Tchýně chce diktovat jak vídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.12.17 15:20

Tak to prr

Ahoj, mas muj obdiv. Takto caste navstevy bych netolerovala ani omylem. Soudem ti jen vyhrozuje. Manzel je pravnik, s timto nemuze uspet ani omylem. Rada: Trochu si bran sve teritorium. Ja uz tchyni rekla, ze nedavam navstevy casteji nez jednou za tri tydny - duvod je obdobny jako ten tvuj. Ona prijde na obed a domu jde po veceri. Ja na tohle nejsem zvedava. Za cely rok a pul co mame holcicku mi nenabidla, ze by ji vzala ven a ja si mohla neco udelat. Chce si sednout na kaficko a povidat si. Na to nemam nervy. Kdyby prisla na hodinu nebo dve, nemam problem s tim, kdyby to bylo kazdy tyden. Jenze tohle ona nikdy nedodrzi a pak se me zepta: a nevadi ze tu jeste jsem, kdyz ona lenicka tak sladkaaaaa.. Jako co mam rict?? Jo vadi??? Jsem docela asertivni, ale ani ja nejsem s to tohle rici matce manzela. Je to hodna zenska, ale v tomhle nema miru. Z toho duvodu ji na navstevy zvu jen VELMI vyjimecne, protoze mam velikanskou rodinu, pracuji pri materske, uklid a starost o domacnost je na me a nekdy chci byt take s manzelem, ktery zavodne plave, tudiz ma taky svuj program. Tudiz na castejsi navstevy fakt nemam cas ani silu. Dalsi veci je, ze si ani po ctyrech letech od doby, co se ji syn ozenil neuvedomuje, ze uz ma vlastni rodinu. Jsem toho nazoru, ze rodina si ma pomahat, ale nikoli vyuzivat. A ona, misto toho, aby si u objednane veci objednala i dovoz, zavola vzdy mirkovi, at ji to priveze. Tuhle ho prosila, jestli by ji nehodil do lazni a zpet… pritom mohla jet vlakem. Ale to ona ne, protoze jeji syn ma prece auto… Jenze take ma zenu, dite a druhe na ceste.. Moje matka by o tohle ani jednoho z mych bratru nikdy nezadala, protoze respektuje, ze uz maji vlastni zivot. Vim, ze je tezke se smirit s tim, ze deti odrostou a uz proste nepatri k vam ale k nekomu jinemu. Nicmene to je zivot a i ja s tim uz ted pocitam. Bude mi smutno, ale NIKDY, opakuji NIKDY nebudu snase ci zetovi a svym detem zasahovat do rodinneho zivota. Kdyz budou chtit, mohou prijit, kdyz budou chtit, nabidnu jim, ze vnoucata pohlidam, ale rozhodne je nebudu co tyden ukecavat at prijedou na navstevu nebo se jim vnucovat. Nechapu, ze jsou tchyne, kterym tohle nedocvakne.. ALe je fakt, ze v mnoha ohledech je tchyne zlata, mam ji rada. Ale nekdy bych ji nejradeji za tohle poslala do haje. Takze jen ti chci rict, at se drzis a o decko nebojis, protoze, uprimne, tohle by mi tchyne rekla jen jednou, ze bude hrozit soudem. A mel by se te zastat partner. Tohle je normalni vydirani. Se asi zblaznila…

• Citovat
  • Upravit
80475
18.12.17 14:20

Neříkej jí - vadí mi to. Řekni jí, to jsem ráda, tak mi ji vemte na procházku, já si zatím udělám to a to, jo? Chodíme tam a tam a na dvě hodiny. Hotovo. Prostě když už dorazí, tak ji zaměstnej. Ale za sebe jako za babku bych řekla, že návštěva jednou za tři týdny by mi nestačila. Vídáme se všichni nejméně jednou za týden, spíš častěji. Takže jo, chápu, že nemáš čas s ní vysedávat, ale klidně se domluv přímo - zítra nechodte, máme plavání a rušit to fakt nebudu, ale pozítří by to šlo, jo? Ve dvě, bude malá nachystaná v kočáře a můžete jít jezdit.
Holky nebojte se tolik mluvit a požádat o to, co chcete. Když to řeknete, ona vás nezfackuje a možná se vyjasní. Ona vám taky do hlavy nevidí. A je to lepší, než to dusit v sobě a pak vybuchnout a všechno zničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová