Tchýně chce diktovat jak vídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11750
6.11.15 23:01
@jdukolem píše:
je na čase promluvit si s mužem.. ty jsi příliš hodná a chceš ho chránit, já to chápu, ale čeho je moc, toho je příliš, myslím, že je na čase, aby věděl co ti vadí a proč kor když tchýně vyhrožuje soudy, to by opravdu měl vědět o všem co se děje.. hezky v klidu mu to říct, eventuálně dát přečíst cos psala sem.. at si obrázek udělá

souhlasim, tohle uz je moc a mel by to vedet… chces chranit vztahy a nakonec z toho vyjdes nejhur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.15 23:01
@Klementyna píše:
Já si hlavně nedovedu představit tu situaci, kdy tchýně s tebou sedí u stolu a mluví o tom vymožení soudního styku s vnučkou, to ti jako při návštěvě takhle oznámila a myslela si, že vztah mezi vámi bude i nadále v pohodě? Že si zase příště přijde klíďo píďo jako by se nechumelilo?
Tohle mi baba říct, tak by nemohla nadále počítat s dobrými vztahy se mnou.
Příště jí řekni, že se soudně stanovenými styky souhlasíš, ať si zažádá.
Ta bude čubrnět, jestli se s ní vůbec někdo bude u soudu bavit, když bude moct vnučku vídat jednou týdně na dvě hodiny pod dohledem :P

To byl telefonát, řešila jsem s ní, že zas byla nějaká uražená, že oznámila, že se staví dopoledne, beru, měla to při cestě, byal tu za nějakou kamarádkou co tu bydlí kousek o dnás, ale já jela k dětské na kontrolu..a znáte to, mohla jsme ji pustit na chvíli, ale zase..ten koloběh příprav než se vyprdelíme z bytu, nic nezapomenout..prostě jsme neměl náladu do toho poslouchat rady o tom jak mam malou oblíknout a celkově jsme měla naspěch..tak jsme ji řekla at se nezlobí, že razíme k doktorce a že at se staví zítra, urazila se, asi myslela že řeknu, že odpo, ale manžel vyjímečně končil dřív práci a já se těšila, že strávíme čas spolu, dáme procházku, takhle by tam seděla dlouho, aby pokecala se synem a manžel jediný den v týdnu, kdy končí dřív práci taky nestál o to mít doma matku a poslouchat rady do života..no já ji pak volala druhý den že se neozvala a zda s ní mám počítat a ona na mě spustila výčitky, tohle a tamto a zakončila to tím, že at si nemyslím, že to taky může soudně vymáhat ten styk s dítětem, když ji jako snacha odpírám to právo, no říkala jsme si pro sebe..určitě a snažila se s ní domluvit a ona to zakončila, si nemysli, aby ses nedivla a zavěsila, tak jsem ji napsala sms, že to přehnala a aby se nedivila ona, že ted jí ten styk umožním minimálně, no emoce no.. :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
2997
6.11.15 23:04
@Šarlota4 píše:
Mmm jen kdyby na ni prdela co? To by bylo jak babka nefunguje. Pockej az dcera bude skolou povinna a ty budes chtit volnicko. Se ti na to vyprdne. A ano lze to udelat soudne. Stanovi se dny kdy muze prarodic dite vidat. Ale osobne mi to prijde na hlavu. Za dite zodpovida rodic.Příspěvek upraven 06.11.15 v 22:26

takový komentář snad není nutný, ne? Ruku na srdce - ty bys takovéto návštěvy tolerovala? Mě by taky otravovalo, kdyby tchyně/kdokoliv viděla dítě pětkrát do týdne a ještě si stěžovala, organizovala mi domácnost, zůstávala, když mi má přijít návštěva, a pak ještě vyhrožovala soudem 8o Mě tedy chování zakladatelčiny tchyně připadá značně nenormální.

Zakladatelko, asi musíš být víc od rány a nenechat po sobě dupat. „Maminko, nezlobte se, už něco máme, přijďte až zítra“ pokud by i přesto přišla, prostě bych jí přibouchla dveře před nosem „nezlobte se, ale já jsem vám řekla, že něco máme, zrovna se vypravujeme, nashle“. Kamarádce se takhle příbuzní „vloupávali“ bez ohlášení do bytu, protože měli klíče a dojem, že mají na vnouče právo 24/7, taky z toho byla na palici. Já bych tedy špatně snášela tvoji situaci a pocit, že nejsem pánem svého času a své domácnosti :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
6.11.15 23:04
@Anonymní píše:
tak jsem ji napsala sms, že to přehnala a aby se nedivila ona, že ted jí ten styk umožním minimálně, no emoce no.. :roll: :roll:

Tos napsala dobře, aspoň baba ví, že si na tebe nemůže vyskakovat. Vše má své hranice :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
6.11.15 23:05
@Šarlota4 píše:
Tak zakladatelka psala, ze byla " normalni " driv. Tak si myslim, ze by se s tim dalo jeste pracovat.

Pravá podstata člověka se často projeví až ve vyhrocených situacích. Pokud se takto chová teď, tak s největší pravděpodobností byla taková i dřív, jen to dovedla dobře skrývat a neměla důvod dělat si zle. Teď ten důvod má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
6.11.15 23:05
@Anonymní píše:
To byl telefonát, řešila jsem s ní, že zas byla nějaká uražená, že oznámila, že se staví dopoledne, beru, měla to při cestě, byal tu za nějakou kamarádkou co tu bydlí kousek o dnás, ale já jela k dětské na kontrolu..a znáte to, mohla jsme ji pustit na chvíli, ale zase..ten koloběh příprav než se vyprdelíme z bytu, nic nezapomenout..prostě jsme neměl náladu do toho poslouchat rady o tom jak mam malou oblíknout a celkově jsme měla naspěch..tak jsme ji řekla at se nezlobí, že razíme k doktorce a že at se staví zítra, urazila se, asi myslela že řeknu, že odpo, ale manžel vyjímečně končil dřív práci a já se těšila, že strávíme čas spolu, dáme procházku, takhle by tam seděla dlouho, aby pokecala se synem a manžel jediný den v týdnu, kdy končí dřív práci taky nestál o to mít doma matku a poslouchat rady do života..no já ji pak volala druhý den že se neozvala a zda s ní mám počítat a ona na mě spustila výčitky, tohle a tamto a zakončila to tím, že at si nemyslím, že to taky může soudně vymáhat ten styk s dítětem, když ji jako snacha odpírám to právo, no říkala jsme si pro sebe..určitě a snažila se s ní domluvit a ona to zakončila, si nemysli, aby ses nedivla a zavěsila, tak jsem ji napsala sms, že to přehnala a aby se nedivila ona, že ted jí ten styk umožním minimálně, no emoce no.. :roll: :roll:

no to jsi se jeste hodne drzela, ja bych ji napsala at se ozve az bude mit termin u soudu… vrchol opravdu… doufam, ze to nejak rozumne vyresite a tchyne pochopi, ze ji nikdo ve styku s vnuckou nebrani, jen taky chcete zit svoje zivoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
6.11.15 23:07
@Klementyna píše:
Tos napsala dobře, aspoň baba ví, že si na tebe nemůže vyskakovat. Vše má své hranice :cert:
:potlesk: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.11.15 23:08
@Anonymní píše:
To byl telefonát, řešila jsem s ní, že zas byla nějaká uražená, že oznámila, že se staví dopoledne, beru, měla to při cestě, byal tu za nějakou kamarádkou co tu bydlí kousek o dnás, ale já jela k dětské na kontrolu..a znáte to, mohla jsme ji pustit na chvíli, ale zase..ten koloběh příprav než se vyprdelíme z bytu, nic nezapomenout..prostě jsme neměl náladu do toho poslouchat rady o tom jak mam malou oblíknout a celkově jsme měla naspěch..tak jsme ji řekla at se nezlobí, že razíme k doktorce a že at se staví zítra, urazila se, asi myslela že řeknu, že odpo, ale manžel vyjímečně končil dřív práci a já se těšila, že strávíme čas spolu, dáme procházku, takhle by tam seděla dlouho, aby pokecala se synem a manžel jediný den v týdnu, kdy končí dřív práci taky nestál o to mít doma matku a poslouchat rady do života..no já ji pak volala druhý den že se neozvala a zda s ní mám počítat a ona na mě spustila výčitky, tohle a tamto a zakončila to tím, že at si nemyslím, že to taky může soudně vymáhat ten styk s dítětem, když ji jako snacha odpírám to právo, no říkala jsme si pro sebe..určitě a snažila se s ní domluvit a ona to zakončila, si nemysli, aby ses nedivla a zavěsila, tak jsem ji napsala sms, že to přehnala a aby se nedivila ona, že ted jí ten styk umožním minimálně, no emoce no.. :roll: :roll:

po takovém telefonátu bych teda nic nežehlila. nechala bych o koňovi. případně manželovi. v tomhle případě bych usoudila, že snažení z mé strany bylo učiněno za dost a konec konců, má matka to není. tsss, aby mě někdo vydíral o vlastní dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
6.11.15 23:10
@Klementyna píše:
Tos napsala dobře, aspoň baba ví, že si na tebe nemůže vyskakovat. Vše má své hranice :cert:

Přesně, párkrát babu odpálkuje a bude klid! Zakladatelka se musela chovat hodně vstřícně, když si babka toto dovolí. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
6.11.15 23:12

Po takovém chování z její strany bych jí asi řekla: styk s dítětem jednou týdně hoďku (abych měla alibi u soudu) a víc ani ťuk. Myslím, že by dcera fakt o nic nepřišla… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11699
6.11.15 23:12

Taky myslim, ze ted mas dobre naslapnuto, aby se ona snažila přizpůsobit. Hlavne se neomlouvat a cekat, az se ozve sama a pak říct, ze mas cas tehdy a tehdy, od kolika do kolika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
6.11.15 23:17

Vsak at to k soudu da! Soud ji priklepne 3 hodiny tydne. Maximalne! Za přítomnosti rodiče samozrejme. A budes mit klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.15 23:19

@marrlinka uz jsme si to objasnily. A ne netolerovala babicky jsou sice poprdeny az na pudu, ale ctej pohodli ditete. Rozhodne by ho nebudily atd. Ta reakce byla spis moje osobni kdyz jsem zacatkem tydne poslouchala kamosku jak ji babicka nechce hlidat… No proc, protoze do 2 let syna sotva ukazala a ted, kdyz ma doma rostaka a potrebuje oraz si rve vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.15 23:23

Hele blizej se vanoce poridte tchyne stenatko a mate svatej pokoj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.11.15 23:31
@Šarlota4 píše:
@marrlinka uz jsme si to objasnily. A ne netolerovala babicky jsou sice poprdeny az na pudu, ale ctej pohodli ditete. Rozhodne by ho nebudily atd. Ta reakce byla spis moje osobni kdyz jsem zacatkem tydne poslouchala kamosku jak ji babicka nechce hlidat… No proc, protoze do 2 let syna sotva ukazala a ted, kdyz ma doma rostaka a potrebuje oraz si rve vlasy.

omlouvám se, nečetla jsem celou diskuzi ;) tchyně jsou věčný problém. ale já si říkám, že já budu jednou dobrá tchyně a snacha mě bude zbožňovat (a snad bude čistotná, jinak jí budu chodit domů uklízet :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová