Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kdochcekam píše:
Já to znám. i když jsem v pohodě a bavím se, vždycky se najde nějaká připomínka, kterou tlumočí mému muži a pak ještě mezi námi je zle, pže já mám pocit, že se snad musím soustavně obhajovat…tak jsem taky kontakt omezila na nezbytné minimum, kdy mluvím zdvořilé fráze, do hovorů se nezapojuji a mám to všechno u zadku. Ona samozřejmě po našem odchodu vždy najde tisíc a jeden důvod, proč jsem nemožná. S tím ale já nic neudělám. problém není na mojí straně.
jj, přesně tak. Když jsem s ní nezapřádala rozhovory, byla slušná a jiný kontakt omezila na minimum, je to samozřejmě špatně. Nevím, zda je to tím, že nemá možnost si na někom vylít zlost, ale to už není můj problém.
anonym z 13:25 El
No pravda je asi někde uprostřed, ale mstít se na dětech mi příjde ubohý. Pokud je k ní pouštíš a neděláš s tím drahoty, nikdy bych dítě neposlala domů, no a ty narozky, to už je i trapný, pokud se dívali na tv.
Nonina..
Bohuzel, jsou lide, se kteryma se rozumne promluvit neda, maji vzdy svou pravdu…viz i ma tchyne…dokud nebyl maly, bylo mi to jedno, ted mi je jeji nezajem moc lito, ale chovame se k sobe slusne, ale myslime si o ni sve…co je to za babicku, kdyz bydli o 2baraky dal a 10mes vnouce vozila2× a naposledy videla pred mesicem a to jsme tam jeste sli my…skoda mluvit
@Anonymní píše:
@kdochcekam jo to víš že si užili i bez nich… No prostě mě to fakt zasáhlo, že to takhle prostě přenesly na ty děcka. To je prostě mezi náma přece…píše: Více
To je sice pravda, ale snaží se v tobě vyvolat pocit viny a to už jinak než přes děti neudělají. Má tchyně i tchán se snaží ve mě vybudit neustále pocit viny.
Anonym El
Zakladatelko, nechala bych to tak jak to je. Podle toho co píšeš, si moc nemáte moc co vyčítat. Působí to na mě, že i tebe je „dost“.
Zkus se povznést (už kvůli těm dětem). ![]()
Hele, zakladatelko. A kam to pak všechno vede? Akorát k tvojí další „nas*anosti“
a nekonečnejm monologům v duchu a splýtání plánů, jak na tu babu. A to dělá radost jí, že tě dokázala vytočit, naštvat a poňouknout. Bejt tebou, zůstanu nad věcí, budu se usmívat a prdět na ní z vysoka. Svojí spokojeností zase naštveš ty jí
Sice nachápu, jak takový lidi můžou mezi námi žít, ale asi můžou. Takovejch je, co umí otravovat život jinejm. Já mám naštěstí manžela, kterej stojí při mně. Moje mamka měla taky takovou jedubabu doma (a taky se nemohli nikam odstěhovat - někdy to prostě nejde), ale táta stál taky vždycky při mamce. Když bylo nejhůř, tak šli naši na večeři, udělali si pěknej den a po cestě domů se babce oba vysmáli, že je dokázala vytočit nějakou fakt blbinou, která nestojí za to. A ona pak stála za oknem a mračila se, že naše vlastně svou blbostí ještě víc semkla. Tak se na to dívej z tohohle pohledu a žij každý den naplno, na tchyni se vyprdni, život je fakt krátkej, nikdy nevíme dne ani hodiny - a nakonec ona tady taky nebude věčně otravovat vzduch ![]()
Já to sice nemám takhle moc vyhrocený, ale na rukou bych svoji tchýni teda nenosila (maximálně za dveře
) Ale když má rejpavou, tak na ni platí jednoduchá věc…usmívat se (+myslet si o ní „jent o nejlepší“) a téma hnedka převést někam jinam. Nechat ji prostě vykecat, pak se začít usmívat a se slovy „jééé teď jsem si vzpomněla…“ ji naprosto odzbrojit
Ona si to pro příště rozmyslí.
A příště neposílej k bábi děti, ale jdi tam s nima, ať předejdeš nějakýmu vypoklonkování ze dveří.
Zvláštní jak všechny (nebo aspoň drtivá většina) tchýní jsou takový haštěřivý slepice
Na té mojí je krásně vidět, jak ji hrozně štve, že jsem s jejím synáčkem. A dokonce jsem si ještě v průběhu prvních dvou let dovolila ho trochu „předělat“ - ona totiž byla navyklá, že na syna jen pískne a on přiběhne jí udělat tohle, opravit tamto, odvézt sem a tam. A mně se to už nelíbilo, protože stará není, chlapa má taky schopnýho, auto taky. Tak jsem řekla a dost. Řekni jí, že tentokrát nemůžeš, že máme jiné plány (ono to kolikrát bylo každou druhou sobotu brigáda u ní). No a stačilo pár odmítnutí a už všude jezdí sami, obrázek na zeď si taky dokážou sami přidělat, najednou to jde. Ale mně to nikdy neodpustí, což je mi naprosto volný
Jo a nejlepší jsou dárky od ní…nejdřív mi ukáže, co koupila synovi a já jsem pak jen připsaná za jeho jménem, jako aby se neřeklo
No jako flaška vína nestojí svět a nebylo by to tak trapný. Ale stačily jedny Vánoce a my jsme se s dárky pro ně zařídili úplně stejně ![]()
Zakladatelko, ona je prostě s prominutím kráva, co tu narozebíráš.
