Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby to bylo jen o tom krmení, neřeknu ani popel. Tchyně má tendence krájet masíčko ještě i 12letému synovi a kdyby se nechal, tak snad i manželovi
Ale tohle je o něčem úplně jiném. To valení kravin do hlavy by mi vadilo opravdu hodně.
@Zmatka píše: Více
Ne já nechci aby měla zákaz styku…to já už se s ní nechci stýkak, myslím že to není moje povinnost(když vím že se na mě směje a říká mi miláčku a pak mě po celým městě pomlouvá že se nestarám o děti )já prostě nezvládám tu přetvářku, manžel se samozřejmě postavil kolikrát jsem ho i musela krotit, protože je to přece jenom jeho mama.Ale to se mi tady úplně nechtělo rozepisovat jak jsou naše hádky intenzívní. Proste je to tak že se jednou za čas když už je toho moc ozveme a setkáme se bohužel s nepochopením…Mě už to ale nebaví protože je to pořád dokola a nikam to nevede…tak už to nechávám jen na manželovi ať to s ní vyřeší on…
@Maiasaura píše: Více
Tohle by měl se svou matkou vyřídit tvůj manžel.
Tchyně chce jít na sociálku? No, tak ať jde!
Jo tak… Tak ho nekroť, když se bere za svou rodinu.
@Maiasaura To děláš správně. Nestýkala bych se s ní nechala to na muži, a dost sledovala syna, jestli se k němu chová dobře (ted nemyslím, že ho jednou týdně nakrmí řízkem, spíš jako fakt něco horšího - s tou nádržkou mi to přijde docela bizarní).
@Zmatka píše: Více
Ne já nechci aby měla zákaz styku, to já už se s ní nechci stýkat, už nedávám tu přetvářku. Nevím kde jsem psala že je vše dokonale. Jen jsem psala že manžel stojí při mně máme prostě na určitý důležitý věci co se týče naší rodiny stejnej názor. Jasně že se do ní obořil, kolikrát jsem ho musela i krotit protože je to přece jen jeho máma. Ale intenzity hádek se mi tady rozepisovat nechtějí…je to pořád dokola a nikam to nevede…Já se nebudu zpovídat tchýni z toho že máme jiný plán na víkend…navíc když se se synem vída nejčastěji v rámci rodiny.
Přesně, zrovna jsem to chtěla napsat, ať si matku vyřeší manžel. Jako co? Tak je to chlap a snad si umí taky dupnout. Měl by jasně říct, jak to bude a matka bude muset respektovat. Jinak, ať si za ní jezdí na návštěvu manžel sám. Vůbec bych se dál nerozčilovala s babou ![]()
@eumedon píše: Více
Jo jasně ať jde… klidně se můžou přijít podívat,,jen mi to přijde proste ujetý,,,
Je to ujeté. Právě proto můžeš být klidná.
@Maiasaura Ona není nemocná. Moc dobře ví, co dělá
Záměrně si vytváří na sobě závislou bytost. A že má ráda jenom první vnouče a druhé nechce… jako to je také typické ![]()
Zakladatelko tak tohleto utni, dokud je čas, než vám syna poškodí. Ještě napis - mají taky tvoji rodiče příležitost vnuka vídat? Tchýni bych omezila na jedno odpoledne za měsíc, víc ani tuk.
Podobně se ke mně chovala máma. Ještě v 11 letech mě oblékala, koupala atd. i když jsem to dávno uměla sama. Když jsem jí dala najevo, že to chci dělat sama (třeba ve 14 opravdu nechci, aby máma se mnou byla v koupelně a pomáhala mi, když jsem ve vaně), tak se strašně naštvala a urazila se…I hysterické scény někdy dělala, když jsem odmítala být její malá holčička. Řeším to dodnes s psycholožkou, máma prostě potřebovala mít malé dítě, které by nikdy nevyrostlo a mohla by se o něj starat.
V tomto případě se jedná o babičku, tak bych to neviděla až tak černě, děti vědí, že se prarodiče chovají jinak než rodiče (např. povolují více sladkostí).
To jsou plané výhrůžky. Čeká, že se lekneš a půjdeš jí na ruku. Je to manipulativní falešná ženská.
@sahrazad1 píše: Více
Táta už nežije, máma bydlí dál a není takhle akční ale vídáme se…
@Maiasaura Tak ať na tu sociálku zkusí jít. Klidně bych ji tam poslala. Víc kontaktu než má teď se synem nezíská.
Jinak ta „péče“ je šílená. Tchýně je blázen. Drobnost není ani jedno z toho, vždyť to vadí i tomu klukovi.