Tchyně se chová "divně"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15430
27.7.16 14:02

Držela bych se rozhodnutí manžela a dceru ji samotnou nedávala. A to chování a jeho změny klidně můžou být příznakem nějakého psychického problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.7.16 14:08

@LadyBrigit už ne bez dohledu. Tedy ona si ji ani nevyžaduje. Když se malá narodila, tak prohlásila, že bude hlídat od roka. víc stýkat se s ní začala až kolem 3. let a to právě většinou na mé pozvání, sama od sebe ne. A to bydlí 15min MHD. A když si ji vzala, tak mi tvrdila bludy a později i dcera popisovala podivné praktiky a když babi něco říkala, tak na ni koukala vyjeveně a potom mi řekla, že to tak nebylo. Nebo mi ji přivedla zničenou s tím, že začala být unavená až teď, když mě viděla. Dcera měla horečku skoro 39 a prý babi říkala, že jí není dobře, ale ona že to přejde, že jí nic není a co si vymýšlí. A to říkala i přede mnou, když mi ji hlídala, když jsem byla na brigádě-malá začala něco vyprávět, co dělali a ona jí skočila do řeči, že je lhářka, že to není pravda a ať nelže. A to mi už přetékal pohár, protože jsem dceru pochopila, jak to myslí, ale babka ji nenechala ani domluvit a tam jsem poprvé proti ní ostřeji vystoupila, že dceři nebude říkat lhářko, když ji nenechá nic vysvětlit. Potom přišla epizoda s tou nemocí. Samozřejmě bych ji nijak neobviňovala, že mi dceru přivedla s horečkou, ta může vypuknout kdykoli. Ale to, že ji dcera řekla, že ji není dobře, to, že mi tvrdila, že to má až když mě viděla způsobilo, že už jsem jí přestala důvěřovat. Představila jsem si, kdyby se malá třeba praštila do hlavy a ona mi to neřekla a pak by byl průšvih.
A to mě ještě očerňovala, že jí nechci dát vnučku na měsíc na chatu, že ona by se o ni postarala. No pro mě je důvěra pryč, intuice napovídá, že pro ni je důležitější její pověst než dobro dítěte a přes to nejede vlak. Bohužel.
A i dcera mi dnes jako osmiletá říká, že když vždycky byla s babi, tak se jí sevřel krk, bolelo jí bříško a byla napnutá. Takže když to nejde, tak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
27.7.16 14:08

@LadyBrigit Tak normální mi to nepřijde. Skoro bych řekl, že pokud taková nebyla dřív, může to být předzvěst nějaké nemoci, buď alzheimera nebo nějaké psychické poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
27.7.16 14:54
@a12 píše:
myslim, ze to bylo mysleny tak, ze manzel ti rekl at ji tam samotnou nedavas, tak otazka co resis byla asi na to proc resis jestli ji tam normalne davat :lol: kdyz i manzel rekne at ji tam nedavas tak asi ne a je jedno co ti reknou zensky tady :mrgreen: jinak neni na drogach? :lol:

Vypada to tak nekdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
27.7.16 23:33

Divné chování. Taky bych to tipovala na nějakou poruchu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.16 23:54

Rozhodně to může být demence, pracuju v Alzeimer centru a nejsou výjimkou lidé kolem 55, u nichž je už demence plně rozvinutá.

I to nevhodné vtipkování by tomu odpovídalo.
Může však jít i o nádor. :nevim:

V každém případě je na místě návštěva lékaře.
Dítě bych z bezpečnostních důvodů radši nedávala hlídat.

Anonym kvůli zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
2663
28.7.16 07:16

Nebylo by zlé sepsat seznam léků, co užívá, a konzultovst s lékařem. 6 druhů může být v pěkně nevhodné sestavě, kolikrat doktori při předepisovanii neví, co uz vše beres, může to dělat paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
28.7.16 10:39
@Anonymní píše:
Rozhodně to může být demence, pracuju v Alzeimer centru a nejsou výjimkou lidé kolem 55, u nichž je už demence plně rozvinutá.

I to nevhodné vtipkování by tomu odpovídalo.
Může však jít i o nádor. :nevim:

V každém případě je na místě návštěva lékaře.
Dítě bych z bezpečnostních důvodů radši nedávala hlídat.

Anonym kvůli zaměstnání.

K tehle chorobe patri i takove ty „vtipne reci“? To jsem nevedela. Nevim no, ona proste rekne i to, co opravdu neni vhodne, a co by si normalne clovek treba myslel, ale slusnost mu nedovoli to rici nahlas.Viz.treba ta spinava podlaha.Ona pak teda zaprela, ze to rekla.Ale nejdivnejsi mi prijde, jak porad rika, ze uz konecne bude mit tu brigadu a co ja ji znam, nikdy zadnou opravdu nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.7.20 13:56
@Halamka píše:
@LadyBrigit už ne bez dohledu. Tedy ona si ji ani nevyžaduje. Když se malá narodila, tak prohlásila, že bude hlídat od roka. víc stýkat se s ní začala až kolem 3. let a to právě většinou na mé pozvání, sama od sebe ne. A to bydlí 15min MHD. A když si ji vzala, tak mi tvrdila bludy a později i dcera popisovala podivné praktiky a když babi něco říkala, tak na ni koukala vyjeveně a potom mi řekla, že to tak nebylo. Nebo mi ji přivedla zničenou s tím, že začala být unavená až teď, když mě viděla. Dcera měla horečku skoro 39 a prý babi říkala, že jí není dobře, ale ona že to přejde, že jí nic není a co si vymýšlí. A to říkala i přede mnou, když mi ji hlídala, když jsem byla na brigádě-malá začala něco vyprávět, co dělali a ona jí skočila do řeči, že je lhářka, že to není pravda a ať nelže. A to mi už přetékal pohár, protože jsem dceru pochopila, jak to myslí, ale babka ji nenechala ani domluvit a tam jsem poprvé proti ní ostřeji vystoupila, že dceři nebude říkat lhářko, když ji nenechá nic vysvětlit. Potom přišla epizoda s tou nemocí. Samozřejmě bych ji nijak neobviňovala, že mi dceru přivedla s horečkou, ta může vypuknout kdykoli. Ale to, že ji dcera řekla, že ji není dobře, to, že mi tvrdila, že to má až když mě viděla způsobilo, že už jsem jí přestala důvěřovat. Představila jsem si, kdyby se malá třeba praštila do hlavy a ona mi to neřekla a pak by byl průšvih.
A to mě ještě očerňovala, že jí nechci dát vnučku na měsíc na chatu, že ona by se o ni postarala. No pro mě je důvěra pryč, intuice napovídá, že pro ni je důležitější její pověst než dobro dítěte a přes to nejede vlak. Bohužel.
A i dcera mi dnes jako osmiletá říká, že když vždycky byla s babi, tak se jí sevřel krk, bolelo jí bříško a byla napnutá. Takže když to nejde, tak to nejde.

Tahle tchýně je psychicky narušená osoba, prostě cvok. Z těchto se lidem dělá špatně.

Příspěvek upraven 01.07.20 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
1.7.20 17:17

Schizofrenie… Infantilní chování, odbíhání od tématu, změny názorů, emoce neodpovídající dané situaci, absence empatie, přisprostlé vtípky… Nejsem lékař, jen s tím mám zkušenost. Zjisti, co užívá za léky a budeš vědět… Dítě jí nesvěřuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.7.20 17:28
@orchidea2016 píše:
Schizofrenie… Infantilní chování, odbíhání od tématu, změny názorů, emoce neodpovídající dané situaci, absence empatie, přisprostlé vtípky… Nejsem lékař, jen s tím mám zkušenost. Zjisti, co užívá za léky a budeš vědět… Dítě jí nesvěřuj.

Může to být schizofrenie?
A nebo rozjetá ADHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
1.7.20 22:40

@Sigiseed Rozjetá schizofrenie má prvky předčasné demence. Čili těžko soudit, to jen lékař rozklíčuje… ADHD v tomhle věku? Nemyslím si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.7.20 22:43
@orchidea2016 píše:
@Sigiseed Rozjetá schizofrenie má prvky předčasné demence. Čili těžko soudit, to jen lékař rozklíčuje… ADHD v tomhle věku? Nemyslím si…

Takže asi ta schíza, ale ještě kombinovaná s histriónstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.7.20 15:20

Je celkem hustá. Já bych ji vzala k odborníkovi, asi to nemá v hlavě úplně v pořádku, třeba je ještě šance na zlepšení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.7.20 15:23
@icy rose píše:
Je celkem hustá. Já bych ji vzala k odborníkovi, asi to nemá v hlavě úplně v pořádku, třeba je ještě šance na zlepšení…

No prostě blázen. Pomatenec nemůže hlídat děti, když neuhlídá ani sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová