Tchyně a peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3108
24.11.12 11:57

@Lenka002 :mrgreen: povinnost? to teda nechápu babičky nemusí ani hlídat natož dotovat rodinu syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 12:50

@rejžička Já bych to dla 1× ročně synovi, tedy jeho rodině, kdybych měla takové příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
24.11.12 14:00

Já bych nedala, kdybych věděla, ze to syn rozfofruje za blbosti. Podívej, ona ta snacha asi nechce normální vztahy s tchyní, to by s ní na tu dovolenou aspoň jednou jela. Ona chce jen prachy, prostě závidí a asi se tím dost užírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.11.12 14:46
@zelenaprisera píše:
Já bych nedala, kdybych věděla, ze to syn rozfofruje za blbosti. Podívej, ona ta snacha asi nechce normální vztahy s tchyní, to by s ní na tu dovolenou aspoň jednou jela. Ona chce jen prachy, prostě závidí a asi se tím dost užírá

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.11.12 15:50
@Anonymní píše:
Kojence nemam - desetiletou a za pet let az pujde do centra Prahy do skoly tak vlastni 2kk jako kdyz najde.
Mladsi je 5 let a za deset let druhe 2kk uz bude davno splacene, nyni jsou hyposky tak nizke sazby, ze tu splatku necele 4 tisice bych zvladla i z podpory…Mi si nijak od huby neutrhujeme, jednou rocne lyze v Alpach a jednou rocne more - proste takovy bezny rodinny standard. Nastesti moje deti az dospejou tak se rozhodnou co s byty udelaji a nebudou muset platit pulku nastupniho platu za nejakou smradlavou garsonku. Klidne at si ty byty prodaji a penize procestuji nebo prostuduji, byt v centru Phy na hodnote nikdy neztrati.

A zrovna tohle já bych neudělala. Nedala bych dítěti v 15letech byt s tím, že si s ním může dělat co chce. Budu radši, když dá půlku výplaty za smradlavou garsonku a byt si pořídí na hypo, aby si těch věcí pak náležitě vážil. Znám a viděla jsem spoustu vrstevníků, co jim vše spadlo do klína a ničeho si neváží, nic jim není dost a vše berou jako samozřejmost.
Byt v OV máme taky a rozhodně ho dětem nedám jen tak a už vůbec ne v 15ti nebo 18ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.11.12 15:53
@Lenka002 píše:
Já to vím, ale některé,,husy,, z okolí jsou fakz síla. MMCH té tchýn i je 55 a nechystá se umřít a slyšela jsem i názor (na vlastní uši), že si užijou až umře. Brr.
jinak ještě jednou opakuji, nejedná se o mě, opravdu. já svůj názor nebo návrh vyjádřila, co bych udělala já, spořit malému a k vánocům jednorázovou částku, ale to je jen můj nápad, pak jsem se přeci prala na vaše. :kytka:

A ta tchýně je tvoje známá nebo to máš od té kamarádky?
Opět se vrátím k tomu co jsem psala, mít takovou rodinu, co prachy rozfofruje, pak fňuká a čeká až natáhnu bačkory, tak ty prachy rozházím takovým tempem, že by se nestihli divit. 2× ročně luxusní dovča, koupila bych si drahé auto a užívala si prodloužené víkendy ve wellnes. A vnukovi bych spořila s tím, že by na peníze mohl sáhnout až v 25ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
24.11.12 18:02

@Laaja Znám obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 18:19
@Laaja píše:
A zrovna tohle já bych neudělala. Nedala bych dítěti v 15letech byt s tím, že si s ním může dělat co chce. Budu radši, když dá půlku výplaty za smradlavou garsonku a byt si pořídí na hypo, aby si těch věcí pak náležitě vážil. Znám a viděla jsem spoustu vrstevníků, co jim vše spadlo do klína a ničeho si neváží, nic jim není dost a vše berou jako samozřejmost.
Byt v OV máme taky a rozhodně ho dětem nedám jen tak a už vůbec ne v 15ti nebo 18ti.

No :idea: on je rozdíl mít plonkovy byt jeden a byty tři, kdyz bydlíme v dome a co pak s tím. Furt je lepší dat dítku nemovitost nez prachy na ruku. Sice ted z těch bytu máme slusny příjem za pronájmy a ty prachy ukladame, kdyby se děti vyvedly a chtěly zaplatit vejsku někde v cizině…ale proste i kdyz máme kliku na slusne nájemníky tak ja budu raději kdyz v nich budou moje děti…

Kallkapo jen at si děti paří a užívají studentského zivota, barák máme nedaleko 10 minut autem tak budou at chtějí nebo ne pod dohledem.
Laajo neboj energie si budou platit samy, na to si v pohode vydělají u Mekace, poplatky za energie a spravcovske firme tam stojí do dvou tisíc v tom menším a do třech v tom větším, největší budem i nadále pronajímat - lepší nez důchodové pojištěni…

Ja sama jsem od rodičů dostala Stavebni spoření a 100 tisic a ma sestra zhruba 3 melouny se slovy kdyz ty jsi takova chytrá a sikovná, ty si peníze dokážeš vydělat sama, ale Paja ne… tak takový rozdíl ja teda dělat nebudu…

• Citovat
  • Upravit
6363
25.11.12 08:12

Můj názor je, že tchýně nemá žádnou morální povinnost svému synovi a jeho rodině cokoliv dávat. Syn také dostal část dědictví. Že jej utratil, je problém syna. Je snad dospělý, svobodný a svéprávný.
Už to, že tchýně bere na dovolenou vnuka a dává drahé dárky je dostačující a je vidět, že není škrt.
Mám dojem, že rodinka by chtěla tchýni vysávat co to dá a že jim chybí skromnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.11.12 10:18
@Anonymní píše:

Kallkapo jen at si děti paří a užívají studentského zivota, barák máme nedaleko 10 minut autem tak budou at chtějí nebo ne pod dohledem.
Laajo neboj energie si budou platit samy, na to si v pohode vydělají u Mekace, poplatky za energie a spravcovske firme tam stojí do dvou tisíc v tom menším a do třech v tom větším, největší budem i nadále pronajímat - lepší nez důchodové pojištěni…

No teda, já myslela, že budete bydlet někde daleko, když bude chuděrka od 15ti odkázaná sama na sebe.. :)

Ale máš pravdu s tím, že v 15 si mají děcka užívat a „pařit“ a né se starat o byt, o složenky za elektřinu, plyn atd..brigádama u mcdonalda :roll: :mrgreen: (nehledě na to, že studentským životem bych nenazvala život děcka, které vylezlo základku a je ještě „tele“ se kterým tříská puberta od hlavy až k patě - takového jedince nastěhovat samostatně do bytu-jak to asi může dopadnout :lol:)

Nicméně myslím, že to není diskuze o tvých dětech ale o kamarádkách zakladatelky, tak bych to dál nerozváděla, hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.11.12 10:32

Já si myslím, že je všecho o dobrovolnosti… Když někdo dává, a prostě to tak mají v rodině tak proč to brát, že někdo někoho dotuje.. Někdo to spíš v rodině bere jako pomoc.. Zase sem nelíbí, jak někdo odsuzuje, když rodiče někomu něco dávají.. přijde mi to klasická pomoc. To, že někdo nedostal nic, přece nemusí dávat najevo těm dalším, že by se měl stydět, že něco dostal..
Já to tak vůbec neberu - a pro příklad u nás je to opačně a nedělal mi problém dávat peníze rodičům, když potřebovali.. Na nějaké ostudy, a pod se nehledělo prostě potřebovali, pomohli jsme jim.. A opačně nyní..
Ale prostě jde všechno o to, že ten co to dává, to dává z vlastní vůle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
25.11.12 11:07

Tchýně nemusí dávat nic, je to jen na její dobré vůli. U nás to bylo opačně, manžel dotoval rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Luciak82
25.11.12 19:28

Zakladatelko, tvá kamarádka a její manžel jsou hrozní rozmazlenci a nenažranci. Tchýně nemá žádnou povinnost, jak už se tu psalo. A jak může být lakomý člověk, který bere jejich dítě na dovolenou a kupuje drahé dárky? Vždyť je štědrá a dává toho hodně. Já být ní, tak si užiju, dokud můžu. Já bych se s takovou kamarádkou už nedokázala bavit. Podle toho, co píšeš, se oba chovají jako hyeny. Pokud babička chce, tak bude třeba spořit vnoučeti, ale dávat 50 tisíc 1 x ročně synáčkovi? Proč? Kdybych měla takového synáčka, který vše utratí, tak je určitě nedotuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.12 22:41
@Kallkapa píše:
No teda, já myslela, že budete bydlet někde daleko, když bude chuděrka od 15ti odkázaná sama na sebe.. :)

Ale máš pravdu s tím, že v 15 si mají děcka užívat a „pařit“ a né se starat o byt, o složenky za elektřinu, plyn atd..brigádama u mcdonalda :roll: :mrgreen: (nehledě na to, že studentským životem bych nenazvala život děcka, které vylezlo základku a je ještě „tele“ se kterým tříská puberta od hlavy až k patě - takového jedince nastěhovat samostatně do bytu-jak to asi může dopadnout :lol:)

Nicméně myslím, že to není diskuze o tvých dětech ale o kamarádkách zakladatelky, tak bych to dál nerozváděla, hm?

myslim, ze psat si muzu kam uznam za vhodne, kdyby to vadilo zakladatelce tak ok, ale tvoje rozumy taky nejsou zrovna nejstrucnejsi. myslim ze bys mela respektovat nazor druheho jak s vlastnimi byty a financemi nalozi, ja taky neschvaluji tvuj nazor, ze je out davat diteti nemovitost, ze bude chudak majetkem svazane. pokud vim tak jeste nikdy nikoho majetek nesvazoval a pokud ano-muze se ho dobrovolne vzdat a venovat charite…
rozhodne nejsem matka, ktera by dite vykopla v 15 do vlastniho, kdyz budou chtit se osamostatnit tak muzou, kdyz ne muzou byt u nas, mista je tu dost a jeden pokoj je furt prazdny (manzel pri planech pocital s tretim ditkem), treba nez dostuduji vejsku, i kdyz delat full servis dospelemu ditku by se mi v 50 zrovna nechtelo.
trochu si protirecis- takze 15 ti lete dite je dost mlade, aby chodilo po brigadach a zaroven dost stare na to parit? u nas mlada zacne brigadnicit hned jak to zakon dovoli, ma dost nakladny sportovni a foto konicek (tam ji manzel nastesti zasobuje vyrazenymi fotaky) a pokud ji bude i nadale tak bavit jako dosud tak predpokladam, ze z brigady si bude calovat znackove hadry protoze valet v telocvicne se muze v teplakach z Tesca a ne v nove tanecni kolekci od Nike a argument ze ostatni holky maji neberu (vidim v oddile seniorek, tudiz nactiletych-maminka jak susparada v orvanych dzinach a bunde od stanku a holka vystajlovana a tezce in v nove kolekci za 5 litru)
no pisu z manzela miňiIpadu a je to na mne mini tak koncim je to samy preklep

• Citovat
  • Upravit
4885
26.11.12 16:23
@nepřihl. Luciak82 píše:
Zakladatelko, tvá kamarádka a její manžel jsou hrozní rozmazlenci a nenažranci. Tchýně nemá žádnou povinnost, jak už se tu psalo. A jak může být lakomý člověk, který bere jejich dítě na dovolenou a kupuje drahé dárky? Vždyť je štědrá a dává toho hodně. Já být ní, tak si užiju, dokud můžu. Já bych se s takovou kamarádkou už nedokázala bavit. Podle toho, co píšeš, se oba chovají jako hyeny. Pokud babička chce, tak bude třeba spořit vnoučeti, ale dávat 50 tisíc 1 x ročně synáčkovi? Proč? Kdybych měla takového synáčka, který vše utratí, tak je určitě nedotuji.

Víš, mně přijde kamarádka jako kdybyb měla vymytý mozek, nevím, jak jinak to nazvat. její známé mají děsné tchýně (já jsem vyjímka, jak říká), tak ona ze zásady bude na svoji fakt hodnou tchýni nasazovat a s tou dovčou, dovolte mi příklad (jestli to čteš, tak se naštvi), předloni jim nabídla 3 týdenní pobyt u Rijeky v krásném penzionu, ona by měla pokoj s batoletem a mladí svůj, tedy své soukromí, mohli by se vidět jen u jídla a kdyby malej plakal po rodičích, jinak byla ochotná se mu plně věnovat …jo a věděla, že dovolenou mají (byli v kepmu na Sázavě), I. se zařekla, že s tchýní nikdy a ten její bambula jí to odkýval. Nakonec byla s malým a s kamarádkou a letěli (netroufla si sama řídit), dovolená se jim vydařila, to jen tak na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová