Tchýně má nezdravý vztah se svým synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
4.2.22 16:43

Raději bych šla do pronajatého pokoje ve spolubydlení než toto. Moje tchýně je něco podobného, vydržela jsem s ní bydlet v jednom bytě týden. Pak jsem si našla přechodně raději pokoj na studentském bytě a byl to fakt rozdíl. Teď bydlíme s přítelem spolu a ani on sám za ní už nechce moc chodit.
Jinak to nemáš moc jak vyřešit, baba se nezmění, na syna je upnutá a může to s ní být čím dál horší. Mně třeba tchýně lezla do věcí a dávala je, kam se jí zlíbilo. Když jsem si je stěhovala, ještě se divila, proč „jí“ je beru. Navíc mluví, aby mluvila a nepřemýšlí nad tím, že může ublížit. Podařilo se jí tak dost rozleptat vztahy v rodině. Dobře zvaž, jestli chceš, aby někdo takový byl součástí tvého života.
Máš aspoň štěstí, že je chlap na tvé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.22 17:14

To pises o moji tchyni?🤣 to samy v bledemodrym. I na tu dovolenou by se nam nejradsi nacpala.
No tobe doporucuju sebrat ji klíče a odstěhovat se s přítelem co nejdal to jde. Ty se do toho jejich konfliktu vubec nemontuj. To ze o tobe tchyne roznasi lzi, to je u tehlech zenskych normalka. Ja ty svy rekla, ze si to nepreju, aby to delala. No dela to furt, ale proste ja ji ignoruju jak to jde. Jedu tam jen kdyz chce chlap. A jinak ji proste ignoruju.

• Citovat
  • Upravit
78489
5.2.22 23:28
@Anonymní píše:
Zdravím, to, že je moje skorotchýně manipulátorka jsem poznala už na začátku našeho vztahu s přítelem. Přítele brala vždycky spíš jako manžela (je to samoživitelka), furt na mě žárlila, když jsme někam jeli neustále mu volala, citově ho dost vydírala, se všim měla pořád nějaký problém, muselo být vždy po jejím, jinak se urazila a s přítelem nemluvila dokud se nepřišel omluvit.
První rok se ke mně chovala hezky a dalo by se říct, že jsme byly moc dobré kamarádky, s přítelem jsme se přestěhovalo do bytu, který je hned naproti ní, aby jí mohl pomáhat (což mi nedělalo žádný problém). Co už mě vytáčelo bylo to, že chtěla, abychom měli klíče schované na společné chodbě (prý kdyby se náhodou něco stalo), což znamenalo, že nám neustále lezla do bytu bez zaklepání nebo nějakého upozornění samozřejmě. Furt příteli vyčítala, že za ní vůbec nechodí apod.
Když byl Silvestr odjeli jsme s přítelem slavit k jeho otci (což ona nerozdýchala a snažila se opět manipulovat, aby nikam nejel a byl s ní doma) - má ještě další 4 syny, kteří za ní jezdí a o Silvestra s ní byli též, takže by sama rozhodně nebyla. Když jsme s přítelem přijeli druhý den domů zjistili jsme, že si Silvestra oslavovali u nás doma bez dovolení, nechali tu bordel a ještě je tu nechala přespat v našich peřinách (nebyl by to problém, kdyby se alespoň někdo zeptal). V tu chvíli mi přetekla trpělivost a příteli jsem řekla, že už to jeho máma přehání, že já jsem jeho přítelkyně a máma má být máma a ne se chovat jako jeho žárlivá žena.
Samozřejmě souhlasil, protože už mu nebylo příjemné jak se k němu chová a při její další narážce, že s ní netráví jeho volný čas se pohádali a teď spolu už 2 měsíce nemluví.
Já se do toho jejich konfliktu nemontovala, ale včera jsem zjistila, že o mně všude vypráví, jak jsem jí zničila rodinné zázemí a celý život a že kvůli mně přítel nepůjde dál studovat a že je vše z mé hlavy a on mě poslouchá.
Dost mě to zasáhlo, protože jsem jí nikdy nic neudělala, příteli nic nenašeptávám a přijde mi normální, že si dospělý kluk najde přítelkyni a osamostatní se od maminky. Asi by chtěla, aby u ní žil do smrti, ale takhle to bohužel nechodí. :nevim:
Potřebovala jsem se jen vypsat a zeptat se co teď? Mám reagovat na to co o mně říká a píše to též mému příteli? Nebo s ní prostě nadobro přerušit kontakt? :zed:
Máte taky někdo tchýni, která na vás tak moc žárlí? Nebo která bere syna jako manžela? Ráda si přečtu vaše zkušenosti. :mavam:

je to samoživitelka s 5 syny? fakt jo? jelikož píšeš, že ostatní4 synové k ní jezdí na Silvestra, tak jsou zřejmě dospělí a paní už dávno samoživitelka není,
a k těm dalším 4 se chová jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
6.2.22 07:25

A proč se nemůžete přestěhovat? Však v tom bytě, kde jste teď, taky platíte nájem, nebo snad ne? Tak ho budete platit jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová