Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda Valli, ale jak tak koukam na tvuj metrik, tak bys chtela deti hodne rychle po sobe. Toho ja bych se asi bala.
Nekdy si rikam, ze bych chtela i tri, ale zas ted jsem kazdy den z Vitka unavena. No je to cim dal tim lepsi a tyhle diskuse me taky trochu ladi na mimco.
My poprve nemeli vubec problem. Vlastne jsem otehotnela napoprve. Tak ted bych chtela asi v srpnu a mit jarni miminko:-)))))))))))))))
No ale kdzy to ctu, jak to jinzm nejde. Tak snad to nas mine.
ALADINA:no ja si myslim ze to bude tezky at je dite mladsi nebo starsi.vzdy bude neco.nas se ted vzteka a nekdy zlobi,je hodne zivej.a pocitam s tim ze bude jeste vic.
manzel taky rika-kdyz malej v noci zlobi, ze tri deti-co mam ja v planu-v zadnym pripade.a rozmysli si i ted kdy zacit s druhym,no ale ted uz jsem ho nalomila:-)) a jsem v podzimnich snazilkach-no a uz se snazime i ted:-) tak uvidime.
HOLKY:
ja osobne jsem nikdy bolesti nemela v dobe OVU. Ani kdyz jsem brala HA ani minuly mesic, kdyz jsem uz HA nebrala. Ale cetla jsem, ze se to pozna podle toho hlenu, ze kdyz zacne „vytekat“ tak je ridci a to je pak prostupny pro spermie. Jinak jsem si merila tu BT a opravdu ja psali, ze pred OVU klesne cca o jeden stupen a kdyz OVU nastane tak se rapidne BT zvysi a drzi se kolem 37 a i o neco vic. Psala jsem si to a opravdu to tak je. Mela jsem stale 36,7, pak jedno rano 36,6 a hned dalsi rano 37 a pak se to postupne po nekolika dnech zvysovalo. Hlavne je dulezite, ze i kdyz se milujete treba 2 dny pred OVU, tak tyto spermie mohou vajicko oplodnit, protoze spermie v tele zeny pry preziva az 5 dni.
Jestli to u nas klaplo, tak treba pomohlo i to, ze jsem davala na cca 10 min nohy nahoru. Spousta zen mi to doporucovalo.
Dnes jsem si zase delala ten obyc test (po dvou dnech) a zase je tam //. Zatim stale trochu svetlejsi, ale videt je dobre. Ve stredu budu mit na 100% jasno. Jestli mi to potvrdi, tak budu neuveritelne stastna. Pritel ale rika, ze tam Kulisek je a ze stouchl mi lehce do bricha a rika: Ze tam jsi, mrnousku… Je strasne hodny a skvely. Rikal, ze se tesi.
Ahoj,
chci se zeptat: ta BT po ovulaci se drží nad 37 stupňů? A jak se pozná, že jsem těhu? kolik mám mít teplotu????
Díky Jana
jani,u kazdeho je to individualni,nehlede na to,ze bt muze byt ovlinvena,stresem,nevyspanim,teplotou v mistnosti…
podivej se na fertility na nektere tehu krivky a uvidis ze ne vsechny byli vysoke nad 37,nektere stoupli o malo,hlavne se musi drzet vys nez v prvni pulce cyklu a nesmi klesnout prudce,to by znamenalo blizici se mrchu,jaky den cyklu jsi a mas nake priznaky?
Ahoj Kamčo,
jsem 18 DC. Mám citlivější bradavky. Při rychlém pohybu píchání v podbřišku (to jsem měla i u prvního těhu, ale až dýl). Já jsem teplotu změřila jen tak a koukala jsem, že mám 37,1. Moc velkou váhu tomu nedávám.
Jana
Ahoj holky, co se týče BT mám taky dilema. Neměřím si ji pravidelně, spíše náhodně. No ale před 14 dny jsem měla mít menses a sále nic. Testy jsem si dělala, vyšly negativní
. A taky jsem si měřila teplotu a ta byla ten první týden, co jsem to nedostala 36,9 a dnes 37,0. Takže také nevím. U DR. jsem byla a řekl mi, že na pohmat tam nic není, takže pokud budou negatiní testy, tak mám přijít, pokud nedostanu další menses! Takže ještě asi 12 dní!!!!!!!!! Jinak mě už asi 4 týdny bolí podbřišek. Není to nijak hrozná bolest, ale prostě tam je. Tak se mějte snažilky a ať se můžeme za chvíli všechny pochlubit //
![]()
18dc je malo,teda pokud jsi nemela ovulaci nekdy brzicko!!holky,hlavne merit vzdy rano hned po probuzeni,jinak pokud je bt kolem 37 tak to vypada nadejne,ale ja s tim zase tolik zkusenosti taky nemam,dr mi rikala at se na ni vykaslu ,ze se zbytecne stresuju,mam plno problemu gynekologickych okolo,takze stresovat se jeste bt se mi vazne nechce,uvidim,cekam na menszes,tak jestli neprijde,jen asi orientacne zkusim zmerit,nebo spis rovnou testik ![]()
drzim palce at jsou co nejdrive // ![]()
blakapav:tak co???ja jsem nedockava jestli teda jsi!
my se asi uz snazime o dalsi:-)))manzel prvne rikal ze ne,ale klidne to ted dela bez ochrany:-)))huraaaaaa.
Ahoj Valli, tak at to rychle vyjde.
Blanka vola zitra pro vysledky krve. Myslim.
No co se me BT tyce, tak ja rozhodne merit nebudu. To leda, ze bych nemohla otehotnet dyl. Rano po me skace potomek a ten by asi koukal:-)
ne myslim ze blakna ma vysledky krve az ve stredu,ale treba si udela dnes test,ze jo blani:-)
ALCO A VALLI:
Je to takto: Dnes jsem si delala rano test a opet // (stale nejsou moc vyrazne, ale videt jsou zretelne) Sla jsem na krev. Ptala jsem se, zda si mohu zavolat driv nez ve stredu k Dr., ale rekli mi, ze to posilaji do laborky ve Vinohradske nemocnici, takze musim az ve STREDU ![]()
Nedockam se, nedockam se. Bolely me prsa, ale dnes me boli nesnesitelne, at mam podprsenku nebo ne. Mam je takove napnute, jako by meli kazdou chvili prasknout. A pritel rika, ze jsou znatelne vetsi… Jinak MS mela prijit vcera a zatim nic…
Bohuzel Dr. tam je ve stredu az od jedne, takze musim cekat nekolik hodin, nez mu zavolam. V kanclu nemam internet a jestli vysledky budou pozitivni, tak asi s pritelem pojedeme tu krasnou zpravu oznamit nasim do Prahy. Ale jak nejdriv to pujde, tak vam napisu, jak to dopadlo.
A Valli, tobe take moc moc moc drzim palce, at vam to vyjde. Pekne se tulte a pryc s ochranou… ![]()
Ja jsem take pekne nervozni, ale je prijemne vedet, jak mi drzite palce a jak to se mnou prozivate. Prsa mi uz snad bolesti upadly. Strasne me boli, jsou takove teple a napjate.
blanko:ja mam radost i za vsechny ostatni kdyz jsou tehotne,nevim proc,ale vzdy je to takova super zprava.tak drzim pesti.