Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám nevolnosti tak od 7.tt a to celodenní. Ted mi bylo pár dnů líp, ale už je to tady zpátky. Je mi strašně. Ráno jsem dnes zvracela, ale jen štávy. Mám vždycky pocit, že mám hlad, tak si něco dám a pak je mi několik hodin blbě. Už jsem z toho fakt unavená a nejhorší je, že vůbec nic neudělám. V práci to tak nějak přežiju a doma umřu na posteli. Prej nejkrásnější období ženy!!!
Vím o čem mluvíte. Poslední tři dny je mi líp, ale poslední 4 týdny jsem proležela a prozvracela a to celodenně. Měla jsem to i u první dcerky, ještě v horší formě. V mém okolí neznám nikoho, kdo by tak trpěl na nevolnosti, už jsem myslela, že nejsem normální. Nezabírá nic, ani torecan. Musím pořád jíst, pití mi moc dobře nedělá. No ale snad už je to u konce. U Nelinky to trvalo do 12tt, tak snad to ted nebude delší.
Tak se holky držte a ať jsou nevolnosti brzy pryč.
U prvního jsem takhle šílela 6 měsíců, u druhého až do porodu. Je to fakt strašné. Vydržet se to nedá, ale nic s tím nenaděláš. Byla jsem s tím doma na nemocenské. V práci se to vydržet nedalo.
Na první tři měsíce těhu jsem dostala od doktora Torecan čípky, od třetího Medrin myslím, nejsem si jistá. Nezabíralo to nijak zvlášť, alespoň jsem neblila. Ale bylo mi špatně.
Existují homeopatika, ale ty si nepamatuju.
Já se problila k mínus 12 kg až do 18 týdne. Nepomohli kapačky a čípky Torecanu. Jedla jsem akorát meloun a černý čaj s cukrem, ikdyž i to letělo kolikrát do WC. No hrůza, ale pak to s prvními pohyby mimča přešlo. Ještě že bylo léto a byl ten meloun, jinak nevím co bych jedla, na colu jsem alergická, lízátka byla k ničemu i různé čaje.
Holky, překvapili mě ty večerní nevolnosti, já myslela, že platí jen ty ranní:)…mám pár dní před MS a prozvracela jsem celou noc. Ráno najednou nic + parádní bolest v kříži. Dělala jsem si test a negativní. Je možné, mít příznaky, aniž by ten teh. hormon stoupnul natolik, aby ho test rozpoznal?? Má někdo podobnou zkušenost? Kdyžtak díky..N.
Mně teda začalo být špatně až když už jsem spolehlivě věděla (i podle testů), že jsem těhu. První měsíc jsem příznaky neměla.
zatím to spíš přičítám nějaké střevní chřipce, ale člověk nikdy neví, co se z toho může vyklubat:) tak díky za info!
Ahojky,
mě bylo špatně hlavně večer a to až do pátého měsíce, pomáhala mi taky nejvíce vychlazená coca cola (nosila jsem ji všude s sebou) a tabletky nebo žvýkačky se zázvorem. Hodně jsem v první polovině těhotenství cestovala v rámci pracovních povinností, což bylo dost nepříjemné, večer jsem byla naprosto vyřízená. Pak mi doktor napsal PN. Jediné, co jsem večer snesla za jídlo byl hořký teplý čas a piškoty ![]()
Tak u mě ty nevolnosti trvaly dohromady asi 3 týdny a to celodenně. Nezvracela jsem (jen jednou), ale bylo mi strašně těžko i po vodě. Nepomáhaly ani žvýkačky a ani zázvorový lízátka. Jenom trošičku ta studená (těžká) cola. Kašlala jsem na to, že by se moc neměla, ale bylo to jediný, co mi trošku žaludek uklidnilo a spon na chvilku. Taky jsem byla totál vyřízená, protože na neschopenku nemůžu a mám docela náročnou práci. Njeprve jsem si myslela, že musím jíst jen takový ty věci jako suchý rohlík nebo suchary, ale po tom mi bylo ještě hůř. Doktorka říkala, že je to na žaludek moc těžký a špatně se to tráví a nejlepší je třeba dužnaté ovoce - pomeranče, broskve atd.
Naštěstí je mi ted docela fajn, lituju holky, které to mají dlouho. Člověka to strašně vysiluje.
Moje první příznaky byly úplně stejný, jakobych měla dostat silnou menstruaci, jakobych ji měla dostat každou chvíli. Hlavně tlak a takový ty klasický bolesti v podbřišku. Jenže menstruace jaksi nepřicházela, a to dýl… no a pak jsem si udělala test a byla jsem v 6. týdnu…
Mě tedy nevolnosti začaly až cca v 7 týdnu, ale je to síla. Pořád jsem se upínala k 12 týdnu že se to zlomí - jsem 14tt - na zlom to nevypadá. Nepomáhá nic krom lízátek (trošku). Nebývá mi špatně pouze po housce s suchým salámem a po vajíčkách, zvracím 3×-6× denně. Trochu to zlepšuje jen spánek na čerstvém vzduchu (zahradní lehátko). Do práce samozřejmě nemůžu.
Měla bych být asi v 6 tt, ale doktorka mi to minulej týden ještě ultrazvukem nepotvrdila - jdu ve čtvrtek, tak snad to bude OK. Špatně je mi od neděle a to tak, že furt
Z minulýho těhotenství vím, že mi nic nepomáhalo, takže se asi ani nebudu snažit experimentovat. Akorát mě štve, že mám jet pozítří 3 hoidny autem a nevím jak to zvládnu, páč tam je mi blbě i za normálních okolností
Přeju všem hodně sil!! H
Zdravím všechny.
Podle Dr jsem 5+4 (7+4tt) a je mi teda už teď pěkně blbě. Sice nezvracím, ale mnohdy k tomu nemám daleko. A jak psala Terkaa, jako bych měla celý den v žaludku cihly…
Snad to brzy přejde… ![]()