Jo, já tchyně hájím, a to z prostého důvodu - za chvíli mi bude šedesát, jsem tchyně z obou stran - od dcery i od syna ( a zet i snacha jsou zlatí, zase se musím pochlubit). A proto už mám těch zkušeností hodně, a vím, že máloco je tak černé nebo bílé, jak se tu jeví a vyzývám k toleranci a empatii. My starší to skutečně občas nemáme lehké, myslíte, že je zábava pozorovat, jak si naše nejmilovanější děti zas a znova pokoušejí nabít hubu jen proto, že vás nechtějí vyslechnout? A vy přitom víte, že si ji nabijí, a to pořádně?
@Zdenuli píše:
Kdyby mi tolik lidí oponovalo, tak se nad tím aspoň zamyslím, jestli náhodou nemůžou mít pravdu, ale tu ty asi slyšet nechceš.
Amen.
Zakladatelko a není náhodou zakopaný pes v těch miliónech, co tchýně má? Že čekáš, že se měla podělit, viď? Protože je tady tak často zmiňuješ. Jinak samozřejmě, tvoje maminka je tvoje maminka, manželova maminka je prostě tchýně ![]()
@inkakřivák píše:
@Callipo90
Jo, já tchyně hájím, a to z prostého důvodu - za chvíli mi bude šedesát, jsem tchyně z obou stran - od dcery i od syna ( a zet i snacha jsou zlatí, zase se musím pochlubit). A proto už mám těch zkušeností hodně, a vím, že máloco je tak černé nebo bílé, jak se tu jeví a vyzývám k toleranci a empatii. My starší to skutečně občas nemáme lehké, myslíte, že je zábava pozorovat, jak si naše nejmilovanější děti zas a znova pokoušejí nabít hubu jen proto, že vás nechtějí vyslechnout? A vy přitom víte, že si ji nabijí, a to pořádně?
@inkakřivák píše:
@Callipo90
@inkakřivák píše:
@Callipo90
To je čistě tvůj boj…
… nicméně na to jak si hraješ na moudrou starou ženu plnou zkušeností, tak neumíš spoustu diskuzí zhodnotit objektivně a s nadhledem, což bys při své moudrosti a empatii měla umět
… to považuju za základ u takto zkušeného otřelého člověka, určitý nadhled a objektivnost
. Bohužel, pak tě tedy řadím mezi ty co si tu léčí svoje mindráky a prohry a mezi ty zarputilé bojovnice za něco i když to kolikrát ani nedává smysl
. Prosím, neber to jako útok, jen můj pohled a názor…