Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, bolí vás taky pořád tak břicho? Mě hodně často… Skoro pořád, v takových vlnách, jako bych měla dostat MS. Pořád o tom přemýšlím, jestli to není předzvěst něčeho špatnýho… Ale snažím se myslet pozitivně a věřit, že se jen hnízdečko roztahuje… ![]()
Ahoj, tak se mi to hnízdečko tak moc roztahovalo, až se udělal hematom a večer jsem začala krvácet. Bolení břicha bylo jiné, nouzové nonstop číslo v CARu nikdo nebral a tak jsem jeli do nemocnice. Paní doktorka provedla vyšetření, zjistila, že miminko je v pořádku - UFFF - pichli mi magnesium, řekli, že mám pokračovat v medikaci doporučené z CAR a poslali nás domů. Ještě malinko špiním, ale už je to jen zbyteček…tak snad se to nebude opakovat. ![]()
@Síma 22 píše:
@82maky já mám úplně to samé, celý den je mi špatně ale nezvracim. Naštěstí je vše jak má, byla sem ve středu na kontrole a srdíčko tlouklo jako o závod tak se mi ulivilo. Dnes 7+5.
Ahojky, ja měla dnes jen odběry ale udělali mi ultrazvuk a vse na vybornou
dostala jsem i těhotenský průkaz a objednali mě na genetiku
@82maky já sem dnes taky byla na krvi a na kontrolu jdu 11.10. Průkazku mi dnes sestra taky dala. Na genetiku mě určitě objedná 11.
![]()
Tak i já byla dnes na kontrole, 9tt, vše jak má být, vystavena průkazka a 24.10. 1.scr. Jen já bych spala den i noc
@Zuziks2 píše:
Tak i já byla dnes na kontrole, 9tt, vše jak má být, vystavena průkazka a 24.10. 1.scr. Jen já bych spala den i noc
To mi povidej
@82maky píše:
To mi povidej
Kdyby manžel nic nevěděl tak je oheň na střeše, že nic nedělám jen se valím. Ale že to ví, tak mě nechává být a uklízí on
No je fakt že nečekaná návštěva k nám nemůže. Ale dr. včera říkal že on taky potká gauč a je konec ![]()
@Zuziks2 píše:
Kdyby manžel nic nevěděl tak je oheň na střeše, že nic nedělám jen se valím. Ale že to ví, tak mě nechává být a uklízí onNo je fakt že nečekaná návštěva k nám nemůže. Ale dr. včera říkal že on taky potká gauč a je konec
U nás to samé, přijdu z práce kolem šesté a jsem naprosto nepoužitelna
prošla bych celý den, chudák si zvykl i na rohlíky se salámem, nejsem schopná vařit, vyžehlit je baskický výkon
hned jsem unavená je mi zima
Děvčata, já mam doma naprostou pohodu. Manžel se doma podílel na všem vždycky, ale od doby, co jsem po transferu a pak po potvrzeném těhu mě k ničemu moc nepouští. A od úterního zakrvácení nedělám vůbec nic. Mám od Mudr naordinovanou přísný klidový režim a manžel mimo to, že dělá úplně všechno, tak se ještě chodí ptát, jestli něco nepotřebuju a jak mi je.
A to jsem prosím doma na neschopence a on musí pracovat, pracuje sice z domu, ale musí.
Máme hodné a starostlivé chlapy a to je dobře ![]()
@Peave píše:
Děvčata, já mam doma naprostou pohodu. Manžel se doma podílel na všem vždycky, ale od doby, co jsem po transferu a pak po potvrzeném těhu mě k ničemu moc nepouští. A od úterního zakrvácení nedělám vůbec nic. Mám od Mudr naordinovanou přísný klidový režim a manžel mimo to, že dělá úplně všechno, tak se ještě chodí ptát, jestli něco nepotřebuju a jak mi je.![]()
![]()
A to jsem prosím doma na neschopence a on musí pracovat, pracuje sice z domu, ale musí.
Máme hodné a starostlivé chlapy a to je dobře
Musím říct, že já tohle zažívání poprve
mě minulé těhotenství bylo šílené, manželovi bylo úplně jedno jak mi je a jen jsem poslouchala jak jsem lina
ještě to vykládal všude kam přišel
teď je to pro mě nezvykle, že se někdo stará, dokonce si včera hned zařídil dovolenou na ultrzvuk
![]()
Příspěvek upraven 03.10.19 v 09:17
@82maky píše:
Musím říct, že já tohle zažívání poprvemě minulé těhotenství bylo šílené, manželovi bylo úplně jedno jak mi je a jen jsem poslouchala jak jsem lina
![]()
ještě to vykládal všude kam přišel
teď je to pro mě nezvykle, že se někdo stará, dokonce si včera hned zařídil dovolenou na ultrsuvuk
![]()
To vypadá, žes manžela vyměnila…pokud ano, udělala jsi jen dobře ![]()
@82maky já to měla u prvního těhotenství podobně, skoro stejně se mnou byla těhotná i švagrová a ta mohla dělat vše. Nadruhou stranu mě pořád tvrdlo břicho a byla jsem unavená. Taky jsem neustále poslouchala ať se podívám na ní, že těhotenství není nemoc apod. No já bohužel šla nad svoje síly a porodila jsem už v 28.tt. Tentokrát jsem po první narážce řekla příteli ať se s tím smíři, že jsou ženy co v pohodě donosi a můžou u toho skládat dříví, slézat hory a já nevím co ale jsou ženy co těhotenství snáší špatně. No a já patřím do druhé skupiny. Jednou jsem kvůli blbým kecum o dítě málem přišla a podruhé to nehodlám riskovat. Tak se mi omluvil a řekl že to chápe a že určitě stojí za mnou
@Eliskaxox píše:
@82maky já to měla u prvního těhotenství podobně, skoro stejně se mnou byla těhotná i švagrová a ta mohla dělat vše. Nadruhou stranu mě pořád tvrdlo břicho a byla jsem unavená. Taky jsem neustále poslouchala ať se podívám na ní, že těhotenství není nemoc apod. No já bohužel šla nad svoje síly a porodila jsem už v 28.tt. Tentokrát jsem po první narážce řekla příteli ať se s tím smíři, že jsou ženy co v pohodě donosi a můžou u toho skládat dříví, slézat hory a já nevím co ale jsou ženy co těhotenství snáší špatně. No a já patřím do druhé skupiny. Jednou jsem kvůli blbým kecum o dítě málem přišla a podruhé to nehodlám riskovat. Tak se mi omluvil a řekl že to chápe a že určitě stojí za mnou
Tak dobře, že mu to došlo…chytrý muž…Taky to mám tak. Manželova babička se minulý týden zlobila na spolupracovnici její dcery (manzelove tety), že je v jiným stavu a hned lezla na neschopenku a že musí P. za ní dělat její služby. Že ona když čekala děcko, tak ložiska mezi prasata do vepřína, vstávala ve tři ráno a nic se nestalo. Donosila všechny čtyři děcka. Já jsem se to snažila neposlouchal, kopala jsem pod stolem do manžela, protože já v tu dobu byla těhotná týden a na neschopence byla dávno. Samozřejmě nikdo nic neví. Ani o té mojí tajné neschopence. Snažíme se to udržet co nejdéle.
Na každé zprávě mám napsáno v provedených úkonech: péče o pacienty s velmi rizikovým těhotenstvím…tak přece nebudu riskovat, že naše vymodlené miminko
, které stálo přes 60 tisíc splachneme do záchodu jako ty minulé, co se ani neuhnizdily… ![]()