Tchýně mě nepřijala

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
13.12.22 16:05
@Anonymní píše:
Nestačím se divit. Proč zakladatelku pranýřujete za to, že nechce děti? proč by měla být hned sobec?? 8o Tak nechce děti, no bože…
Jasně se zakladatelka zeptala, co s tchýní a ne aby jste jí dávali čočku za JEJÍ rozhodnutí nemít děti…Zakladatelko…sama mám s tchýní boj :lol: jediné, co mohu poradit je… vždy tu návštěvu nějak vytrpět :) jí a její přístup nezměníš, ani kdyby ses na hlavu stavěla

Tak to máš asi problém s porozuměním psaného textu, protože nikdo nevyčítá zakladatelce, že její rozhodnutí, nemít děti. Zkus si to přečíst ještě jednou a třeba pochopíš :mavam:8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 16:09
@Matt 02 píše:
Tak to máš asi problém s porozuměním psaného textu, protože nikdo nevyčítá zakladatelce, že její rozhodnutí, nemít děti. Zkus si to přečíst ještě jednou a třeba pochopíš :mavam:. 8o

Přečetla jsem toho víc než dost ;)

• Citovat
  • Upravit
21500
13.12.22 16:12
@Matt 02 píše:
Tak to máš asi problém s porozuměním psaného textu, protože nikdo nevyčítá zakladatelce, že její rozhodnutí, nemít děti. Zkus si to přečíst ještě jednou a třeba pochopíš :mavam:. 8o

Jo, akorat ji rikaji, ze se nema tchyni divit, kdyz nechce deti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36143
13.12.22 17:06
@Anonymní píše:
Přečetla jsem toho víc než dost ;)

No tak asi špatně. Nikdo ji neřekl, že je sobecká že nechce děti. Však ať je nemá to je její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.12.22 20:16
@Matt 02 píše:
To je těžký, jak znám mojí mámu, vím, že by to taky těžce nesla a to je myslím si fakt super tchýně, do ničeho nekecá, ale tohle je zrovna věc, kterou by těžko prekousávala, roli babičky si užívá, je takto nastavena, jejím hlavním pilířem ve výchově vždycky bylo a je, vychovat nás a tátou tak, aby jsme byli dobřími rodiči, neřeší tolik vzdělání a spoustu jiných věcí, ale na tuhle roli nás od malička připravovala, je prostě takhle nastavena a tohle by jí mrzelo, to vím jistě. Snad není věc, která by jí mrzela víc. Měj trošku pochopení, udělejte si to po svým, mít dítě není vaše povinnost, jen se na to snaž podívat jejíma očima. ;) :kytka:Příspěvek upraven 09.12.22 v 15:04

To je sice hezké, že maminka je „tak nastavena“, ale já třeba preferuji nastavení takové, že všecko je mladých věc. Není nic horšího, než když si starší generace uzurpuje nárok lajnovat mladým způsob života.
A to říkám jako tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.12.22 20:20
@Lucy75 píše:
  • což chápu z celé své podstaty - se na roli babičky třeba strašně těšila

A když se tchyně bude těšit treba na 5 vnoučat, tak se snacha upráská, aby její přání splnila?
Chtělo by to trošku respektu k rozhodnutí mladých. Asi by mě mrzelo, že nebudu babičkou, ale abych svým rozčarováním a svými představami o jejich životě kazila mladým nálady, to snad ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová