Tchýně lepší než matka

Anonymní
30.10.11 12:05

tchýně lepší než matka

Ahoj všichni, chtěla bych poradit, jak vyřešit problém se svou mámou. Moje mamka je pro mě spíše tchýně a naopak. Manželova maminka je hrozně hodná, na syna mírná, než s ním něco provede, zeptá se mě, jestli může, jak, nebo co, kdykoli je připravená hlídat a když si neví s malým rady, zavola. Tom je její třetí vnouče a je fakt skvělá. To moje mamka je přesný opak- neustále mě napomíná, poučuje, komanduje, malého nechce hlídat, klidně mu strčí tabulku čokolády (malý má rok), nelíbí se jí, že nosíme bodýčka a ne košilky, máme špatné botičky, příliš mnoho hraček, neumím ho nakrmit, stále ještě nečůrá do nočníku (je fakt, že na tom dělám od půl roku marně..), když mu dám instantní kaši jsem líná připravit obyč. Používám špatný jazyk (přece mám říkat A-A ne fůůj) a tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Ale co mi nejvíc vadí je, že nechce nebo neumí syna pochválit. Tomášek se začal ve 4m plazit, v 6msedět, lozit, vstávat a v 7m chodit (v 8m jsme ale skončili v nemocnici a znovu začal chodit až v 9m) podle mé matky je to normální a nezaslouží pochvalu. To tchyně chválí kudy chodí až někdy přehání.. Já jsem teď nějak v pasti. Je to moje máma, mám ji ráda, ale tohle mě mrzí. Navíc bydlí kousek od nás a mohla by mi jako babička občas pomoct (prý mi rozmazlené dítě hlídat nebude), ta druhá totiž bydlí asi 40km daleko a jiné hlídání nemám (teda až na muže). Jak byste to řešili? Ustoupili byste matce, nebo byste se raději pokusili prosadit svou, i když by vám hrozilo, že zničíte mezi sebou vztah? A u nás to teda hrozí. Už jednou se mnou skoro rok nemluvila.. Předem dík!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27008
30.10.11 12:09

Ty jsi matka,ty rozhodujš a pokud to ona neakceptuje…každopádně bych si prosadila svou byt je to moje máma…ale já tohle nezažila moje máma akeptuje vše co řeknu až na drobnosti ale to neřeším :wink: Ale v žádným případě bych jí neustopila ty jsi máma,je to tvoje dítě a ona by se měla naučit respektovat tvoje pravidla.Zas je fajn že máš aspon tchýni super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.10.11 12:12

:-D Musíš si mámu vychovat. Ty jsi máma,máš své postupy,ona je musí akceptovat event. když budeš potřebovat radu,atˇporadí.
Od toho mámy jsou.
A v čem chceš ustupovat? Asi to nechápu.
Každopádně pokud ti jde o hlídání,tak to neporadím,mně nikdo děti nikdy nehlídal a nehlídá a mám klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.10.11 12:14

Já bych si stála za svým, je to tvoje dítě. Chápu, že tě to mrzí, ale přece jsi dospělá, matkou dítěte a ty ho vychováváš. Drž se :hug: Moje mamka chápe vše a vše akceptuje, zato tchýně je kopie, možná horší kopie tvojí mamky.

Ke hlídání - povinností prarodičů neni hlídání vnoučat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.11 12:29

je fakt, že to není její povinnost a ono popravdě, bych jí ani nevěřila, že se k němu bude chovat v souladu s mým přesvědčením. Ona razí názor, že dítě klidně můžu nechat cely den v postýlce a sem tam nakrmit a přebalit. Když pláče, tak proto že je špatně naučené.. Ono to hlídání vlastně ani nechci, jen bych chtěla aby chtěla ona.

• Citovat
  • Upravit
11689
30.10.11 12:38

Moje matka je taky taková, pořád komanduje, pořád má jen uštěpačné poznámky, s malým bych ji nenechala samotnou ani omylem, minule jsem se už naštvala a řekla jí, že když se jí to nelíbí, nemusí k nám chodit, nebo začít respektovat moje pravidla a způsob výchovy. No už se mi 3 dny neozvala, tak uvidím co se z toho vyklube. Za to tchýně je zlatíčko :huban: Malého ji dovolím hlídat kdykoliv chce, věřím jí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.10.11 12:39
Anonymní píše:
Ono to hlídání vlastně ani nechci, jen bych chtěla aby chtěla ona.

To chápu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová