Tchyně a peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4885
26.11.12 16:24

Myslím babička, že byla s malým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.11.12 16:30

No mě to dokonce zavání rozežraností..
Jakože dostali něco a prostě s jídlem roste chuť jak se říká… Myslím, že by se takoví lidi měli nad sebou zamyslet, protože myslím, že pro dítě je lepší zájem babičky, než když rodiče doma řeší, kolik dá peněz - mimochodem děti nejsou blbé a poznají, jak maminka mluví o babičce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Luciak82
26.11.12 19:19
@Lenka002 píše:
Víš, mně přijde kamarádka jako kdybyb měla vymytý mozek, nevím, jak jinak to nazvat. její známé mají děsné tchýně (já jsem vyjímka, jak říká), tak ona ze zásady bude na svoji fakt hodnou tchýni nasazovat a s tou dovčou, dovolte mi příklad (jestli to čteš, tak se naštvi), předloni jim nabídla 3 týdenní pobyt u Rijeky v krásném penzionu, ona by měla pokoj s batoletem a mladí svůj, tedy své soukromí, mohli by se vidět jen u jídla a kdyby malej plakal po rodičích, jinak byla ochotná se mu plně věnovat …jo a věděla, že dovolenou mají (byli v kepmu na Sázavě), I. se zařekla, že s tchýní nikdy a ten její bambula jí to odkýval. Nakonec byla s malým a s kamarádkou a letěli (netroufla si sama řídit), dovolená se jim vydařila, to jen tak na okraj.

Jde vidět, že tvá kamarádka je i dost ovlivnitelná okolím. Co já bych za to dala, kdybych měla takovou tchýni, která by nám dokonce zajistila soukromí. U nás to nehrozí. Její tchýně mi připomíná mé rodiče, kteří by se taky nejraději rozdali. Ale to já nechci, ať si užijí to, co si nastřádali spolu sami. Láska není jen o tom, kdo kolik dá, ale jak se chová. Pokud by byla nouze a my potřebovali pomoct, tak si myslím, že se můžeme obrátit na mé rodiče i rodiče manžela.
Třeba tvá kamarádka jednou příjde k rozumu. Zamyslí se nad tím, že její tchýně není tak špatná, jak si myslí.

• Citovat
  • Upravit
5077
26.11.12 20:17
@Lenka002 píše:
Víš, mně přijde kamarádka jako kdybyb měla vymytý mozek, nevím, jak jinak to nazvat. její známé mají děsné tchýně (já jsem vyjímka, jak říká), tak ona ze zásady bude na svoji fakt hodnou tchýni nasazovat a s tou dovčou, dovolte mi příklad (jestli to čteš, tak se naštvi), předloni jim nabídla 3 týdenní pobyt u Rijeky v krásném penzionu, ona by měla pokoj s batoletem a mladí svůj, tedy své soukromí, mohli by se vidět jen u jídla a kdyby malej plakal po rodičích, jinak byla ochotná se mu plně věnovat …jo a věděla, že dovolenou mají (byli v kepmu na Sázavě), I. se zařekla, že s tchýní nikdy a ten její bambula jí to odkýval. Nakonec byla s malým a s kamarádkou a letěli (netroufla si sama řídit), dovolená se jim vydařila, to jen tak na okraj.

Tvoje kamarádka je tele a ještě zmanipulovaná okolím. Co já bych dala za to mít takovou hodnou tchýni :roll:
No snad se ji brzo rozsvítí, jinak na to jednoho dne dojede. Klidně bych ji dala přečíst tuhle diskuzi, kamarádce, nebo je to někdo z holek na emiminu? Třeba už se tady poznala a trochu se nad svým přístupem zamyslí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
26.11.12 20:32
@Laaja píše:
Tvoje kamarádka je tele a ještě zmanipulovaná okolím. Co já bych dala za to mít takovou hodnou tchýni :roll:
No snad se ji brzo rozsvítí, jinak na to jednoho dne dojede. Klidně bych ji dala přečíst tuhle diskuzi, kamarádce, nebo je to někdo z holek na emiminu? Třeba už se tady poznala a trochu se nad svým přístupem zamyslí. :nevim:

souhlas, dej jí to přečíst. třeba se chytne za nos a bude se k tchýni chovat slušně a né jen počítat prachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.11.12 20:37

Nejlepší je, že se jí to vrátí jako bumerang. Až děti dospějou, budou naučené, že maminka má povinnost platit jim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.11.12 22:01
@Anonymní píše:
myslim, ze psat si muzu kam uznam za vhodne, kdyby to vadilo zakladatelce tak ok, ale tvoje rozumy taky nejsou zrovna nejstrucnejsi. myslim ze bys mela respektovat nazor druheho jak s vlastnimi byty a financemi nalozi, ja taky neschvaluji tvuj nazor, ze je out davat diteti nemovitost, ze bude chudak majetkem svazane. pokud vim tak jeste nikdy nikoho majetek nesvazoval a pokud ano-muze se ho dobrovolne vzdat a venovat charite…
rozhodne nejsem matka, ktera by dite vykopla v 15 do vlastniho, kdyz budou chtit se osamostatnit tak muzou, kdyz ne muzou byt u nas, mista je tu dost a jeden pokoj je furt prazdny (manzel pri planech pocital s tretim ditkem), treba nez dostuduji vejsku, i kdyz delat full servis dospelemu ditku by se mi v 50 zrovna nechtelo.
trochu si protirecis- takze 15 ti lete dite je dost mlade, aby chodilo po brigadach a zaroven dost stare na to parit? u nas mlada zacne brigadnicit hned jak to zakon dovoli, ma dost nakladny sportovni a foto konicek (tam ji manzel nastesti zasobuje vyrazenymi fotaky) a pokud ji bude i nadale tak bavit jako dosud tak predpokladam, ze z brigady si bude calovat znackove hadry protoze valet v telocvicne se muze v teplakach z Tesca a ne v nove tanecni kolekci od Nike a argument ze ostatni holky maji neberu (vidim v oddile seniorek, tudiz nactiletych-maminka jak susparada v orvanych dzinach a bunde od stanku a holka vystajlovana a tezce in v nove kolekci za 5 litru)
no pisu z manzela miňiIpadu a je to na mne mini tak koncim je to samy preklep

Nevím - asi si mě s někým pleteš drahá ne? Já se o tom, že dítě svazuje nemovitost nezmiňuji, psala jsem, že nemám potřebu kojenci šetřit na nemovitost :nevim:. A ano, v patnácti už jsem chodila pařit, ale nájem platit opravdu nemusela. A to, že do 18 ti let si za ní zodpovědná, čili by neměla bydlet sama v bytě jistě zmiňovat nemusím že 8) - zákony tady ale rozebírat nebudem. A určitě si můžeš psát kam chceš, ale já o tom s tebou nebudu diskutovat neva? Kdybys nepsala jako anonymní, tak bych možná měla chuť se o tom bavit, ale takto nějak nemám zájem.. :nevim: PS : Doufám, že to na tom pidimidi Ipodu přečteš :mrgreen:

Edit : a že bych nerespektovala tvůj názor jsem si nevšimla - musela jsem se zpětně podívat. Dělej si se svými nemovitostmi i dětmi co uznáš za vhodné. Já už pár „kaleb“ viděla i pár „feťáckých bytů“ a viděla jak končí takovéto „odložené“ děti „nezodpovědných rodičů“ takže já takto postupovat nebudu. Ty postupuj jak uznáš za vhodné - podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.. :nevim:

Příspěvek upraven 26.11.12 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
26.11.12 22:03

@zelenaprisera
Už jsem jí poslala odkaz. Přišlo mi,,HM,,. Tak nevím, zlobí se, zlobíš se? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.12 23:13

Kallkapo ted si mi to nandala, nehodlam tady zverejnovat svuj nick a zaroven majetkove pomery… :think:
mas pravdu, skutecne jsem si te spletla z diskuse Prispeli vam rodice na bydleni s jinou uzivatelkou a za to se omlouvam. :palec:

bud ti mirne hrabe z materske nebo z nadchazejicich vanoc, nechapu - kdyz te tak irituji moje nazory a anonymita - tak proc na mne reagujes, ale skutecne jsem dost stara a inteligentni na to, aby mi nekdo rikal kdy jak a kde mam koncit vyjma zakladatelky teto diskuse samozrejme…
myslim, ze tu travis dost casu prekrucovanim meho napsaneho, takze doufam, ze se v domacnosti v nadchazejicim se adventu dostatecne zabavis…

ale abych najela na tvoji strunu :
hmmm uz ted docela tvoje deti lituju, budou pod ochranitelskym kridlem starostlive matinky, ale parit moci budou…
mimochodem, ze jsou mladistvi trestne zodpovedni od 15, kdy maji obcanku - to asi nevis, takze bacha za par let az se tvuj doma se valejici kojenec bude sjizdet v takovem fetackem doupeti, kam nejaka nezodpovedna matka jako ja odlozi svoje chudacky potomky ve stejnem veku…
mimochodem asi si nebydlela v dome o par partajich, kde funguje spolecenstvi vlastniku…nehodlam detem venovat squat ci panelakovou spelunku na sidlisti :lol: a opakovat se nebudu, kdyz holt nebudou chtit fajn, byty budou pronajate a v 18 dostanou hezkou dovolenou ci krasne hodinky :lol:

no vida, ted pisu z IPadu normalniho a hned je to lepsi, i kdyz idealni jako na notasu ne
mimochodem zavist, mila Kallkapo, je dooost oskliva vlastnost… :P
preji ti krasny advent a koncim krasnym „prej a bude ti prano“ a howgh :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. mili
26.11.12 23:25
@Anonymní píše:
Kallkapo ted si mi to nandala, nehodlam tady zverejnovat svuj nick a zaroven majetkove pomery… :think:
mas pravdu, skutecne jsem si te spletla z diskuse Prispeli vam rodice na bydleni s jinou uzivatelkou a za to se omlouvam. :palec:

bud ti mirne hrabe z materske nebo z nadchazejicich vanoc, nechapu - kdyz te tak irituji moje nazory a anonymita - tak proc na mne reagujes, ale skutecne jsem dost stara a inteligentni na to, aby mi nekdo rikal kdy jak a kde mam koncit vyjma zakladatelky teto diskuse samozrejme…
myslim, ze tu travis dost casu prekrucovanim meho napsaneho, takze doufam, ze se v domacnosti v nadchazejicim se adventu dostatecne zabavis…

hmmm uz ted docela tvoje deti lituju, budou pod ochranitelskym kridlem starostlive matinky, ale parit moci budou…
mimochodem, ze jsou mladistvi trestne zodpovedni od 15, kdy maji obcanku - to asi nevis, takze bacha za par let az se tvuj doma se valejici kojenec bude sjizdet v takovem fetackem doupeti, kam nejaka nezodpovedna matka jako ja odlozi svoje chudacky potomky ve stejnem veku…
mimochodem asi si nebydlela v dome o par partajich, kde funguje spolecenstvi vlastniku…nehodlam detem venovat squat ci panelakovou spelunku na sidlisti :lol: a opakovat se nebudu, kdyz holt nebudou chtit fajn, byty budou pronajate a v 18 dostanou hezkou dovolenou ci krasne hodinky :lol:

no vida, ted pisu z IPadu normalniho a hned je to lepsi, i kdyz idealni jako na notasu ne
preji ti krasny advent a koncim krasnym „prej a bude ti prano“ a howgh :potlesk:

Asi mě ted taky nařkneš se žárlivosti, ale v 15 darovat dítěti byt? To jako fakt? Nespletla jsi si roky? Nemyslela jsi třeba ve 25 letech? Jestli ne, tak to fakt nemáš strach 15 leté dítě nechat samotné bydlet v bytě, i když bydlíš 10 minut od něj? Můžu se zeptat, proč? To se chceš dítěte zbavit nebo jaký máš k tomu důvod? Omlouvám se za otázky, ale ten věk mě prostě šokoval. Ještě bych třeba chápala v 18 letech, ale těch 15 let fakt nechápu

• Citovat
  • Upravit
nepr. kallkapa
26.11.12 23:28
@Anonymní píše:

preji ti krasny advent a koncim krasnym „prej a bude ti prano“ a howgh :potlesk:

reaguji jelikoz ty neustale reaguje na me, vnimam to jako slusnost ( jen si projed diskuzi kdo na koho neustale reaguje aiz by se ho ten druhy na neco ptal :nevim: ) jako znacne rozrusena mi prijdes spis ty :nevim: No takze jsem se slusne omluvila, ze dal reagovat nebudu ( nevidim v tom zaden ucel) takze timto opravdu kocim. Ps: nechapu co ja bych tobe mela zavidet 8o :lol:

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. mili
26.11.12 23:30

Závist, nikoliv žárlivost :oops:

• Citovat
  • Upravit
8566
26.11.12 23:39
@nepřihl. mili píše:
Závist, nikoliv žárlivost :oops:
:lol: anonymni te nejspis narkne i ze zarlivosti :D Ale ne myslim ze muzes byt v klidu evidentne v oku nekomu lezi muj nick :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.12 23:46
@nepřihl. mili píše:
Asi mě ted taky nařkneš se žárlivosti, ale v 15 darovat dítěti byt? To jako fakt? Nespletla jsi si roky? Nemyslela jsi třeba ve 25 letech? Jestli ne, tak to fakt nemáš strach 15 leté dítě nechat samotné bydlet v bytě, i když bydlíš 10 minut od něj? Můžu se zeptat, proč? To se chceš dítěte zbavit nebo jaký máš k tomu důvod? Omlouvám se za otázky, ale ten věk mě prostě šokoval. Ještě bych třeba chápala v 18 letech, ale těch 15 let fakt nechápu

Mili,
nepisu o darovani, muze bydlet s kamoskou nebo s klukem a opakuju KDYZ BUDOU CHTIT - no ja mela takovou vychovu, kdy jsem byla pod dohledem opravdu do 18 kdy jsem nesmela nikam, ani s kamoskama do kina, musela jsem se ucit a beda kdyz jsem nemela same 1…ze svym detem dam SVoBoDu a hlavne lasku, jestli budou chtit byty nebo penize - dostanou je, nastesti se s manzelem shodnem…mel podobne debilni vychovu, navic jeho otec byl jeste zeleny mozek, muj otec „jen“ surovy despota a manipulator…
ja jsem takovy omyl, co pry rodicum zkazil zivot, takze zavidim vsem holkam, ze si v puberte rozumely s rodici. Mne v 18 rekli, ze jdyz jsem se nedostala na vysokou tak at koukam makat at muzu vypadnout, ze oni svoji vyzivovaci povinnost splnili a podarilo se mi to v 19, kdy jsem vydelala tak, abych utahla podnajem…fuj ale ten rok, kdy jsem drela, byla dospela a bydlela s rodici, ktery vam davaji najevo, ze tam prekazite, protoze najednou vlozili nadeji do mladsiho sourozence, bych nikomu neprala :zed:

Kallkapo mezi nama to sklouzlo nekam, kam jsem fakt nechtela a smazat to uz jako anonym nemuzu, jen jsme se nepochopily a ja nasadila hned agresivni ton kdyz to ctu takhle zpetne, ja uz prispivat nebudu.
takze ty hezke oredvanocni casy preju bez ironie. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14335
27.11.12 14:45

Anonymní… nechci tě urazit, ale možná takové nazory máš, protože sis něco prožila, ale i to co píšeš neni ok, ale i volnost jak píšeš ty bych řekla, že ok nenni..
Všeho s mírou..
Do 18 let za rodiče zodpovídají rodiče, že někdo dá dětem pěníze, či byt, je jejich věc, jako špatné, to nepovažuju, je to na každém, ale myslím si, že toto je dobré načasovat.. V 15 bych dítěti!! dala max kapesné, svobodu v tom, že mu budu věřit, když se spolu na něčem domluvíme a někde půjde ven,..To, že dáš 15 letému byt, a dělěj si co chceš, nevím, jestli je projevem svobody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová