Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Annapavelkovaml máme jednu místnost pro sebe…platíme nehorázný nájem. Minulý týden jsem byla v nemocnici a tak moc se mi ulevilo, bylo mi hrozně dobře…ani tv jsem nemusela zapínat, užívala jsem si klidu. Tchýně mi nakonec zavolala, že se chce usmířit, s úsměvem jsem jela domů a ejhle, vydrželo jí to asi den! A to jen proto, že jsem souhlasila s tím, že ručně vyčistím všechny koberce v domě…asi 4h práce a já myslela, že bolestí porodním, pak 2h na pohotovosti a ona mi volá, jestli bych, když už jsem ve městě, nemohla zajít na velký nákup a doma něco uvařit, že ona je hrozně unavená
@Deninina gratuluju k 2 měsíčnímu klidu…já jsem se dobrala ke 2 dnům a to byl zázrak…snad opravdu brzdo,,vypadneme,, a bude vyhráno…i když domek rekonstrujeme asi jen 500m od ní, radši zamknu a budu dělat, že nejsem doma
@barus62 Jak to tak čtu, tak nechápu, proč ji děláš poskoka. Druzí si k tobě dovolí, jen tolik, kolik jim dovolíš. Přijdu domů, dobrý den, jdu si lehnout, není mi dobře. Zavřu se a neřeším. Zbytek ignoruji, odpovídám jednoslovně, na urážky se jen zasměju a tchýni za chvíli odvezou. Tohle provozuji od narození syna a mám klid. Tchýně si stěžuje všem okolo a manželovi, který ji posílá do háje, já se to snažím vypouštět a je mi mnohem lépe, než když jsem se jí snažila zavděčit.
@barus62 Na tvém místě bych už byla dávno sbalená a přestěhovaná ke svým rodičům. Příteli řekni, že u nich budeš, dokud nebude hotové vaše bydlení. Žádné jiné řešení tvé situace není, tchyně se nezmění.
Důležitý je, ze mas aspon vyhlidku, ze to brzy skonci, to te musi držet nad vodou. Pritel je taky dobrak, je razantne proti, aby jsi se odstěhovala, ale sam tam pomalu nebydli. A ty nedelej takovy kraviny, jako cisteni kobercu, udelej to nejnutnejsi a na babu se vyprdni. Co tvoji rodice? Nemuzes treba naockovat tvoji mamku, aby k vam prijela na navstevu a ustarane se vyptavala tchyne jestli dostatecne odpocivas? Nebo co si promluvit narovinu? I s tim jejim chlapem
Tak v první řadě bys měla zapracovat na sobě. Necháváš se sebou cloumat od jednoho k druhýmu a neřekneš pořádně nic. Jako co, že je přítel nekompromisní? Až tam bude s vámi bydlet taky, ať si je nekompromisní, jak chce, ale takhle?
Že by myslel taky trochu na tebe a na to malý? Se proboha seber a běž na těch pár týdnů bydlet někam jinam. Bych se tam na ně pěkně vybodla.
No začínám být na pochybách zda je vše pravda.Jako nechat poručit čistění koberců při návratu z nemocnice a ona to udělá??To je nesvéprávná nebo si vymýšlí a pokud to náhodou pravda přece jen je, tak radím okamžité odstěhování at se to příteli líbí či ne.
@barus62 píše:
@peťka82 on je zde ještě její manžel..ten se stará jen o to svoje, ale když ona do něj začně hustit, že nic nedělám a válím se a ona chudinka nemůže nic dělat, protože je unavená, pustí se ten její agresor do mě. Je to kolotoč. Pokud chci mít střechu nad hlavou, musím makat, poslouchat a usmívat se u toho. Přítel to chápe tak asi na půl, je celý týden v kuse v práci a jezdí dom jen na víkendy, vidím, že už ho hodně unavuje, když mu každý den volam, co všechno mi zase jeho matinka provedla…sám ji nenávidí, ale je bohužel asi taky malý pán.
Tak tuto situaci dopodrobna, tak jak si to napsala tady, řekni svému gynekologovi a popros ho, jestli by tě nemohl na tu dobu, než se budete moci odstěhovat, neumístil do nemocnice. Psala jsi, že jsi na rizikovém těhotenství
tak by to neměl být problém.
@barus62 píše:
@Annapavelkovaml máme jednu místnost pro sebe…platíme nehorázný nájem. Minulý týden jsem byla v nemocnici a tak moc se mi ulevilo, bylo mi hrozně dobře…ani tv jsem nemusela zapínat, užívala jsem si klidu. Tchýně mi nakonec zavolala, že se chce usmířit, s úsměvem jsem jela domů a ejhle, vydrželo jí to asi den! A to jen proto, že jsem souhlasila s tím, že ručně vyčistím všechny koberce v domě…asi 4h práce a já myslela, že bolestí porodním, pak 2h na pohotovosti a ona mi volá, jestli bych, když už jsem ve městě, nemohla zajít na velký nákup a doma něco uvařit, že ona je hrozně unavená
To si děláš srandu, ne? V první řadě dbej o sebe a o miminko. Na rizikovém máš být v klidu a ne se dřít s pitomými koberci. Prostě odštěkni, že máš ležet nebo jet ležet do špitálu a hotovo. Zatřískni dveře a čau. Jestli to neumíš, tak ke svým rodičům nebo kamkoliv jinam.
@ilonka12 bohužel já jsem asi tak blbá ale pravda to opravdu je…nevidím důvod, proč si vymýšlet zrovna toto…nevím, jak to vysvětlit ale ona si mě vždy omotá kolem prstu a já se vždy nechám..až potom se mlátím do hlavy, že sem jí na to zase skočila. nejradši bych kdyby bylo vše ok a mohli jsme se normálně bavit a společně vklidu žít ale opravdu nikdy jsem nepoznala tak zlého falešného zákeřného a sobeckého člověka. Ona sama nic neudělá, protože před 10ti lety prodělala rakovinu a od té doby je v důchodě, asi invalidním, to nevím, ale má omotaného kolem prstu i manžela a ten jí žere všechny nemocni. Četla jsem několik lékařských zpráv a nic jí není!!! Není ji svaté ani to, že jsem během 2let prodělala 2potraty a v tomto těhotenství syndrom mizejícího dvojčete
@barus62 nechtěla jsem se tě dotknout, jen mi přijde neuvěřitelné si toto nechat líbit..jednej ihned a odstěhuj se kamkoli…
@barus62 píše:
@ilonka12 bohužel já jsem asi tak blbá ale pravda to opravdu je…nevidím důvod, proč si vymýšlet zrovna toto…nevím, jak to vysvětlit ale ona si mě vždy omotá kolem prstu a já se vždy nechám..až potom se mlátím do hlavy, že sem jí na to zase skočila. nejradši bych kdyby bylo vše ok a mohli jsme se normálně bavit a společně vklidu žít ale opravdu nikdy jsem nepoznala tak zlého falešného zákeřného a sobeckého člověka. Ona sama nic neudělá, protože před 10ti lety prodělala rakovinu a od té doby je v důchodě, asi invalidním, to nevím, ale má omotaného kolem prstu i manžela a ten jí žere všechny nemocni. Četla jsem několik lékařských zpráv a nic jí není!!! Není ji svaté ani to, že jsem během 2let prodělala 2potraty a v tomto těhotenství syndrom mizejícího dvojčete
Budeš muset začít u sebe. Za svůj život a svoje zdraví je zodpovědný každý sám.
Když by jsi ublížila sobě, nebo dítěti jenom proto, že neumíš poslat babu do
„pryč“, co si pak na kom vemeš? Jak ti psaly holky, zapracuj na svém sebevědomí, třeba s pomocí odborníka. Vyhledej nějakého psychologa.
@nostress máš pravdu, nic jiného mi nezbude, než udělat něco se sebou, naučit se říkat ne ale já si všechno hrozně moc beru, když slyším, jak mě pomlouvá, nemůžu z toho ani usnout jak mě to trápí..to asi nepřekousnu, nevím jak na to, aby mě to neužíralo, snad poradí nějaký psycholog, hned v pondělí se po nějakém poohlédnu
@ilonka12 mě se asi dotklo vše co tady maminy napsali..uvědomila jsem si, že jsem vlastn hrozně blbá a musím se sebou něco udělat, ale pomohlo mi to, teda alespoŇ se tak cítím a hned v pondělí se poohlédnu po někom, kdo mi pomůže s hlavou
@barus62 píše:
@nostress máš pravdu, nic jiného mi nezbude, než udělat něco se sebou, naučit se říkat ne ale já si všechno hrozně moc beru, když slyším, jak mě pomlouvá, nemůžu z toho ani usnout jak mě to trápí..to asi nepřekousnu, nevím jak na to, aby mě to neužíralo, snad poradí nějaký psycholog, hned v pondělí se po nějakém poohlédnu
To bude nejlepší. Nenech se sebou manipulovat.
Příspěvek upraven 21.03.19 v 20:11