Promluv si o tom s jejím synem, svým partnerem, že už je to moc, pokud myslíš, že za tebou bude stát. Pokud ne, je to celkem zbytečné, pak by stálo za to začít hledat jiné bydlení, ačkoliv to jistě přinese řadu nevýhod.
No a až ho budeš mít, tak ji můžeš a nemusíš seřvat, tyhle typy vždy velice překvapí, když jim tu pomyslnou facku někdo vrátí. A že by to potřebovali!
Dokud ho mít nebudeš, tak ji očividně ignoruj. Nevyplatí se agresorovi jen tak ustupovat.
@jenika1 píše:
No pravda je asi někde uprostřed, ale mstít se na dětech mi příjde ubohý. Pokud je k ní pouštíš a neděláš s tím drahoty, nikdy bych dítě neposlala domů, no a ty narozky, to už je i trapný, pokud se dívali na tv.
No asi tak… Jako vsichni pritomni se optaji proc nejsou tchanovci tez pritomni, reknu ze mi rekli ze pojedou za vnuckou na tanecni zavody. Pak prijdou a tchan rekne ze koukali na tv. A fakt nikde nebyli. Na to blby kafe a dort dojit mohli ne?
Jinak jsme se u nich odpol dneska stavili. Ja s usmevem… Tchyne me dokonale ignorovala. Neodpivedela ani na prime osloveni. Je to proste trapny. Ted kdyz tam nepujdu, budu spastna dal…kdyz tam pujdu, je to fakt hnuzs kdyz vas prehlizi.
Tak…co s tim ze.
@Bora-Bora aha, pardon. Ze koukali cele odpol na tv, rekl tchan. Odpovídal sousedovi kdyz se ho ptal proc nedosli driv.
@kdochcekam ale to vis ze me nasere obcas pekne, poistezuju si manzelovi a jedem dal ![]()
Inko 123
Jo jinak taky nejsem dokonala. Z pocatku jsem se nejakej rok snazila…napekla jsem, pomahala, nepotrebujete neco, jak se to vari a dela, nechcete odvezt, ja tu zahradu posekam… Kdyz jsem byla doma navozila jsem drevo do kotelny… Po case me to prestalo bavit, neb efekt to nemelo zadny. Nejsem drza, kdyz me nastve, delkam ze nic a jdu dom. Muj muz vi jaka je a stoji pri me.
Ji proste vadi vsechno. Ze jsem nberekla ze nekam jedu s detmi, ze vjsem nberekla ze pujdu do prace… Ze jsem tvrdy chleba dala jinym pro kraliky a tak mi nesa vejce a rok na to mi vycte ze je kupuju. Synovinuz na svatbe byla a kvuli nam se oblekat nebude, pak ji nbastve ze na svatbe nebyla neb byla tajna
Fakt je toho spousta… Ja se ani nebranim…nema to smysl fakt. Jen mi ted proste prislo lito, ze ani kvuli detem se nepremohla.
Mmch treba ex snase vyhrozovala i soudama, jestli ji nebude pujcovat dite… ![]()
@Bora-Bora nene, nevztekam se, fakt
psany text holt nedokáže vyjadrit i emoce… Snazim se jen vysvetlit jak to bylo ci jak to je. Ono taky nez ja se spravne vyjadrim…
mmch jedna pribuzna si take myslela jaka jsem drza kravka…prijela jednou za rok na par dni… Ted je tu skoro denne a poznala ze mila tchyne je uplne jina. Nerikam ze me pribuzna miluje, ale nechape, ze tu jeste jsem ![]()
@Anonymní píše:
Kdyz jsem byla doma navozila jsem drevo do kotelny… Po case me to prestalo bavit, neb efekt to nemelo zadny.
Tohle jako nechápu. Efekt byl přece ten, že dřevo bylo v kotelně a tam bylo připravený na topení. Nebo jsi čekala, že tě někdo za to bude chválit? A když ses pochvaly nedočkala, tak ses na to vyprdla? ![]()
Vůbec ses tam neměla stěhovat, tchýně tě evidentně nesnášela už od začátku.
@PetraJ @Bora-Bora vyprdlka jsem se na to, jsem myslela tak, že jsem se vyprdla na všechno „podlejzání“ a dělání věcí různých. Jste použili jen poslední větu ![]()
No nic, je to komplikovaný všechno… to bych napsala knihu, než bych vysvětlila všechno co se událo a co k tomu vedlo a předcházelo a co bylo poté a tak.
Ale štve mě, že to prostě z její strany odnáší děti doprkýnka. Já jsem dospělá, postěžuju si někomu, zanadávám si a jdu dál. Ale co ty děti? Starší tam ani nechce chodit…
123
Jo mam to podobne..tisic malych naschvalu, lzi a intrik a to pak cloveku dojde trpelivost a ma chut zakroutim matince krkem…nas si taky chtela nakvartyrovat do baraku…jen pres mou mrtvolu… zijem ve vlastnim…ale ze by bylo naschvalu min, to ne..ja ji rok nevidam..myslela jsem, ze bude klid…tak misto sikanovani me siri drby o me po rodine. Bohuzel to ma opacny ucinek nez chtela..ja do ni nesiju ( par sprostych pojmenovani vzdycky vypustim doma v soukromi) a rodina stoji pri me…nebudu se tvarit ze me ten jeji neustaly zajem nesere. jasne ze jsem doufala, ze mi da pokoj…ale marne zli lidi se nezmeni
@kdochcekam jo to víš že si užili i bez nich… No prostě mě to fakt zasáhlo, že to takhle prostě přenesly na ty děcka. To je prostě mezi náma přece…
123