Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Peave píše:
Ahoj holky, můžu se přidat? Jsem teď 5+3 TT, je to moje první těhotenství po 7 letech snažení a 12 pokusech (IVF, IUI, nativy, minimálky). Podařilo se nám teď s darovaným vajíčkem. HCG roste a na ultrazvuku byl vidět gestacni váček 5mm. Příští týden jdu zase na kontrolu. Tak se těším a zároveň bojím. Jak se cítíte. U vás se zadařilo přirozeně? Jak dlouho jste zkoušeli? Jak to chodí s kontrolami, když jste otěhotněly přirozeně, to asi nechoďte každý týden jako já, že?
Já byla na první 5+6tt a bylo vše v pořádku mám přijít za 14dni, pokud bude vše v pořádku ☺️ 😅 😴
@Peave ahoj, v první řadě gratuluji. Co se týče prohlídek záleží na tvém dr. Třeba můj je děsný šťoura ale precizní, nic nenechá náhodě. Na gynďe sem vždycky byla hodně často hlavně začátek, potom už přesně nevím ale myslím si že co tři týdny. U prvního syna mi nebylo vůbec nic. U druhého sem měla nevolnosti celodenní ale bez zvracení asi do 12 tt. Teď sem asi v šestém, dr mi přesně neřekl a špatně mi je už týden, zatím taky bez zvracení. Mám doma dvě děti, třetí těhotenství bylo překvápko a myslím si že zase čekáme chlapa.
hlavně aby vše došlo do šťastného konce. Nestresuj se, u mě říkal dr při každém těhu že je to špatný a že podle krve to neprosperuje. Mám dva zdravé raubíře takže už tabulkam na poslední menstruaci, ovulaci a podobně nevěřím. Tělo se prostě zařídí podle svého. Podle poslední MS bych měla být dnes 6+2 ale v úterý byl vidět zatím jen váček.
Já bych se z dovolením také přidala. Na přelomu srpna/září jsem si testem potvrdila že jsou tam //. Teď ve středu jsem byla u doktora a dle něj je to menší oproti poslední MS, ale mám dlouhé nepravidelne cykly takže za mně to je ok. Jsem v 7tt. Poprvé, snažení cca 6 měsíců. Po dvou týdnech kontrola, jsem zvědavá.
@Zuziks2 píše:
Já bych se z dovolením také přidala. Na přelomu srpna/září jsem si testem potvrdila že jsou tam //. Teď ve středu jsem byla u doktora a dle něj je to menší oproti poslední MS, ale mám dlouhé nepravidelne cykly takže za mně to je ok. Jsem v 7tt. Poprvé, snažení cca 6 měsíců. Po dvou týdnech kontrola, jsem zvědavá.
Já jsem první návštěvu lékaře plánovala cca příští týden 7+2,ale nevydržela jsem to😁 všude jsem se dočetla jak jít k lékaři v osmém týdnu😎sice jsme ještě neviděli srdíčko ale hodně se mi ulevilo, když jsem slyšela že je tam kde má být😍
@82maky
Já si volala už asi 2 týdny dopředu, protože jsem schanela nového dr. Nový mě vzal ale měl dovolenou tak mě objednali na 18. Už ukazoval i srdíčko, jen se ptal jestli fakt MS byla jak jsem říkala, no jo tak když někdy mám délku i 45 tak to potom asi souhlasit nemusí.
@Zuziks2 píše:
@82maky
Já si volala už asi 2 týdny dopředu, protože jsem schanela nového dr. Nový mě vzal ale měl dovolenou tak mě objednali na 18. Už ukazoval i srdíčko, jen se ptal jestli fakt MS byla jak jsem říkala, no jo tak když někdy mám délku i 45 tak to potom asi souhlasit nemusí.
Ja byla u lékaře dle poslední menstruace 6+0tt ale na ultrazvuku mu vyslo 5+5tt, prý je to úplně v pořádku nikdo neví přesný den otehotneni😁
@82maky píše:
Ja byla u lékaře dle poslední menstruace 6+0tt ale na ultrazvuku mu vyslo 5+5tt, prý je to úplně v pořádku nikdo neví přesný den otehotneni😁
Já přesný den vím
i minutu…jen jsme u toho ani jeden nebyli! A uchytil se pár hodin po transferu do dělohy…takže nám to v centru počítají podle data oplodnění, ne podle data MS, tu jsem vůbec neměla. I ultrazvuk a HCG to potvrzuje. Stres se snažím odbourávat, ale člověk v mé situaci na to prostě musí pořád myslet… ![]()
@Peave píše:
Já přesný den vími minutu…jen jsme u toho ani jeden nebyli! A uchytil se pár hodin po transferu do dělohy…takže nám to v centru počítají podle data oplodnění, ne podle data MS, tu jsem vůbec neměla. I ultrazvuk a HCG to potvrzuje. Stres se snažím odbourávat, ale člověk v mé situaci na to prostě musí pořád myslet…
[/citace
Mě přijde každý den nekonečný☺️
@Zuziks2 já mám také cyklus nepravidelně. Jednou 23 nebo dokonce 19dni, jindy skoro 30
tělo si hold dělá co chce. Už sem si zvykla takže se taky nestresuju😂 co má být, bude. Už sem těch těhotenství měla tolik že mě fakt nic nepřekvapí. ![]()
@Zuziks2 Co se týče čekání do 8tt, to bych asi tak dlouho nečekala. Po zkušenosti s mimodelozním těhu sem ráda že se na to přišlo včas. Vaječník to stejně odnesl a vejcovod je prerusený takže mám funkční jen jeden.
No v klidu jsem úplně nebyla, ale když mě vzal nový dr a objednal po dovolené tak jsem byla ráda. Je tam kde má být, srdíčko taky tak snad to bude v pořádku.
@Síma 22 píše:
@Zuziks2 Co se týče čekání do 8tt, to bych asi tak dlouho nečekala. Po zkušenosti s mimodelozním těhu sem ráda že se na to přišlo včas. Vaječník to stejně odnesl a vejcovod je prerusený takže mám funkční jen jeden.@Síma 22 píše:
@Zuziks2 já mám také cyklus nepravidelně. Jednou 23 nebo dokonce 19dni, jindy skoro 30![]()
tělo si hold dělá co chce. Už sem si zvykla takže se taky nestresuju😂 co má být, bude. Už sem těch těhotenství měla tolik že mě fakt nic nepřekvapí.
To samé si říkám😊musíme to nechat na přírodě☺️
@Síma 22
Co se týče cyklu, tak jsem před antikoncepci měla jako hodinky, ale po vysazení se 3 měsíce tvářil jako předtím a pak to začalo lítat spíš dlouhé než kratší. Ale hledala jsem jiného dr. a to byl celkem problém, nikdo moc nebere, tam jsem volala už jako těhotná tak možná i proto to prošlo a vzali mně.
Ahoj, já jsem se také právě vrátila z kontroly, HCG nám skočilo přes 10 000 a už na krev nemusíme, váček máme 1,5cm a mimi 4,3mm. A srdíčko už taky bylo vidět… Máme i fotku! Odpovídám přesně 6+1 podle data oplodnění. Je to nádhera…ale ten strach po těch letech neúspěchu stále je. ![]()