Tchyně a peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
24.11.12 09:46
@Martina8888 píše:
@locika Tak pokud já čtu dobře, tak sice nepíše o sobě, ale nakonci píše svůj osobní názor, kde sice přiznává tchýni právo si dělat co chce s penězi, ale na druhou stranu by vlastně mohla dávat vnoučeti 10 0000 měsíčně a jednorázově rodině 50 000. Tak ted nevím, mě tento názor taky připadá uhozený, myslím ta druhá část, tak bud a nebo ne? Spíš bych chápala - jsou její, ale pokud chce nějak přispívat tak at to dělá jak chce a kolik chce, takto konkrétní částky se mi dost nelíbí, zavání to pomalu tím, že by se to slušelo přispívat…můj názor.

Jasne, me ten „jeji nazor“ taky pobavil, na druhou stranu pise, ze by babca MOHLA sporit atd. Nikoliv, ze by MELA ci dokonce MUSELA… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.11.12 09:49
@Anonymní píše:
to je ale neco jineho - ja treba dost tvrde makam na tom, abych do startu mohla dat svym dvema detem vlastni bydleni

Vsak makej. :). To Ti nikdo nebere..ja tvrde makam abychom si penez uzili ted. Osobne necitim potrebu setrit kojencum na vlastni bydleni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 10:08
@Kallkapa píše:
Vsak makej. :). To Ti nikdo nebere..ja tvrde makam abychom si penez uzili ted. Osobne necitim potrebu setrit kojencum na vlastni bydleni :)

Kojence nemam - desetiletou a za pet let az pujde do centra Prahy do skoly tak vlastni 2kk jako kdyz najde.
Mladsi je 5 let a za deset let druhe 2kk uz bude davno splacene, nyni jsou hyposky tak nizke sazby, ze tu splatku necele 4 tisice bych zvladla i z podpory…

Mi si nijak od huby neutrhujeme, jednou rocne lyze v Alpach a jednou rocne more - proste takovy bezny rodinny standard. Nastesti moje deti az dospejou tak se rozhodnou co s byty udelaji a nebudou muset platit pulku nastupniho platu za nejakou smradlavou garsonku. Klidne at si ty byty prodaji a penize procestuji nebo prostuduji, byt v centru Phy na hodnote nikdy neztrati.

• Citovat
  • Upravit
8566
24.11.12 10:24
@Anonymní píše:
Kojence nemam - desetiletou a za pet let az pujde do centra Prahy do skoly tak vlastni 2kk jako kdyz najde.
Mladsi je 5 let a za deset let druhe 2kk uz bude davno splacene, nyni jsou hyposky tak nizke sazby, ze tu splatku necele 4 tisice bych zvladla i z podpory…Mi si nijak od huby neutrhujeme, jednou rocne lyze v Alpach a jednou rocne more - proste takovy bezny rodinny standard. Nastesti moje deti az dospejou tak se rozhodnou co s byty udelaji a nebudou muset platit pulku nastupniho platu za nejakou smradlavou garsonku. Klidne at si ty byty prodaji a penize procestuji nebo prostuduji, byt v centru Phy na hodnote nikdy neztrati.

Jakože bude dcerka bydlet od patnácti sama v bytě v Praze? Fííha, to je lepší než intr, to budou páárty :pankac: :mrgreen:.

Jinak vizi máš pěknou ;). My pár bytů v ov v rodině už máme, takže není třeba šetřit na další, ale jako studenské doupě děcka určitě žádnou z nemovitostí nedostanou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.11.12 10:43
@kolik píše:
Ne nadarmo se rika, za mlada trni, na stara kolena ruze. Koukej setrit :twisted:

Myslím, že pro začátek bohatě postačí prasátko.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 10:43
@Laaja píše:
Vyřiď kamarádce, že tchýně není lakomá, ale naopak velmi štědrá. A její rodina a rádoby kamarádky jsou hamižní a závistiví.
Jako získat peníze tím, že ti umře někdo blízký je nejhorší způsob. Takové peníze člověk pak ani nechce. A zbytek si vydělá, ty peníze ji nespadly jen tak do klína, ne?

Já to vím, ale některé,,husy,, z okolí jsou fakz síla. MMCH té tchýn i je 55 a nechystá se umřít a slyšela jsem i názor (na vlastní uši), že si užijou až umře. Brr.
jinak ještě jednou opakuji, nejedná se o mě, opravdu. já svůj názor nebo návrh vyjádřila, co bych udělala já, spořit malému a k vánocům jednorázovou částku, ale to je jen můj nápad, pak jsem se přeci prala na vaše. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 10:46

Možná bych měla zmínit, že synáček dědictví opravdu utratil, měl dvě auta, nechtějte vědět za kolik, něco trochu prohrál, něco si užil, ale nyní je sice bez dluhů kromě hypo, ale na účtě nula nula nic, to jen pro zajímavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
24.11.12 10:47
@Lenka002 píše:
Prosím o váš názor.
Představte si, že máte tchýni (55), která má slušný plat (asi 25 000), svůj byt a má jediného syna, vašeho manžela. Tchyně zdědila po manželovi cosi a z pronájmu má navíc k platu kolem 45000 čistého měsíčně na účtě. Cestuje s kamarádkami, bere vaše dítě k moři, nakupuje hodně drahých dárků (žádné blbosti)…
Otázka-
Myslíte, že je její povinnost dotovat synovu rodinu (vy jste na RD, manžel má kolem 20 000 a splácíte hypotéku-nechtěli jste bydlet s ní, i když má byt 5+1 )ona ho časem vymění za menší, zatím to má blízko do práce a je spokojená).
Pokud je to její morální povinnost, tak kolik myslíte měsíčně na přilepšenou?
10 000? Víc?

Vztahy máte v pohodě, vzala by na dovolenou i vás, ale vy nechcete (s tchýní na dovolenou se přeci nejezdí).
Prosím čistě váš názor, nehledejte v tom nic špatného, není to můj případ podotýkám. Budu ráda za různé názory.

Můj názor je, že peníze jsou její a může si s nimi dělat, co chce (dědictví po otci manžel už dávno utratil a nebylo to málo), na druhou stranu by mohla prckovi spořit 10 000 na spořící účet a vám dát jednorázově 50 000 1× za rok. Můj osobní názor.

Můj osobní názor zase je, že nemusí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 10:48

Můj názor je, že peníze jsou její a může si s nimi dělat, co chce (dědictví po otci manžel už dávno utratil a nebylo to málo), na druhou stranu by mohla prckovi spořit 10 000 na spořící účet a vám dát jednorázově 50 000 1× za rok. Můj osobní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 10:48

@Cuarentena
Jasně, taky názor, dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 10:52

Ještě dodám s tou dovčou, já chápu, že někde jsou vztahy tak napsjaté, že letět Na Ibizu s tchýní je jako letět do pekla, já osobně jezdím s tchány i s rodiči, ale o mně nejde.
Rodina o které píši, tedy ti manželé z principu s tchýní nejedou, i když ona by zaplatila celý letecký pobyt na 14 dní, kamarádka se šprajcela a její muž ji poslouchá, jejich věc, o tom žádná, aspon že dovolej to dítě, budou mu 4 a každý rok je od 2 let 6 neděl u moře a dělá mu to dobře na průdušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.11.12 10:56
@nepřihlášená píše:
Nemá povinnost ani spořit VAŠEMU dítěti, ani vás jednou ročně dotovat. Jste dospělí, starejte se sami o sebe a svému dítěti taky zabezčte budousnost sami. Já tak nesnáším tyhle vypočítavé lidi, kteří si myslí na peníze ostatních, fuj. :cert:

Souhlas :palec: Já bych se styděla, kdyby naší rodinu měli dotovat rodiče :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.11.12 11:07
@Lenka002 píše:
Možná bych měla zmínit, že synáček dědictví opravdu utratil, měl dvě auta, nechtějte vědět za kolik, něco trochu prohrál, něco si užil, ale nyní je sice bez dluhů kromě hypo, ale na účtě nula nula nic, to jen pro zajímavost.

Tím spíš bych mu nic nedala, když si svoje peníze takhle blbě rozfrncal :cert: Nesnáším lidi, co rozfofrujou všechno a pak chodí a brečí, že nemají peníze :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.11.12 11:53
@Lenka002 píše:
Já to vím, ale některé,,husy,, z okolí jsou fakz síla. MMCH té tchýn i je 55 a nechystá se umřít a slyšela jsem i názor (na vlastní uši), že si užijou až umře. Brr.
jinak ještě jednou opakuji, nejedná se o mě, opravdu. já svůj názor nebo návrh vyjádřila, co bych udělala já, spořit malému a k vánocům jednorázovou částku, ale to je jen můj nápad, pak jsem se přeci prala na vaše. :kytka:

To mi připadá, jak u nás (malé městečko), kdy od školy pořád jen slyším, jak se mám, že máme peněz a když něco, tak „maminka zaplatí“. Přitom já mám hypotéku jako prase, nepřispěli mi ani korunu a když to tak vezmu, nikdy jsem neměla peníze nějak extra - šetřila jsem tak, že jsem jezdila ze školy na stopa, jinak bych neměla bez legrace ani na zmrzku. Oblékaná jsem chodila pět let ve stejných riflích, trička jsem měla čtyři. A prostě předhazují mi to pořád, nemá smysl se bránit. Ale ano, rodiče jsou bohatí, to je pravda. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.11.12 11:54
@Lenka002 píše:
Můj názor je, že peníze jsou její a může si s nimi dělat, co chce (dědictví po otci manžel už dávno utratil a nebylo to málo), na druhou stranu by mohla prckovi spořit 10 000 na spořící účet a vám dát jednorázově 50 000 1× za rok. Můj osobní názor.

Prckovi spořit, proč ne, to beru. Ale proč by jim měla přispívat a ještě tolik peněz? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová