Tchyně a peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1848
23.11.12 17:15

Mě by přišlo nemorální, kdyby mě rodiče dotovali :roll: Když je syn dospělý, tak by měl sebe i rodinu uživit a ne chtít něco po matce, protože ona má… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.11.12 17:16

Ne její povinnost to není, ani morální. (to spořit vnukovi 10.000 měsíčně a synovi dávat 50.000 ročně mi přijde spíš vtipné, promiň - vím, že se nejedná o Tebe )

Ale co mě zaujalo - proč píšeš tchýně a peníze? Když se jedná o matku a syna? :)

Příspěvek upraven 23.11.12 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793

Tvůj manžel - její syn, má svou rodinu, tak se musí starat. Její povinnost to není. Myslím, že toho dostáváte dost, ať už ve formě dárků, či dovolených.
Tak že mě to přijde nemorální.
Je to jiné, kdyby chtěla pomoct sama, ale když nechce.. Má svůj život.
Vy také.
(omlouvám se, ale když jsem to četla, přemýšlela jsem jestli si neděláš srandu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158

Tady prostě někdo někomu děsně závidí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Myslím, že povinnost žádnou nemá, ani morální, ani jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
23.11.12 17:19

Myslím, že tady bude 100% shoda- může cokkoli, nemusí lautr nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628

Nechápu, proč by tchýně měla něco dávat. Svoje už si odvedla, tak ať si to užívá, povinnost, ani morální, nemá.
Je to jen její věc, jestli dá nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062

Proč by proboha měla tchýně mít „morální povinnost“ dotovat synovu rodinu? Když jim bude chtít něco dát sama od sebe nebo jim zaplatit dovolenou, bude to její dobrá vůle a bude to od ní hezké. Ale rozhodně ne povinnost. Za morální povinnost bych v tomhle případě považovala snad jedině všechno hned nerozfofrovat a zabezpečit se na vlastní stáří, když na to má, aby za 15 let nepotřebovala ona dotace od syna. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.11.12 17:21

Já bych řekla, že má morální povinnost užít si ty peníze co nejlépe, protože do hrobu si je nevezme… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.11.12 17:25

Tyjo, já být tou tchýní a mít takového syna se ženou, kteří ze mě akorát chtějí tahat prachy, tak je rozfofruju dřív než natáhnu bačkory a zbytek odkážu vnoučeti a charitě :lol:
A teď vážně, ne nemá žádnou povinnost nikomu nic dávat, nikoho dotovat ani nikomu nic spořit. Je to jen její dobrá vůle. A ten nápad s 50tis. ročně a spořením 10tis./měsíčně pro vnouče je fakt vtipný :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
23.11.12 17:27

Nějak nechápu, proč by měla něco někomu dávat? Když bude chtít, tak dá, když chtít nebude tak nedá. Nám kdyby někdo platil dovolenou alespoň pro prcka, tak budu vděčná a nedovolila bych si ještě říkat o nějaké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.11.12 17:28

@Lenka002 Já myslím, žE její povinnost není ani brát to vnouče na dovolenou. Vše, co rodině syna dá, musí být jen z její dobré vůle, pokud ona sama bude chtít.
Já být tou snachou, kdybych jako jó nevycházela nebo byla ve fin. tísni, tak ji požádala o půjčku, kterou jí splatím, až budu pracovat, jinak snacha nemá „morální právo“ si cokoli nárokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.11.12 17:30

Syn je dospělej, založil rodinu a stará se o ni podle svých možností. Pokud chce žít lépe, musí se točit on a ne že bude obírat mámu o peníze, keteré jsou její. Nevidím žádnou morální povinnost přispívat synově rodině na živobytí pokud je syn zdravý a může pracovat. Jiná situace by „možná“ nastala, kdyby syn nebyl schopný třeba náhle ze zdravotních důvodů rodinu zabezpečit, přišel by o práci apod., pak by „možná“ ona morální povinnost matky k synovi připadala v úvahu a dočasně je podržet nad vodou by bylo její „morální povinností“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.11.12 17:33

Není to její povinnost. jsou to její peníze a může si je utratit za co ona chce. kdyby je měla narvat do kanálu a spálit tak je to jen její věc. a pokud kupuje dárky a dovolené tak je to její dobrota srdce za kterou se sluší být vděčná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
23.11.12 17:33

@Lenka002 tchýně rozhodně nemá povinnost nikoho dotovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová