Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wiolla píše:
Tyhle diskuze se opakují furt dokola. A stale se stejným scénářem: nejdřív relativně dobrý, pak se stupňují komentáře ze strany tchýně, snacha je ticho a „drží“, pak toho přibývá a snacha stále mlčí a „drží“ a pak dojde k „výbuchu“ přetlakovaného papiňáku… Zdá se to jen mně, že je to špatně hned od začátku?
Naprosto souhlasím. Jenom to asi dokáže málokterá, ozvat se hned na začátku, když to není ještě tak vyhrocený, nechce si dělat zle, na začátku o tolik nejde, jenže se to stupňuje, až to dojde takhle daleko.
Ať si s tchýní zkusí promluvit manžel, teda jestli v tomhle jste za jedno, třeba se to dá urovnat.
@Hodaka píše:
nj, tak to jo.Hele ona je tam paní, ona určuje pravidla, je to váš problém že nemáte kde bydlet.Prostě bydlíte u ní, tak holt buď to vydržíte, nebo si najdete své.
Neber to nijak zle, neutočím na tebe
To jo, ona je tam paní, ale může určovat akorát tak pravidla soužití, ale ne jak mají vychovávat svoje dítě proboha ![]()
@sovicka1 píše:
nesouhlasím.
Tím, že nabídnu snaše a synovi byt, nezískávám automaticky právo na výchovu jejich dítěte.
Toto isté som chcela napísať ja ![]()
Tak v souvislosti s názvem tématu se mně vybavila parafráze na povídku od Šimka a Grosssmana:
„No vidíš - a je to vyřešeno…“ zaradovala se tchýně, začala hopkat po poli - a smála se až do prvního zásahu…
@sovicka1 píše:
nesouhlasím.
Tím, že nabídnu snaše a synovi byt, nezískávám automaticky právo na výchovu jejich dítěte.
já s tím taky nesouhlasím, ale prostě to tak je.Málokde funguje společné žití více generací
pokud je tchyně nebo tchán láboš, tak bych tam nebydlela, ale někdy je to výhodnější
tak to prostě mladí snáší ![]()
Aby nedošlo k omylu, podle popisu zakladatelky, bych já osobně byla už dávno vystěhovaná, a žila v garsonce.Nesnesla bych to.
Ono se vám to lehce řekne že si musíme zasahnout hned na začatku.Ono to neni tak jednoduchy… Já když tam prijela tak jsem jeho matku vydela podruhe v životě… ze zacatku jsme se poznavali…Nevedela jsem jaka je a čeho je schopna..Kdybych veděla že to muže zajit až tak daleko tak stanovým pravidla ihned…
@Martysek píše:@Wiolla píše:
No ale to je to, co nechápu. Copak když se jemně ohradím ohledně maličkosti, tak si dělám zle? ![]()
Ještěže já mám tchýňku zlatou! Přemýšlím, jestli je to tím, že je to fakt rozumná ženská, anebo tím, že já bych si nenechala nic líbit… ![]()
@Hodaka píše:
Aby nedošlo k omylu, podle popisu zakladatelky, bych já osobně byla už dávno vystěhovaná, a žila v garsonce.Nesnesla bych to.
No ono se to lehce řekne… Ale jak jsem psala..... Přitel přišel o praci. nebral ani korunu a platit bydleni, pleny, mleko a stravu z 3800???? To neni realne… jeli jsme tam s tím že potřebujeme pomoct.. Jeho matka nám sama nabýdla at tam jedeme, že nám pomuže dokud přitel nenastoupi do prace.
@Anonymní píše:
No ono se to lehce řekne… Ale jak jsem psala..... Přitel přišel o praci. nebral ani korunu a platit bydleni, pleny, mleko a stravu z 3800???? To neni realne… jeli jsme tam s tím že potřebujeme pomoct.. Jeho matka nám sama nabýdla at tam jedeme, že nám pomuže dokud přitel nenastoupi do prace.
to nemáte nárok ani na žádný příspěvek od sociálky? a tu práci
to asi nebudu komentovat.
@Hodaka píše:
to nemáte nárok ani na žádný příspěvek od sociálky? a tu prácito asi nebudu komentovat.
ne, na žadný přispevek narok nemáme…Jelikož jsem byla v podnajmu a nemela jsem tam trvale bydliste… A o praci muže přijit každý… Muj přitel je pracovity a ohledne prace spolehlivý. nebyla jeho vina že v praci zkončil. Ale bohužel nás potkala taková smula.. jsme spolu 2 roky a on má stále trvale bydliste na slovensku. Protože v čechach mu ho nedaji… To je taky komplikovane..
@Anonymní píše:
ne, na žadný přispevek narok nemáme…Jelikož jsem byla v podnajmu a nemela jsem tam trvale bydliste… A o praci muže přijit každý… Muj přitel je pracovity a ohledne prace spolehlivý. nebyla jeho vina že v praci zkončil. Ale bohužel nás potkala taková smula.. jsme spolu 2 roky a on má stále trvale bydliste na slovensku. Protože v čechach mu ho nedaji… To je taky komplikovane..
já to všechno uznávám, do sr.ček s může dostat každý a hned, ale když mám doma ženu na rodičáku, tak si prostě práci najdu, i kdyby měl mít dvě nějaké blbé.S tím že tam nezůstanu na vždy, ale hledám jinou, lepší.
@Hodaka píše:
já to všechno uznávám, do sr.ček s může dostat každý a hned, ale když mám doma ženu na rodičáku, tak si prostě práci najdu, i kdyby měl mít dvě nějaké blbé.S tím že tam nezůstanu na vždy, ale hledám jinou, lepší.
No ono se na zimu těžko prace schani… Ve fabrikach ho nikde nevezmou. radsi berou čechy… Ale tohle tema bych už uzavrela.. Myslim že jsem to vypsala tak aby se to dalo nejak pochopit.. ![]()
@Anonymní píše:
No ono se na zimu těžko prace schani… Ve fabrikach ho nikde nevezmou. radsi berou čechy… Ale tohle tema bych už uzavrela.. Myslim že jsem to vypsala tak aby se to dalo nejak pochopit..
jasný, každopádně Vám přeju, ať se to brzo srovná a máte klid a pohodu ![]()
@Hodaka píše:
jasný, každopádně Vám přeju, ať se to brzo srovná a máte klid a pohodu
Děkuju ![]()
Zakladatelko, nedá mi to, abych něco nepoopravil. Trvalé bydliště může přítel v Čechách dostat, záleží na formulaci nájemní smlouvy. (Prostě záleží, od koho si pronajímáte byt…) A vzhledem k tomu, že české fabriky zažívají teď oživení (třeba po mně se chce dvojnásobek výroby co obvykle), tak to s prací ve fabrikách taky není tak marné. Jen přítel asi neumí chodit v tom systému agenturního zaměstnávání..... Pokud zvládne toto, tak existuje cesta ven z finanční závislosti.
Bohužel nejsi registrovaná, takže ti nemůžu napsat soukromou zprávu.