Tchýně a vnučka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.3.24 19:17

Ja to asi nechápu. Víš kolikrát by mi pomohlo kdyby někdo chytil kočár a já mohla v klidu nakoupit? Několikrát jsem to využila když jsem potřebovala volné ruce. :roll:
Ani naše babičky nefungují podle mích představ. Na jednu stranu, jejich problém, volba. Na druhou mi nikdy neodepřely hlídání. Já bych jim ani nebránila.

• Citovat
  • Upravit
76739
31.3.24 19:22
@Anonymní píše: Více

všechno lze zvládnout, když se chce, dítě dáš do vajíčka a vajíčko na nákupní vozík, no stres a nepotřebuješ nikoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.4.24 12:36

Jednoduché

My to máme nastavené jednoduše…když jsou děti i nas, rozhodujeme my. Ale zásadní věci samozřejmě respektujeme… např. žádná čokoláda do tří let. Takže ji nedáváme ani těm starším, aby mladsi nebyly smutné
Nevyžádané rady neposkytujeme, úklid nekomentujeme…proč taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15259
1.4.24 13:51
@Janli píše: Více
Říct názor muže, ale neznamená ze to zakladatelka musí akceptovat.. Myslím, ze každá máma ví co je pro její dite nejlepší a pokud o rady nežádá, není důvod jí je vnucovat. Já jsem si například péčí o své děti byla naprosto jistá a žádné rady ohledně krmeni, nošení, spani, oblékání atd. jsem od nikoho nepotřebovala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
1.4.24 14:33
@stinga píše: Více

Ano 1 dítě ve vajíčku je super, ale předevčírem jsem potkala mámu s vajíčkem na vozíku a druhý dítě ve vozíku a fakt si ten nákup neužívala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
1.4.24 17:59
@ibis píše: Více

anonymní růže nepsala, že by měla naráz dvě děti, a já si nákup také neužívám ani s jedním dítětem, ale jíst se musí,
ještě je možnost nakoupit na Rohlíku nebo něčem podobném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AlexandraEll
1.4.24 20:36

Já chodím nakupovat s dvojčatama a užívám si to. Obzvlášť když ještě byli úplně miminka, to bylo super. Kočárek, košík co se tahá za sebou a jedem. Teď posadim kluky do košíku a nakupuji do prostoru na dítě a příručního. A malé nákupy už zvládnou i pěšky. :srdce:
Vajíčka se nikdy na košík obě nevešla, takže sebou od začátku vozím celý kočárek.

• Citovat
  • Upravit
12884
1.4.24 20:40
@Sany80s píše: Více

Obě možná mají argumenty, ale jen jedna z nich je matka a zákonný rodič dítěte.

Nevidím sebemenšího důvod odevzdávat roční dítě ženské, se kterou není rozumná domluva. A ne, titul Babička skutečně nestačí.

Zakladatelko, nastav si hranice, co je pro tebe skutečně důležité - dodržování nějakých zásad ohledně jídla a bezpečnosti, základně slušné chování vůči tobě. Při překročení těchto základních hranic které si sama a v klidu připravíš, ukonči návštěvu. Zbytek chování ignoruj a zapoj co nejvíc otce dítěte do těchto návštěv. Taky přestaň od tchýně čekat normální vztah, není ho schopná a hkavně, nestojí o něj. V žádném případě to ale neznamená, že jí musíš dítě slepě odevzdávat. Můžete se úplně normálně navštěvovat všichni spolu, jako další statisíce rodin v republice, kde z různých důvodů prarodiče nehlídají, a mají úplně normálně vztahy s vnoučaty.

Důležité je nezapomenout: Babička NENÍ třetí rodič. Nemá právo vychovávat dítě po svém, nemá právo trávit s ním čas kdykoli se jí zamane, nemá stejný hlas jako rodiče absolutně v ničem. Svoje děti už měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.24 09:58

@stinga @Janli
Ahoj, přemýšlela jsem nad vašimi příspěvky, co teda vlastně chci. Asi zjišťuji, že to vaše pojetí " hlídat, radit, kritizovat, být s námi intenzivně přitomna X úplně se přestat ozývat a přestat komplet komunikovat a odmítat jakoukoli snahu o komunikaci"… Je to pro mě moc černobílé a radikální. Ani jeden z těch extrémů mi nepřijde ok. Já jsem si to predstavovala asi tak, že tchýni k nám budeme vozit na návštěvu třeba jednou týdně na odpoledne. Budou si na sebe D malou zvykat. Já podle stavu budu buď s nimi, když bychom o to obě stály a vypily si spolu třeba kafe a popovídaly (rozumejte, já na mateřský na skorosamotě jsem ráda za společnost. Nebo když by si se mnou povídat nechtěla a chtěla se věnovat vnučce, tak si půjdu po svých a půjdu vařit, uklízet, př. na chvíli běhat. Časem, když bychom všechny byly na sebe zvyklé a dcera trochu větší, tak bychom se domlouvaly dál, jestli chce hlídat, vozit, návštěvy, nebo jak.
Nějak prostě nerozumím tomu, proč i tchýně i některé holky vy tady to máte tendenci vidět tak černobíle, ve smyslu vsevho nebo nic. Proč se nejde společně domlouvat na nějakém dobrém přístupu, řešení, systému? Ustoupím já ustoupí ona, najdeme kde se protínáme a můžeme na tom stavět..Nebo je to nereálné?

• Citovat
  • Upravit
106331
4.4.24 10:38

Záleží, jestli se chceš opravdu domlouvat nebo to dirigovat po svém a tchýně ať se podřídí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.24 11:25

Jako už fakt nemůžu tyjo z některých tchyni… mně prostě přijde, že to v některých případech ani není třeba o tom, nemáme si co říct, nerozumíme si… ale o tom, že ta tchyně nechce mluvit a tím se tě snaží vysachovat, prostě aby měla dítě bez tebe. Moje tchyně je úplně stejná, ale kolikrát ani nepozdraví. Za mě je tohle manipulace.

Když jsem byla malá, tak jsme se normálně scházeli všichni, prarodiče, rodiče, tety a středové a prostě společná řeč se vždy našla!! To mi chce někdo říct že ty starý ženský nejsou schopny se normálně snachy zeptat „jak se máš, co nového?“. Až teď když je moje prababicka po smrti jsem se dozvěděla, že neměla ráda myho dědu, svého zetě. Jsou to fakt manipulativni jezibaby.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.24 11:36

@ZuzaM Neměla by ta tolerance fungovat oběma směry? Jakože ano mam vnouce a bylo by to vnouce na světě bez maminky? Nebylo, tak proč se taky nesnaží jezibaba, aby jim bylo společně všem dobře.

• Citovat
  • Upravit
76739
4.4.24 12:33

no jako, tvůj plán zní ideálně, tak to ale tak musíš s tou tchýní vykomunikovat, sedněte si ke kafi a nadnes takovou domluvu, ji samotnou to nenapadne,
a pak uvidíš, jestli bude vstřícná a bude to celé fungovat tak jaksi ke spokojenosti všech, pokud s ní domluva nebude možná, tak pak je to černé nebo bílé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.4.24 12:52

Prostě máš potřebu druhý dirigovat a diktovat všem okolo, jak mají fungovat. O tom to celý je. Tohle na mě kdokoliv zkusit, tak má smůlu.

• Citovat
  • Upravit
8529
4.4.24 12:58

Blbé je, že jste si nějaký vztah nevybudovaly ještě před otěhotněním. Teď po ni chceš věci a ani ji pořádně neznáš a ona tebe. A najednou si děláš plány jak spolu budete sedět u kafe a kecat.
Plus ty tvé představy - jasně, můžeš si to naplánovat jak se ti to hodí, ale taky bys neměla zapomínat na ni a její názory/představy a nedělat vše jen jak ty přesně chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová