Tchýně chce diktovat jak vídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
552
6.11.15 23:49

A právě proto se stěhuji daaaaaaleko od tchyně. Když jsem viděla fotky švagrové z porodnice, jak tchyně na ni čuměla, jak kontrolovala jak kojí a hledí ji na prsa z 20 cm dálky, tak jsem si řekla že tohle jednou zažívat fakt nechciii. Zakladatelko, fakt tě obdivuji, že to zvládáš! A co na tu sms, odepsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
7.11.15 00:32

Ať to dá k soudu, ona dá návrh jak často by se chtěla stýkat, ty si dáš návrh na třeba 3krát týdně po 2 hodinách a jeslti jí pomůže že to bude mít černý na bílým, tak proč né… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.11.15 00:37

Podobnou tchýni má kamarádka, byl a bohužel to pořád je děs. I když děti už odrostly, tak se jim pořád sáčkuje do života pod tlakem. Snaše volá 4× denně a to i přes upozornění, že nemůže zvedat telefon. Nedá se přerušit, ani když jí snacha řekne, že teď mluvit nemůže. Nezvedat, vůbec nic neřeší, baba vytáčí manžela nebo děti dokola, aby jí kamarádka zavolala.
Když byly děti malé, tak tam taky byla pečená vařená. Nerespektovala osobní prostor, naštěstí tedy ještě pracovala, i tak bylo odpoledne dlouhé. Kamarádka by i vožení kočárku brala, měla dvojčata, ale to tchýně nechtěla, bála se. Bohužel ani jinak s dětmi téměř nepomohla, ovšem klidně se nechala od snachy pohostit.
Kamarádka je taky hodná a nechtěla dělat zle v rodině, navíc ten její není moc opora. Nebudu ti radit, aby ses do tchýně opřela, to si musíš rozhodnout sama, jen z tohoto případu vím, že nekonfliktnost nic nevyřešila. Jen se tchýně čím dál víc rozpínala. Dokonce i pak třeba běhala za dětskou dr., aby konzultovala, jestli to či ono dělá kamarádka správně :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
7.11.15 05:57

Tak tohle me dostalo a omlouvam se, jestli se budu opakovat, ale necetla jsem vsechny komentare.
V prvni rade bych asi zmenila miru tolerance vuci tvemu manzelovi, protoze je to jeho prace bouchnout do stolu a rict :mami tak takhle ne. Z vlastni zkusenosti vim, ze je to tezky, ze chlap kolikrat na maminku neda dopustit, ale doma jsem zjistila, ze kdyz slo o vaznou vec, dal za pravdu mne.. Nemuzes mu trpet to, aby na tebe byla tchyne takova a on se k tomu nijak nepostavil..
Pak je tu druha vec, take jsem mela na zacatku prispevku pocit, ze je u vastchyne kazdy den, ale pak to vypadalo ze ne.. Mozna bych ted vyuzila situace a sla za ni a rekla ji, ze proste bud se domluvite presne na zacatku tydne ktere dny a na jak dlouho prijde, abys mela moznost naplanovat si svuj program, nebo ze se ji taky proste muze stat ze prijde a ty ten cas mit nebudes..
Za treti pokud by jeste zopakovala tenhle svuj vyplod o soudu, tak bych ji rekla, at to k soudu klidne da a take bych ji rovnou rekla, ze pokud si mysli, ze ji soud urci navstevy ve vetsim rozsahu nez ji umoznujes ty, ze se velice plete, naopak - je to babicka a ne matka! a take bych ji zduraznila ze vyhrozovat soudem asi neni nejlepsi taktika chovani ke snase
a za ctvrte je treba si uvedomit, ze pokud to mate takhle, budes zrejme v budoucnu tchyni potrebovat na hlidani.. Takze bych se snazila ji dat najevo mantinely, vysvetlit ji, ze jsou hranice jak se k tobe chovat muze a jak uz ne a pokusila bych se myslet na budoucnost.. Ovsem jen pokud by mi to takhle nezasahovalo do zivota.
Tak takhle bych to resila ja..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
7.11.15 06:02

Na vánoce bych tchyni darovala nějaký kurz (angličtina, pc gramotnost?) a domluvila se třeba 2× týdně na návštěvách.. Jindy prostě nemáš čas (ale počítat s tím, že bude celý den). U nás pomohl dotaz, jak to měla s tchyní ona, když se jí narodil syn (za roky jsem odpozorovala, že ona sama s tchyní má odměřený vztah). Sice mě ze začátku měli jako hormony ovládanou hysterku, ale co už :-D. Teď už je to o dost lepší a s dcerou 3 roky mají báječný vztah, i když se už nevídají ani každý týden :jazyk: A sem tam používejte skype ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
7.11.15 06:22

To je šílené, já už bych dávno práskla dveřmi.
Je to váš život. Co se soudní úpravy styku týče, v takovém případě to téměř nehrozí. Uplatňuje se to u rozvedených párů, kdyby rodiče bránily dítěti ve styku s prarodičem expartnera. A i tak jde „jen“ o pár hodin měsíčně. Tvoje tchýně o tom má bláhové představy. A taky, než by se to dostalo k soudu, tak uplyne nějaký ten rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
7.11.15 06:36

Rekla bych ji, ze bude respektovat nase pravidla a nas jako rodice a ze ziji svuj zivot a rozhodne jsem si nepredstavovala, ze by tchyne mela byt denodenne u nas. Take bych ji rekla, ze je smutne, ze nema zadny svuj zivot a upina se pouze na vas a vase dite. Pak bych ji rekla, ze pokud to chce dat k soudu, tak at da, protoze to je pouze plytvani penezi, jelikoz vy ji rozhodne ve styku s ditetem nebranite a kazdy soud se ji vysmeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
7.11.15 06:43

Jo a taky bych ji rekla, ze stejne jako ona ma pravo na vnouce, vy mate pravo na soukromi a to se proste s neohlasenymi kazdodennimi nekolikahodinovymi navstevami neslucuje. Ale je samozrejme potreba, aby stejny nazor projevil i manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.11.15 07:35

Chci podporit zakladatelku :-) Mela jsem to doma velice podobne, tchyne chodila zasadne na neohlaseny navstevy se slovy: Jedu okolo, tak pet minut mrknu na malou…Byla tam pak dve hodiny. Musela na me kolikrat poznat, ze mi to je proti srsti. Snazila jsem se chovat normalne, ale neslo mi to. POkazdy jsem ji rikala, at vola. Nerespektovala to asi rok. Byla jsem z toho hotova. Casto koupila nejaky darek jen, aby ho mohla privezt a mit duvod se stavit. Ja se zacala pristihovat, ze planuju jak schvalne nebudu oodpoledne doma. Manzel ji taky rikal, at se ohlasuje dopredu, ale pomohlo to tak na dva dni. Pozdeji jsem prirozene a nekdy i schvalne zacala travit hodne cas mimo domov, tak ji ty navstevy, kdy jsme nebyly doma prestaly bavit -) Ted je to tak, ze si ji jednou tydne berou na odpoledne na hlidani, domlouvame se dopredu a na navstevy skoro nejezdi, ale myslim, ze je to dost tim, ze z reakci poznala, ze nas to nebavilo a vidi to jako krivdu, ale to uz zustane nevyslovene. Jednou ji to ujelo, kdyz k nam neohlasebe prijela a privezla neco dceri a fakt hned jela: Neboj, ja nejdu na navstevu:-)
Vyhrozovat mi soudem, tak muz radne zakroci, to fakt prehnala. Uvidis, ze tohle bude pro Vas casem taky cesta. Ze si ji bude brat k sobe, ty budes mit volny cas a vsichni budou spokojeni:-) Jsi dobra, jak to cele zvladas. Uvidis, ze bude lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.11.15 07:51
@marrlinka píše:
omlouvám se, nečetla jsem celou diskuzi ;) tchyně jsou věčný problém. ale já si říkám, že já budu jednou dobrá tchyně a snacha mě bude zbožňovat (a snad bude čistotná, jinak jí budu chodit domů uklízet :mrgreen: )
:mrgreen: no diky bohu mam dceru. A moje tchyne je jen macecha meho muze takze se snazi. Vi, ze bychom jinak " zavreli kohouty". Kdyz na ne nemam naladu posilam tam dceru a chlapa samotny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
7.11.15 08:01

Jo, v tomhle musí být super mít dům se služebnictvem, aby člověk mohl jen cinknout a říct „Manželova matka již odchází, doprovoďte ji ke dveřím, prosím“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.15 09:12
@Adrasteia píše:
Pravá podstata člověka se často projeví až ve vyhrocených situacích. Pokud se takto chová teď, tak s největší pravděpodobností byla taková i dřív, jen to dovedla dobře skrývat a neměla důvod dělat si zle. Teď ten důvod má.

jo, vždy to měla v sobě, organizovat a radit, ale my jsme předtím žili jinak, dva mladí svobodní lidé co si užívají klubů, koncertů, cestování. vídali jsme se málo a když už, tak vždy v té době ještě s přítelem, nedělní oběd, narozeniny, svátky či jednou za čas oni k nám, čili ten kontakt nebyl tak intenzivní a ty rady se dali snášet a přijde mi, že si ani tolik nedovolovala..takové to, že přišla jednou za několik měsíců za synem a řešila, že by nám předělala obývák, že v čem to peru, že to není dobrá značka, já se vždy koukla na přítele on na mě, usmáli jsme se a v poho, zas dlouho klid. nikdy jsme s e s ní sama nescházela. to se změnilo těhotenstvím, jasně, spojilo to víc ty vztahy, příchod miminka, občas jsem si s ní vyrazila koupit nějaké věci pro mimi, manžel říkal, že ji to udělá radost, ale tady už začala být vlezlejší, časté telefonáty, rady, míšení do života, jednou manžel nemohl na ultrazvuk ve 32. týdnu, mě to nevadilo, beztak to byla jen rychlá kontrola kolik váží a měří a tchýně, že půjde se mnou, tak to jsme řekla ne, fakt není třeba, aby na gyndu se mnou chodila tchýně a od té doby to tak nějak gradovalo a vygradovalo miminkem, chápu ji, první vnouče, prožívá to, ale čeho je moc..

včera večer jsme se donitila o tom mluvit manželem, ví jaká umí být, jen si myslel, že to zvládám a nevadí mi to tak, říkal, že ho to mrzí, že jsme rodina a ona babičk, ale že to fakt přehání, jsem mu to popsala celé, on teda zezačátku, že bych mohla být tolerantní, tak jsem mu řekla, že proč on teda nechce, když má volno, aby tu byla a on, že proto, že má to volno je unaven a nechce jí tu mít celý den a poslouchat jak vše dělá špatně a cítit se jak školáček a já na to, vidíš, to je jedna z věcí..uznal to, že i když rodina, návštěvy se musí domlouvat, říkal mi, že pokdu volá kvůli laždé blbině několikrát denně at ji to prostě neberu, že to tak dřív dělal taky, ona si pak chce hodinu povídat a když se to nehodí, tak ji napíšu sms, že se ozvu jakmile budu moc apod..

tak jsme ráda, že je při mně a uvidíme, ohledně soudu, to nebre vážně, asi to byly emoce jenom, ale stejně, říkala jsem mu, že tohle si nemsí dovolovat, že nic zlého nedělám a že tohle ty vztahy zničí 100% a on že i o tom s ní promluví, chudák, není z toho nadšený, ale aspon se to pohne. mrzí mě, že v jejích očích budu ta zlá, co roti ní navádí syna a diktuje si podmínky apod..ale už jsme zkusila vše.

• Citovat
  • Upravit
8284
7.11.15 09:25

Zakladatelko, z tvého posledního popisu je vidět, že tchýně určitě není zlá ženská, jen strašně vlezlá. Tak bych na ni šla po dobrém, ale nekompromisně. Řekni jí, že víš, že vnučku miluje nadevše, že by ji ráda vídala co nejčastěji, ale vy zase máte své zájmy, své povinnosti a svůj program, a proto je opravdu potřeba se domluvit a dohody dodržovat, protože jinak to nebudou pohodové návštěvy, ale naštvané, a to nikdo nechce.
Takže opravdu dopředu dát vědět. Že třeba souhlasíš vidět se 3× týdně, ale musíte se předem domluvit kdy, abys s tím počítala. Že ji uvidíš ráda a vše bude v pohodě. Ale při přepadovkách v pohodě nejsi a musíš narychlo přeorganizovávat den a to dobrým vztahům neprospívá.
Tak nějak na babku a mělo by to snad fungovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
7.11.15 10:48

Moje tchyne škráblá není ale kdyby mi rekla tohle a dělala si co chce tak bych s ni diskuzi ukončila a nazdar at se staví az bude doma manzel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
7.11.15 11:10

Tak na vnučku právo má o tom žádná ale nemá právo ti takhle zasahovat do soukromí, snad si můžeš zorganizovat den podle sebe, s tím soudem by mě teda dostala, jenže k soudu můžeš dát i ty jí, že tě omezuje, vyhrožuje atd :think: je to hrozné ale asi bych jí to řekla :D jako mít tchyni doma celý den za zadkem a ještě poslouchat že mě dá k soudu to už je silný kafe. Co na to říká manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová