Tchýně se montuje do výchovy - miminku by nacpala med

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.12.21 12:44

@Alušáček
Nezlobte se, ale diskuze není o tom, jak dlouho tchýně hlídá. Už jsem byla od miminka půl dne pryč (vyjímečně) a opravdu na tom nevidím nic divného. Miminko je na UM takze další tekutiny jsou i dle dr. víc než vhodné ;)

• Citovat
  • Upravit
22093
14.12.21 13:10
@Anonymní píše:
@Alušáček
Nezlobte se, ale diskuze není o tom, jak dlouho tchýně hlídá. Už jsem byla od miminka půl dne pryč (vyjímečně) a opravdu na tom nevidím nic divného. Miminko je na UM takze další tekutiny jsou i dle dr. víc než vhodné ;)

Hele, ale to si musíš vybrat - nemůžeš sedět jedním zadkem na dvou židlích… ;)

Buď chceš dítě tchyni na delší samostatné hlídání nechávat (a pak holt musíš akceptovat, že občas dostane k jídlu něco, co Ty bys nedala)… nebo chceš mít nad tím, co dostane k jídlu, stoprocentní kontrolu.

Obojí není možné, babičku v těchto věcech opravdu nepředěláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.12.21 13:13
@Anonymní píše:
@Alušáček
Nezlobte se, ale diskuze není o tom, jak dlouho tchýně hlídá. Už jsem byla od miminka půl dne pryč (vyjímečně) a opravdu na tom nevidím nic divného. Miminko je na UM takze další tekutiny jsou i dle dr. víc než vhodné ;)

No jenže znáš to pořekadlo „kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti“? Pokud hlídání potřebuješ, budeš muset zkousnout, že tchýně dělá věci jinak, než jak ty si představuješ. Pokud ti to vadí a nepomáhá slušná domluva, tak si budeš muset zařídit hlídání jiné. Tak to prostě je. Taky jsem nebyla odvařená, když babička nedávala 2letou spát po obědě, protože šli na výlet, ale holt jsem to zkousla, jelikož mi to hlídání fakt pomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
14.12.21 13:16

@unuděná, přesně tak - když mi dědeček vodil holku do kroužku, tak jsem byla ráda, že tam nemusím lítat sama a fakt jsem se s ním nehádala, že jí cestou pokaždé koupí zmrzlinu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.12.21 13:20
@BohunkaP píše:
@unuděná, přesně tak - když mi dědeček vodil holku do kroužku, tak jsem byla ráda, že tam nemusím lítat sama a fakt jsem se s ním nehádala, že jí cestou pokaždé koupí zmrzlinu… :nevim:
:mrgreen: Hihi, přesně. Naši teď vyzvedávají syna z tréninků volejbalu (končí v 18) a pokaždé přijede s tím, že dostal koblihu/kroasánek/koláček… :roll: Máma ví, že jede domů na večeři a co si o tom myslím a stejně ho vždycky „rozmazluje“ :roll: No co už, můžu pro něj jezdit sama, žejo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
14.12.21 13:32
@BohunkaP píše:
@unuděná, přesně tak - když mi dědeček vodil holku do kroužku, tak jsem byla ráda, že tam nemusím lítat sama a fakt jsem se s ním nehádala, že jí cestou pokaždé koupí zmrzlinu… :nevim:

U nás je to lízátko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
14.12.21 13:40
@Anonymní píše:
@Alušáček

Hele tady moc rady není.
Buď si s ní zkus sednout a rozumně promluvit a najít kompromis.
Což bych udělala jako první místo radeni se na Emimimu.

Anebo vyřešit hlídání jinak.
Nic jiného nevymyslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
14.12.21 14:14
@BohunkaP píše:
No tak jí ho zkrátka půjčuj pouze ve své přítomnosti nebo do kočárku na procházku :nevim: Venku asi mimino polévkou nenakrmí a doma si na to dohlédneš resp. uděláš dle své úvahy… není snad potřeba zbytečně vyvolávat konflikty :nevim:

Babina by mela hodit zpatecku a respektovat to, jak mlady vychovavaji, krmi atd… muze rict svuj nazor, ale finalni rozhodnuti je proste na rodicich miminka. Konflikt nekonflikt, ja vsem rekla co si nepreju, aby do myho ditete cpali…co si o tom kdo mysli, je mi putna. Oni si svy uz vychovali, a taky urcite nemeli radi kdyz jim nekdo vehementne do neceho zasahoval. Zase jako odsad podsad, nejaky meze maji byt vsude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.21 14:17
@BohunkaP píše:
Hele, ale to si musíš vybrat - nemůžeš sedět jedním zadkem na dvou židlích… ;)

Buď chceš dítě tchyni na delší samostatné hlídání nechávat (a pak holt musíš akceptovat, že občas dostane k jídlu něco, co Ty bys nedala)… nebo chceš mít nad tím, co dostane k jídlu, stoprocentní kontrolu.

Obojí není možné, babičku v těchto věcech opravdu nepředěláš.

Přesně tak :nevim: Myslím, ze tech idealnich babiček, co přesně jedou podle matčina manuálu, zas tak moc není. Ani mezi tema fajn tchynemi. Moje je hodně prima, ale i tak u nich sotva dvouleta ji vic sladkeho a hlavni jidla jsou slanejsi, nez by se mi libilo, ale nebudu s tim prudit. A to hlídání nepotřebuju, ale holky se milujou, navic je tchyne starší, kdoví, kolik casu je ještě čeká, tak chci, aby se uzivaly. Na jidlo jsem byla jako cert do roka, to jsem si prosadila, uhlidala a ted to babi muze vest po svem, jednou týdně se to prezije. (ona je tedy rozumna, nedava žádné vyslovene škodliviny).

Zakladatelcina tchyne se tezko změní, takze to holt vzit, nebo nechat byt :nevim: Osobně bych samostatné hlídání minimalizovala, protože si myslim, ze travici trakt miminka je křehký a není nutné ochutnat vsechno behem prvního roku zivota. Ale pravda je, ze ted se bude z půldenního hlidani tezko vycouvavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
14.12.21 14:28
@Konys píše:
Babina by mela hodit zpatecku a respektovat to, jak mlady vychovavaji, krmi atd… muze rict svuj nazor, ale finalni rozhodnuti je proste na rodicich miminka. Konflikt nekonflikt, ja vsem rekla co si nepreju, aby do myho ditete cpali…co si o tom kdo mysli, je mi putna. Oni si svy uz vychovali, a taky urcite nemeli radi kdyz jim nekdo vehementne do neceho zasahoval. Zase jako odsad podsad, nejaky meze maji byt vsude.

V praxi je ovšem „finální rozhodnutí“ ve skutečnosti na babičce - protože jestliže jí ho zakladatelka dává na hlídání, tak si to babička vyslechne a nejspíš stejně udělá po svém (některé babičky už jsou holt tak nastaveny a žádné domluvy s nimi moc nepohnou)… a může na ni matka ječet až do alelujá.

Je-li zakladatelky babička tohoto založení, není jiná možnost než jí dítě nedávat bez přítomnosti rodičů - nebo akceptovat riziko nevhodných jídel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.12.21 17:55
@Konys píše:
Babina by mela hodit zpatecku a respektovat to, jak mlady vychovavaji, krmi atd… muze rict svuj nazor, ale finalni rozhodnuti je proste na rodicich miminka. Konflikt nekonflikt, ja vsem rekla co si nepreju, aby do myho ditete cpali…co si o tom kdo mysli, je mi putna. Oni si svy uz vychovali, a taky urcite nemeli radi kdyz jim nekdo vehementne do neceho zasahoval. Zase jako odsad podsad, nejaky meze maji byt vsude.

Jojo, stejně jako meze hlidani ditka, u ktereho nesmis nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.12.21 18:04

U nás pomáhala věta: Doktor říkal, že… :lol: tadle generace z nich má ještě respekt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
14.12.21 18:12

@Tarinka to na mou tchyni také funguje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
14.12.21 19:00
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, stejně jako meze hlidani ditka, u ktereho nesmis nic.

Jeste ze tohle neresim, pac malou nam nema kdo hlidat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mischae
14.12.21 19:51

@j.a.n.i1
Urcite to neni tak, ze u ni nesmi nic ;) ;)
Ale nemyslim si, ze je neco divneho a nenormaniho na tom, ze chce, aby dite necpala medem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová