Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,no nevim kde te teda pichalo?jeslti podzebrama tak tam teda urco mimi neni.to by te spis mohlo pobolivat uplne dole v podbrisku.ta chut teda nevim.ja nemela v rannem tehu zadne priznaky(dokud to nebylo potvrzeny)pak jsem zvracela.jak dlouhy mas cyklus,kdyby treba 23dnu tak test muzes zkusit,ale jestli treba 30dni tak to je fakt brzo.to bys byla vlastne skoro v pulce cyklu.
Ahoj holky,
Adelo, ja myslim, ze test takhle brzo smysl nema a fakt je lepsi pockat, nez byt zklamana.
Ja takhle brzo tehotenske priznaky nemela. Snad se mi malinko motala hlava, kdyz jsem lezla do metra a byla jsem unavena - ale zase bylo jaro. A mela jsem takovy divny pocit:-))))))))))))))))
JAKO MAM POMALU KAZDY MESIC, CO SE MI VRATILA MS PO PORODU:-)))))
Jinak ja to mela dostat vcera a jeste nic. Ale mam MS fakt nepravidelne, takze jistotu mit nebudu jeste chvili. Zitra si koupim test. Kazdopadne vsugerovavam a vsugerovavam a vcera se mi delalo spatne z ryby:-)
VSUGERACE JE SVINSTVO. A takova to byla dobra ryba urcite.
U Vitka jsem ale opravdove priznaky mela a spatne mi bylo az od sedmeho tzdne. Opravdu ode dne, kdy jsem byla na prvnim UTZ na gynekologii.
A jak to vidis tz Valli? A co ostatni?
No a to hlavni jsem zapomela. Cvicenim rozhodne miminku, pokud jsi tehotna neublizis. To jsou nesmyslne povery. Pokud jsi zvykla a nijak to neprehanis. Ja jezdila na kole jeste ve 3. trimestru a cvicila aerobik a litala po venku nekolik hodin denne se psem a plavala. A bylo mi fajn.
Asi to nechce nic naraz a moc. Ale i tak se da v pohode zacit klidne s aerobikem. Ale clovek musi mit rozum a ne se hned sedrit. A pokud je tehotenstvi OK, co by se melo stat? A kdyz neni OK, stane se stejne. Jak nase matky drely a nemely rizikove.
Pod zebry te pichat muze. Nekdo myva v zacatcich tehotenstvi problemy s vetry a ty by mohly tlacit i pod zebry. Myslim.
ahoj.
je ja jsem si ted vzpomnela na ty povery jak kdyz vesis pradlo v tehu ze se ti muze zamotat dite.jenze to by se pak nemohlo dealt nic,ani se ohnout zejo.
ALADINO:tak vyckavej a informuj nas.ja za 7 dni testovani:-)
jo cvicit se muze,ale ne jaoby zacit,muze cvicit ten co je zvykly od jakziva.
SUGESCI znam-ale spis se to snazim provilat to mimi,ale ne ty priznaky,ty mi nechybi:-)zvbraceni ap.
Ahoj,
myslim take, ze na test je brzy.Ja si ho tez delala docela predcasne (4 dny pred ocekavanou MS) a // tam sice byly videt ale nebyly jeste tak vyrazne. Dr. me pak poslal na krev a ta potvrdila moje tehu. Test jsem si ale delala proto, ze me donutila kolegyne, mela jsem dost dni pres MS bolesti v podbrisku jako by MS mela prijit, ale stale nikde. Zacala jsem se bat, ze mam nejaky problem a vida, ten problem bylo nase vytouzene miminko. Dr. mi rekl, ze pocatecni priznaky jsou totozne s menstruacnimi, takze jestli trpis na menstruacni bolesti, tak to bud prijde MS nebo muzes byt tehu. Moje sestra MS bolesti nemela a ani v pocatku tehu bolesti jako ja take nemela.
ALCO a VALI, ve CT jdeme s pritelem k Dr., tak snad nam udela UTZ a snad nam da fotku naseho Kuliska.
Holky jinak uz koukam na nejake kocarky (vim ze je to jeste brzy, ale musim si to preci zmapovat) a dost se mi libi Baby Smile - Kid Defender. Je to ctyrkombinace a vypada i vzhledove moc dobre. Navic je cenove dostupny i novy. Jen nevim ty ctyri kombinace, prisla jsem jen na tri a to hluboky kocar, sportak, taska na mimi a pak uz nevim… Nevite co by to mohlo byt?
Blanka
Ahoj Blankopav,
ta čtvrtá možnost je připnutí autosedačky (kolébky) na kočárek.
Teda alespoň si to myslím.
Ahoj Alča.
Ahoj holky,
tak jdu poreferovat. Dnes jsem byla na UZV a u doktora. Tak tam mimi je, ale bohužel o týden až dva menší než by mělo, ještě se tam tísní s obr cystou ( i když v tom problém není). Tak jdu opět za 14 dní a uvidí se, jestli bude ještě v pořádku.
Tak Blankopav, ať máš vše v pohodě.
Alča.
P.S. Blanko, já jsem dnes 6+1tt. Alča.
Ahoj holky,jsem tady nová a chtěla jsem se zeptat jak se dělají ty těhotenské metříky?Děkuji ![]()
Ahoj Tynko, o metrikach se tu diskutuje skoro vsude. Treba pod testikem najdes spoustu diskusi na to tema. Mozna jsi uz nasla.
Jinak taky ahoj holky,
u nas byla nevolnost a tehotenske priznaky skutecne jen sugerace. V utery provedeny testik byl negativni a v zapeti prisla MS. No byli jsme znamym na svatbe, tak klido mohla prijit az dneska:-)
Ale nechapu, proc si to sugeruju zrovna ja. Asi strachy:-) Nereknu, kdybych touzila po miminku a neslo to. Ale Vitek vysel na prvni pokus a jinak ja dobrovolne s dalsim prirustkem radsi pockam. A uz nebudu nezodpovedna.
Tak do zari:-)
Gratuluji Alence. A ted cekame na vysledky u Valli. To je kolobeh:-)
ahoj,tak zase nic!proste vcera jsem to dostala,a to jsem vazne myslela ze by tam nejake ta spermijka doplula.tak ne mrska jedna
tak ted asi budeme mit prestavku,kvuli dovolene,aby mi tam nahodou nebylo blbe.a co ty aladino?
Ahoj holky,potřebuju poradit.Brala jsem HA po dobrání platíčka jsem dostala menzes pak jsem si vzala ještě 2 tablety z nového plata a pak už jsem prášky vy:,–(ila a za 3 dny to dostala znovu.Takže 1 RL byla 15.5 a druhá 22.5 od 3.6 se s přítelem snažíme o miminko.Dnes ráno jsem objevila na toaletním papíru hustý táhlý hlen trochu narůžovělý,o co může jít?A k tomu je mi dnes trochu divně,od žaludku,jako by na zvracení.RL bych měla dostat buď příští týden nebo ten další,myslíte že jde o příznaky blížící se menstruace nebo může jít o příznaky těhu??Děkuji…
Ahoj holčiny,
tak špatná zpráva. Dnes jsem se vrátila z nemocnice, Bubla II to zabalila. Byla jsem na vyčištění dělohy. Takže teď jsem v „šestinedělí“ a snažení bude za dlouho.
Zatím papa a ať vám to dopadne líp.
Alča.
Alenko, to me moc mrzi. A jak jsi prisla na to, ze neco neni v poradku? A jak dlouho ted musite mit pauzu?
At je ti brzo lip a napis.
Ahoj Alčo,
za prvé jsem něco tušila (ženský šestý smysl, či co), za druhé, jak jsem psala v předešlém příspěvku, když jsem byla na potvrzení těhotenství u dr., tak mi řekl, že je mimi o týden až dva menší než by mělo v tomto období být (což v tak raném těhotenství nevěstí nic dobrého). No a za třetí jsem začala špinit a malinko krvácet, tak jsem jela do nemocnice, tam se ještě Bubla II držela. Ale druhý den už ze mě tekla krev docela dost, takže jsem jela opět do nemocnice a tam už jen konstatovali, že potrácím. Toť vše. Samozřejmě jsem si to obrečela, ale v Podolí byli všichni hrozně fajn. A já se hrozně těšila domů na Petříka. Teď už je mi dobře. Kdy bude další snažení nevím. Jedné kamarádce říkali za šest měsíců, druhá potratila před měsícem a té řekli za tři měsíce. Tak uvidím. Další mimi jsem chtěla stihnout do Péťových tří let, tak to nestíhám. Tak začnu zjišťovat, jak je to s prací, když budu těhotná atd.
Tak se kočky držte. Mějte se fajn.
Alča.
ahojky,ALenko:to je mi lito.mne se zda ze tady ted ctu same smutne pribehy a docela se obavam aby se mi to take nestalo.kdyz je to tak caste ![]()
Tracy:ja myslim, ze ten hlen byl ovulacni-takze nejvetsi pravdepodobnost otehotneni.