Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím s ostatními, je to vaše svatba, takže tchýně může chtít co chce ale vy si to udělejte tak, jak se to líbí vám. Řekni jí to ty a ať jí to řekne i přítel, kdyby tě náhodou odmítala poslouchat. Pokud ani tak nebude chtít přijít, je to její problém a dost to o ní vypovídá…
@Xverunka to bych nedelala, podivej se na tu jeji prvni diskuzi. Chlap byl s tchyni a domluvili svatbu za jejimi zady
@lucieluciova když zakládáš diskuze o kravinách, tak se nediv, že do tebe lidi šijí.
Tohle je ale zcela normální dotaz, takže ti tu určitě všichni normálně odpoví. Za mě - pokud nejste věřící a svatbu v kostele nechcete, resp. už jste si vybrali, kde si chcete říct své ANO, tak si stůjte za svým. Předtím všechno zařizovala a teď se o to chce pokut znovu. Radím - udělejte si to hlavně tak, jak chcete vy. Je to váš obřad, vaše svatba. Takže bych jí řekla, že je zvaná a moc rádi ji tam uvidíte, ale že vyhrožováním u vás ničeho nedosáhne.
Příspěvek upraven 08.05.14 v 17:38
Jestli má problém, tak to je především její problém a z vlastní zkušenosti si nenech zkazit tak výjimečný a krásný den. O tchýni bych mohla napsat román. Nebudu s tím nikoho tady otravovat. Po letech neustálého vyhrožování, lhaní a vydírání manžela, jsme se s ní museli přestat stýkat. Možná mě za to odsoudíte, ale nešlo to jinak. Asi by kvůli ní došlo k rozvodu. Jsem s manželem 15 let, máme krásné manželství, šikovnou dceru a v létě se rozrosteme o druhou holčičku a nenechám si jedním bláznem kazit život… Tak vám všem přeji fajn tchýně ![]()
@geilens první diskuzi jsem nečetla, ale pokud bych se teda v tomhle nemohla na chlapa spolehnout, tak bych jí to řekla sama, poslala pozvánku, a buď přijde nebo ne.
@lucieluciova píše:
@mejdylko Ne nejsme věřící
@hanka.br. Protože, když dělám diskuzi a žádám o pomoc, tak se tady najdou takovy ty, kteří mě nemají moc v lásce a šijí do mě.
Sama vis nejlip proc to tak je… ale timhle ti nebudu plevelit diskuzi.
Hlavne dej tchyni jasne najevo kdo veli, at ti neskonci jak v zime a nebrecis tu, ze se musis vdavat v kostele ![]()
A proč nejdeš? takovou tchýni bych brala
JÁ SE CHCI TAKY VDÁVAT ![]()
Jestli si svatbu platíte, tak je jen na vás, jakou si ji uděláte. I kdyby ji platili rodiče, neměli by vás nutit do něčeho, co nechcete.
Nepíšeš, jak se k tomu staví nastávající. Jestli je pod vlivem natky, máš se na co těšit.
Udělejte si svatbu podle svého, pokud nebude někdo chtít přijít, jeho problém. Navíc pokud nejste věřící, svatbu v kostele nebude tak triviální zařídit.
Platíte si tu svatbu sami? To je zásadní otázka o tom, kdo do ní může kecat a kdo ne?
Ahoj
tak já bych se na tcýni teda zvysoka víš co
je to jen a jen vaše svatba a nemá do toho co kecat ![]()
@lucieluciova A proč tchýni pořád řešíš? Tvou diskusi si matně pamatuju, nevěřila jsem, že je něco takového možné. Prostě si udělejte svatbu podle sebe, tchýni pozvi a nech to na ní. Tečka. Nebo budeš smutná, když tam nebude?
@lucieluciova píše:
@mejdylko Ne nejsme věřící
@hanka.br. Protože, když dělám diskuzi a žádám o pomoc, tak se tady najdou takovy ty, kteří mě nemají moc v lásce a šijí do mě.
jedna prakticka poznamka - jako neverici se v kdejakem kostele jen tak bez niceho stejne nevdas. Museli byste oba navstevovat kurz (predpokladam, ze ani pritel verici neni) ![]()
Řekla bych jí ať si trhne nohou, doslova..
co taky jiného, ne. Nebo jestli Vás to „trápí“ tak šup do kostela
a je to
@lucieluciova http://www. vira. cz/otazky/Svatba-v-kostele-potrebne-nalezitosti. html? fullweb=1 tady si to precti…a mas to. Muzes posunout vztah na novy level " maminko, jak ja bych chtela svatbu v kostele, ale ono to nepujde, kdyz nejsne ani jeden verici. Jak me to mrzi!" ![]()