Tchyně ublížila dceři?

Anonymní
15.9.20 18:52

Tchyně ublížila dceři??

Ahoj, můj manžel pracuje v zahraničí takže doma bývá jen občas. Na návštěvy za tchyni teda jezdím s dcerkou sama. Dcerka bude mít v prosinci 3 roky. Je opravdu šikovná už od miminka co se týče motoriky i mluvení. Mluví srozumitelně, ve větách, všemu co se ji říká rozumí a umí i sama vyjádřit svůj názor na situaci. Dokonce ani bezdůvodně nepláče.

Dneska jsem byla s dcerkou na návštěvě u tchyně. Tchyně vida holku cca 2× týdně, takže si nemyslím, že by to bylo málo. Bydlíme od sebe 15 km. K tcyhni jsme přijeli kolem 12 hodiny, protože měla volno dneska a pozvala nás na oběd. Celý den byla malá v pořádku až do doby, než jsem kolem 4 usoudila, že je čas jet domů. Na to tchyně ještě zavolala na dcerku, ať s ní jde dovnitř, že pro ni ma čokoládku. Dcerka teda šla, ale vrátila se s brekem. Na otázku proč pláče mi odpověděla, že nechce spinkat u babičky. Vysvětlila jsem ji teda, že u babičky přece nespi a že jede se mnou domu. Na což dcerka namitala, že ji kecám, protože babička říkala, že tady dneska spí. V zápěti na to došla i tchyně a s úsměvem přes celý obličej mi oznámila, že mala u ni dneska chce spát, tak jestli bych nezajela domu pro nějaké věci na spaní. Když mi oznamovala, že holka chce u ni spát ještě se dcerky jakoby zeptala „že Natálko?“.

Nechtěla jsem tchyni hned odbyt tím, že dcerka u ni spát nechce tak jsem se před ní sama malé zeptala, jestli chce spinkat u babičky. Holka se akorát rozbrecela ještě víc, ale přikývla, že ano. Koneckonců jsem tam ale dceru nechat nechtěla, tak jsem tcyhni oznámila, že se domluvíme třeba na víkend, že je to moc na rychlo, s čímž teda souhlasila.

Po cestě domů mi ale malá říkala, že u babičky spinkat nechtěla, že babička na ni byla zlá a že ji mačkala ručičku při tom, jak se ji mezitím, co já čekala venku ptala, jestli u ni chce spát.

Chápu že děti mají velkou představivost. Ale nemyslím si, že by si toto vymyslela, už jen proto, že když přišla dolů opravdu plakala. Na druhou stranu ale nevidím důvod, proč by ji tchyně chtěla ublížit. Nikdy jsem s ní žáden problém neměla, vždycky byla milá. Jen nevím, co si myslet o této situaci :think:
Taky mi přišlo divné, když mi dcera první říkala, že tam spát nechce, ale když jsem se zeptala před tchyni tak kyvala že chce.

Myslíte, že toto může být jen opravdu výplod dětské fantazie a její pláč mohl být způsobeny něčím jiným? Vůbec nevím co si o tom myslet :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
15.9.20 18:57

Věřila bych svýmu dítěti. Když nechce, tak tam spát prostě nebude. Divná babička.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
15.9.20 18:59

Tchyně je manipulant jak vysity. Dceři bych věřila, kontakt zatím bych nechala tak jak je, tzn ve tvé přítomnosti. A s babi bych narovinu promluvila. Upřímně akorát nechápu, proč jsi hrála divadlo na dceru, jestli tam chce opravdu spát.

• Citovat
  • Upravit
22554
15.9.20 19:03

Tohle je teda psycho. To vypada, ze pred babickou rekla, ze ano, protoze se ji bala. Asi bych se zkusila informovat u manzela, jaka byla maminka na neho, kdyz byl maly. Nedavala bych ji tam prespat, dokud sama fakt nebude chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 19:04

@sahrazad1 divadlo na dceru jsem nehrála, zeptala jsem se ji protože na tychnine oznámení že tam chce spát zakončené otázkou" že Natalko?" dcera zacla prikyvovat. Zeptala jsem se ji teda znovu, jestli u babičky opravdu chce spát.

• Citovat
  • Upravit
4928
15.9.20 19:05

Pokud bezdůvodně nebrečí, tak tě nenapadlo zeptat se tchýně, co se stalo, když za ní vcházela v pohodě a krátce na to se vrátila s brekem? :think: To bych se teda asi ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 19:06

@Oriseka s manželem jsem se o tom už bavila. Prý se mu nezdá, že by tchyně tohoto byla schopná.
Zas ale nevím, proč by si 3 lete dítě toto vymýšlelo.

• Citovat
  • Upravit
3023
15.9.20 19:08

Manipulativni babizna. Nenechavala bych tam decko. Je to sakra divny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.9.20 19:09

Tak ono stačí, že ji přemlouvala a chtěla od ní třeba odpověď a držela ji silou za ruku. Malé to bylo nepříjemné, chtěla jít s tebou domů a před tebou se to bála babičce přiznat a proto plakala. Neříkám, že dcera lže, ale že strany babičky to nemuselo být tak, že by jí chtěla ublížit. Možná malá prostě na její otázku nereagovala, tak síň,, vynutila" odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 19:10

@MrsNorris
Ptala jsem se, prý se bouchla do kuchyňské linky. Což se sice holka u nich boucha často, protože mají linku u dveri opravdu nešikovně zakončenou. Což samozřejmě mohla být pravda. Jen nevím, zda by vůbec tak malé dítě si toto dokázalo vymyslet.

Ona si vymýšlí často. Ale úplně v jiných věcech :lol: například ji zákážu před obědem oplatky, tak jde za manželem s tím, ať ji to otevře, že maminka to dovolila. Nebo si vymýšlí v tom, že jeden z nás říkal, že ještě nemusí jít spinkat, nebo že se nemusí koupat. :lol:
Ale nikdy si nevymyslela, že by ji někdo ublížil.

• Citovat
  • Upravit
22554
15.9.20 19:14
@Anonymní píše:
@Oriseka s manželem jsem se o tom už bavila. Prý se mu nezdá, že by tchyně tohoto byla schopná.
Zas ale nevím, proč by si 3 lete dítě toto vymýšlelo.

Nemusela si to vylozene vymyslet. Nekdy deti pochopi spatne situaci a pak si to domysli uplne jinak. Treba ji jen chytla za ruku, ne mackala. Znate svoji dceru nejlip, tak vite, jestli je to mozne. Ja bych se zeptala i tchyne na jeji verzi. Kdyz tam chodite tak casto, tak vztahy mate nejspis dobre, tak se proste zeptat, proc mala brecela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
15.9.20 19:14

Určitě jí neublížila. To je přehnaný výraz.
Jen, bohužel, překročila hranici přípustného.
Asi ze zoufalství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.9.20 19:27

A zeptat se tchýně, proč dcera bulí, tě nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 19:35

Tchyně je pěkný manipulátor, jak zde již někdo psal.Je to těžký, ale zarazila bych to hned, jak to začala zkoušet/mám v tomto bohaté zkušenosti s vlastní maminou/.Tyhle lidi se hned tak před něčím nezastaví a že se pokouší„cvičit“ s ani ne 3 letým dítětem, to svědčí o tom, že je to dost silný kalibr.
Mezi čtyřma očima bych jí ve vší slušnosti ale důrazně řekla, že takhle teda ne- rozebrala bych s ní situaci okolo spaní dcery u ní. Dceři bych se pomalu a citlivě s ohledem na věk snažila vštěpovat, že se nemá „bát a dát“ /asertivita/. A pokud možno bych jí nenechávala alespoň prozatím s babičkou samotnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.20 19:51

@Čičorečka stačí číst, psala jsem že jsem se ji ptala ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová