Tchyně a peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andaluzie123
13.5.13 20:53

Jee, nevšimla jsem si, ze diskuze uz pokročila:-)

• Citovat
  • Upravit
199
13.5.13 21:24
@Jitka1976 píše:
@neme55 A ty nemáš podporu v nezaměstnanosti??? To žijete jen z 11 tisíc??? Mínus dluhy…Máte děti?

ano jen z těch 11. ne děti zatím nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.5.13 21:30
@Maja25 píše:
@neme55 No budeš to mít hodně těžké. Pokud bude furt cpát peníze tchýni a nic ti neříkat, tak to nemá smysl. :nevim:
Ale ty mu do peněz nemáš moc co mluvit on je vydělá, tak si s nima může dělat co chce. :nevim: [/cita

do těch peněz co jsme dostali na svatbu a převážně to bylo z mé strany si myslím, že mám do toho co mluvit až moc, neboť to bylo společné. hold jsem nechala jen jemu přehled o penězích a to byla chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.5.13 21:34
@blecha72 píše:
Půjčka od Providentu je psaná na manžela, nebo na tchýni? Kdyby mi z účtu za dva měsíce zmizelo 70 tisíc, zajímaly by mne podrobnosti. Pokud chcete, aby manžel nevybral zbytek, bude třeba zřídit si vlastní účet. Z popisu chování vašeho manžela mám pocit, že jste zvolila špatnou diskuzi. Nemáte problém s tchýní, ale s manželem. Zdá se, že mnohé skrývá, a manželstvím s Vámi do svých problémů vtáhl i vás.

právě že na manžela. kdyby to bylo na tchýni je mi to jedno, ale on je takovej jeliman, že si všechno vezme na sebe…a já jsem se to hold dozvěděla až po svatbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.5.13 21:42
@me2dova píše:
Tvůj manžel evidentně zdědil finanční gramotnost po své matce- v takovém případě by bylo potřeba, abys převzala otěže rodinných financí ty a manželovi trochu zkrátila vodítko (je to sice smutné, ale v některých případech je to potřeba, pokud člověk nechce být až po uši v dluzích- nezapomeň, že všechny dluhy vzniklé za manželství jsou společné) jenže těžko přebírat rodinnou kasu, když do ní vlastně nepřispíváš. Kam mi zmizelo 70 tisíc za 2 měsíce bych se ani moc nepodivovala, pokud má chlap příjem 11 z toho má uživit sebe, tebe, platit matčiny a svoje dluhy+ si chce asi občas něco dopřát, tak je jasné, že musí žít na dluh. Problém je, že na dluh se nedá žít pořád…

no však právě. kartu do bankomatu jdrm mu už vzala, ale těžko mu zabránit si vybrat protože účet je jeho. jen se už modlím ať seženu práci. podělíme se napůl o náklady na domácnost, to je totiž hlavní a zbytek ať si pro mě za mě zaplatí dluhy za svou matinku. a jestli on bude chodit bez koruny tak to už mě pak může být jedno…jen ale doufám, že už nebude tak blbej a snad se aspoň trošku už ponaučil a nedočkáme se nějakých nepříjemností a navíc jsem mu řekla, že ještě jednou a odcházím od něj. a tchýni se divím, že taky není trošku hanba, naseká mu dluh a dělá, že se nic nestalo a že její syn za ní platí tisíce měsíčně jí je úplně jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
13.5.13 22:18

Pouvažuj o tom zúžení SJM, protože „ještě jednou a odcházím od tebe“ taky může znamenat, že budeš odcházet s dluhem, který si manžel napůjčoval pro tchyni a platit budeš ještě dlouho po tom, co vám zaschne razítko na rozvodových papírech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.13 20:34

Dáváme tchýni stále penize

Nevím jak začít, ale zajímal by mě váš názor. S manželem jsem pět let a před třemi roky jsme se vzali a on se odstěhoval od svém matky (tchýně) ke mě do domu mých rodičů (do domu kde vyrůstal otec a bydlí tady s námi babička moje). Za pomoci hlavně finanční mých rodičů jsme zrekonstruovali první patro kde bydlíme. Zatímco my stále dáváme peníze tchýni. Tchýně(okolo padesati) je v invalidním důchodu a má ješte dceru která chodí na střední.
Ještě když manžel bydlel u matky dával jí polovinu své výplaty a to pobíral 10tis a platil pujčku kterou si vzal místo tchýně na rekonstrukci domku který tchyne koupila. Mimochodem tu pujčku platíme dodnes měsíčně cca 3000. Sama tchýně platí nějaké půjčky ani nevime poradne za co a delaji cca mesicne pet tisic. Jelikož má částečný invalidní důchod a spoustu nemoci nechodi do prace i kdyz si myslim ze nejaký provídelek by delat mohla ale ona tvrdí jakmile ji neco najdeme lehkeho tak hned ma odpovědí milion ze to nezvladne atd aniz by to vyzkoušela. A ted uz nebude práce vůbec schopna uz po třetí se pokusila o sebevrazdu prý aby nas nemusela pořad obtěžovat říkáním o peníze, a já se uz z toho všech nervově zhroutila uz toho bylo na me moc.
Nejdříve to bylo tak ze na její pujčky jsme se skladali jestě s bratrovým manzelem ale ty nyni maji rodinu a nemohou ji uz finance pomahat. Tak nyní přispíváme my. Uz na svatbu rikala jak zaplatí salon a oblek zenichovi a nakonec to dopadlo tak že řekla manželovi ze na to nema a vše jsem platila já z mích ušetřených uspor padlo na to téměř vše co jsem mela jelikož jsem ješte nevydelavala moc to nebylo cca 30tis. Na začatku tohoto roku koupili moji rodiče byt aby ona nemusela platit nájem a nemuseli jsem ji davat penize. Jenže ted jak se pokusila potřeti prosel manzel jeji veci ukazalo se ze nema jen pujcku u banky ale i u znamých hned nekolik.
Vecne nema penize a kdyz ji nakoupíme tak vsechno hned s ni, nehlede na to ze o dceru se vubec nestara nemyslim jako socialne ale finance té vše platí přítel který vydelava nebo my a nyni je na brigane tak snad si neco prividela. A co mi nejvice vadi je ze jakmila ji dame penize tak je casto utrati za blbosti nebo za cigara coz ja povazuji za to nejhorši protože jsem nekuřačka. Když se stěhovala do nového bytu nemela penize ani na bílou barvu na vymalovaní vše jsem financovali mi nebo přítel jeji dcery který tam ted s nima bydli, a o par dni pozdeji si koupila garnize na zaclony a sporak, vim ze garnize jsou prkotina ale mi cekali dva roky nez jsem si na ne nasetrili. Ale nyni uz jsem mesic doma ma výplata také nebude nic moc jsem na neschopence a manzel prijel s tim ze si odlozila splatky na tri mesice a ted je musi zaplatit misto mesicnich 5 musi zaplatit deste. A manzel chce abychom ji tu jednou zaplatili my. Jenze na me uz je toho moc to by bylo mesicne zase o pet tisíc mene, takhle sotva vyzijeme od vyplaty k viplate nehlede na to ze dum a ostatni budovy ktere k domu patri jsou ve spatnem stavu a vse by taky potrebovalo spravit. A navic bychom chteli rodinu. Hlavne to miminko je dulezite.
Zajimal by me vas nazor jak by jste se zachovali vy? To co jsem vam tady popslala je jen část, kdybych mela napsat vse muzu rovnou napsat knihu :)

• Citovat
  • Upravit
becky87
14.7.13 20:40

Ja se v tom vubec nevyznam. Takze tchyne bydlela nekde ve svem? dome??a vasi ji koupili byt?? Vy bydlite u vasich v dome?

• Citovat
  • Upravit
4151
14.7.13 20:42

Tvoji rodiče jí koupili byt?! no jestli ho nechali napsat na ni, tak ty peníze mohli rovnou spláchnout do záchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
14.7.13 20:53

No uf teda, to je zmatek.
Celé je mi to divné, vy bydlíte u ročidů, ale tvoji rodiče jí koupili byt, to jsou teda fakt hodní.
Nevím, asi by to chtělo hodit řeč s manželem a udělat v tom trochu pořádek, zjistit, kolik má ten invalidní důchod, kolik peněz potřebuje její dcera, něco jí přispívat, pokud nevyžije… jak na tom tvůj manžel finančně je, může si dovolit jí přispívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
14.7.13 20:59

Tak nějak mi to nedává smysl, ale jestli to dobře chápu tak vy už dítě vlastně máte v podobě tchyně. A taky by se mi líbilo, kdyby se o mě někdo takhle staral a furt mi cpal nějaké peníze. Takže upřímně - už jí žádné peníze necpi, protože proč ona by se měla omezovat když jí stačí natáhnout ruku a dostane co chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
14.7.13 21:03

Tak jsem to přečetla 3× po sobě, abych se nějak zorientovala. Proč Tvoji rodiče kupovali byt tchýni, když bydlela ve svém domě???Ale to je jen na okraj. Tvůj muž se sice oženil, ale je pořád spojený pupeční šňůrou s matkou. Chtělo by to pomoc psychologa, aby Ti poradil, jak tuhle pupeční šňůru přestřihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
14.7.13 21:05

Jestli toto není nějaký humor, tak Teda panejo. Bratrův manžel je kdo? 8o

• Citovat
  • Upravit
becky87
14.7.13 21:07

A co se stalo s domem, ve kterem zila tchyne? Ten nejde prodat a zaplatit dluhy teda? Zakl. napis to trosku srozumitelneji.

• Citovat
  • Upravit
73
14.7.13 21:08
@jaaaaaana píše:
Jestli toto není nějaký humor, tak Teda panejo. Bratrův manžel je kdo? 8o

Jo, to mě taky dostalo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, ale bude to manželův bratr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová