Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky měla bych dotaz… mate někdo zkušenosti s falešnými pozitivními testy? Před časem se mi stalo, ze mě začalo bolet v podbrisku + pravá strana. Udělala sem si test a byl pozitivní. Takhle asi 3×. Když jsem šla na gyndu, bylo mi řečeno, ze mám cystu. Tak okey, to jsem pochopila ze při cystě můžou byt falešné pozitivní testy.. ale včera mě začala opět bolest v podbrisku ze se to bez prášku na bolest fakt nedalo vydržet a navečer jsem začala lehce krvacet. Na popud jsem si udělala opět test a zase pozitivní. Tak jsem šla dneska na gyndu, jestli nemám zase cystu.. přišla mi ta bolest tak nějak stejná.. ale nikde žádná cysta. Doktor mi řekl ze nechápe proč mám pozitivní testy když nic nevidí. O mimco se snažíme 4 roky a za tu dobu jsem nikdy neměla pozitivní test kromě ty cysty a teď. Měla jste to taky některá? ![]()
@DOMINIKA060 píše:
Holky měla bych dotaz… mate někdo zkušenosti s falešnými pozitivními testy? Před časem se mi stalo, ze mě začalo bolet v podbrisku + pravá strana. Udělala sem si test a byl pozitivní. Takhle asi 3×. Když jsem šla na gyndu, bylo mi řečeno, ze mám cystu. Tak okey, to jsem pochopila ze při cystě můžou byt falešné pozitivní testy.. ale včera mě začala opět bolest v podbrisku ze se to bez prášku na bolest fakt nedalo vydržet a navečer jsem začala lehce krvacet. Na popud jsem si udělala opět test a zase pozitivní. Tak jsem šla dneska na gyndu, jestli nemám zase cystu.. přišla mi ta bolest tak nějak stejná.. ale nikde žádná cysta. Doktor mi řekl ze nechápe proč mám pozitivní testy když nic nevidí. O mimco se snažíme 4 roky a za tu dobu jsem nikdy neměla pozitivní test kromě ty cysty a teď. Měla jste to taky některá?
A co biochemicke tehotenstvi? 🤷🏼♀️
A mas uz termin MS? Treba to je tehotenstvi, jen je moc brzy na to aby neco videl.
@DOMINIKA060 píše:
@hani28 MS bych měla mít za 15 dni
Aha… a mimodelozni vyloucil?
@DOMINIKA060 A kolik je to teď DPO a jak dlouhý míváš cyklus? Mě přijde 15 dní před MS brzo na to, aby doktor mohl něco vidět. Co jsem tak pochopila, tak je něco určitě vidět většinou až tak v 6. týdnu. Do té doby se to nemusí na ultrazvuku dát poznat (a asi záleží i na kvalitě vybavení a schopnost doktora…)
Jinak mi název skupiny přijde super téma ![]()
Máte už někdo nějaké příznaky a jak brzo? Já mám zvýšenou citlivost čichu; vadí mi některé kalhoty, že tlačí na břicho; a teplota se drží hezky nahoře. Ale je to teprve 7 DPO, tak si říkám, že to je ještě brzo na to mít příznaky a že se z toho nedá moc vyvozovat. Co myslíte? ![]()
@Thea42 píše:
Jinak mi název skupiny přijde super téma
Máte už někdo nějaké příznaky a jak brzo? Já mám zvýšenou citlivost čichu; vadí mi některé kalhoty, že tlačí na břicho; a teplota se drží hezky nahoře. Ale je to teprve 7 DPO, tak si říkám, že to je ještě brzo na to mít příznaky a že se z toho nedá moc vyvozovat. Co myslíte?
Teplota se drží „hezky nahoře“ až téměř do další menstruace, to není symptom těhotenství. I pokud to klaplo, 7DPO rozhodně nemůžeš mít příznaky typu citlivost čichu stejně jako těhotenstvím zvětšené břicho tak, že by na něj tlačily kalhoty. 7DPO případné oplodněné vajíčko ještě pravděpodobně není ani uhnízděné a neprodukuje tudíž žádný hcg, který je zodpovědný za těhotenské příznaky. Z vlastní zkušenosti se všechny tyhle věci dají dobře vsugerovat. Skutečné příznaky jsem měla až teď u druhého těhotenství s dvojčaty, kdy jsem na ně už vůbec nevěřila a nepočítala s tím - 9DPO jednorázové zabolení v podbřišku a červeno hnědé zašpinění, od rána tahavá bolest v prsou.
@SlečnaDahlia Aha, to jsem nevěděla, že HCG produkuje uhnízděné vajíčko. To i vysvětluje od kdy a proč začíná být test pozitivní. Díky za info ![]()
Ahoj holky,
Již delší dobu pozoruji před menstruaci svoje PMS příznaky. Pár měsíců po sobě mě bolela před ms prsa a zhoršila se mi pleť, nyní mám pleť jak miminko a prsa mě vůbec nebolí. Menstruaci mám dostat až za 5 dní, jediné co pociťuji, tak bolest zad a píchání v levém podbřišku a občas tlak v celém podbrišku. S přítelem se nechranime, dáváme tomu volný průběh. Chtěla bych se vás zeptat, zda máte PMS každý cyklus stejný nebo vás tělo občas překvapí s něčím novým? Menstruaci mám pravidelnou po 31 dnech.
A ten tlak v břiše je stejný pocit jako PMS / při?
Já třeba teď také cítím zvláštní tlaky v břiše a občas to trochu zabolí. Není to stejné, ale přijde mi to občas trochu podobné pocitům při MS (i když mnohem slabší). Akorát já PMS nikdy v životě neměla. Za posledních tak 10 let mívám docela silné bolesti, ale až 2. den MS. Nikdy jsem je necítila před, natož o týden…
@SlečnaDahlia Koukala jsem ještě na tu teplotu. Třeba minulý měsíc mi vylétla nahoru a pak postupně klesala. Teď zatím každý den stoupá a stoupá. Ale souhlasím, že to nemusí nic znamenat, občas sleze až v 1. den menstruace.
Akorát s tím tlačením na břicho to podle mě nemá s HCG nic společného. Byla jsem v týdnu u doktora a vysvětlil mi, že když bych byla těhotná, tak se tělo a orgány připravují ihned po oplodnění. Ještě samozrejmě neroste břicho, ale když na něj něco moc tlačí, tak to může být nepříjemné (jako třeba stahovací silonky, co jsem si chtěla vzít do práce, ale musela jsem je sundat a vzít si něco volnější)… No, uvidíme ta pár dní ![]()
@Thea42 no ten tlak v břiše je jiný, spíš mě v něm píchá a boda, když udělám třeba rychlejší pohyb. Asi si koupím clarlue test a zkusím ho, prý by měl zjistit těhotenství už 5 dní předem 😁 také jsem brala antibiotika na močové cesty a beru probiotika gynimun, dělá mi to docela diskotéku ve střevech 😁 já nevím, přijde mi prostě, že to je jiné a nebo se moc pozoruju a vsugerovavam si to
@Thea42 píše:
@SlečnaDahlia Koukala jsem ještě na tu teplotu. Třeba minulý měsíc mi vylétla nahoru a pak postupně klesala. Teď zatím každý den stoupá a stoupá. Ale souhlasím, že to nemusí nic znamenat, občas sleze až v 1. den menstruace.Akorát s tím tlačením na břicho to podle mě nemá s HCG nic společného. Byla jsem v týdnu u doktora a vysvětlil mi, že když bych byla těhotná, tak se tělo a orgány připravují ihned po oplodnění. Ještě samozrejmě neroste břicho, ale když na něj něco moc tlačí, tak to může být nepříjemné (jako třeba stahovací silonky, co jsem si chtěla vzít do práce, ale musela jsem je sundat a vzít si něco volnější)… No, uvidíme ta pár dní
No, myslím, že doktor kecal nebo přeháněl. Jenom oplodněné vajíčko nespouští žádnou reakci v těle, nedává žádný signál - v okamžiku, kdy se vajíčko oplodní, těhotenství ještě neexistuje, tělo se nemá na co připravovat. Signál „jsem těhotné“ dostává tělo až po uhnízdění, až tehdy začíná být těhotné. A nevím, jestli jsi už byla těhotná, ale orgány se sice nějak „připravují“ (spíše se roztahuje děloha, ale ta v prvních týdnech až měsících téměř nezasahuje ostatní orgány, protože břišní dutina je opravdu dutina a kolem dělohy je vlastně dost místa), ale rozhodně se tak nestane během pár dní po oplodnění vajíčka a určitě ne tak, aby z toho ženskou začaly tlačit kalhoty. To je nesmysl.
Fakt v tom holky nehledejte něco, co tam není, bude z toho jenom zklamání a nedůvěra ve vlastní tělo. Větší břicho jsem měla po téměř každé neoplodňovací ovulaci až skoro k menstruaci - prostě v rámci luteální fáze a přípravy na menstruaci jsem byla nafouklá, některé ženské to tak mají a není to nic neobvyklého. I v prvním trimestru těhotenství je zvětšené břicho spíše důsledkem větší plynatosti než toho, že by to minimimino už bylo tak vidět.