Těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
1.5.06 13:20

Ahoj Vali,

tak jsem to dostala dokonce o den driv :cry: Bylo to dost zklamani, ale pritel me podrzel (pritom byl tez zklamany). Je to skvely chlap.
Kamaradka mi ale rikala, ze nynejsi tehu poznala az po dvou MS a to uz byla v desatem tydnu. Rikala at si udelam test, tak jsem ho delala asi treti den po zacatku MS (to uz jsem skoro nekrvacela - mela jsem to vlastne jen 2 dny a pak jen troska spineni), ale test byl negativni.
Vcera mi jedna znama rikala, ze take menstruovala tri mesice a pritom uz byla tehu. Poradila mi at si rano zmerim BT a kdyz budu mit nad 37, tak jsem tehu. Zkusila jsem to a mela jsem 37,2. Podivala jsem se tedy na net, co tam o BT pisi a jsem z toho jeste vic zmatena, protoze to muze znamenat tehu, ale take se BT meni napr. pri ovulaci.
Asi to necham jeste tento mesic plavat, budeme se s pritelem milovat jakoby nic a uvidime. Kdybys to BT neco vedela, tak mi prosim porad.
Navic segra ma hormonalni porblemy, jeji manzel ma problemy s pomalymi spermiemi, tak mam trochu strach. Jim pomohlo po trech letech az umele oplodneni, ale co predtim musela vse podstoupit je docela hrozne.

Drzim Ti palce, at se to tento mesic povede a dej vedet.
Jinak mas moc hezke miminko, drzet ho v naruci je asi neco uzasneho, ze…?

Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.5.06 15:19

Holky, tuhle diskusi procitam trosku a vsude fandim, kdyz se nekomu podari otehotnet.
Blanko - rada bych te nejak povzbudila. Proste segra ma problem a jeji manzel taky. To uz by byla velka nahoda, kdyby ste meli i vy stejny problem, ne?
A jeste jedna vec. Kolikaty mesic ze to zkousite? Me se to tedy nestalo. Ja otehotnela na poprve. Takze nevim, jak bych prozivala prichody MS. Ale clovek kdyz si moc preje otehotnet, tak to casto zrovna nejde. Takze bych doporucila hlavne kliiid. Vsak to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.5.06 17:22

Ahoj Alco,

dekuji za povzbuzeni. Po diteti touzim uz hodne dlouho. S nynejsim pritelem jsem jiz rok, ale az nedavno jsem mu rekla, ze bychom mohli mit dite, s cimz souhlasil (predtim to bylo moc brzo). Mozna proto po diteti touzim hodne, navic deti miluji (dokonce oznameni, ze na podzim budu teta a nase mama babicka, jsem obrecela - jsem takova cita :D ). Ale vim, ze nic neni hned. Navic v touze po diteti me „podporuje“ i to, ze vim, ze muj pritel je konecne ten pravy.
Jinak to zkousime zatim jen jeden mesic, ted jsme v druhem mesici zkouseni :lol:
Hodne zklamana jsem byla ten den co jsem to dostala, ale ted uz jsem v pohode. Take si rikam, ze v pulce cervna mame dovolenou, takze kdyz se to do te doby nepovede, tak treba tam by mohlo. Budeme v klidu, zadny stres, vareni, uklizeni, jen prochazky, kolo, koupani, laska, milovani a muj MILACEK. To je to hlavni. Jen musim jit skemrat k doktorovi, aby mi dal nejakou injekci na privolani MS, protoze zakon schvalnosti funguje na vybornou - MS mam dostat prave na cely tyden dovolene.
Nevic nahodou jaka ma byt BT v obdobi ovulace?

Dekuji a zatim pa.
Blanka

PS: Uz mas miminko na svete, nebo si jeste plave u Tebe v brisku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
2.5.06 19:05

Milá Blanko,

je úplně jedno, jak dlouho se snažíte, protože když po miminku žena touží, tak se jí zdá dlouhý i celý cyklus.
My se snažili skoro 3 roky. Každou MS jsem obrečela, zanadávala si… pořád jsem nechápala, proč nám to nejde, když všechny vyšetření byla v pořádku. Pořád jsem vídala těhulky, maminky s kočárkama a bylo mi z toho dost smutno.
Pak jsme se na to vykašlali a smířili se s CAR… a já otěhotněla a přesně 28DC, což bych spíš čekala MS :wink:

Navštívila jsi lékaře? Sice s Tebou budou „něco“ dělat, když se snažíte min. rok (aspoň moje lékařka), ale zkus ji třeba zalhat, že se snažíte déle (já vím, lhát se nemá, ale v takovém případě :lol: ).
A třeba se vám to povede už příští cyklus! Moc Ti držím palečky, aby ses dočkala pořádných // na těhu testíku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.5.06 19:42

Ahoj Blanko, Vitkovi je skoro rok a pul:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.5.06 23:25

Ahoj Alco,

je to fakt hezounke detatko, dokazala bych si predstavit, ze mam takove doma.
Jinak mi dej hlavne vedet, jak to s tebou vypada. A i ja az budu neco vedet at to, ze jsem tehu nebo nejsem, tak ti podam zpravicku. I kdyz u me to bude jeste chvili trvat, protoze mi to pred nekolika dny teprve skoncilo…

Monalisa - zkousime to opravdu jen kratce, tak tomu dam jeste tak pul roku cas. Pak to asi zacnu resit s doktorem jako problem. Prece jen uz nejsem na prvni dite nejmladsi - muj dr.rika, ze telo zeny je nejlepe pripraveno do 25. roku. A to uz mam nejaky ten patek za sebou (tech patku je fakt docela hodne :)

Je hrozne, ze zeny, ktere dite nechteji, tak otehotni jako nic a pak ho nekam odlozi, to v lepsim pripade, v tom horsim tomu miminku ublizi. No a my, ktere miminko z celeho srdce chceme, tak ne a ne prijit do jineho stavu.

No ted se aspon „uspokojuji“ :D na pleteni svetricku a overalku pro mimco moji sestry. Zatim je tedy jeste v brisku, ale na podzim budu teta, tak budu mit pro nej neco, aby mu na tomto svete bylo teploucko…

Holky zatim pa a zitra se podivam, jestli jste mi zase napsaly.

Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
3.5.06 12:52

BLANKAPAV: jo ja se na mimi hrozne tesila,a nez jsme na nem zacli pracovat tak jsem byla nekolikrat na prasky, proste takovy zachvat breceni ze jeste nemuzeme mit mimi(manzel jeste studoval), no pak jsme na nem pracovali tri mesice(jenom!). TAk uvidis, vy se snazite teprve kratce.ja dostala 2× MS a pak uz ne.ty dve pred tim jsem obrecela,ale jak rikam bylo to docela rychly-moje kamaradka ted po3/4 roce je konecne tehu-prosincatko :lol: tak tobe taky preju brzy//.
S tou teplotou fakt nevim, ja to nikdy nedelala. jinak kdyby to neslo tak pul roku, tak jdi k Dr. a rekni(spis mu zalzi) ze se snazite uz vic nez rok a pak by mohly probehnout nejaka vysetreni, protoze oni po pul roce nic delat nebudou.jo a jinak taky je to tak trochu asi osud-jedna znama ma15letyho kluka no pak chtela dalsi a neslo to,byla na 3 umelych oplodneni a nic z toho nebylo.pak najednou samo od sebe po14 letech! coz je teda asi blby priklad,zejo.no ja na vas budu myslet!

JO jak piseALADINA: hlavne na to nemyslet,treba zkus delat nejakou novou cinnost, jenze ono se to rekne vid.ja teda pri milovani stejne nikdy nemyslim na nic jineho nez aby to manzel udelala spravne a bylo z toho mimi :lol: Teda ted kdyz uz bych si prala dalsi-ne jako pokazdy-po porodu atak :lol:
jsem na to zvedava co bude u nas tento mesic,my jako vylozene mimi nedelame-top je v planu na podzim,ale uz jsme meli-nehodicky :lol: jak se rika staci kapka a je z tebe tatka-tak jsem na toi zvedava.

tak ted ctu-ze uz je ti vic let-no mne pri otehotneni bylo22, takze proto taky po 3 mesicich uspech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
3.5.06 14:00

Ahoj holčiny, jak se všechny máte? Vidím, že moje diskuze má úspěch. Já jsem po ovu několik dní, tak teď pro mě následuje období čekání - to já tak nemám ráda :twisted: Minulý měsíc se to nepodařilo a teď tomu taky nevěřím, že by se to mohlo podařit. Pokud se to nepodaří, asi zajdu na gyndu. Navíc mi při zmáčknutí bradavky vytéká kapička čiré tekutiny. Ale říkám si, že kdybych měla zvýšený prolaktin, neměla bych ovulaci - a tu jsem podle teplot, hlenu, branky, bolesti a testů měla. Pořád si lámu hlavu, co to tak může být. Četla jsem, že pokud je holka těhu, tak má její teplotní křivka 3 stupňující se fáze. U mě se teplota stále drží už 5.den na 36,9. Dneska pociťuju tupou bolest z vnitřní strany prsou - to jsem nikdy neměla. No uvidíme, ale nedávám tomu moc šancí.

Jinak blahopřeju Agatě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
3.5.06 14:13

Ja jsem otehotnela ve 28 letech na poprve. A moje dr. rikala, ze kdyby to do 6 mesicu nevyslo, tak ze s tim zacneme neco delat. Takze oni muzou i driv. Chybu vetsinou udelaji ti, kdo se nechaji od obvodniho gynekologa premluvit, ze si daji jeste cas. Daji si ho a pak jde treba muz na vysetreni a zjisti se nedostatek spermii. No a k cemu byl cas.
Ale ja bych kazdopadne jeste pockala. Ale pak se eventuelne nenechala odbyt. Uvidite, ze otehotnite.
u nas se o druhem potomkovi nemluvi. Snad v lete, snad pozdeji. ja bych radsi pozdeji a pritel by radsi co nejrchchleji. Uvidime, treba pak zacnu psat ja:-))))))))))))))))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
3.5.06 14:23

Snažíme se teprve 3. měsíc, ale přesto je to buď a nebo. Nemám ráda to čekání. A jaké jste měla pocity, když jste otěhotněla? Bylo to plánované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
3.5.06 14:25

Lenko,
proc si myslis, ze kdyz mas zvyseny prolaktin, nemuzes mit OVU a otehotnet?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
3.5.06 14:31

Četla jsem tolik diskuzí a článků. Zvýšený prolaktin blokuje ovulaci a tudíž i těhotenství. Utlačuje všechny ostatní hormony, proto uvádí, že pokud jsou cykly delší 31.dnů, tak jsou většinou anovulační. Někdy nemá žena ani menstruaci.

Tento hormon se tvoří při kojení, proto, když žena kojí pravidelně, tak nemůže otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
3.5.06 14:35

Lenko, ja jsem prikladem se zvysenym prolaktinem, presto jsem otehotnela, ale hned potratila.......
Uz pri Honzikovi jsem mela silene hodnoty........presto jsem mela MS cyklus po 28 dnech, doktor se az divil.......
Pak jsem dostala Dostinex na znizeni a za 4 mesice jsem otehotnela.......
Ted po porodu me to trapi uz asi 2 mesice, chceme 2 miminko, takze opet beru prasky Medocriptine, a uvidime, je fakt ze tentokrat MS prisla pozdejc a ukazovala se // na testu, ale pak zrazu ne a MS prisla.......

Kdyztak si jdi k doktorovi, at ti udela horm. profil...... a pak te pripadne zaleci......
Hodne stesti

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
3.5.06 14:38

A měla jsi ovulaci, když jsi měla zvýšený prolaktin???? Tobě taky hodně štěstíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
3.5.06 14:41

No, podle hlenu ano, podle BT nevim, delala jsem na smeny........a na Folikulometrii jsem pak byla az po preleceni......
Ale myslim, ze ano

Ted to sleduji intenzivneji, teda podle pichani v podbrisku a hlenu, a tenhle mesic asi nebyla, pac me nic nebolelo, a hlen taky nemam zadny, jenom me desne bolej prsa

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky