Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak holky, sice jsem tuto diskuzi založila, ale naštěstí jsou mé nevolnosti už minulost. Nakonec mi nejvíc pomohl klid, odpočívat a ta cola. Nejhůř mi bylo v 8TT. Jinak nevolnosti mi začaly koncem 6TT. Ještě do 10TT mě dost pálila žáha, což je tedy hnus. Na to byla dobrá zase ta cola, ale ani ta nepomáhala nijak zvlášť. U Štěpánka jsem trpěla nevolnostmi jen věčer a pomáhaly mi broskve a teplé mléko na noc. Teď to bylo jiné, horší.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli jste měli těhu nevolnosti každý den nebo jen občas. Mě je od pátku hrozně zle ale dneska je mi líp sice to není úplně ok, ale je to lepší jak třeba včera, tak mám strach jestli není něco špatně v říjnu jsem prodělala zp, tak mám pořád strach. A jsem na konci 6týdne k dr. jdu až ve čtvrtek,tak mám strach co mi řekne.
trybitka píše:
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli jste měli těhu nevolnosti každý den nebo jen občas. Mě je od pátku hrozně zle ale dneska je mi líp sice to není úplně ok, ale je to lepší jak třeba včera, tak mám strach jestli není něco špatně v říjnu jsem prodělala zp, tak mám pořád strach. A jsem na konci 6týdne k dr. jdu až ve čtvrtek,tak mám strach co mi řekne.
Ahoj, nevolnosti můžou vymizet a zase se objevit. u prvního mi bylo hodně zle, pořád jsem zvracela, ale chvílema mi bylo dobře. Někdy i půl dne. U druhého je mi jen špatně, nezvracím a mění se to během dne. Chvíli hůř, chvíli líp, hůř spíš odpo a večer. Ale někdy je mi dobře i 2 dny v kuse… Jím malé porce a častěji. U prvního zabírala jen cola a ještě jen nepatrně. Ted je to oproti prvnímu parádu… Tak držím palce, at je dobře a mimi v pořádku… ![]()
no chtěla jsem se zeptat na to samé, jsem ráda, že nejsem v tom sama. Už více jak 10 dní mi je zle, začalo to nechutenstvím a OBROVSKOU únavou a po pár dnech mi začalo být špatné, jeden den jsem totálně prozvracela. A pak jsem zjistila, kdy mi je hůř a kdy mi je líp, po jakém jídle a když jdu spát a minimálně 3 hodiny předtim jsem už nejedla, tak už mi je jen špatně, ale už nezvracím. A dnes ráno se probudím a je mi dobře, bojim se aby to bylo normální. Podle doktora jsem v 7+5. Takže je normální, že jsou dny, kdy je líp a pak to zase přijde? Děkuji. A nemůže to třeba úplně vymizet i dříve než mi začne klesat hormon HCG?? Ono i s tim, že mi je stále špatně taky blbě funguje
.
Ahoj, jo je to normální. Já mám ted už týden po nevolnostech. Včera jsem byla s krvácením na pohotovosti a mimi je v pořádku. Takže i pokud nevolnosti vymizí, neznamená to, že je něco špatně. A platí to i naopak. Krvácení s tím také nesouviselo
Takže zůstan v klidu a doufej, že už se nevolnosti nevrátí ![]()
A ano, můžou vymizet dřív, než začne klesat HCG. Je to individuální. Je to o tom, kdy si tělo na změny hladin hormonů zvykne ![]()
Ahoj holky, oživuji tuto diskuzi a ptám se jestli máte nějaké další typy jak zatočit s těhotenskými nevolnostmi?
Já jsem dnes 8+5tt. Nevolnosti mám celodenní zhruba od 6tt, nezvracím.
Pomáhá mi pravidelně jíst (i když je teda problém co - všechno mi smrdí)
Cola pomáhala na začátku jen na slabé nevolnosti. Pak jsem zkoušela i Rennie (teď už se mi z něj zvedá žaludek) a Gaviscon (taky už se mi z něj zvedá žaludek - nedokážu ho polknout a přitom mi tak moc pomáhal!
)
Jinak mi docela pomáhá v současné době čokoláda a kupodivu ochucená perlivá Mattonka ![]()
Torecan čípek taky uleví, ale neměl by se často - vzala jsem zatím jen 2× Když nezvracím tak to do sebe nechci cpát.
Mě chvilku pomáhala ta zázvorová lízátka a cola, pak už nic. Až na malé vyjímky to přestalo po třetím měsíci. Nejhorší to bylo v metru nebo někde v restauraci, všechno mi smrdělo ![]()
Taky jsem měla ta lízátka, ale moc nepomohla. Pomohlo každou půlhoďku sníst třeba 3 piškoty(i v noci!), aby žaludek nebyl lačný. Mě bylo fakt zle, ve 12 týdnu jako když utne a nevolnosti byly pryč ![]()
Mě taky nepomáhá nic. Zvracím jen ráno, přes den ne, ale žaludek je bud na vodě nebo se cítím hrozně těžce
a to taky skoro po celý den. Zrovna včera u DR jsem se ptala na nějaké prášky na žaludek. DR řekla, že kdybych to vydržela bez nich, tím líp, čím mín chemie, tím líp, zvlášt takto v 1. trimestru. Jinak ty prášky se jmenují NOBALL, jsou na žáhu i těžký žaludek a můžou se brát v těhu i při kojení. Mám tu tedy dva vzorečky, ale snad to zvládnu bez nich. Zle mi je teda pekelně, hůř jak u prvního. A klasika, co pomáhá - studená Cola, zmrzlina, lízátka vůbec, studené ovoce (hlavně broskve). A nemít prázdný žaludek, aspon si kousnout chleba. Ted mi docela dělá dobře nápoj z Aloe Vera
s těmi kousíčkami aloe, ale docela mi to zklidnuje žaludek, tak to zkus.
Jinak taky mi vše smrdí, ale snad to brzy přejde…
Ahojky, tak já jsem na tom stejně, celodenní nevolnosti a
Koupila jsem si ted zázvorové pilulky, jmunují se Emesin, jsou na nevolnosti v těhu. Zobu je teprve 5den, ale už aspon ne
,občas je mi trošku zle, ale už to není takový jako před tím. Už se těším, až ty nevolnosti úplně zmizí ![]()
Tak jsem si říkala že jsem asi nenormální že mi je zle tak brzi jsem v 7tt a teda naštěstí nezvračím ale mívám namále. A je mi celodeně špatně a kolikrát se ani pořádně nevyspím jak mě to budí. A když mě není na zvracení tak zas blbé tlaky v břiše jak kdybych den předtím makala jak šroub a brali mě svali a záda. Fak jsem si myslela že těhotenství je to nejkrásnější období ženy a jak jsem se na to strašně těšila tak teď jsem strašně sklamaná. A kolikrát i sedím a říkám si že sand ani nechci být už těhotná i když se na toho prčíčka moc těším.
Ale přečetla jsem si tu spoustu rad jak třeba zahnat nevonost tak to skusím a snad se mi uleví trochu ![]()
Holky držte se.
Ahoj holky, doufám, že se můžu přidat k debatě. Jsem v 5 týdnu a dneska jsem myslela, že je to moje poslední hodina. Od rána špatně, žaludek na vodě a nevěděla jsem co dřív. Zkusila jsem trochu Coly, sladký mátový čas a pořád něco zobu - hlavně mám chuť na maso. Zkusím, co se mnou udělá vývar, ale doufám, že mi tak zle nebude pořád ![]()
Jé tak já maso nemůžu ani cejtit
myšlenka na něj je katastrofa.
Ale bramnory mi dnes celkem udělali dobře a taky to že si přes den lehnu a skouším usnout to je mi pak mnohem lépe
Ahoj holky, u prvniho tehu nic, zadna nevolnost, zadny zvraceni, jako bych ani nebyla tehotna, kdyby mi ten pupek nerostl. Ted u druhyho s dvojcatkama jsem problinkala cely prvni ctyri mesice (podle me doktorky normalni, protoze hladina tehu hormonu je vetsi), plazila se doma po ctyrech s kyblem, ktery mi zacal nas malej dablik brat a napodobovat maminku jak blinka. Nepomohlo mi nic. Celej den mi bylo blbe, jak rano, tak odpoledne, tak vecer. Furt. To, co zmirnovalo aspon trosku nevolnost bylo neustale jezeni. Porad neco pri ruce, hlavne nedovolit zaludku aby byl naprosto prazdny. Ono se taky na prazdno hodne blbe blinka:( Sladke pecivo jako kolacky a vanocka atp., mit neco i u postele a zobnout si toho pred tim nez z ni clovek vubec vstane, suchy susenky, nechodit moc do kuchyne (jen z pohledu do ni jsem litala blinkat), neotevirat mycku ani lednicku, nemyt nadobi (to jsem parkrat vyhodila do drezu na to nadobi) a pokud musite prebalovat svoje male potomky, tak mit pri ruce vzdycky kybl, protoze jinak ty prcky vystavujete riziku, ze to schytaji taky. Nejvetsi problem byl s pitim, to jsem nemohla pit skoro nic:( Nakonec jsem zjistila, ze mojito ala voda je nejlepsi, takze mata, limetka, drceny led a trocha trtinove cukru s vodou me zachranili od dehydratace. Jinak rennie jsem objevila ve trech prichutich-mint, spearmint a ovocne (kde jsou dalsi ctyri prichute), takze se to da stridat, aby clovek do sebe nevalil porad ten stejny humac. Jo a co je uplne nejhorsi je jist jist detskou presnidavku na prazdny zaludek - pri zvraceni mi to uplne spalilo cely vnitrek krku, jak se to smichalo s zaludecnima stavama, tak tomu se vyvarujte. Kazdou chcili jsem si myslela, ze je to moje posledni, ale holky nebojte se, prejde to a budete se zase citit fajn. Fakt jo. Jen to chce zatnout zuby a vydrzet. Preju strasne moc sil a hodne stesti s detickama!!!:))