Tchýně chce diktovat jak vídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
7.11.15 13:15

Bože tak jí neber telefon anebo ho vezmi a řekni jednoduše ne, nejde to, přijd až zítra odpoledne. Já nebudu s malou doma celé odpoledne, večer jde brzy spát, tak zítra. Proč to tak nejde? A kdyby přesto přišla, tak jednoduše - ne nezlobte se, my odcházíme. Anebo neotevírej a hotovo. Celý den na návštěvě, to se každý den nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
7.11.15 18:15

Tchýni bych řekla, ať to k soudu klidně dá. Ulevilo by se ti..to by totiž k vám asi nemohla chodit téměř denně na půl dne…Klidně jí do očí řekni, že stačí, když ji uvidí 1× týdně, že chcete mít také svoje soukromí a ne, aby ti pořád někdo dýchal za krk…já bych to nesnesla. Kdyby přišla neohlášená, tak bych jí řekla, ať odejde, že máte jiný program..a s manželem by sis měla vážně promluvit…copak on to nevidí? Mu to nevadí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
7.11.15 19:16

Tady jde totiž o elementární slušnost ve smyslu: „jen krátká návštěva potěší“ a „maminko, na návštěvu se chodí jen pozvaná a předem ohlášená“.
Toto je moje moto a chci to jako cedulku vyvedenou v mědi - syn o tom ví a jestli jednou budu tchýně, tak mi ji dá udělat.
Zažila jsem něco podobného, protože jsem na tohle jako „čert“. Já bych paní domluvila o slušném vychování - lést někam na návštěvu, aby tam „zarostla jako nehet na palci“ - to je z filmu Hostinec u Kamenného stolu (S. Rašilov).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
7.11.15 19:18

Proto jsem na to jako „čert“ - oprava.
Všechny moje kamarádky to vědí, jak to mám s návštěvami. A respektují to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
7.11.15 19:47

Zakladatelko, lituji te. Napada mne jedna vec, kterou bych k tomu vsemu ze sve zkusenosti mela - rekni to manzelovi opravdu cele, vse o te zprave, cos ji napsala a hlavne NA CO to byla reakce. Pokud mu ji ona ukaze /s patricne ukrivdenym vyrazem/ aniz by znal presny kontext, muze ziskat dojem, ze jsi na tvhyni zla a ona je ta chuderka. Hodne stesti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
7.11.15 20:11

A co navrhnout pravidelný vídání? Prostě tyto 2 dny v týdnu jsou vaše, zbytek nemůžu. Jasně to stanovit. Jakoby to bylo od soudu, ale domluvit se vy dvě. Na to by nekývla?
Ale tak jako tak… já mám třeba skvělou tchýni (běžně o ní takhle nemluvím :D ) a vidíme se 1-2× týdně, z 90% u nich. A většinou na skoro celý den, nebo celé odpoledne. Já si nakoupím, zajdu třeba s jednou někam, oni zatím další dvě hlídají. Ale mít ji tady 3× týdně do večera, to by mi taky vadilo. Nemám takhle „za prdelí“ ani chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
7.11.15 20:15

Jinak, jak píšou holky, o soudní úpravě jsem už taky četla, ale týkalo se rozvedených párů. Takhle si myslím, že nemá šanci a soudce by si poklepal na čelo… A co chlap, stojí za tebou. Ten by dokázal, jak často malou vídá, ne?
A jaký máš pocit do budoucna? Myslíš, že pohlídá slušně? = nebude dávat jídlo, které nedovolíš, sladkosti a tak…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
7.11.15 20:22

Uf, hrůza, tohle by byla moje noční můra, já mám ráda svůj klid a jednou týdně návštěva by pro mě byla až až. Buď rázná a nedej se nebo to bude čím dál horší. A to vyhrožování soudem - prarodiče by mohli uspět, pokud by se prokázalo, že jim bráníte ve styku, což se neděje, takže klid, rodiče jste vy a máte hlavní slovo. A žádný soud by jim styk s tak malým dítětem neupravil x krát týdně na x hodin. Obvykle to bývá jednou za tři týdny. Ať to tchyně podá, jen se zesměšní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
7.11.15 21:09

Ach jo chudák holka… :hug: Přesně, jak kdybych četla svůj příběh a i s tím buzením miminka. Pak ze mě udělala, že jí vyhazuji z bytu a jsem nekomunikativní osoba a mám nějakou poruchu :lol: Tohle by měl řešit, manžel a hned! U mě to trvalo tří roky! A jestli vyhrožuje soudem, tak to se snad manžel už musí naštvat ne? No, každopádně, bych si ukládala všechny sms, kdy je babička zvaná a jestli je na Tebe jedovatá, když jsi tam sama, nahrávala bych si jí. Mě se to vyplatilo a musím upřímně říct, že i když mě bolelo tohle vytahovat (nahrávky), tak tím jsem si opravdu zachránila vztah s partnerem. Užívej si miminko, nenervuj se s ní a nenech si také ukradnout ty chvilečky radosti s prckem kvůli přemýšlením nad tchyni. :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Siome
7.11.15 21:20
@Anonymní píše:
možná jo, možná čekala, že když budu na mD, budu hlavně doma a bude se mnou a malou vegetit..já jako chápu, je v důchodu, manžel ještě pracuje, je doma, nudí se, má vnučku a nejraději by tu byla každý den, ale holt..musíme si vyjít vstříc obě no..ale zaase taky jsme si nepořídila miminko, abych ji naplnila jak strávit den..

A tchyně u Tebe ještě jí? Hraje si s malou, nechá Tě v klidu třeba uvařit oběd a věnuje se malé? Ta moje jen jedla a pila kafe a když syn začal brečet, odcházela, jejda ono to pláče, to raději půjdu. A také vždy chodila jen v době oběda v 11:30 kdy já ho už ve 12 dávala spát a nebo jiný čas, v jednu odpoledne, kdy spinkal a pak zase večer po 18 hodině :lol: Ze začátku mi to nevadilo, říkala jsem jí, když jí dám oběd, večeři, tak ocení, že její syn si vybral dobře, ale prdlačku, snědla to a pak mě ještě pomlouvala, že vařím humárny :lol: :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1150
8.11.15 00:43

No zakladatelko, nemáš to lehké, ale prostě jsou lidé, co je vyhodíš dveřmi a oni vlezou oknem. Hele u soudu by se zeptali, jak často vídáte vnučku? Jakmile by řekla minimálně jednou týdně, tak by jí vysmáli :mrgreen:. I rozvedený rodič, co dítě nedostal do péče má nárok na víkend 1× za 14 dní, tudíž bud v klidu. Co s tím dělat? No pokud s ní chceš i tak dobře vycházet, chce to být trochu lišák. Například zavolat: maminko, za hodinu bych šla ven s kamarádkou, stíháte se zastavit? Ne? To mě mrzí. Až by volala další den, tak jí říct, no já nemůžu, ale taková vám to je škoda, že jste nemohla včera, no my se nemůžeme sejít atd… Jo je to tyjátr, ale funguje to, ona, snad teda, nabude dojmu, že malou jí chceš půjčovat a bude klid, Tchýně od otce totiž mívají strach, že bude maminka preferovat svoje rodiče a oni budou na druhé koleji. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
8.11.15 11:37
@Anonymní píše:
takže by si vlastně uškodila :Dno já to proberu s manželem, jen jsme chntěla vědět, zda je to fakt možné, přišlo mi to na hlavu..

Manzel vlastne nema uplne informace, ne? Zkusila bych treba 14 dni zapisovat, jak to probiha, neco jako
Pondeli - neohlasena navsteva 13 - 21 hod
Utery - volala, chtela prijit, mela jsem plany, zlobila se
Streda - navsteva 17 - 22
Atd. Manzel by mel jasnejsi predstavu. Muzes to klidne podat tak, ze sis sama chtela udelat jasno, jestli je to prehnany nebo ne. Coz je nakonec pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.11.15 14:22
@Kubula.K píše:
Manzel vlastne nema uplne informace, ne? Zkusila bych treba 14 dni zapisovat, jak to probiha, neco jako
Pondeli - neohlasena navsteva 13 - 21 hod
Utery - volala, chtela prijit, mela jsem plany, zlobila se
Streda - navsteva 17 - 22
Atd. Manzel by mel jasnejsi predstavu. Muzes to klidne podat tak, ze sis sama chtela udelat jasno, jestli je to prehnany nebo ne. Coz je nakonec pravda.
:palec: Dobry napad! Ono neni nad fakta, casto se muzou velmi hodit (kdyz se druha strana rozhodne prekrucovat a nehrat fair)…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
8.11.15 22:30

@Kubula.K Dobrý nápad :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.15 08:49

@open mind
Nebo ještě zkusit to přehodit na manžela - tedy pokud nechce maminku usměrnit, tak ať je s maminkou u vás on a zakladatelka může na nákup, nakojit a udělat si co potřebuje. Když to otočí, tak už to tak lehce manžel třeba brát nebude.
Problémy mám za rohem, tak radši anonym. :oops:
Přeji hodně štěstí zakladatelce, musí to být náročné, starat se o miminko takhle „pod dozorem“. Nebo tchyni nechat v kuchyni, jít s mimčem spát :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová