Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lonely Hele upřímně, tchyně je tak šílená, že se to ani nedá vyslovit.
Já zcela chápu, že máš problém - to se občas stane, že něco člověka raní jak pecka do achilovky (třeba karmická zátěž nebo tak
) a je potřeba to ze sebe dostat. K psychologovi jsi chodila, tak asi už usoudil, že to nepotřebuješ (i když já myslím, že teda možná ještě jo), a probrala bych to s přítelem - aby věděl, jak se cítíš; jo, možná řekne, že to přeháníš, ale vysvětli mu, že prostě si nemůžeš pomoct (klidně se vymluv na těhotenský hormony), že potřebuješ hrozně cítit, že je při Tobě a miminku… snad Tě podpoří.
A teda hned na první přečtení mě napadla jedna věc: proč je „přítel“? Nechcete se brát ani jeden, nebo on, nebo proč? Nedodalo by Ti to pocit klidu? Pokud spolu vycházíte a nemáte problémy, mohlo by Ti to dodat potřebnou jistotu, a tchyni trochu zbrzdit v rozletu, že on dá jasně najevo, že chce být s Tebou… Možná má tchyně pocit, že je její synek „na trhu“, když si Tě nevzal, co já vím…
@Jazz27 píše:
nic nenaserre lidi víc, jako štestí druhých![]()
Tesat do kamene, tohleto.
![]()
@lonely Tfuj baba jedna jedovatá - Tchýně a uzený nejlepší studený. Příteli to řekni, jistě to pochopí. Hlavně mu řekni, že nejde o to kafe, které proběhlo, ale to co jeho matka udělala, a že to není odpustitelné. A řekla bych to potom i před ní s ním. Určitě máš v partnerovi zastání, těšíte se na miminko a budete mít svoji rodinu a radůstku. Nenervuj se hlavně tím a neplač, nic tím nezmůžeš a miminku tak škodíš. Hodně sil přeji a šťastné vyřešení situace. A hlavně zdravé miminko a pěkný vztah
![]()
@lonely píše:
Asi jsem si tady tu celou diskusi zalozila sama pro sebe a muzu si tu i odpovidatale me uz ted to trochu pomohlo, ze jsem ze sebe vypustila neco co tam dva roky dusim…ja vim co udelam a vim co je spravny jen je hezky to slyset jeste od vas tady
Budu mila aby okoli videlo me jako tu milou…jo jeste neco, kdyz jsem jednou nestastna prijela k nim a rekla tchanovi dobry den jak se mate? odpovedel LIP NEZ TY… Neee milackove chudinku uz vam delat nebudu…pritelovi to reknu po vanocich, nechci kazit naladu…tchyni reknu ze na to nikdy nezapomenu a budu se u nich chovat jako slusna navsteva…a slecnu vidam u nich v ulici…mam chut ji rict taky sve… Ja proste zadanym chlapum nevypisuju ani nechodim na kafe a to ty nabidky i byly…tak to nebude nikdo delat me.
Vidím, že se to chystáš všem říct. Nikomu nic neříkej. Manžel to v podstatě ví a nepovažuje to za důležité. Že se s tou slečnou sešel na kafe, to taky nemusí nic znamenat. Kdoví, co mu tchýně napovídala, že slečna potřebuje s něčím poradit, něco vyřešit. Ani nemusel vědět, o co jde. Na tchýni buď milá přiměřeně. Tchán je viditelně nakrmený od tchýně. Až u nich budete, sem tam se k manželovi přitul a nebo mu před nimi řekni něco hezkého ať se oni „potěší“. ![]()
Panebože, cos to stvořil
. To je teda ježibaba
.
Zakladatelko, myslím, že jsi se neměla vůbec přetvařovat a řešit to narovinu, hned. S takovou tchýní bych měla problém jen promluvit, natož se s ní stýkat.
Jen čekám okupaci uživatelek, co vehementně brání všechny tchýně jak se budou zastávat této.
Drž se.
@Anael píše:
Panebože, cos to stvořil. To je teda ježibaba
.
Zakladatelko, myslím, že jsi se neměla vůbec přetvařovat a řešit to narovinu, hned. S takovou tchýní bych měla problém jen promluvit, natož se s ní stýkat.
Jen čekám okupaci uživatelek, co vehementně brání všechny tchýně jak se budou zastávat této.
Drž se.
Nemyslím si, že by se tu našlo mnoho zastánkyň takovéto tchýne
já mám třeba tchýni sice super, ale vím, že je to jen světlá vyjímka. Pěkně bych si ji podala takovouto… ![]()
@Heidi86
Jojo, já bych to teda nevydržela se přetvařovat, když by tchýně domlouvala schůzku mému chlapovi s jinou…ježiš já se zas vytočila po ránu, že sem vůbec lezu ![]()
Tyjo, jak já ti rozumím
zažila jsem něco podobného, nesmířili se se mnou oba tchánovci, ale hlavně tchán proti mě vyloženě brojil - taky mu vnucoval nějaké „lepší“ potenciální přítelkyně místo mě, taky si je buď zval k nim nebo jeho pod různými záminkami za nimi (např. že se jim rozbil počítač a muž jako „ajťák“ jí ho přeci MUSÍ jít opravit). Muž z toho měl nejprve legraci, nechápal, že mě to může tak trápit a celkově mu to připadalo prostě vtipné… Po nějaké době v řádu let ale prozřel ![]()
Na to, co píše Jazz27 něco je, tím bych ho fakt naštvala asi nejvíc a jen by mohl skřípat zuby
ale v té době jsem na to fakt neměla sílu, i když mi to pár lidí radilo. Takže pokud jsi schopná se nějak obrnit a být jak cukrkandl na tchyni i na tu její vybranou náhradnici, tak jen do toho, věřím, že to bude mít rychlejší a dlouhotrvající úspěch, sebereš jí její vlastní munici
možná to bude i lepší než vysvětlovat chlapovi, jak tě to ničí, ten můj je báječný chlap, ale tenkrát to prostě neviděl, nechápal a přišlo mu to až moc absurdní, aby to byla pravda a ne film, spíš jsem já vypadala jako přecitlivělá hysterka, vždyť jeho otec to určitě nemyslel zle ![]()
Příspěvek upraven 25.11.14 v 08:43
@Anael já bych taky bouchla, to by bylo něco na mou povahu, tfuj baba jedna…no nechutný co dokážou některý vytvořit. Já se tady po ránu teda většinou bavím, ale tady té tchýni bych jela nabít čuňu ![]()
Zakladatelko, rekla bych to pritelovi.Jak se citis, proc se mi to nelibi a taky bych mu rekla, ze bych byla, kdyby to rekl sve matce.Od tebe to veme, ptze ty ses jen nekdo koho nechce, ale od syna to pobere jinak, nejspis ho nebude chtit ztratit.
Moje tchyne manzelovi taky domlouvala, at si najde lepsi a ze ho podvadim a kdesi cosi:-DPomohlo az kdyz se s ni manzel kvuli tomu pohadala a prestal se s ni na nejakou dobu bavit.Az pak byl klid.
Hodně mi tvůj příběh připomíná český film Tchýně a uzený ten ale bohužel nedopadl dobře tak doporučím se na něj podívat a poučit se jak na tu babu jít, držím palce
@Jazz27 píše:
@tterka žádný chlap nepůjde proti své „milující“ matince. Nepůjde.
To není pravda. Naštěstí.
@Anael píše:
@Heidi86
Jojo, já bych to teda nevydržela se přetvařovat, když by tchýně domlouvala schůzku mému chlapovi s jinou…ježiš já se zas vytočila po ránu, že sem vůbec lezu
Já se ani přetvařovat neumím. Na mně je ta kyselost poznat. ![]()
Takže já bych se před tchýní nepřetvařovala, návštěvy bych omezila na nutné minimum a zároveň bych všechny pocity příteli řekla.
To já bych přijela hezky v super náladě na Vánoce, mezi dveřmi olíbala tchánovce, a ještě než bychom se všichni posadili, vykřikla tu radostnou zprávu " maminko budete mít vnoučátko".
A vychutnávala bych si to - jak se tváří na to tchýně.
Jak ona na tebe, tak ty na ní
![]()